• Sold

Mr. van Coothstraat 30 a 6651 ZJ Druten Druten

Hightlighted features

  • 208 m² living area
  • 1,120 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map
€ 600,000 k.k.

Sales history

Listed since
May 22, 2021
Date of sale
June 16, 2021
Term
3 weeks

Description

Bijzonder Wonen wordt mogelijk in deze charmante vrijstaande woning in met comfortabel bijgebouw (71m2), gelegen op een zonovergoten perceel met boomgaard. De woning deed in het verleden dienst als kantoor van de befaamde steenfabriek Dericks en Geldens en is de afgelopen jaren van top tot teen met oog voor detail smaakvol gerenoveerd, dat resulteert in een fijn onderkomen met veel privacy.

Hal met Franse spiltrap, woonkeuken en suite met de zitkamer, slaapkamer, study en badkamer op de begane grond.
Twee met elkaar verbonden kamers onder de geïsoleerde kap op de verdieping.
Souterrain met werk-/hobbyruimte en witgoedaansluitingen.
Bijgebouw met garage, gasten-/praktijkruimte met voorbereide badkamer op de begane grond en twee kamers op de verdieping.

Gemeentelijk monument

Bruto-inhoud: 667m³
Gebruiksoppervlak wonen: 208 m²
(waarvan 49 m2 in het bijgebouw)
Perceeloppervlak: 1.120 m²
Bouwperiode: begin 20e eeuw

Indeling begane grond:
Via een oprijlaantje dat langs de boomgaard leidt, is de woning en het veelzijdige bijgebouw te bereiken. Achter de karakteristieke voordeur met luifel bevindt zich de hal. De hal is door de lichtkoepel heerlijk licht en biedt toegang tot de woonkeuken, de slaapkamer, de study en de badkamer. Er is een Franse spiltrap, lambrisering, paneeldeuren en fraaie patroontegels. De aangrenzende woonkeuken is een schitterende ruimte met een hoog balkenplafond, houtkachel en een authentieke vloer met verglaasde stenen. De woonkeuken is ingericht met een ambachtelijk gemaakt keukenmeubel voorzien van een natuurstenen werkblad en -spoelbak en hoogwaardige inbouwapparatuur, waaronder een breed Falcon fornuis met meerdere ovens. Suitedeuren leiden naar de zitkamer, een sfeervolle , zongerichte ruimte met vaste kasten, stucplafond, natuurstenen vloer en hoge ramen met glas in lood.
Op de begane grond bevindt zich ook nog een slaapkamer en badkamer. De slaapkamer ligt aan de achterzijde en biedt via dubbele deuren toegang tot de tuin. Er zijn vaste kasten en de raampartij is voorzien van kleurrijk glas in lood.
De badkamer is ingericht met een vrijstaand bad op pootjes, een inloop regendouche en een mooi porseleinen waskom op een houten tafeltje. Aan de hal grenst een ruimte die is ingericht als study. Vanuit deze study leidt een trap naar het souterrain, een hoge droge ruimte, voorzien van vloerverwarming, die zich leent als extra slaapkamer, atelier of berging. Hier bevinden zich eveneens de witgoedaansluitingen.

Indeling eerste verdieping:
Op de verdieping liggen onder de geïsoleerde kap twee kamers. De huidige eigenaren slapen in de kamer waar je boven komt, terwijl hun zoon in de andere kamer ligt. In beide kamers ligt een groot dakvenster in de strak afgewerkte kap, waarbij de kapconstructie mooi in het zicht is gelaten.

Indeling bijgebouw:
Op de begane grond bevindt zich een garage annex atelier en een gastenkamer met aangrenzende voorbereide badkamer. Hier zijn de aansluitingen voor een douche, wc en wastafel reeds voorbereid. Vanuit de gastenkamer is vrij zicht over de boomgaard en de eigen oprit. De gehele begane grondvloer, ook de garage, is voorzien van vloerverwarming. Via een vaste trap is de verdieping bereikbaar, een eenvoudig afgewerkte, maar verwarmde en geïsoleerde ruimte. Hier bevinden zich twee met elkaar verbonden, verwarmde (werk)ruimtes met dakkapel op het noorden. Op de zonkant liggen 14 zonnepanelen.
De aangrenzende boomgaard is ingericht met een keur aan fruitbomen, waaronder twee kersenbomen, twee appelbomen en zowel een pruimen- als een perenboom

Bijzonderheden:
Druten ligt in het hart van het Land van Maas en Waal en beschikt over een zeer ruim voorzieningenniveau met een scala aan winkels, enkele restaurants, een cultureel centrum maar ook basisscholen en middelbare scholen (waaronder gymnasium). Ook sportverenigingen zijn goed vertegenwoordigd. Middels de Maas en Waalweg is Druten perfect verbonden met het rijkswegennet A15/A50/A73. Binnen 20 minuten zijn zowel Arnhem als Nijmegen bereikbaar. Daarnaast heeft Druten een goede busverbinding naar bijvoorbeeld Nijmegen, Tiel en Den Bosch.

De voormalige kantoorruimte van de fabriek is het enige overgebleven gebouw van het ooit zo imposante fabrieksterrein. Op de plaats van de steenfabriek zijn door de loop der jaren diverse (schone) bedrijven verrezen, waardoor het er heerlijk rustig wonen is.
Het gemeentelijke monument is vooral interessant voor de geschiedenis van bouwtechniek in verband met de ruime toepassing van de soorten geglazuurde
steen. Het woonhuis is opgetrokken in helderrode steen, voorzien van banden groen en rood geglazuurde steen. Rondom zit een in mangaansteen ingemetselde plint. De beide kopgevels hebben hoekpenanten die bij de toppen overgaan in een klimmend fries. Deze is uitgevoerd in geel en rood siermetselwerk. In de symmetrische voorgevel zitten twee recht afgesloten vensters met segmentboog in groen en rood geglazuurd siermetselwerk en boogtrommels. Deze zijn opgevuld met kleurige tegeltjes. In de top zit eveneens een recht afgesloten kleiner, maar soortgelijk venster met vierruitsraam.
Hoog in het midden van de zijgevel zit het opschrift “Dericks en Geldens” in geglazuurd aardewerk, geflankeerd door smalle staande vensters met segmentbogen. Dericks & Geldens kreeg op de Wereldtentoonstelling in 1894 een gouden medaille voor haar geglazuurde bakstenen. In de gloriejaren, in het begin van de twintigste eeuw, had de fabriek 150 arbeiders in dienst en werden er jaarlijkse ruim zeven miljoen dakpannen geproduceerd. Toen de bouwmarkt tijdens de tweede wereldoorlog volledig instortte gingen Dericks en Geldens op zoek naar nieuwe markten. Zij specialiseerden zich in het vervaardigen van keramieken. De bekende kerstserie is daarvan het meest succesvolle voorbeeld. Het kersttafereel, vervaardigd uit geglazuurd aardewerk, werd destijds verkocht in het prestigieuze 'Magazijn de Bijenkorf' in Amsterdam. In 1968 werd de fabriek opgeheven, waarbij het huis werd gespaard.

Als u een fijne plek zoekt om in alle rust te wonen en te werken in een gemoedelijke dorpskern met een behoorlijk voorzieningenniveau, maak dan eens een afspraak.
Vraagprijs € 600.000,-- k.k

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 600,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 2,885
Status
Sold

Construction

Kind of house
Villa, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
Before 1906
Specific
Partly furnished with carpets and curtains, listed building (national monument) and monumental building
Type of roof
Combination roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
208 m²
Other space inside the building
22 m²
Plot size
1,120 m²
Volume in cubic meters
667 m³

Layout

Number of rooms
7 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath
Number of stories
2 stories and a basement
Facilities
Outdoor awning, optical fibre and solar panels

Energy

Energy label
G 3.42 What does this mean?
Insulation
Roof insulation, double glazing, insulated walls and floor insulation
Heating
CH boiler and partial floor heating
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit (gas-fired combination boiler from 2010, in ownership)

Cadastral data

DRUTEN D 791
Cadastral map
Area
585 m²
Ownership situation
Full ownership
DRUTEN D 790
Area
495 m²
Ownership situation
Full ownership
DRUTEN D 1676
Area
40 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road
Garden
Surrounded by garden

Garage

Type of garage
Detached wooden garage
Capacity
1 car
Facilities
Electricity, heating and running water
Insulation
Roof insulation, double glazing, insulated walls, floor insulation and completely insulated

Parking

Type of parking facilities
Parking on gated property and parking on private property
Involved real estate agents

NVM selling agent

Van Erp Makelaardij

Call 0487 517777

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.