• Sold

Generaal van den Boschweg 20 9341 AC Veenhuizen Veenhuizen

Hightlighted features

  • 350 m² living area
  • 19,435 m² plot size
  • 7 bedrooms
Map
€ 1,125,000 k.k.

Sales history

Listed since
October 12, 2020
Date of sale
December 10, 2020
Term
8 weeks

Description

Woondromen worden vervuld in deze voormalige staatsboederij in Veenhuizen!

Rond 1890 werden er in Veenhuizen drie boerderijen van het type “Middenhuis” gebouwd. Deze woning aan de Generaal van den Boschweg, is daar eentje van en waarschijnlijk ook de mooiste! Het ontwerp is van M.C. Metzelaar, de architect die veel van de karakteristieke gebouwen in Veenhuizen heeft ontworpen.

In 2005 kochten de huidige eigenaren de boerderij. Destijds was er bijna niets aan de woning gebeurd en de boerderij had gelijk weer dienst kunnen doen zoals het al jaren het geval was. Het vee in het gedeelte met de ventilatiekokers, het woongedeelte in het midden en de achterste schuur was bestemd voor opslag. Maar de nieuwe eigenaren vonden dat dit rijksmonument meer verdiende en bedachten een mooi plan om de hele boerderij te verbouwen.

Voor ideeën bezochten de eigenaren grote woonwinkels en warenhuizen. Niet om te winkelen, maar om inspiratie op te doen om een grote ruimte toch gezellig te maken. Want ruimte, dat biedt deze verbouwde boerderij in overvloed! Ook bood het gevangenis museum in Veenhuizen veel inspiratie om een juiste verhouding te krijgen tussen het monumentale en het nieuwe. En dat is gelukt! Al het monumentale houtwerk steekt prachtig af tegen het nieuwe stucwerk.

De woning is met aandacht voor de historie grondig gerenoveerd, gemoderniseerd en geïsoleerd en daarbij zijn mooie details bewaard gebleven. Zoals het halletje naar de opkamers (met het boogje, de kleine trappetjes, en de authentieke deuren) en de dragende boogconstructie in de grote slaapkamer op de eerste verdieping.

Ook buiten is er volop ruimte aanwezig en ook hier is aandacht besteed aan een goede mix tussen heden en verleden. De tuin wordt omringd door een beukhaag en met oude klinkers is een pleintje naast het voormalige stookhuisje aangelegd. Ook was er nog een koetshuis, dat nu ingericht is als buitenkeuken. De boomgaard is aangeplant met appel-, peren-, noten- en kersenbomen. Het totale perceel is ruim 1,7 hectare groot en is combinatie met het koetshuis of voormalige veeschuur geschikt voor het houden van paarden.

De boerderij wordt privé bewoond en zakelijk gebruikt. De drie werkkamers op de begane grond zijn prima te gebruiken als slaapkamers. Tevens is één van de werkkamers al voorbereid om als badkamer ingericht te worden. Dus naast wonen en werken, is de voormalige middenboerderij ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld mantelzorg of wellicht dubbele bewoning.

Middenhuis
De imposante entree van de woning bevindt zich aan de zijkant. Langs de beukenhaag en over de oude klinkers. Er is veel glas en een doorkijk vanaf de voordeur, richting de keuken, woonkamer en het land achter de woning. Hier is ook de meterkast en het toilet. De entree geeft toegang tot de voormalige wagenschuur (nu woonkamer), werkkamer, bijkeuken (met eigen entree) en toegang tot de ruime kelder, doucheruimte (met toilet, wastafel en douche) en via een gang en een trappetje naar 2 slaapkamers.
De eerste verdieping is middels een trap in de entree te bereiken, maar ook een trap (met eigen ingang) bij de bijkeuken. Er zijn twee riante slaapkamers. De grootste slaapkamer heeft een ensuite badkamer met dubbele wastafel, toilet en douche en een walk-in-closet. Ook is er op deze verdieping nog de technische ruimte en bergruimte boven het woongedeelte.

De Wagenschuur
In de voormalige wagenschuur is nu de entree en er zijn twee werkkamers (waarvan 1 is voorbereid tot badkamer). Parel van waar vroeger de wagens stonden is de woonkamer. Deze is werkelijk prachtig! Authentieke gebinten en balken, veel licht, vloerverwarming, een moderne open keuken, maar vooral het uitzicht! Modern, maar met oog voor de details van vroeger.

De Veeschuur
In de voormalige veeschuur is nog goed te zien, hoe deze er vroeger uitzag. Maar waar vroeger het vee stond is nu ruimte voor auto’s, fietsen en tuinmateriaal. Er is nog een aparte klusruimte, een voormalige douche en een vernieuwd toilet.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1890
- verbouwjaar 2005-2008
- perceelgrootte 17.263 m2
- vloerverwarming woongedeelte
- cv verwarmd en houtkachel
- aanvaarding in overleg

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 1,125,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,214
Status
Sold

Construction

Kind of house
Converted farmhouse, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1890
Accessibility
Disabled access friendly and accessible for seniors
Specific
Listed building (national monument)
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
350 m²
Other space inside the building
160 m²
External storage space
60 m²
Plot size
19,435 m²
Volume in cubic meters
2,800 m³

Layout

Number of rooms
9 rooms (7 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Shower and toilet
Number of stories
2 stories and a basement
Facilities
Skylight, flue, sliding door and TV via cable

Energy

Energy label
Not required
Insulation
Completely insulated
Heating
CH boiler, wood heater and heat recovery unit
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit Excellent (gas-fired combination boiler from 2005, in ownership)

Cadastral data

NORG N 3791
Cadastral map
Area
5.963 m²
Ownership situation
Full ownership
NORG N 4429
Area
13.472 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
On the edge of a forest, alongside a quiet road, alongside water, In wooded surroundings and unobstructed surrounding view
Garden
Surrounded by garden

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage
Facilities
Electricity

Garage

Type of garage
Built-in
Capacity
4 cars

Parking

Type of parking facilities
Public parking
Involved real estate agent

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.