Targeten op energielabel: nu extra interessant dankzij groeiende interesse

Zo maak je slim gebruik van de enorme aandacht voor energiebesparing

Heb je een duurzame propositie waarvoor je campagne wilt voeren? Op funda kun je targeten op energielabel. Door de enorme aandacht voor energiebesparing, is deze mogelijkheid nu extra interessant.

De aanleiding is niet fraai, maar er is meer aandacht voor duurzaamheid en energieverbruik dan ooit. Massaal draaien we onze verwarming ‘een tikkie terug’, trekken we driedubbele lagen aan en leggen we zonnepanelen op het dak om ons energieverbruik te beperken.

Filteren op energielabel populair

Dit vertaalt zich ook naar meer aandacht voor het energielabel van woningen, zien we aan het zoekgedrag van onze gebruikers. In 2022 filterden zoekers maar liefst 24 miljoen keer op energielabel. Een stijging van 142% ten opzichte van het jaar ervoor. Het vaakst filterden mensen op label A of een combinatie van A en B of A, B en C. We kunnen dus wel zeggen dat consumenten een goed energielabel een stuk belangrijker vinden dan een jaar geleden.

Campagne targeten op energielabel

De stijgende interesse in het energielabel maakt funda extra interessant voor adverteerders met een duurzame propositie – of je nou een product, dienst of informatie in de aanbieding hebt. We kunnen campagnes namelijk targeten op energielabel en zo gericht tonen bij woningen met een specifiek energielabel én bij zoekers die filteren op dat energielabel.

Maurice, Head of Media Sales bij funda: ‘Voor sommige adverteerders is het interessant om vooral bij de objecten met betere energielabels in beeld te komen. Bijvoorbeeld omdat je weet dat deze doelgroep al meer openstaat voor duurzaamheid. Maar we zien ook adverteerders die juist willen targeten op de objecten met slechtere labels, omdat deze doelgroep bijvoorbeeld veel winst kan behalen met energiebesparing.’ Ook een combinatie kan interessant zijn, aldus Maurice. ‘Zo hebben we een energieleverancier als klant die verschillende boodschappen target op verschillende energielabels.’

Hoe we hier als platform op inspelen

Vanwege de groeiende interesse hebben we ook ons platform onder de loep genomen, om de consument nog beter te kunnen bedienen. Sinds kort is het energielabel van een woning direct zichtbaar in de zoekresultaten. Voorheen zag je het label pas bij het aanklikken van een object in de beschrijving of kenmerkenlijst. Ook hebben we de filteropties uitgebreid t/m label A+++++ (voorheen kon je filteren tot A). Daarnaast tonen we geen voorlopige energielabels meer, maar alleen definitieve.

Vanuit de kenmerkenlijst van een object kunnen gebruikers meteen doorklikken naar onze landingspagina over het energielabel – de meest bezochte pagina op ons contentplatform.

Ook voor huiseigenaren die op zoek zijn naar informatie en inspiratie om hun huidige huis aan te pakken, groeit ons contentaanbod, met name op het gebied van verduurzaming.

Aanhaken op de woonreis van consumenten

Zo spelen we in op de groeiende informatiebehoefte van huizen- en inspiratiezoekers. Want inmiddels weten we: mensen zitten op funda voor veel meer dan alleen het zoeken van een huis. Funda is ook een inspiratiebron voor ideeën en dus een relevante toegangspoort tot producten, diensten en content gerelateerd aan de woonreis. Dit biedt kansen voor adverteerders om hierop aan te haken. Met advertenties, maar ook met advertorials of andere vormen van branded content. Het spreekt voor zich: we adviseren je graag!

Maurice Noten

Ook gericht campagne voeren?

Maurice denkt met je mee. Onze advertisingconsultants en hij adviseren je graag over de targetingmogelijkheden bij jouw campagne.