Oudekamp 5 3512 KG Utrecht Nieuwegracht-Oost

Hightlighted features

  • 191 m² living area
  • 120 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map
€ 1,250,000 k.k.
Calculate monthly payment

Description

Makelaardij Exclusief

Wat zijn we trots. Trots op het vertrouwen dat wij hebben gekregen, om nieuwe mensen te mogen zoeken voor dit stadsjuweel.

Een goed bewaard half vrijstaand rijksmonumentaal woonhuis aan een van de meest geliefde straten deel uitmakende van het historische Museumkwartier.

De huidige eigenaren hebben net als hun voorgangers het pand met veel liefde en respect voor het oude bewoond. Zij zijn inmiddels toe aan gemakkelijker wonen. Graag geven zij het stokje over aan liefhebbers zoals zij zijn, aan mensen die inzien hoe bijzonder het is om een bepaalde periode voor het huis te mogen zorgen.

De geschiedenis gaat ver terug in de tijd. Er is veel geschreven over het pand, over Oudekamp en dit gedeelte van ons oude stadscentrum. Wij denken dat het huis aan het einde van de 14e eeuw is gebouwd en in de middeleeuwen de begane grond als smederij in gebruik was.

Door de eeuwen heen veranderde dit gebruik. Thans staat het adres te boek als een woonhuis met een atelierruimte. Zo voelt het en past het ook in dit stukje van het oude centrum. Als volgende eigenaar staat het u vanzelfsprekend vrij om aan het atelier een andere invulling te geven.

De tuin is al net zo bijzonder. Met ligging op het zuidwesten is er op mooie dagen altijd de keuze tussen zon en schaduw. Duidelijk zichtbaar zijn de contouren van de oude keuken die destijds los van het huis stond. Met volwassen bomen, kleurrijke planten en - struiken en borders die zijn afgezet met oude kloostermoppen, voelt u ook hier de tijd van toen.

Een tuin waar u in alle rust en privacy van het buitenzijn kunt genieten, om na uw werk nog heerlijk een paar uur te kunnen genieten. Om ook anderen hier een indruk van te geven doen de huidige eigenaren al geruime tijd mee aan de jaarlijkse Open Tuinendag.

De afbeeldingen en plattegronden van deze presentatie geven een aardig beeld van wat de woning u zoal te bieden heeft. Graag lichten we een en ander toe waarna wij u bij interesse graag de gelegenheid geven om de woning een keer met ons te bekijken.

De strook grond voor het huis, met de stoep en stoeppalen, behoort tot het perceel en zorgt er voor dat voetgangers op een prettige afstand passeren.

Zoals het pand nu in gebruik is, komt u binnen in een multifunctionele ruimte met mooie afmetingen waar u van alles voor zou kunnen bedenken. Een prachtig vertrek, geschikt om als galerie of atelier te gebruiken of misschien wel om in alle rust thuis te kunnen werken.

De woonkeuken bevindt zich thans in het achtergedeelte, hetgeen met leuk contact met de tuin voor ons een begrijpelijke keuze is. Vanuit de hal bereikt u de toiletruimte en een eeuwenoude kelder.

Op de eerste verdieping, in het achtergedeelte, bevindt zich de woonkamer met een brede oude schouw en een tweede leefruimte aan de straatkant. Een badkamer met bad, w.c. en wastafel is bereikbaar vanaf de overloop. Op deze woonlaag zijn meerde slaapkamers denkbaar.

De tweede verdieping laat goed zien dat de woning uit een voor- en een achterhuis bestaat. Vanaf de overloop ziet u dat duidelijk aan de zakgoot en dakvlakken tussen voor en achter.

In het voorhuis bevinden zich twee slaapkamers die vanaf de overloop met afgesloten wasruimte te bereiken zijn. Aan de achterzijde een grote slaapkamer met een tweede badkamer. Boven beide gedeelten een grote bergvliering onder, in de zeventiger jaren geheel vernieuwde, sporenkappen.

Een bijzonder huis op een minstens zo’n bijzondere plek.

Graag laten we u al dit moois een keer zien.

Een afspraak voor een bezichtiging maakt u eenvoudig via ons kantoor.

We kijken uit naar uw komst.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 1,250,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 6,545
Listed since
2 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, semi-detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1400
Specific
Protected townscape or village view (permit needed for alterations) and listed building (national monument)

Surface areas and volume

Areas
Living area
191 m²
Other space inside the building
24 m²
Plot size
120 m²
Volume in cubic meters
794 m³

Layout

Number of rooms
7 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, shower and 2 toilets
Number of stories
4 stories, a/an attic and a basement

Energy

Energy label
Not required
Heating
CH boiler and partial floor heating
Hot water
CH boiler
CH boiler
Vaillant (gas-fired combination boiler from 2018, in ownership)

Cadastral data

UTRECHT B 344
Cadastral map
Area
120 m²
Ownership situation
Ownership encumbered with long-term leaset
Fees
Bought off for eternity

Exterior space

Location
In center
Garden
Back garden
Back garden
48 m² (8 meter deep and 6 meter broad)
Garden location
Located at the southwest

Parking

Type of parking facilities
Paid parking, public parking and resident's parking permits

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Oudekamp 5

€ 1,250,000 k.k.