Markt 13 +13 A 4931 BR Geertruidenberg Geertruidenberg-Kom

Hightlighted features

  • 214 m² living area
  • 235 m² plot size
  • 3 bedrooms
Map

Description

Op Toplocatie hoek Markt/Bierstraat te Geertruidenberg, historisch en geweldig groot hoekpand. Het historische pand “Het Witte Paert” straalt een bijzondere sfeer uit. Dit geweldige object is een aantal jaren geleden vakkundig gerenoveerd en omvat een gewelfde kelder, winkelruimte welke eenvoudig geschikt te maken als woonkamer/keuken (Markt 13), een 3-kamerappartement (Markt 13a) en berging met diepe tuin achter de woning. Het betreft hier een geweldig object wat met enige verbouwing een geweldig groot en als 1 huis bewoonbaar herenhuis wordt. (er is op dit moment 1 woonbestemming voor het gehele pand).

De grootste pluspunten van dit geweldige pand zijn:
- Inhoud 920 m³
- Bouwjaar 1640 en grootschalig en vakkundig gerenoveerd in 2001
- Woonoppervlakte van ca. 215 m²
- Perceel van 235 m²
- Mogelijkheid om achter het pand een garage te bouwen
- Bestemming “Centrum-3”. Is o.a. wonen, detailhandel en maatschappelijk
- Rijksmonument met schitterende uitstraling
- Fotoboek van complete restauratie aanwezig

Indeling.
(Markt 13) Begane grond verdieping (voorheen winkel): entree aan de Markt met hierachter een hal en aansluitend de grote open ruimte waar de woonkamer gemaakt kan worden. Via toegangsdeur naar een gang/hal met achterin een eenvoudige toiletruimte. Via deze hal toegang tot de tweede ruimte (voorheen magazijn, waar een zeer ruime woonkeuken gerealiseerd kan worden). Onder de woonruimte is ook nog een prachtige stadskelder.

Op de bijgevoegde “artist impressions” zijn een aantal voorbeelden weergegeven hoe de benedenverdieping er na verbouwing uit kan zien. Opgemerkt dient te worden dat voor uitvoeren van de eventuele verbouwing een omgevingsvergunning (bouwen) noodzakelijk kan zijn. De woning wordt nu aangeboden in de huidige staat (dus zonder verbouwingen).

Achter de woning staat een royale berging met schilddak met aansluitend het bouwblok/tuin. Dit schitterende monumentale pand heeft veel authentieke onderdelen behouden zoals bijvoorbeeld de gefrijnde hardstenen raamdorpels, ornamenten, trasraam van natuursteen en knipvoegwerk in voorgevel.

Eerste verdieping.
(Markt 13 A) Het appartement bestaat uit 2-etages (entree aan Bierstraat) met op de eerste etage: overloop met toiletruimte, aan de voorzijde gelegen grote sfeervolle woonkamer (ca. 37m²) met grote authentieke schuiframen en een prachtig zicht op de historische markt, achter de woonkamer gelegen woonkeuken (ca. 20m²) met keukenblok in hoekopstelling, bovenkastjes en een losse unit. De keuken is voorzien van apparatuur zoals: oven, vaatwasser, magnetron, keramische kookplaat met afzuigkap, dubbele spoelbak, koelkast-vriezer en natte ruimte met cv.

Grote slaapkamer met schuifwandkast en vide en aansluitend een badkamer met douchecabine, ligbad en wastafelmeubel. Op de tweede verdieping (straatzijde) is een overloop met een royale 2e slaapkamer.

Tuin.
Voortuin/berging: Bij het object een voortuin met als erfafscheiding een smeedijzer hekwerk. Bij de voortuin de kelderkoekkoek die zorgt voor de ventilatie van de stadskelder. Aan de Bierstraat een poort met achterom naar de berging met schilddak (zolder) afmetingen ca. 4,00 x 4,50m / nokhoogte ca. 4,50m. Bij deze berging zijn eveneens de buitengevels nieuw opgetrokken uit IJsselsteenstjes. Een 2-tal ramen zorgen voor de lichtinval. Naast de berging is een toegangsdeur zichtbaar naar de woning. Deze is echter niet toegankelijk omdat hierachter de toiletruimte zit die behoort bij het winkelpand.

Bijzonderheden m.b.t. tot het onderhoud en de renovatie:
Schilddak achterste deel van de woning nieuwe gordingen met staalconstructie en nieuwe geïsoleerde dakplaten. Schilddak voorste deel woning gerenoveerd met authentieke balken en isolatie. Balklagen vloerverdiepingen: veelal vervangen. De buitengevels (m.u.v. voorgevel) zijn opnieuw opgetrokken (tegen bestaande steensgevels een kalkzandsteen, hierna isolatie en buitengevels IJsselsteentjes). De voorgevel is gereinigd, nieuw gevoegd met knipvoeg. Ook de binnenmuren zijn nagenoeg alle opnieuw opgetrokken uit kalkzandsteen. Elektra appartement: nw. meterkast, leidingen, bedrading en schakelaars in 2001.

Het gehele pand is kadastraal gesplitst in onderdelen (kelder, begane grond, appartement, tuin en berging), dus gesplitste doorverkoop is mogelijk. Het pand wordt nu als een geheel aangeboden.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 625,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 2,921
Listed since
2 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, corner house
Building type
Resale property
Year of construction
1640
Specific
Listed building (national monument)
Type of roof
Hipped roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
214 m²
Other space inside the building
31 m²
External storage space
15 m²
Plot size
235 m²
Volume in cubic meters
920 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (3 bedrooms)
Number of stories
3 stories
Facilities
Skylight, passive ventilation system and TV via cable

Energy

Energy label
Not required
Insulation
Roof insulation and partly double glazed
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
HR Combi Nefit (gas-fired combination boiler from 2001, in ownership)

Cadastral data

GEERTRUIDENBERG B 3786
Cadastral map
Area
124 m²
Ownership situation
Full ownership
GEERTRUIDENBERG B 3785
Area
111 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In center and unobstructed surrounding view
Garden
Back garden
Back garden
66 m² (11 meter deep and 6 meter broad)
Garden location
Located at the northeast accessible via the rear

Garage

Type of garage
Not yet present but possible

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Commercial property

Retail space
Not yet present but possible (built-in)

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Markt 13 +13 A

€ 625,000 k.k.