• Sold

Park de Velst (Bouwnr. 8) 1963 KL Heemskerk De Die

Hightlighted features

  • 163 m² living area
  • 4 bedrooms
Map
€ 689,840 v.o.n.
Part of project Park de Velst, Heemskerk

Sales history

Listed since
December 19, 2020
Date of sale
February 25, 2021
Term
2 months

Description

Wonen in een monument van de toekomst

Er gaat iets heel speciaals gebeuren in Heemskerk. Op steenworp afstand van de duinen, de zee én het centrum verrijst een unieke woonomgeving. Wie oog heeft voor architectuur, kunst en fijne details herkent direct de passie en vakmanschap in de villa’s van Park de Velst. Park de Velst is voor Nederlandse woningbouw begrippen een spectaculair en spraakmakend nieuwbouwproject. Park de Velst omvat drie opgetilde ensembles van 8 villa’s die zijn ingepast in het park. Op een woonterp van 40 cm hoogte liggen de ensembles, met veel aandacht voor privacy, versprongen in het landschap. Je kijkt vanuit je woning direct het park in. Het parkachtige karakter wordt door toepassing van mossedumdaken en gemetselde lage tuinmuren met plantenbakken extra benadrukt.

De architectuur kenmerkt zich door het bijzondere metselwerk met versieringen en verschillende verbanden in de gevels, overstekken, laddervensters en licht gekleurde stenen, geïnspireerd op de Maya cultuur. Aan de parkzijde domineren geornamenteerde metselwerkvolumes en vlakken in geelbruine baksteen en de opgetilde (dak)terrassen met overstekken. Door de verspringingen in de rooilijn ontstaat een patio-achtig karakter.

De villa’s hebben een woonoppervlakte van circa 156 en 163 m². De begane grond is maar liefst 102 m2 groot. De 3 meter hoge plafonds benadrukken deze enorme ruimte nog eens extra. De indeling van zowel de begane grond als de verdieping is volledig naar wens aan te passen. Op de projectwebsite vind je bij de verschillende woningtypes inspirerende voorbeelden, maar we gaan graag in gesprek om jouw wensen te realiseren. Op de eerste verdieping bevindt zich een ruime badkamer en twee grote en een standaard slaapkamer. Door een van de grote kamers op te delen kan zelfs een vierde slaapkamer worden gecreëerd. Liever een walk-in closet? Dan zetten we de toegangsdeur meteen op de juiste plek. Woon je eenmaal in Park de Velst, dan wil je er waarschijnlijk niet meer weg. Hier is tijdens het ontwerp van de villa’s over nagedacht. De woningen zijn dan ook eenvoudig levensloopbestendig te maken. De standaard aanbouw van circa 18 m2 geeft je de mogelijkheid om een thuiswerkplek of speelkamer voor de kinderen te creëren. Ook is het mogelijk om hier een extra slaapkamer met badkamer van te maken. Hierdoor wordt je villa levensloopbestendig en kun je gelijkvloers (blijven) wonen. De voortuin is omheind met beukenhagen en biedt voldoende privacy. De eigen oprit in de voortuin biedt ruimte voor 2 parkeerplaatsen. Aan de achterzijde vind je het parkterras en op de verdieping een dakterras. Je beschikt dus over 3 buitenruimtes waar je op elk gewenst moment van de dag kunt genieten van de zon en het park.

Nieuwbouw betekent comfortabel en zorgeloos wonen. Vanzelfsprekend zijn de woningen gasloos en energiezuinig. Maar de villa’s in Park De Velst gaan nog een stap verder. Door toepassing van onder andere zonnepanelen en een eigen warmtepomp wordt de woning energieneutraal (EPC=0) en krijgt energielabel A++++. Dit betekent dat de elektra voor verwarmen, koelen, ventileren en warmwater door de woning zelf wordt opgewekt. Je energierekening gaat drastisch omlaag en bij de meeste banken kun je een ruimere financiering met een aantrekkelijke duurzaamheidskorting krijgen.

Architect Marlies Rohmer is de geestelijke moeder van de villa’s in Park de Velst en heeft met een ongekende visie, streven naar de hoogst haalbare kwaliteit en bevlogenheid een kunstwerk ontworpen. Het ontwerp van de villa’s is geïnspireerd op ‘The Ennis House’ uit Los Angeles van de wereldberoemde architect Frank Loyd Wright. The Ennis House is gebaseerd op oude Maya tempels. Deze Maya stijl in combinatie met de Amsterdamse School metselarchitectuur hebben geleid tot unieke monumentale villa’s in Park de Velst. Deze woningen zijn de monumenten van de toekomst.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 689,840 vrij op naam
Asking price per m²
€ 4,232
Status
Sold

Construction

Kind of house
Villa, semi-detached residential property (residential property facing inner courtyard)
Building type
New property
Year of construction
2021
Type of roof
Flat roof covered with asphalt roofing
Quality marks
Woningborg garantiecertificaat

Surface areas and volume

Areas
Living area
163 m²
Volume in cubic meters
687 m³

Layout

Number of rooms
4 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Shower and toilet
Number of stories
2 stories
Facilities
Balanced ventilation system, smart home, sliding door and solar panels

Energy

Provisional energy label
A What does this mean?
Insulation
Completely insulated
Heating
Complete floor heating, heat recovery unit and heat pump
Hot water
Electrical boiler

Exterior space

Location
Alongside park, alongside a quiet road, In wooded surroundings, in center and unobstructed surrounding view
Garden
Surrounded by garden
Balcony/roof garden
Roof terrace present

Storage space

Shed / storage
Attached brick storage

Garage

Type of garage
Parking place

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property
Involved real estate agent

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.