• Sold

Waalbandijk 305 4175 AB Haaften Haaften

Hightlighted features

  • 299 m² living area
  • 1,875 m² plot size
  • 5 bedrooms
Map
€ 725,000 k.k.

Sales history

Listed since
February 15, 2021
Date of sale
March 18, 2021
Term
4 weeks

Description

Aan de rand van het rivierendorp Haaften staat op een prachtig ingericht en zonnig perceel dit imposante voormalige postkantoor met uitstekende mogelijkheden om wonen, werken en ontspannen te combineren.

Centrale gang, woonkeuken, zitkamer met haard, werk/tv kamer, badkamer op dijkniveau.
Overloop, vier ruime slaapkamers, garderobekast en een tweede badkamer op de eerste verdieping.
Tuinkamer/ tweede woonkamer met serre, kantoor, en wijnkelders in het souterrain.

Haaften (gemeente West Betuwe) ligt in de Tielerwaard aan de rivier de Waal. Het rustige dorp ligt op 15 autominuten van ’s-Hertogenbosch en op 30 autominuten van Utrecht. Het dorp heeft een complete middenstand, een tennis- en voetbalvereniging, een ijsbaan, een openbare bibliotheek, een multifunctioneel centrum met daarin o.a. twee basisscholen, BSO en een peuterspeelzaal. Haaften ligt in de kom van de Waalbandijk aan de noordoever van de rivier de Waal. Op loopafstand ligt het schitterende natuurgebied De Crobsche Waard, dat bestaat uit een afwisseling van plassen (zwemwater), moerasbossen en vochtige landbouwgronden.

Bruto inhoud: 1.100 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 299 m²
Perceeloppervlak: 1875 m²
Bouwperiode: eind 19e eeuw/verbouw 20e eeuw.

Indeling dijkniveau:
Achter de voordeur ligt een vestibule, gevolgd door een lange gang met lambrisering en terrazzovloer. Aan de linkerzijde van de gang is een woonkeuken met terrazzovloer; een heerlijke lichte ruimte om ’s ochtends de dag in de zon te starten. De keuken is ingericht met een landelijke keuken met paneeldeurtjes en voorzien van apparatuur. Er is een hoog balkenplafond, hoge ramen en radiator ombouwen. De glas in lood bovenlichten zijn nog bewaard gebleven. Via een doorloop is de zitkamer bereikbaar. Deze ruimte kijkt door de hoge ramen uit in het groen van de lagergelegen tuin. Er is een schouw met openhaard en een houten, in patroon gelegd kraaldelen plafond. Aan de achterzijde is een deur naar een zongericht balkon vanwaar prachtig zicht is over de eigen tuin. In deze kamer is toegang tot de gang en is de trap naar de tuinverdieping. Aan de achterzijde op deze verdieping is een kamer die momenteel in gebruik is als atelier, maar zich ook uitstekend leent als slaapkamer. Er is een eenvoudig aanrecht met warm en koud water en een vaste kastenwand. Ernaast ligt de eerste badkamer met ligbad, wastafel en het toilet. Aan voorzijde is een werk/TV kamer. In deze werkkamer was in het verleden het postkantoor gevestigd. Het doorgeefluik naar de vestibule is hier nog een stille getuige van.

Indeling 1e verdieping:
Bovengekomen treffen we een ruime overloop. Door de dakkapel aan de achterzijde valt een zee van licht binnen. Op deze verdieping bevinden zich 4 tweepersoons slaapkamers, alle toegankelijk via prachtige authentieke paneeldeuren. De kamers zijn alle gelegen onder de betimmerde, geïsoleerde kap en hebben een wisselend uitzicht. Veel van de kamers beschikken over ingebouwde kasten. Centraal aan de overloop ligt een garderoberuimte en de 2e badkamer. Deze ruimte is ingericht met een douchecabine, wastafelmeubel en een toilet.

Indeling tuinverdieping:
Deze verdieping ligt op tuinniveau en heeft vanuit elke ruimte contact met buiten; behalve de wijnkelders (2 kelders nog niet gebruiksklaar gemaakt) die zich in het dijklichaam bevinden. Er is een tuinkamer (2e woonkamer) met openhaard en aangrenzende serre. In deze serre is aan twee zijden glas en toegang tot het terras en de tuin. Een halletje verbindt de 2e woonkamer met de werk/kantoor ruimte. Deze ruimte is zelfstandig toegankelijk vanaf de dijk en beschikt over een toilet. Een pantry is snel gerealiseerd, omdat er al een wastafel hangt. De keuze om deze ruimte zakelijk aan te wenden ligt dan ook voor de hand. Aan deze werkkamer grenst een aanbouw waar je midden in de tuin kan eten, workshops kan geven of gewoon relaxen.

Bijzonderheden:
Dit in het oog springende pand komt na vele jaren woongenot beschikbaar, omdat de huidige eigenaren kleiner willen gaan wonen. Het pand leent zich bij uitstek om wonen en werken te combineren op een strategische locatie midden in het land, rustig en toch op slechts enkele minuten van de autosnelweg A2. Er is ruimte voor een praktijk, voor inwoning of gewoon lekker veel ruimte voor een groot gezin. De tuin is magnifiek, zeer verrassend en perfect op de zon gelegen en heeft een uitgang naar de openbare weg. Er zijn vele leuke plekjes om buiten te zitten. Dit kan uiteraard bij de woning maar ook bij de jeu de boules baan met tuinhuis of bij de schuur met kas. Deze schuur is ruim van opzet en leent zich bij uitstek als klusruimte. Een schuurtje voor tuingereedschap staat strategisch in de tuin. De tuin is ingericht met gazon, twee vijvers, een moestuin, kruidentuin en vele weelderige borders met vaste planten, heesters en volwassen bomen. Zoekt u een bijzonder pand met verrassend veel ruimte en vele authentieke details, kom dan eens kijken.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 725,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 2,425
Status
Sold

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
Before 1906
Type of roof
Combination roof covered with asphalt roofing and roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
299 m²
Other space inside the building
55 m²
Exterior space attached to the building
33 m²
External storage space
41 m²
Plot size
1,875 m²
Volume in cubic meters
1,111 m³

Layout

Number of rooms
9 rooms (5 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms
Bathroom facilities
Bath, shower and 2 toilets
Number of stories
2 stories and a basement
Facilities
Passive ventilation system, flue and TV via cable

Energy

Energy label
D What does this mean?
Insulation
Roof insulation, double glazing, insulated walls and floor insulation
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit HR ketel (gas-fired combination boiler from 2007, in ownership)

Cadastral data

HAAFTEN K 42
Cadastral map
Area
1.875 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road
Garden
Back garden and side garden
Back garden
1.353 m² (41 meter deep and 33 meter broad)
Garden location
Located at the west accessible via the rear
Balcony/roof garden
Balcony present

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage
Facilities
Electricity and running water
Insulation
Roof insulation

Garage

Type of garage
Parking place

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property
Involved real estate agent

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.