Midstraat 24 26 8501 AP Joure Joure, Blaauwhof

Hightlighted features

  • 331 m² living area
  • 482 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map
€ 1,195,000 k.k.
Calculate monthly payment
Eyecatcher Voormalig postkantoor, een rijksmonument, in het hart van Joure.

Description

Dit is het voormalig postkantoor, een rijksmonument, gelegen in het hart van Joure. Het is gebouwd in het jaar 1904 in neogotische stijl, gecombineerd met motieven van de neo-renaissance, naar een ontwerp van architect C.H. Peters. Het fraaie pand heeft een origineel karakter met unieke authentieke details, is degelijk gebouwd en is rijk aan detaillering en ornamentiek.

Huisnummer 24 (entree, serre, kelder en de eerste en tweede verdieping)
Na binnenkomst waan je je in een rijk verleden door de riante entree met zwartwit marmeren tegels en een brede natuurstenen trap. Deze trap heeft een geprofileerde houten leuning met baluster die uit decoratieve gietijzeren elementen bestaat. Boven de trap zorgt een groot gotisch raamwerk voor veel licht in het trappenhuis.

De hal op de begane grond geeft toegang tot de serre. Deze serre heeft een hoog plafond, originele deuren en kozijnen en bovendien een fraai uitzicht op de grote tuin. Het is een ideale plek voor een werkkamer, maar ook het starten van een B&B zou een prima optie kunnen zijn. Daarnaast is in dezelfde hal de ingang van de verrassend grote kelder (stahoogte), die heel goed als wijnkelder dienst zou kunnen doen.

Op de eerste verdieping is zowel de vloer van de entree naar het woongedeelte als de hal in het woongedeelte bekleed met zwart/wit marmeren tegels. Deze lange gang loopt in de lengte van het pand door het midden van deze etage en geeft toegang tot de keuken, een kamer en suite en twee slaap/werkkamer, in herenhuisstijl. In de ‘voorkamer’ is het originele met geometrische rand en rozet-medaillon plafond nog aanwezig. De schuifdeuren in de kamer en suite hebben een sluitwerk van koper, gegoten in de geelgieterij van Joure.
In twee vertrekken ligt visgraat-parket, in twee kamers een plankenvloer en in de keuken zijn de originele vloertegels zichtbaar. In iedere kamer is een marmeren schouw, in de keuken staat een houten schouw centraal.
Ieder vertrek beschikt over vaste kasten.
Het dakterras op het platte dak van het latere aangebouwde deel is bereikbaar vanuit de kamer en suite maar ook via de stalen trap in de op het zuiden gelegen achtertuin.

De derde woonlaag is een zeer ruime hoge zolder met prachtig spantwerk en een voormalige “meidenkamer”, nog in originele staat. Deze zolderverdieping is door de hoogte en de grote van de ruimte bij uitstek geschikt om bijkomende woonwensen, zoals extra slaap- of werkkamers, in vervulling te laten gaan.
Door de ramen in de dakkapellen kijk je uit over oud-Joure. Het uitzicht is betoverend.

Huisnummer 26 (begane grond)
Het interieur van de vertrekken op de begane grond, waar nu een uitzendbureau in is gevestigd, is volledig verbouwd tot een ruim werkvertrek en spreekkamers aan de achterzijde. Boven het verlaagde plafond van dit vertrek zit nog het originele troggewelf.
Via de rolstoelopgang met aan de andere zijde een drietredentrap kom je bij een kopie van de voordeur van nummer 24. Er is binnen een toegangsdeur naar de grote hal van nummer 24.

Noemenswaard
Het gebouw in zijn geheel heeft een rechthoekige plattegrond, waaraan aan de achterzijde links en rechts rechthoekige vleugels zijn toegevoegd. De aanbouw tegen de achtergevel aan de linkerkant van het gebouw (1977) valt buiten de bescherming van rijkswege.
Het samengestelde dak met daarop drie schoorstenen bestaat uit twee zadeldaken gedekt met zwarte, gesmoorde Hollandse pannen. Op het dakschild aan de voorzijde staan twee dakkapellen.
Beide toegangen aan de voorzijde zijn rijk versierd met profielstenen met daaronder een hoog driedelig bovenlicht met glas-in-lood. Ook de ramen hebben prachtig siermetselwerk in de trommelvelden. In de linker zijgevel bevindt zich nog een zij-ingang naar het hoofdgebouw van nummer 26.
Joure is een groene en waterrijke woonplaats, zeer gunstig gelegen aan de snelwegen A6 en A7.

Indeling
Midstraat 24

Begane grond
Rijkelijk versierde voordeur, ruim portaal met originele klap/tochtdeur, overweldigende hal met zwart/wit marmeren tegels. Serre met zicht op de achtertuin, ingang naar de ruime kelder (stahoogte). Brede natuurstenen trap met geprofileerde houten leuning met baluster die uit decoratieve gietijzeren elementen bestaat.

Midstraat 26
De begane grond met huisnummer 26 heeft nu een commerciële functie (huidig uitzendbureau). Het bestaat uit een ruim werkvertrek met aan de achterzijde een aantal spreekkamers.
Eigen CV-opstelling en elektra. Nummer 26 zou ook zeer geschikt zijn als tweede woning.
Aanbouw met deur naar de brede steeg, voorheen de winkel Poppejans.
Deze brede steeg is afsluitbaar middels met een mooi ijzeren hek.

Eerste verdieping
Entree, lange gang in de lengte door het midden van deze etage met aan de rechterkant de kamer en suite en aan de linkerkant de keuken en twee slaap/werkkamers in herenhuisstijl.
Eenvoudige badkamer met douche, wastafel en wc.
Het dakterras op het platte dak van het latere aangebouwde deel is bereikbaar vanuit de kamer en suite maar ook via de stalen trap in de op het zuiden liggende achtertuin.

Tweede verdieping
Zolder
Bijzonder ruime hoge zolder met mooie spanten, meidenvertrek nog aanwezig, CV-opstelling. Twee dakkapellen aan de voorzijde, schitterend uitzicht over oud-Joure.

Tuin
Bijzonder royale tuin, gelegen op het zuiden, met veel privacy en veel mogelijkheden. Aan de voorzijde, Midstraat, geeft brede steeg toegang tot de tuin. De achterzijde van de tuin is met een auto bereikbaar via het parkeerterrein van de Albert Heijn.

Bijzonderheden

- Voormalig postkantoor, meer dan 100 jaar oud, een rijksmonument
- A1-locatie in de Midstraat, tussen park Heremastate en de Jouster Toren
- Veel originele details, authentiek karakter, prachtige gewelven
- Midstraat 24 en 26 hebben een eigen electra- en CV-aansluiting
- Enorme zolder met mogelijkheden voor extra slaap-/werkkamers, uitzicht op oud-Joure
- Ideaal pand en locatie om wonen en werken te combineren, zeer
geschikt voor commerciële doeleinden.
- Het gebouw kan ook gebruikt worden om met meerdere huishoudens onder een dak
te wonen, het zogenaamde kangoeroe-wonen

Bent u op zoek naar woon- en/of bedrijfsruimte in Friesland? Ervaar wat deze karakteristieke, ruime woning met ongekend veel mogelijkheden voor u kan betekenen en maak een afspraak voor een bezichtiging. Henk Oosterloo is u graag van dienst, telefoonnummer 06-11 140 070.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 1,195,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,610
Listed since
4 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1904
Specific
Double occupancy possible, listed building (national monument) and monumental building
Type of roof
Combination roof covered with asphalt roofing and roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
331 m²
Other space inside the building
164 m²
Exterior space attached to the building
32 m²
External storage space
30 m²
Plot size
482 m²
Volume in cubic meters
2,154 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Shower and toilet
Number of stories
2 stories, a/an attic and a basement

Energy

Energy label
Not required
Insulation
Partly double glazed and secondary glazing
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Gas-fired combination boiler, in ownership

Cadastral data

JOURE A 8428
Cadastral map
Area
449 m²
Ownership situation
Full ownership
JOURE A 8426
Area
33 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In center
Garden
Back garden
Back garden
195 m² (13 meter deep and 15 meter broad)
Garden location
Located at the southwest accessible via the rear

Commercial property

Office space
128 m², built-in

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Midstraat 24 26

€ 1,195,000 k.k.