• Sold under reservation

Maaskempweg 1 6591 BR Gennep

Hightlighted features

  • 298 m² living area
  • 13,690 m² plot size
  • 6 bedrooms
Map
€ 1,200,000 k.k.
Calculate monthly payment

Description

Deze op een perceel van 13.690 m2 staande karakteristieke langgevelboerderij genaamd "Theresahoeve" is in 1940 gebouwd en ligt tegen het historisch centrum en de oude stadswal van Gennep aan en dichtbij de Niers en het fraaie natuurgebied waar het "Genneperhuis" gelegen is. Ooit was in deze boerderij een melkveehouderij gevestigd, welke gerund werd door 2 broers. Er is veel historie bekend over deze boerderij, onder andere omtrent de bijzondere functie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De boerderij is in 2004/2005 compleet gerenoveerd met behoud van karakter en sfeer. Zo zijn bijvoorbeeld de stalramen in de woonkamer behouden en tevens de paneeldeuren. Ook is het metselwerk van het vroegere voorhuis met een zogenaamde knipvoeg gevoegd. Het geheel biedt tal van mogelijkheden, er is voldoende ruimte in de woning om eventueel nog verder te ontwikkelen tot bijvoorbeeld meer woonruimte, B&B of werkruimte. Daarnaast is van een vroegere stal een volwaardige kantoorruimte van ruim 61 m2 gemaakt, deze is zelfvoorzienend en heeft een eigen adres, ontsluiting en parkeerplaats, vanuit het oude centrum van Gennep (Melkstraatje) te bereiken.

Indeling: De voordeur is aan de voorzijde van de boerderij, als eerste kom je in de ruime hal/gang, aan de rechterzijde is een L-vormig slaapkamer met wastafel. Aan de andere zijde is een ruime kamer. Dit was vroeger de zondagskamer, deze heeft een balkenplafond en een extra raam in de zijgevel en wordt nu gebruikt als studeerkamer. Vanuit de entree kom je in de grote eetkeuken, deze heeft een balkenplafond en plavuizenvloer. De ruime eetkeuken heeft een L-opstelling met eiland en keukenkastjes met lades, de inbouwapparatuur bestaat uit een vaatwasser, granieten aanrechtblad, afzuigschouw, 5-pits inductiekookplaat en koelkast.

Er zijn dubbele deuren (ensuite) naar de 2e ruime hal, de vroegere melkkamer. Op de vloer liggen rustieke, antieke aardewerken plavuizen. Er is een ruim apart toilet met fontein en vervolgens een toegangsdeur naar de bijkeuken. De bijkeuken is ook te bereiken via de eetkeuken. In de bijkeuken zijn de aansluitingen voor het witgoed en de warmtepompinstallatie. Tevens is hier een achteringang.

Vanuit de 2e hal zijn er dubbele deuren naar de sfeervolle woonkamer. Deze is ruim 40 m2. De fijne sfeer ontstaat door het verhoogde balkenplafond met elektrisch te bedienen Velux dakramen. Ook zijn in de zijgevel drie vroegere stalramen intact gelaten. Er is een houtkachel en er liggen aardewerk plavuizen. De openslaande deuren geven een mooi uitzicht naar de tuin en toegang tot het terras.

Vervolgens vanuit de woonkamer naar de derde hal met op de vloer natuurstenen plavuizen en als eerste een riante slaapkamer met verhoogd plafond met elektrisch te bedienen Velux-dakramen en fraaie plankenvloer met natuursteen. De slaapkamer is voorzien van een eigen luxe badkamer met een duo whirlpoolbad, ruime douche, dubbele wastafel en een toilet. De tweede slaapkamer heeft een dakraam in het verhoogde plafond en ook een eigen badkamer. Deze is voorzien van een douche, vaste wastafel en een extra toilet. In beide slaapkamers zijn stalraampjes, net zoals bij de woonkamer.

Aan het einde van de hal is de volledig geïsoleerde, inpandige garage met elektrische garagedeuropener en verhoogd plafond. Deze is met kleine aanpassingen eventueel ook te gebruiken als woonruimte.

Eerste verdieping: is vanuit de hal aan de voorkant te bereiken, als eerste kom je op de overloop, aan de voorzijde is een slaapkamer. Aan de achterzijde is er een slaapkamer met een dakraam. De verdieping beschikt over een aparte badkamer met een douche, toilet en een vaste wastafel.

Er is een aparte berging/technische ruimte met mechanisch ventilatiesysteem. Vanuit de overloop is er de vlizotrap met toegang naar de zolder.

Inpandige berging: aan de achtergevel van de boerderij zijn 3 inpandige bergingen welke vanuit de buitenzijde te bereiken zijn

Bijgebouwen:

kantoorruimte: heeft een toegang vanuit het Melkstraatje via dubbele poorten met eigen parkeerplaatsen aan het Melkstraatje, oppervlakte ca. 61 m2, indeling is als volgt: entree, aan de rechterzijde is het toilet, aparte kantoorruimte van 14 m2 en kantoorruimte ca. 41 m2 met keukenblok.

Hooiberg: ca. 100 m2

Tuin: is ruim opgezet en geeft privacy. Langs de zijgevel is er een volledig beklinkerde eigen oprit met gebakken klinkers naar de garage, parkeerplaatsen en het achtererf. Er zijn diverse terrassen, de huidige eigenaar heeft zijn eigen oude knarren-pleintje gecreëerd met hardstenen bankjes van de vroegere "tafel van mijnheer pastoor". Er is een ruim gazon.

Weiland: woning grenst aan eigen weiland aan de achterzijde, richting de Niersvallei.

Werkzaamheden welke gedaan zijn vanaf 2004/2005:
- Complete kapconstructie vervangen incl. dakisolatie. De originele dakpannen zijn hergebruikt
- Hardhouten kozijnen incl. ramen isolatieglas
- Geïsoleerde betonvloeren begane grond
- Spouwmuur van 25 cm, isolatie 12 cm, en een binnenmuur van 11 cm kalkzandsteen
- Alle nutsvoorzieningen, inclusief leidingen vervangen.

Gehele begane grond vloer heeft vloerverwarming door middel van een warmtepomp, welke recent is vervangen. In totaal zijn er 2 warmtepompen, de warmtepomp voor de bovenverdieping dient vervangen te worden. De woning, inpandige bergingen en kantoorruimte zijn volledig beveiligd met een alarmsysteem.

Kantoorruimte heeft een eigen cv-installatie.

Overige informatie:
Bouwjaar woning 1940, perceel 13.690 m2, inhoud woning 1545 m3, woonoppervlak 298 m2, overig inpandige ruimte 81 m2, kantoor(woonoppervlak) 61 m2, hooiberg 100m2, aansluiting puls is aanwezig, isolatie: woning is compleet geïsoleerd volgens de normen van 2004/2005.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 1,200,000 kosten koper
Asking price per m²
info
€ 4,027
Listed since
7 weeks
Status
Sold under reservation
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Converted farmhouse, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1940
Accessibility
Accessible for seniors
Specific
Double occupancy possible
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
298 m²
Other space inside the building
81 m²
Plot size
13,690 m²
Volume in cubic meters
1,545 m³

Layout

Number of rooms
7 rooms (6 bedrooms)
Number of bath rooms
3 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
2 showers and 3 toilets
Number of stories
2 stories and a loft
Facilities
Alarm installation, skylight, mechanical ventilation, flue and TV via cable

Energy

Provisional energy label
G What does this mean?
Insulation
Completely insulated
Heating
CH boiler, wood heater, partial floor heating and heat pump
Hot water
Electrical boiler

Cadastral data

GENNEP C 557
Cadastral map
Area
8.965 m²
Ownership situation
Full ownership
GENNEP C 123
Area
740 m²
Ownership situation
Full ownership
GENNEP C 641
Area
1.150 m²
Ownership situation
Full ownership
GENNEP C 121
Area
910 m²
Ownership situation
Full ownership
GENNEP C 122
Area
1.160 m²
Ownership situation
Full ownership
GENNEP C 556
Area
765 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In wooded surroundings, in center and rural
Garden
Surrounded by garden

Storage space

Shed / storage
Built-in

Garage

Type of garage
Built-in
Capacity
1 car
Facilities
Electrical door, electricity and heating
Insulation
Completely insulated

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property and public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Market insights Beta

Avg. asking price

Midden

All of Gennep

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Midden

All of Gennep

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Maaskempweg 1

€ 1,200,000 k.k.