Noordeinde 96 2445 XG Aarlanderveen

Hightlighted features

  • 220 m² living area
  • 300 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map
Eyecatcher Vrijstaand wonen in een huis met wieken? bezoek deze woonmolen!

Description

Noordeinde 96 te Aarlanderveen UNIEKE KANS: BIEDEN VANAF EUR 940K!

Vrijstaand wonen in een huis met wieken! Gaat u wonen in een woonmolen?

Oudshoorn Makelaardij biedt hierbij aan een uniek woonobject met gastenverblijf waarbij wonen en werken prima zijn te combineren. Het vrije uitzicht over de weilanden van het groene hart is fantastisch, levendig en iedere keer anders. De ondergaande zon genietend vanuit uw woon-leef keuken, de eerste, tweede, derde of vierde etage. Vanaf iedere etage kunt u het iedere keer anders ervaren. Het kan allemaal vanuit dit Rijksmonument, een korenmolen, geheel gerestaureerd van 2014-heden.

De huidige eigenaren hebben de molen volledig en professioneel gerestaureerd, tijdens uw bezichtiging kunt u dit met eigen ogen aanschouwen en zal er een boekwerkje klaarliggen ter inzage hoe de restauratie is verlopen. De molen is weer in ere hersteld en kan weer draaien. De maalsteen is niet meer aanwezig want hierdoor zou het woonoppervlakte teveel beperkt worden. Kunt u het zich al voorstellen, wonen in deze prachtige molen, per jaar de molen een aantal draaiuren gunnen waardoor u ook nog eens in aanmerking komt voor een mooi subsidiebedrag zodat u gesponsord wordt om dit erfgoed in goede staat te houden? De subsidie wordt toegekend per periode en is thans tot 2025 toegekend voor een bedrag van € 11.000,- per jaar. Gezien de bijzondere goede staat van de molen zal u dit bedrag voorlopig kunnen reserveren. Wat een kans is dit!

Besteedt u het laten draaien van de molen liever uit, dan kan dat ook want er zijn molenaars die dit graag op vrijwillige voor u doen. Als eigenaar bent u volautomatisch “molenaar” en met een cursus van enkele middagen weet u alles wat u moet weten om zelf te kunnen “draaien”. Het is eenvoudig, uniek en prachtig om te zien hoe vroeger deze technieken zijn uitgevonden en materialen zijn toegepast, deze sensatie die wilt u vast zelf beleven. De huidige eigenaren leggen u graag alles uit en indien gewenst maken ze samen met u een aantal draai uren. Ze gaan deze fijne woning en het rustige, mooie plekje toch verlaten omdat ze hun leven een hele andere wending gaan geven wat niet in Nederland te realiseren is.

Een molen, daarbij is toch alles rond van binnen? Nee, de molen is achtkantig. Het woonoppervlakte is verdeeld over vier lagen en op de vijfde laag is de kop van de molen. De tweede verdieping is ingericht als woonkamer en de wanden bestaan uit acht segmenten met ieder een raampartij waardoor rondom zicht is. Het groene Stadshart, fraaie Hollandse luchten, koeien of schaapjes in de weilanden, de dorpskerk. Eigenlijk kunnen woorden alleen het uitzicht niet omschrijven. U moet dit zelf komen ervaren. Vanuit het woongedeelte toegang hebben tot de omloop (een 360 graden panoramaterras) van de molen, (genaamd de “stelling” van de molen) de wieken kunnen aanraken, de nieuwe rieten afwerking kunnen aanschouwen, het panoramisch uitzicht. Zou u daar niet allemaal van willen genieten?

Ook de omgeving biedt veel mogelijkheden. De naastgelegen boerderij is niet meer actief (slechts hobbymatig) en biedt gelegenheid tot stalling van paarden. U kunt er ook even heerlijk tussenuit door het historische Aarlanderveen te bezoeken en gebruik te maken van diverse horecagelegenheden, een bakker, kapper en diverse winkeltjes. Tevens zijn er meerdere sportaccommodaties, zoals tennisbanen, voetbalvelden, een manege, eveneens voorzieningen voor kinderen (opvang, basisschool) en een huisartsenpraktijk.

Maak vrijblijvend een kijkafspraak via ons kantoor en kom ervaren wat we hier in teksten niet goed tot uiting kunnen laten komen; sfeer, gevoel, rust, natuur. Laat u verassen, wij verzorgen graag uw rondleiding. De huidige eigenaren en bewoners kunnen u vol enthousiasme de details en geheimen vertellen van het leven en beleven van het in eigendom hebben van deze molen. Een blikvanger in het dorp.

Een voorproefje wat u te wachten staat kunt u zien op de bijgevoegde plattegronden en de foto serie.

Algemene informatie:
Van de ruim 1100 molens in Nederland worden er maar ongeveer 150 bewoond. Vaak wordt de vraag gesteld: Hoe is het om in een molen te wonen?
Eerst even wat geschiedenis. Om over de molen als woning te spreken moet je eigenlijk onderscheid maken tussen industriemolens en poldermolens. Industriemolens, bijvoorbeeld korenmolens, waren kleine fabrieken. Het hele gebouw werd gebruikt in het proces. Op sommige verdiepingen was het werk gedeelte, bijvoorbeeld waar het graan gemalen werd, en andere delen van de molen deden dienst als opslagruimte. Vaak was de eigenaar van de molen welvarend en woonde hij met zijn familie in een huis vlakbij de molen.

Nog niet zo heel lang geleden raakten langzaam maar zeker de meeste molens, zowel de industriemolens als de poldermolens, hun oorspronkelijke functie kwijt. Van veel molens was het lot de slopershamer, zo ook bij deze molen die oorspronkelijk rond 1700 in Utrecht was gebouwd. Gelukkig is deze gered van de sloophamer. De molen is gedemonteerd, vervoerd naar Aarlanderveen en daar in 1870 opnieuw opgebouwd. De merktekens hiervan zijn aanwezig en vormen een leuk detail.

Het wonen in een molen is heerlijk, de vrijheid en het uitzicht, gecombineerd met wonen in een stukje cultureel erfgoed. Dat is fantastisch!

Belangrijke informatie;

- Er is geen enkele verplichting om de molen open te stellen voor publiek
- Woonoppervlakte verdeeld over vier lagen 220m2 (slaapkamer op de vierde etage een paar centimeter te laag wel meegenomen als woonoppervlakte).
- Gastenverblijf met eigen ingang (kan ook gebruikt worden als slaapkamer, hobbyruimte of als garage)
- Nabijheid van Amsterdam – Rotterdam – Den Haag – Utrecht (30 minuten)
- Rieten kap en rok vernieuwd, isolatie toegepast
- Deels vloerverwarming
- De firma Verbij uit Hoogmade is de molenspecialist. Dit bedrijf kan u helpen bij de aanvraag van de subsidie vanaf 2025 en adviseert u bij de uitvoering van de onderhoudsplannen welke in termijnen van 6 jaar zijn opgesteld.
- In 1989 werd onder leiding van de Rijksdienst cultureel erfgoed onder de molen een goede nieuwe funderingsplaat aangebracht. Er zijn 14 betonnen perspalen onder de molen geperst zodat deze weer op een goede fundatie staat.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 992,000 kosten koper
Asking price per m²
info
€ 4,509
Listed since
2 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property (windmill/watermill)
Building type
Resale property
Year of construction
1870
Specific
Heritage listed and monumental building
Type of roof
Combination roof covered with cane

Surface areas and volume

Areas
Living area
220 m²
Other space inside the building
32 m²
Exterior space attached to the building
110 m²
Plot size
300 m²
Volume in cubic meters
874 m³

Layout

Number of rooms
8 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 3 separate toilets
Bathroom facilities
Bath and shower
Number of stories
5 stories and a attic
Facilities
TV via cable

Energy

Energy label
Not available
Insulation
Double glazing and insulated walls
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit (gas-fired combination boiler from 2016, in ownership)

Cadastral data

AARLANDERVEEN A 2846
Cadastral map
Area
300 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, alongside water, in residential district, rural, freestanding location and unobstructed surrounding view
Garden
Surrounded by garden

Garage

Type of garage
Attached brick garage
Capacity
1 car

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Market insights Beta

Avg. asking price

Noordeinde

All of Aarlanderveen

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Noordeinde

All of Aarlanderveen

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Noordeinde 96

€ 992,000 k.k.