Veldstraat 7 3817 CT Amersfoort

  • Sold
€ 315,000 k.k.

Description

Veldstraat 7 Amersfoort
Een woning met karakter, dichtbij het centrum en de Leusderweg en het liefst met een fijne, diepe tuin. Deze wensen worden werkelijkheid als jij de nieuwe bewoner wordt van deze charmante, uitgebouwde woning met drie slaapkamers en een lichte woonkamer met serre. De diepe achtertuin op het zuiden is een oase van rust en groen; een plek om volop van de zon te genieten. De (fietsen)berging en de achterom zijn nog twee pluspunten van deze charmante woning van meer dan 100 jaar oud.
Op loopafstand bevinden zich de historische binnenstad voor een avondje uit of eindeloos winkelen. Je woont vlak om de hoek van de Leusderweg met diverse winkels en speciaalzaken. Park Randenbroek is een fijne plek om te wandelen en een ideale plek waar kinderen kunnen spelen. Tevens is er een gunstige ligging ten opzichte van het Centraal Station en uitvals(snel)wegen.

Indeling:
Begane grond:
Via de mooie voordeur kom je in de hal met de meterkast en de deur naar de woonkamer. Dankzij de plafondhoogte van bijna 2.80 meter, de houten vloer en de aangebouwde serre is de woonkamer een plek waar je volop van gaat genieten. Onder de trap is de toegang tot de (wijn)kelder en er is voldoende ruimte voor een eettafel, zithoek en je favoriete kast. De serre met plavuizen vloer heeft openslaande tuindeuren en is ingericht als werkplek.
De dichte keuken heeft een lichtkoepel, mooie ramen aan de kant van de serre en een zeer efficiënte indeling met een dubbele wandopstelling. Aan de achterzijde van de woning zijn de toiletruimte en de badkamer, te bereiken via een portaal achter de keuken. De badkamer is ingedeeld met een inloopdouche en een wastafelmeubel.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping zijn de overloop en drie slaapkamers. De romantische hoofdslaapkamer aan de voorzijde heeft ruimte voor je boekencollectie en een mooie daklijn met de houten dakconstructie in het zicht. Aan de achterzijde zijn twee mooie slaap-/werkkamers met dezelfde laminaatvloer als de overloop en de hoofdslaapkamer. De vaste kast met schuifdeuren op de overloop biedt praktische bergruimte in deze slim ingedeelde, sfeervolle woning.

Zolder:
Vanaf de overloop heb je toegang tot de bergvliering met een maximale hoogte van iets meer dan 1.20 meter.

Exterieur:
Je wordt niet alleen de trotse eigenaar van een sfeervolle woning maar ook van een diepe tuin met veel privacy. Er zijn meerdere plekken om buiten te zitten, de beplanting is divers en achter in de tuin zijn een houten (fietsen)berging en een poort waarachter het pad naar de openbare weg leidt.
De voortuin met het mooie hekje, bestrating en beplanting past goed bij het karakter van deze oh zo fijne woning in het mooie Amersfoort.

Bijzonderheden:
- Drie slaapkamers op de eerste verdieping;
- Lichte woonkamer met aangebouwde serre;
- Nette keuken, toiletruimte en badkamer;
- Diepe tuin op het zuiden met achterom.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 315,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 4,038
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1917
Accessibility
Modified residential property
Type of roof
Flat roof covered with roof tiles
Quality marks
Algemene woning keur, bouwkundige keuring, brandveiligheid, Energie Prestatie Advies, GIW Waarborgcertificate, huisgarantie, KIWA veilig wonen keurmerk, politiekeurmerk, SWK garantiecertificaat and woningborg garantiecertificaat

Surface areas and volume

Areas
Living area
78 m²
External storage space
5 m²
Plot size
120 m²
Volume in cubic meters
208 m³

Layout

Number of rooms
4 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Shower
Number of stories
2 stories
Facilities
TV via cable

Energy

Energy label
C What does this mean?
Insulation
Roof insulation, partly double glazed and insulated walls
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Bosch 25 VRC (gas-fired combination boiler, in ownership)

Cadastral data

AMERSFOORT H 2280
Cadastral map
Area
120 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road and in residential district
Garden
Back garden
Back garden
60 m² (15 meter deep and 4 meter broad)
Garden location
Located at the south accessible via the rear

Storage space

Shed / storage
Attached brick storage
Facilities
Electricity

Parking

Type of parking facilities
Public parking and resident's parking permits