• Sold

Vlieghuis Europaweg 47 7742 PR Coevorden Verspreide huizen Vlieghuis en Padhuis

Hightlighted features

  • 156 m² living area
  • 12,933 m² plot size
  • 3 bedrooms
Map
€ 725,000 k.k.

Sales history

Listed since
September 12, 2020
Date of sale
February 12, 2021
Term
5 months

Description

Dit landhuis met maar liefst 5 bijgebouwen en pittoreske minicamping bevinden zich op een natuurlijke oase van 1,3 hectare. Een grote diversiteit aan oude bomen en struiken zijn het thuis van onder meer zo’n 50 eekhoorns, meer dan 100 vogelsoorten (waaronder uilen), vleermuizen, loslopende kippen, konijnen en reeën. De mogelijkheden op dit terrein zijn nagenoeg onbeperkt. Naast een minicamping met 25 plekken en een bed & breakfast behoren bijvoorbeeld ook een zorgboerderij, meergeneratiewonen, dubbele bewoning, vergadercentrum, dagbesteding, atelier, kantoor, (muziek of tv)studio, lesruimte, praktijkruimte, yoga- en/of meditatieruimte, groepsruimte, outdoor activiteiten, agrarische exploitatie, kinderspeelplaats, theehuis of restaurant tot de mogelijkheden.

Het ruime (152 m2) en geheel gerenoveerde landhuis uit 1928 staat op de lijst met karakteristieke objecten van Coevorden, is van alle gemakken voorzien en heeft een speelse indeling met veel licht. Waar vind je dit nog; vanuit de woonkamer is de eetplaats van de eekhoorns op 2 meter zichtbaar, het eetfestijn is een dagelijks terugkerend tafereel (als je doppinda’s geeft ;).

Het multifunctionele theehuis is van binnen maar liefst 17 meter lang en 4,5 meter hoog. Het is horecaproof gebouwd, met eigen toiletgroep (rolstoelvriendelijk), heeft 2 terrasoverkappingen, een professionele keuken, een bar, vloerverwarming en is uitgevoerd met inbraak werend HR+++ dubbelglas.

De camping heeft 25 unieke, veelal besloten plekken van rond de 100 m2 en 3 waterpunten. 21 plekken hebben een eigen stroomvoorziening. Onder de fietsoverkapping van 11 meter zijn diverse oplaadpunten voor elektrische fietsen te vinden. De camping is verlicht, heeft 2 eigen toegangswegen en geeft uitzicht over landerijen en bossen. Er is ook een eigen bospad met aan het eind de perfecte locatie voor een schommelbank. Als het oogsttijd is kunnen je gasten zelf o.a. pruimen, peren, appels, kruisbessen, aalbessen, frambozen en walnoten plukken. In de directe omgeving zijn allerlei wandel- en fietspaden in natuurgebieden.

Er is een stijlvol en gemoderniseerd, rolstoelvriendelijk sanitair gebouw voor campinggasten / recreanten met 3 wc’s, 3 douches, een urinoir en 2 wastafels. Onder de overkapping bevind zich de afwasplaats met ook een wasmachine, centrifuge en reinigingsplaats voor chemische toiletten. Daarnaast staan twee blokhutten.

De schuur heeft grote overkappingen en een grote 1e verdieping. Er is ruimte genoeg voor een auto (elektrische roldeur), diverse fietsen en een werkplaats met gereedschap en opslag.

Deze unieke plek met vele mogelijkheden wordt je turn-key aangeboden. Je ervaart de rust en voelt de schoonheid pas echt als je er bent, we leiden je graag rond.

De overname van de camping- en theehuisinventaris is mogelijk. Er is onder meer beschikbaar: 20 pk 4wd stiga grasmaaier, professionele wagenbladblazer, zware houtklover, pannen, glazen, bestek, stoelen, tafels, parasols met voet, banken, percolators, paellapannen, 150 m2 campingvlonders, 150 meter nieuwe gardena tuinslangen met toebehoren, wasmachine, centrifuge, hogedrukreiniger, waterzuiger, droger, vriezer, koelkast, hoge aluminium trap, zaagtafel, divers (tuin)gereedschap etc. Volledige lijst op aanvraag beschikbaar.

Indeling:

Woonhuis
Begane grond:
Hal met toilet en meterkast
1 grote verbonden ruimte met voorkamer, eetkamer met schuifpui naar de tuin, open keuken, woonkamer met open haard, glas in lood ramen
bijkeuken met schouw en achterom, via de bijkeuken naar de kelder
1e verdieping:
Overloop met prachtige glas in lood ramen
3 ruime slaapkamers
Moderne badkamer met ligbad, toilet, wastafel en separate douche
2e verdieping:
Grote vliering, toegankelijk via een luik in de badkamer

Theehuis/recreatieruimte:
Riante (eet)zaal of verblijfsruimte
Moderne keuken / bar
Toiletgroep met 2 toiletten (rolstoelvriendelijk)
2 Terrasoverkappingen
Gebouw heeft eigen cv ketel
Geheel geïsoleerd en vloerverwarming

Sanitair gebouw
3 toiletten (1 rolstoelsvriendelijk)
1 urinoir
3 douches (1 rolstoelvriendelijk)
Wasgelegenheid met 2 wastafels
Bergkast
Vliering
Gebuw heeft eigen cv ketel
Afwasgelegenheid met 2 wasbakken
Afvoer chemische toiletten

2 blokhutten
1 overkapping voor fietsen
1 nachtkippenhok (overdag lopen ze los over het terrein)

Schuur
Elektrische roldeur
Werkbanken
Elektra
Grote vliering
Zij- en achterkant zijn volledig overkapt (voor hout / fietsen / tuingereedschap etc)

Aanvaarding in overleg.

Na bijna 2 jaar reizen langs vele eilanden en kusten hebben we deze minicamping in Vlieghuis aangekocht. We hebben het theehuis omgebouwd tot een prachtig strandhuis, maar we missen de zee meer dan we hadden verwacht. Omdat we het geen 10 jaar willen proberen om dan uiteindelijk toch weer te vertrekken, hebben we de keus gemaakt om het nu weer in de verkoop te zetten. Wel met een beetje pijn om wat we achterlaten. We zoeken daarom fijne mensen die we blij kunnen maken met onze opgeknapte wereldse verblijven en een schitterende weidse tuin met speelse minicamping- plekken vol lieve dieren.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 725,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 4,647
Status
Sold

Construction

Kind of house
Country house, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1928
Type of roof
Mansard roof

Surface areas and volume

Areas
Living area
156 m²
Other space inside the building
10 m²
External storage space
86 m²
Plot size
12,933 m²
Volume in cubic meters
656 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (3 bedrooms)
Number of stories
3 stories

Energy

Energy label
G What does this mean?
Insulation
Partly double glazed and insulated walls
Heating
CH boiler and fireplace
Hot water
Gas water heater
CH boiler
2011

Cadastral data

COEVORDEN I 2291
Cadastral map
Area
4.868 m²
Ownership situation
Full ownership
COEVORDEN I 2273
Area
8.065 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
On the edge of a forest, sheltered location, outside the built-up area, In wooded surroundings, rural, freestanding location and unobstructed surrounding view
Garden
Back garden, surrounded by garden, front garden and side garden
Back garden
12.975 m² (173 meter deep and 75 meter broad)
Garden location
Located at the southwest accessible via the rear

Garage

Type of garage
Parking place and detached wooden garage
Capacity
2 cars
Involved real estate agent

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.