• Sold

Mendelssohnstraat 66 3533 XJ Utrecht Oog in Al

Hightlighted features

  • 142 m² living area
  • 120 m² plot size
  • 5 bedrooms
Map
€ 695,000 k.k.

Sales history

Listed since
July 3, 2021
Date of sale
July 19, 2021
Term
2 weeks

Description

Makelaardij Exclusief

Aangenaam verrast waren wij, tijdens onze eerste ontmoeting met deze dertiger-jaren tussenwoning.

Een heerlijk licht familiehuis met een woonoppervlakte van maar liefst 140m2, een voortuin die voor de nodige privacy binnen zorgt en het mogelijk maakt om fietsen veilig te stallen en een heerlijke achtertuin waar het zomers, met volop zon, goed toeven is.

De huidige eigenaren hebben er met en later zonder kinderen een fantastische tijd gehad. Het huis zelf, alle voorzieningen op loop- of fietsafstand en de prettige mensen in de buurt en in de straat hebben daar zeker aan toe bijgedragen.

Kinderen spelen hier nog veilig op straat, buren groeten elkaar, voor de dagelijkse boodschappen is er een fijne AH en zijn er enkele speciaalzaken aan de Händelstraat, wandelen en genieten in park Oog in Al met het geliefde café restaurant Landhuis in de Stad, lunchen of een kopje koffie doen bij Buurten en lekker zwemmen in zwembad Den Hommel. Neem daarbij dat u met de fiets binnen vijf minuten op het Centraal Station staat en binnen drie minuten met de auto op de belangrijkste wegen rondom de stad rijdt en u zult het met ons eens zijn, dat alles bij elkaar in de buurt van ideaal komt.

Het wordt na 25 jaar tijd voor iets anders, ook al zorgt het verlaten van het plekje waar zij zo van hebben genoten, voor gemengde gevoelens werd ons verteld.

Wat zij achterlaten is een woning die in de loop der jaren geheel gerenoveerd en gemoderniseerd is. Dit gebeurde met behoud van de oorspronkelijke indeling en - geliefde elementen, waardoor we thans kunnen spreken over een authentiek huis met hedendaags comfort. Zoals de liefhebbers van deze vooroorlogse bouw het graag zien dus.

De afbeeldingen en plattegronden van deze presentatie geven een aardig beeld van wat de woning u zoal te bieden heeft. Graag lichten we een en ander toe.

Binnenkomen doet u via een entree/vestibule voorzien van een tochtdeur naar de centrale hal met een toiletruimte en toegang tot de aanwezige kelder.

Vanuit de hal bereikt u de gesloten keuken die modern is uitgevoerd en van alle apparatuur is voorzien en daarnaast de kamer en suite.

De voorkamer met brede erker wordt thans als eetkamer gebruikt. Het betreft een lichte ruimte vanwaar via de voortuin er vriendelijk contact is met de straat. De achterkamer met een dubbele tuindeur is al net zo licht en doet het goed als zitkamer. Met de deuren op mooie dagen open, gaan binnen en buiten hier soepel in elkaar over. Van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar is het optimaal genieten van de warmte in de vrije tuin gelegen op het zuidwesten.

Op de eerste verdieping bevindt de hoofdslaapkamer met mooie afmetingen en een dubbele deur naar een balkon zich aan de achterzijde. Aan de straatzijde eveneens een royale kamer met zicht op de woningen en tuinen aan de overzijde van de straat. Tussen de kamers bevinden zich praktische inbouwkasten. Er is een voorzijkamer, voor meerdere doeleinden geschikt en een complete badkamer met een ligbad en een aparte douche grenzend aan de hoofdslaapkamer.

De tweede verdieping met opmerkelijke hoogte bereikt u middels een vaste trap. Thans is er sprake van een open werk-/studeer-/hobbyruimte en een vierde slaapkamer voorzien van een dakkapel. De open ruimte is desgewenst eenvoudig af te sluiten zodat er over vijf slaapkamers kan worden gesproken.

Wanneer uw interesse is gewekt, nodigen wij u van harte uit om de woning binnenkort een keer met ons te bezichtigen.

Een afspraak daartoe is eenvoudig via ons kantoor te maken.

We kijken uit naar uw komst.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 695,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 4,894
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1932

Surface areas and volume

Areas
Living area
142 m²
Exterior space attached to the building
7 m²
External storage space
4 m²
Plot size
120 m²
Volume in cubic meters
491 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (5 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath and shower
Number of stories
3 stories

Energy

Energy label
B What does this mean?
Insulation
Partly double glazed and floor insulation
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Remeha (gas-fired combination boiler, in ownership)

Cadastral data

CATHARIJNE C 5355
Cadastral map
Area
120 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In residential district
Garden
Back garden and front garden
Back garden
50 m² (9,79 meter deep and 5,06 meter broad)
Garden location
Located at the southwest
Balcony/roof garden
Balcony present

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage

Parking

Type of parking facilities
Paid parking, public parking and resident's parking permits
Involved real estate agents

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.