• Sold

J.A.Middelhuisstraat 19 7482 EL Haaksbergen Zienesch

Hightlighted features

  • 129 m² living area
  • 304 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map
€ 279,000 k.k.

Sales history

Listed since
February 28, 2021
Date of sale
March 18, 2021
Term
2 weeks

Description

Mooie ligging en privacy
Ruime twee-onder-eenkapper in de Zienesch

Deze ruime helft van een dubbel is gelegen op een mooie locatie in de wijk Zienesch. Dat de ruime kavel aan de achterzijde grenst aan een opslagterrein van de TKF geeft privacy (maar géén overlast!). Aan de overzijde van de straat bevindt zich een ruim opgezette, moderne nieuwbouwwijk. De tegenoverliggende huizen staan op behoorlijke afstand. Dus ook hier nauwelijks inkijk. Trouwens, het leuke van de nieuwe wijk is dat hier veel jonge gezinnen wonen.

Bijna veertig jaar fijn gewoond
Het huis was amper vier jaar jong toen de laatste bewoners het kochten in 1982. Een nieuwe baan in Twente bracht het uit het westen afkomstige stel naar Haaksbergen. Op één na waren de kinderen toen al uitgevlogen. “Mijn ouders zochten een huis met veel ruimte voor logees. Dat van hieruit het centrum makkelijk en snel bereikbaar is, heeft toen zeker meegespeeld”, vertelt hun jongste zoon. “Ze hebben hier al die jaren heel fijn gewoond. Ook in de buurt, waar de mensen klaar staan voor elkaar, voelden ze zich helemaal thuis.” De degelijk gebouwde woning is altijd goed onderhouden. Zowel beneden als boven zijn de kozijnen vervangen en is er dubbel glas geplaatst. De badkamer (boven) en de toiletruimte (beneden) zijn helemaal bij de tijd.

Hal, living & woonkeuken
Achter de voordeur is de ruime hal gelegen, met de meterkast en een vaste garderobekast. De toiletruimte (met hangtoilet en fonteintje) is recentelijk gemoderniseerd. Vanuit de hal heb je toegang tot zowel de living als de (dichte) woonkeuken. Eerst maar eens naar de living, type doorzon. Er is een schouw met een open houthaard en een tegelplateau. De oorspronkelijke doorgang richting woonkeuken is weliswaar dichtgemaakt, maar dit is vrij eenvoudig te herstellen. Het plafond is voorzien van fraaie ornamenten, echt Italiaans ambachtswerk. Nu naar de ruime en lichte woonkeuken. De keuken (massief licht eiken, uitgevoerd in landelijke stijl) ziet er keurig uit, maar is gedateerd. De kookplaat (5-pits gas) en oven zijn enkele jaren terug vernieuwd. Er is veel werk- en opbergruimte. Een raam in de achtergevel biedt uitzicht op de tuin en wat grotere bomen verderop.

Achtertuin & garage
Een openslaande deur geeft vanuit de keuken toegang tot een fijn, beschut terras (met elektrisch zonnescherm). De favoriete stek van de laatste bewoners, waar ze al in het vroege voorjaar zaten te genieten van de zon en de vrije, groene achtertuin. Hier valt overigens altijd te kiezen tussen zon- en schaduwplekken. Uiterst rechts op de kavel bevindt zich een royale vrijstaande stenen garage. Deze heeft een pannendak en dus ook een vliering waarop heel wat spullen passen. Ook is er een handige smeerput. De garage heeft een kanteldeur en een aparte loopdeur in de zijgevel. Meerdere ramen laten ruimschoots daglicht binnen.

Slapen & baden
Aan de overloop op de eerste verdieping grenzen drie slaapkamers. Twee ervan kun je gerust ruim noemen. Nummer drie is wat kleiner maar nog altijd oké. Via een openslaande deur in dit aan de achterzijde gelegen slaapvertrek kom je op het balkon/platje. Zoals gemeld is de van vloerverwarming voorziene badkamer gemoderniseerd. Deze is uitgevoerd in lichte, neutrale tinten. Er is een inloopdouche met een gebogen glaswand en zitplateau, een wastafel met badmeubel en inbouwspots, een hangtoilet en een designradiator. Achter een deur op de overloop bevindt zich de vaste trap naar de zolder. Eerst kom je in een voorportaal waar de wasmachine en droger staan. Ook de cv-ketel is hier geïnstalleerd. Verder is er op de zolder een met recht grote (slaap)kamer. Twee ramen in de topgevel, beide met dubbelglas, laten daglicht binnen. Achter de knieschotten is extra opbergruimte gecreëerd.

Tenslotte…
De hal, de overloop en beide trapopgangen zijn grotendeels uitgevoerd in schoonmetselwerk. Tot de woning behoort een eigen oprit met plek voor meerdere auto’s. Een stukje van de grote voortuin is opgeofferd voor een extra parkeerplek. Zo kun je onafhankelijk van elkaar in- en uitrijden. Verder is in de naaste omgeving ruimschoots openbare parkeergelegenheid. Voor de jongste wijkbewoners zijn leuke speelterreintjes aangelegd. Vlakbij is een supermarkt, een basisschool en een verzamelpraktijk voor huisartsen. Het Haaksbergse winkelcentrum bevindt zich op minder dan tien loopminuten.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1978
- Perceeloppervlakte 304 m²
- Inhoud circa 462 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 279,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 2,163
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, double house
Building type
Resale property
Year of construction
1978
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
129 m²
Exterior space attached to the building
8 m²
External storage space
25 m²
Plot size
304 m²
Volume in cubic meters
462 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom
Bathroom facilities
Toilet
Number of stories
2 stories and a attic
Facilities
Outdoor awning

Energy

Energy label
C What does this mean?
Insulation
Partly double glazed and insulated walls
Heating
CH boiler and fireplace
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit (gas-fired from 2013, in ownership)

Cadastral data

HAAKSBERGEN K 3636
Cadastral map
Area
304 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In residential district
Garden
Back garden and front garden
Back garden
55 m² (8,5 meter deep and 6,5 meter broad)
Garden location
Located at the southwest

Garage

Type of garage
Detached brick garage
Capacity
1 car

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property and public parking
Involved real estate agent

NVM selling agent

Burbach Makelaars

Call 053-5724800

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.