• Sold under reservation

Knaphof 8 4456 VX Lewedorp Verspreide huizen Lewedorp

Hightlighted features

  • 109 m² living area
  • 3,458 m² plot size
  • 3 bedrooms
Map

Description

Paardenliefhebbers en liefhebbers van het buitengebied opgelet: deze unieke woning op een prachtige locatie midden in het polderlandschap aan de Knaphof 8 te Lewedorp is te koop. Deze vrijstaande woning met royale vrijstaande schuur op een prachtig perceel van 3458m2 grond biedt alles wat landelijk wonen aantrekkelijk maakt!

De Knaphof beschikt over een unieke en prachtige ligging en biedt prachtige vergezichten over het Zeeuwse polderlandschap. De Knaphof is een buurtschap waaraan enkele woningen verscholen in het groen zijn gelegen. Een hogere mate van privacy en rust gaat u niet snel vinden. Het buurtschap is gelegen tussen Lewedorp en Nieuwdorp, midden in het fraaie en bekende Zeeuwse polderlandschap, bekend om haar rust en fraaie wandel- en fietsroutes. Door de ligging tussen de stad Goes en resp. Middelburg en Vlissingen zijn de voorzieningen en vertier nooit ver weg. Ook de havens van Vlissingen-Oost, met bijbehorende werkgelegenheid, zijn op korte afstand gelegen. Tot slot is de woning op korte afstand van de belangrijke ontsluitingswegen (Sloeweg en A58) gelegen.

De woning dateert uit circa 1900, maar is in de afgelopen decennia grondig verbouwd. In het verleden bestond het woonhuis over een kleiner leefgedeelte met een aangrenzende schuur. Deze zijn eind tachtiger jaren samengevoegd en samengevoegd tot een volledig woonprogramma. In het recente verleden is een fraaie schuur gebouwd welke voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Momenteel is alles ingericht op het houden van paarden. Zo zijn er in de schuur drie stallen en opslagruimte voor stro en hooi te vinden en beschikt het perceel over een goed uitgeruste (verlichte) rijbak en drie naastgelegen paardenweides. Mocht u paarden willen houden bij uw eigen woning is dit de ideale plaats om te wonen; wat het absoluut een uniek object maakt. Maar ook voor de personen die in het groen willen wonen of ruimte nodig hebben voor een hobby of werk is dit absoluut een interessant object.

Entree; begane grond:

Via de beschutte oprijlaan met afsluitbaar hek wordt het erf bereikt. Aan de zijkant van de woning, aangrenzend aan de schuur is een fraaie parkeergelegenheid gecreëerd waar meerdere auto’s geparkeerd kunnen worden. Via de entree met hal, toilet en trapopgang wordt de woning betreden. De hal is ruim en biedt voldoende ruimte om gasten te ontvangen. De woning beschikt over een klassieke indeling en ook zijn de authentieke details goed bewaard gebleven. Zo beschikt de woning over balkenplafonds en een traditionele indeling met een zitkamer en eetkamer in en-suite opstelling.

De woonkamer is opgedeeld in een zitgedeelte en eetgedeelte. De eetkamer is aangrenzend aan de zitkamer en keuken gelegen en beschikt daarmee over een praktische ligging. De eetkamer biedt voldoende ruimte voor een ruime opstelling. Dit is een heerlijke plaats om de maaltijd te nuttigen. De zitkamer is in het verlengde van de eetkamer gelegen en biedt een mooie ruimte aan een naar eigen inzicht te plaatsen zithoek. De woonkamer en eetkamer beschikken over veel lichtinval door de aanwezigheid van veel raampartijen. Dit maakt het een fijne plaats om te verblijven. De aanwezigheid van de houtkachel en schouw zorgen voor gezelligheid maar logischerwijs ook warmte.

De keuken is naast de eetkamer en bijkeuken gelegen en biedt plaats aan een ruime keukenopstelling en eettafel. De keuken in landelijke stijl is in het recente verleden nieuw geplaatst en beschikt over kwalitatief goede inbouwapparatuur. De keuken is uitgerust met een vaatwasser, combi-oven, koelkast, inductieplaat, afzuigkap en spoelbak. De keuken is in fraai antraciet uitgevoerd en wordt afgewerkt met een natuurstenen blad. De uitstraling en leeftijd van de keuken maken dat deze voldoet aan de eisen van deze tijd.

Eerste verdieping:

Via de trapopgang in de hal wordt de eerste verdieping bereikt. De verdieping beschikt over drie slaapkamers en een badkamer. De slaapkamers meten circa de volgende afmetingen:

Slaapkamer 1: 4.54 m x 3.57 m
Slaapkamer 2: 3.55 m x 2.52 m
Slaapkamer 3: 2.84 m x 2.49 m

De badkamer betreft een nette en functionele voorziening en beschikt over een douche, ligbad, dubbele wastafel en toilet.

Tuin:

Via de bijkeuken wordt de riante tuin bereikt. De tuin beschikt aan de voorzijde en zijkant van de woning over een gazon en bloemenperken waar heerlijk genoten kan worden van het mooie weer. Het uitzicht aan de achterzijde van de woning is magnifiek en geeft een echt gevoel van vrijheid. De tuin is daarmee een heerlijke plaats om te verblijven.

Aan de andere zijde van het perceel (achter de schuur) zijn drie paardenweides en een verlichte rijbak te vinden. De rijbak is in 2013 grondig gerenoveerd en vernieuwd (voorzien van nieuwe bodem). De rijbak is tevens voorzien van een zoetwaterbron (pomp in de schuur geplaatst) voor eventuele beregening. De schuur meet circa 62 m2 (exclusief zolder) en is uitgerust met een elektra aansluiting. De schuur is gebouwd in 2003 en beschikt daarmee over een moderne bouwaard. De stal beschikt momenteel over drie paardenstallen en een algemene bergruimte die ruimte biedt als opslagplaats voor stro en hooi. De ruime zolder van de schuur is de ideale plaats voor het opbergen van spullen die niet in het dagelijkse gebruik nodig zijn. Ook is deze ruimte natuurlijk voor meerdere doeleinden te gebruiken. De schuur beschikt tot slot over een overheaddeur en loopdeur welke de toegang verschaffen.

De woning beschikt over een Vaillant CV-ketel uit 2019 welke in eigendom is verkregen. De woning is gedeeltelijk voorzien van isolatieglas in combinatie met deels hardhouten- en deels kunststof kozijnen. De woning is goed onderhouden en verkeert in prima staat.

Heeft u interesse in deze unieke woning? Wij leiden u graag rond. Graag tot ziens aan de Knaphof 8 te Lewedorp!

Aan deze presentatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 489,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 4,486
Listed since
2 months
Status
Sold under reservation
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1900
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
109 m²
External storage space
62 m²
Plot size
3,458 m²
Volume in cubic meters
407 m³

Layout

Number of rooms
4 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 separate toilet
Number of stories
2 stories

Energy

Provisional energy label
G What does this mean?
Insulation
Partly double glazed
Heating
CH boiler and partial floor heating
Hot water
CH boiler
CH boiler
Vaillant HR (gas-fired combination boiler from 2019, in ownership)

Cadastral data

BORSELE K 755
Cadastral map
Area
103 m²
Ownership situation
Full ownership
BORSELE K 746
Area
1.675 m²
Ownership situation
Full ownership
BORSELE K 86
Area
1.680 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Garden
Surrounded by garden

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Knaphof 8

€ 489,000 k.k.