Hoofdweg 15 6744 WG Ederveen

  • Sold
Price on request

Sales history

Listed since
May 19, 2020
Date of sale
May 28, 2020
Term
9 days

Description

WOONERF MET SCHUURWONING HOOFDWEG 15 EDERVEEN

Buiten willen wonen in een modernistische state of the art villa? In het buitengebied van Ederveen (vlakbij Veenendaal/Renswoude/Lunteren/Ede) staat aan de Hoofdweg 15 deze bijzondere twee-onder-een-kap schuurwoning. Een duurzaam en energieneutraal huis, een prachtig vormgegeven en oogstrelend huis, met maarliefst 6 slaapkamers een woonoppervlak van 335 m2 op een ruim perceel van 2695 m2. Het is ontworpen door Theo Verburg Architecten en gerealiseerd in 2015. Op een plek waar oorspronkelijk oude boerenschuren stonden is deze geweldige gezinswoning gerealiseerd dat refereert naar de oude lange schuur die er oorspronkelijk stond. De houten gevelbekleding en de kloeke kapvorm verwijzen hier ook naar.

Kijk ook op de landingspagina van dit geweldige object:

De schuurwoning oogt als een geheel maar is toch echt een twee onder een kap woning. Aan de zijde van de oprit is het bouwblok gesloten en heeft elke woning alleen een grote opening als entree van het gebouw. Aan de tuinkant opent het gebouw zich en maakt contact met de buitenwereld, de tuin, het prachtige uitzicht en de zon pal op het zuiden. De woningen en het erf zijn afgebakend door andere bijgebouwen, zoals de aanwezige garage met carport.

Het huis zelf heeft een duidelijke en heldere structuur met ideale en heldere looplijnen en verrassend uitzicht op het achterliggende landschap. Er is een grote vide voor veel daglicht naar de kelder die onder de hele woning is gerealiseerd.

Het omliggende landschap loopt door in de tuin en voor het ontwerp van de tuin - met heldere structuur en eenvoudige paden - tekende het vermaarde Buro Mien Ruys. Ook zijn er meerdere zitjes gemaakt om vanaf diverse plekken van de zon, de omgeving en uiteraard de woning te kunnen genieten.

WgE_bFDzMOk

INDELING BEGANE GROND
Via de overdekte entree kom je in het huis. Hier een prachtige entree waarbij de grote vide en de enorme glaspartij aan de achterzijde meteen in het oog springt. In de hal de trappartij naar de verdieping en het souterrain. De vide geeft een tweedeling van het huis. Rechts via een schuifdeur kom je in de moderne woonkeuken. Hier een grote keukenwand met kasten en inbouwapparatuur. Aan weerszijden van deze wand is de toegang naar de entreehal. De keuken zelf is verder van alle gemakken voorzien, vaatwasser op hoogte, quooker, hoge koelkast, hoge vriezer, inductiekookplaat, oven, stoomoven en koffiemachine. Een fraai kookeiland met RVS blad completeert het geheel. De eetkamer en woonkamer lopen in elkaar over waarbij de grote ramen een prachtig panorama op de tuin en het achterliggende landschap geven. De zitkamer (circa 35 m2) wordt van de keuken gescheiden door een meubelwand (hoogte is circa 1,3 m) en heeft een enorme vide die een prachtig zicht geeft op de kap van het huis. Deze loopt van binnen via de glazen pui door naar buiten.

Links van de entreehal bevinden zich in het middendeel de facilitaire ruimten. Via de gang is er allereerst rechts een garderobe en toilet en een handige wasruimte waar ook de opstelplaats is voor alle witgoedapparatuur. Alle was komt vanaf de verdieping via een waskoker meteen hier terecht. Aan de linkerzijde van de gang is een bijkeuken waar ook de meterkast en een voorraadkast zijn gesitueerd. Aan het einde van de gang bevindt zich de masterbedroom met ingebouwde kastenwand en een badkamer voorzien van dubbele wastafel, toilet en tweepersoons inloopdouche.

INDELING VERDIEPING
Via de fraaie trappartij kom je op de verdieping. De loopbrug verbindt ook hier de twee bouwdelen met elkaar. Aan de linkerzijde een overloop. Hier bevinden zich een tweetal slaapkamers en een grote (kinder) badkamer met ligbad, inloopdouche en wastafel. In de gang is een stortkoker voor het wasgoed naar de ondergelegen wasruimte. Tevens is er een separaat toilet en nog een bergruimte. Aan de rechterzijde van de loopbrug is eveneens een overloop met twee identieke slaapkamers aan de rechterzijde en aan de linkerzijde wederom een flinke bergruimte. Aan het einde van de overloop is een study met meerdere werkplekken die in verbinding staat met de vide in de woonkamer.

INDELING SOUTERRAIN
Onder het hele huis ligt het souterrain. Er is een overdaad aan licht door de grote vide. Aan weerzijden van de vide is een grote ruimte, nu in gebruik als fitness en bibliotheek. Hier is ook de techniekruimte waar alle installaties van het huis staan opgesteld. In het midden bevinden zich twee inpandige bergingen en aan de linkerzijde is een separate logeerkamer met eigen badkamer. Daglicht komt door de aanwezige koekoek in deze kamer.

Aan de rechterzijde is een grote speelruimte die door de drie koekkoeken aangenaam licht overkomt. Links van de speelruimte is nog een tv-kamer, ideaal voor een homecinema.

BUITEN
Buiten is het goed toeven. Rechts van het huis staat als begrenzing tussen openbaar en privé de garage met plek voor 1 auto en een carport met plek voor twee auto’s en een opstelplaats voor kliko’s. De landschappelijke tuin heeft heldere lijnen en is ontworpen door Buro Mien Ruys. Er is een zwembad van 4x9 meter met een fraai ontworpen badhuis met bergruimte, buitenkeuken en loungebank. Het perceel met ademloze vergezichten wordt omzoomd door houtopstand, een kerkepad en weilanden en biedt vrijheid, ruimte en heel veel woongenot!

DUURZAAMHEID
De schuurwoning is gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid en heeft energielabel A. Hoge Rc-waardes, extra luchtdichting, tripple-beglazing, speciale geïntegreerde PV-panelen die opgaan in het lijnenspel van de dakpannen, een bodemwarmtepomp met koeling en een WTW-installatie. De woning is tevens voorzien van eenvoudige domotica. Met de telefoon kan de verlichting worden geschakeld.

EDERVEEN
Ederveen ligt hemelsbreed tussen Renswoude in het noordwesten, Lunteren in het noordoosten en De Klomp en Veenendaal in het zuiden. De eerste bebouwing is rond 1600 ontstaan waarbij het gebied werd gebruikt voor turfwinning door mensen uit Ede, de eerste bewoners waren dan ook arme turfstekers uit dat dorp. Ederveen zelf is een kerkelijke plaats, er zijn twee basisscholen en alle voorzieningen zijn in de buurt. Dichtbij de A12, de A30 en intercitystation De Klomp.

KORTOM
Buiten willen wonen in een modernistische state of the art villa? In het buitengebied van Ederveen (vlakbij Veenendaal/Renswoude/Lunteren/Ede) kan het met deze bijzondere twee-onder-een-kap schuurwoning. Een prachtig vormgegeven gezellig en oogstrelend huis nieuw gebouwd, met maarliefst 6 slaapkamers een woonoppervlak van 335 m2 op een ruim perceel van 2695 m2.

INTERESSE?
Neem contact met ons op wij informeren u graag!

Features

Transfer of ownership

Last asking price
Price on request
Status
Sold

Construction

Kind of house
Country house, double house
Building type
Resale property
Year of construction
2015
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
340 m²
Exterior space attached to the building
24 m²
External storage space
27 m²
Plot size
2,985 m²
Volume in cubic meters
1,250 m³

Layout

Number of rooms
11 rooms (6 bedrooms)
Number of stories
2 stories and a basement
Facilities
Outdoor awning, swimming pool, skylight and glass fiber cable

Energy

Energy label
A What does this mean?
Insulation
Roof insulation, insulated walls, floor insulation and completely insulated
Heating
Heat pump

Cadastral data

EDE G 3334
Cadastral map
Area
2.695 m²
Ownership situation
Full ownership
EDE G 3331
Area
290 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, unobstructed surrounding view, sheltered location, freestanding location, outside the built-up area and rural
Garden
Back garden, front garden, side garden and surrounded by garden
Back garden
1.800 m² (30m deep and 60m broad)
Garden location
Located at the south

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage
Facilities
Electricity and running water
Insulation
Roof insulation and insulated walls

Garage

Type of garage
Detached wooden and garage with carport
Capacity
3 cars
Facilities
Electricity and running water
Insulation
Roof insulation and insulated walls
Involved real estate agent

Market insights Beta

Avg. asking price

Ederveen buitengebied

All of Ederveen

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Ederveen buitengebied

All of Ederveen

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.