• Sold

Berghuizen 12 6627 KA Maasbommel Buitengebied Maasbommel

Hightlighted features

  • 215 m² living area
  • 3,120 m² plot size
  • 3 bedrooms
Map
€ 595,000 k.k.

Sales history

Listed since
December 5, 2020
Date of sale
December 24, 2020
Term
2 weeks

Description

Dijkwoning met extra woonvleugel

Aan de dijk langs de Maas, met in de verte de kerktoren van Maasbommel, staat deze idyllische dijkwoning. Met een blik die reikt tot over de dijk, is de rivier met zijn uiterwaarden altijd dichtbij. Een heerlijk beeld om bij wakker te worden! Het wit van de buitengevels en het riet op het dak contrasteren fraai met elkaar. Bij aankomst heeft u keuze uit twee opritten; direct naar de woning en carport, of juist aan andere zijde van de tuin, zodat u ‘rond’ kunt rijden.

Deze dijkboerderij biedt u veel. In de eerste plaats de oorspronkelijke woning die keurig is onderhouden. Daarachter ziet u de uitgebouwde vleugel waarin aanvullende bestemmingen mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een B&B, praktijk, atelier of salon aan huis of zelfstandige woonruimte voor een inwonende ouder of kind.

LET OP! Er geldt een inschrijvingsprocedure voor deze woning. Indien u een bezichtigingsafspraak heeft (gehad), dan wordt u van verdere informatie voorzien via de makelaar.

Prachtig en comfortabel wonen
Mede dankzij de fraaie aangebouwde vleugel en de vrijstaande schuur biedt de woning verrassend veel ruimte en mogelijkheden. Met zowel in het voorhuis als in de vleugel op de begane grond een eigen keuken en woonkamer. Beide woongedeeltes worden via een centrale hal met elkaar verbonden. U ziet hier onder andere een aantal oude stalramen.

In het voorhuis treft u een heerlijke woonkamer met schuifpui naar de tuin en een sfeervolle -see through-houtkachel. Let ook op de mooie glas-in-looddeur naar de keuken ernaast. Op de verdieping treft u een ruime overloop (geschikt als werkplek) en twee slaapkamers en een bergzolder. Vanuit de slaapkamer aan de dijkzijde is het uitzicht weergaloos. De woonkamer in de vleugel heeft een glazen pui met uitzicht op het weiland achter en een trapopgang naar de slaapverdieping. De keuken in dit gedeelte heeft zowel zicht naar de dijk als naar de tuin aan de achterzijde.

Genieten van het buitenleven
De omgeving heeft veel te bieden: struinen langs de Maas, heerlijk fietsen, varen of vertoeven in één van de nabij gelegen havens (Moeke Moore op tien minuten fietsen). Maar de kans is groot dat u vooral thuis bent te vinden en daar geniet van het buitenleven. Het ruime perceel (3.120 m²) biedt daartoe alle mogelijkheden. Bovendien kunt u daar ook nog eens beschikken over een riante vrijstaande ruimte voor hobby, werk of als garage, met daarbij ook nog eens een dubbele carport. Misschien heeft dit huis wel alles wat u zoekt!

Unique buying reasons (UBR)
-Heerlijk vrij gelegen, met zicht naar de dijk en achtergelegen weilanden. En toch op maar 5 minuten fietsen van het schoolplein in het dorp of heerlijk op een terras aan het water.
-De woning wordt met liefde bewoond en onderhouden. In 2018 zijn er 12 zonnepanelen aangebracht. Laat de zon maar schijnen!
-Met twee keukens en badkamers, is de woning zeer geschikt voor een B&B, inwonende ouder of kind, thuiswerken of een praktijk of salon aan huis.
-Riante kavel van ruim 3.000 meter met daarop een groot vrijstaand bijgebouw.
-Recent is een vergunning verkregen voor een hondentrimsalon in de garage. Er zijn al aanpassingen gedaan zoals het plaatsen van een schuifpui en aansluiting voor een pantry en toilet. Het maakt het tot een ideale ruimte voor atelier of praktijk/salon bij huis.

Maasbommel ligt aan een voormalige meander van de Maas.
Ongeveer honderd jaar geleden werden veel maasbochten afgesneden, waardoor Gelderland er bij Maasbommel extra
gebied bij kreeg. Door zandafgravingen ontstond recreatiegebied de Gouden Ham; een prachtig domein voor watersporters. Vanuit de verschillende jachthavens gaan ze in de zomermaanden het water op.

Maasbommel heeft ruim 1300 inwoners en beschikt over een aantal goede basisvoorzieningen. Een gemoedelijke plaats met diverse karakteristieke, rietgedekte huizen en de korenmolen met restaurant. Maar ook een basisschool, een buurtsuper en een weekmarkt vindt u er. Kenmerkend is het rivierenlandschap met dijken en polders. Landbouw, waaronder weidepercelen en fruitteelt, natuur en water wisselen elkaar af. De aangename rust en de ruimte bieden mogelijkheden voor rustzoekers die houden van fietsen en wandelen.

Op een landtong
Maasbommel ligt op een landtong. Een bezoek aan de overkant van de Maas, richting Oss, begint met een overtocht met het veerpont. Naar het noorden toe, eveneens aan de overkant van het water ligt Tiel, deze stad is via een brug en een fietspontje te bereiken. Grotere steden als ’s-Hertogenbosch en Nijmegen zijn binnen 30 autominuten te bereiken. Dichtbij huis, in het Land van Maas en Waal, liggen diverse dorpen en steden, onder andere Druten en Beneden-Leeuwen met een breed aanbod aan voorzieningen.

Download de brochure met foto's, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 595,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 2,767
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property (dyke house)
Building type
Resale property
Year of construction
1927
Specific
Double occupancy possible
Type of roof
Hip roof covered with cane

Surface areas and volume

Areas
Living area
215 m²
Other space inside the building
5 m²
External storage space
30 m²
Plot size
3,120 m²
Volume in cubic meters
863 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, 2 showers and 2 toilets
Number of stories
2 stories and a basement
Facilities
Outdoor awning, mechanical ventilation, passive ventilation system, rolldown shutters, flue, sliding door and solar panels

Energy

Provisional energy label
G What does this mean?
Insulation
Roof insulation and double glazing
Heating
CH boiler, wood heater and partial floor heating
Hot water
CH boiler and electrical boiler
CH boiler
Intergas in vleugel + Atag-ketel in huis (bj 2009) (gas-fired combination boiler from 2020, in ownership)

Cadastral data

APPELTERN L 584
Cadastral map
Area
1.700 m²
Ownership situation
Full ownership
APPELTERN L 615
Area
1.420 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Outside the built-up area, freestanding location and unobstructed surrounding view
Garden
Back garden, front garden and side garden
Back garden
2.100 m² (50 meter deep and 42 meter broad)
Garden location
Located at the southwest accessible via the rear

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage

Garage

Type of garage
Detached wooden garage
Capacity
1 car
Facilities
Electrical door, electricity and running water

Parking

Type of parking facilities
Parking on gated property and parking on private property
Involved real estate agents

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.