• Sold

De Savornin Lohmanlaan 20 9722 HG Groningen Helpman

Hightlighted features

  • 210 m² living area
  • 123 m² plot size
  • 5 bedrooms
Map
€ 635,000 k.k.

Sales history

Listed since
February 19, 2021
Date of sale
March 18, 2021
Term
3 weeks

Description

Een sfeervol leefhuis, boordevol mooie details en met maar liefst vier verdiepingen van comfortabele woonruimte, in één van de populairste wijken van de stad Groningen. Dat is samengevat de kern van deze mooie jaren-30 woning aan de Savornin Lohmanlaan in Groningen-Zuid. Een lommerrijke wijk die onder andere zo geliefd is vanwege de vele voorzieningen in de nabije omgeving. Denk bijvoorbeeld aan twee uitstekende basisscholen op loopafstand, vele sportmogelijkheden en de nabijheid van winkels en horeca.

Eigenlijk gaat het hier om twee woningen die lang geleden zijn samengevoegd. De benedenwoning is momenteel in gebruik als woonkamer met open keuken. De bovenverdiepingen worden gebruikt om te slapen, lezen en werken. De zolder heeft geen specifieke functie, maar daarover later meer. Terug naar de benedenverdieping die ongeveer twintig jaar geleden werd uitgebouwd aan de achterzijde. Daardoor ontstond een ruime keuken, die bovendien speels werd ingericht met een groot kookeiland als afscheiding met de woonkamer. Praktisch detail: het kookeiland is uitsluitend bedoeld om te koken. Afwassen en spoelen van de vaat kan in het afgescheiden keukenblok, oftewel de ‘spoelkeuken’. Ook handig is de ruime kelder die constant koel, droog en donker is.

Met de openslaande deuren stap je zomers gemakkelijk de sfeervolle tuin (met achteringang!) in. Deze heeft een verhoogd vlonderterras en een fijne overkapping en een tuinkast. Dankzij de strategisch geplaatste plantenbakken waan je je zomers in een groene oase en ontstaat er diepte en sfeer. Boven de uitbouw is een groot balkon waar u heerlijk tot laat in de avondzon kunt zitten.

Het woongedeelte heeft een eikenhouten visgraatvloer met band en bies en een natuurstenen schouw met open haard die overigens makkelijk te vervangen is door een houtkachel (vanwege de 11 meter lange roestvrijstalen pijp welke is doorgetrokken naar het dak). Zowel hier als in de rest van het huis, zijn het de kleine details die de woning zo sfeervol en bijzonder maken. Een speelse nis, een mooie hoekkast of de bijzondere tegels in de sanitaire ruimtes: ze geven nog meer karakter aan de woning en versterken de originele details uit de bouwperiode.

Want die zijn er genoeg. Kijk maar eens naar de mooie krul in de balustrade op de eerste verdieping. Of de suitedeuren die nu werkkamer en slaapkamer afschermen op dezelfde verdieping. De karakteristieke erker die herinnert aan de tijd dat dit de woonkamer van de bovenwoning was. Of de vele originele paneeldeuren, vaak zelfs nog met het originele deurbeslag. Het verleden duikt op in de mooie – en met liefde gerestaureerde – granieten vloeren die we zien in de hal en de toiletten. Zelfs de oude tegeltjes van de schouw werden hergebruikt in het toilet op de eerste verdieping. Het toont het respect waarmee deze woning behandeld en onderhouden is.

Die mate van respect komt ook terug in het meer reguliere onderhoud. De woning is bijvoorbeeld overal voorzien van HR++ ramen en alle kozijnen op de eerste twee woonlagen zijn vakkundig en in stijl vervangen. Op de derde woonlaag werden ze grondig gerestaureerd. De badkamer op de derde verdieping kreeg niet zo lang geleden een grondige make-over, op zolder werd de cv-ketel vervangen en de tussenmuur met de buren geïsoleerd.

Over de badkamer gesproken: er zijn twee badkamers in huis, beide voorzien van een wasmachine-aansluiting. Let ook eens op de bijzondere douchebak van de kleine badkamer: massief natuursteen uit Grenada. De muurtegels komen uit Bali. En dan hebben we nog niet eens gesproken over de bijzondere mozaïektegels van de grote badkamer!

Maar als u dacht dat de woning nú al veel te bieden heeft, wacht dan maar tot u de (door een architect) volledig uitgewerkte scenario’s voor de zolderverdieping ziet! Extra leef- en werkruimte, waar relatief eenvoudig een derde badkamer met wc gemaakt kan worden (want de riolering is al doorgetrokken) en er zijn diverse mogelijkheden voor zonnepanelen, dakramen en -kappellen. De vergunningsleges voor een dakkapel aan de straatkant zijn al betaald! Maar bovenal nóg meer flexibiliteit in een woning waar u al bijzonder veel mee kan.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 635,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,024
Status
Sold

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1920
Type of roof
Hipped roof covered with asphalt roofing and roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
210 m²
Exterior space attached to the building
14 m²
Plot size
123 m²
Volume in cubic meters
791 m³

Layout

Number of rooms
7 rooms (5 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
2 showers and 2 toilets
Number of stories
4 stories and a basement
Facilities
Flue

Energy

Energy label
F What does this mean?
Insulation
Double glazing
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Remeha (gas-fired combination boiler from 2020, in ownership)

Cadastral data

HELPMAN M 4116
Cadastral map
Area
119 m²
Ownership situation
Full ownership
HELPMAN M 10367
Area
4 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Garden
Back garden and front garden
Back garden
54 m² (8,75 meter deep and 6,2 meter broad)
Garden location
Located at the north

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Involved real estate agents

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.