• Sold

Arkerstraat 3 8196 KP Welsum Welsum

Hightlighted features

  • 195 m² living area
  • 3,190 m² plot size
  • 3 bedrooms
Map
€ 750,000 k.k.

Sales history

Listed since
November 19, 2020
Date of sale
December 18, 2020
Term
4 weeks

Description

Prachtig gelegen in landelijke woonomgeving te midden van de landerijen, akkers en weilanden, vindt u de monumentale rietgedekte woonboerderij "'t Olde Arke'. Op korte afstand van de prachtige natuur die het IJssellandschap te bieden heeft en dichtbij de historische Hanzesteden Deventer en Zwolle.

Rust, ruimte, groen en privacy zijn de kenmerkende woorden voor deze woonboerderij. Het voorhuis stamt uit 1669, het schuurdeel is van latere datering uit 1823. In de loop der jaren hebben er vele verbouwingen en renovaties plaatsgevonden, maar met behoud van karakter. De boerderij heeft een beschermde status als gemeentelijk monument.

Aan de binnenzijde is de plattegrond van het voorhuis nauwelijks gewijzigd. Ook zijn de authentieke kenmerken als vloertegels, deuren, kozijnen en de bedstedes bewaard gebleven.

Via een zandweg vanaf de Arkerstraat is het perceel, welke tussen landerijen, akkers en weilanden gelegen is, te bereiken. De woning is gelegen op een perceel van 3.190 m² waar gras, bomen en terrassen elkaar afwisselen. Op het perceel zijn verder een ruime dubbele garage, een houten schuur en ruim voldoende parkeermogelijkheden aanwezig.

Door de boerderij heen:
Via de voordeur treedt u de hal binnen met een prachtige authentieke vloer. Direct aan de linkerkant is de sfeervolle woonkamer met houtkachel gelegen. Aansluitend treft u de eetkamer. Hier zijn de authentieke bedstedes bewaard gebleven. De mooie hoge ramen geven deze ruimtes veel licht en hebben een prachtig karakter. Terug naar de hal waar aan de rechterkant de keuken gesitueerd is. De keuken is landelijk uitgevoerd in een lichte kleurstelling met houten aanrechtblad. Achter de volgende deur treft u de opkamer met c.v.-ketel. Deze opkamer is bereikbaar door middel van 3 treden. Door de trap open te klappen verkrijgt u toegang tot de kelder.

Na de laatste deur in de hal komen we in het eerste deel van het achterhuis. Een ruime hal geeft toegang geeft tot 3 slaapkamers en een royale badkamer. De slaapkamers zijn voorzien van dakramen. De mooie badkamer is uitgevoerd in een neutrale kleurstelling en is voorzien van een ruime inloopdouche, ligbad, toilet en wastafel. Op de begane grond zijn verder nog het toilet en een wasruimte aanwezig.

Via een deur is het achterste schuurdeel bereikbaar. Een prachtige royale ruimte die voor vele mogelijkheden geschikt is. Er is aan één zijde een atelier gerealiseerd. Via een ladder is de verdieping bereikbaar. Thans zijn er twee open bergruimtes aanwezig. Door enkele bouwkundige aanpassingen zijn er meerdere slaap/werkkamers te realiseren.

Het voorhuis van de woning is voorzien van enkel glas met diverse voorzetramen. De boerderij is voorzien van Centrale Verwarming met uitzondering van het atelier. Er zijn 18 zonnepanelen aanwezig.

Kortom: een fraai gesitueerde, karakteristieke woonboerderij op een mooi perceel. Welkom aan de Arkerstraat 3 in Welsum!

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 750,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,846
Status
Sold

Construction

Kind of house
Converted farmhouse, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1669
Specific
Listed building (national monument)
Type of roof
Hipped roof covered with cane

Surface areas and volume

Areas
Living area
195 m²
Other space inside the building
172 m²
External storage space
56 m²
Plot size
3,190 m²
Volume in cubic meters
1,775 m³

Layout

Number of rooms
7 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath and toilet
Number of stories
2 stories
Facilities
Passive ventilation system and flue

Energy

Energy label
Not required
Insulation
Secondary glazing
Heating
CH boiler and wood heater
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit (2012, in ownership)

Cadastral data

OLST G 2729
Cadastral map
Area
3.190 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Outside the built-up area, rural and unobstructed surrounding view
Garden
Surrounded by garden

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage

Garage

Type of garage
Detached wooden garage
Capacity
2 cars

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property
Involved real estate agents

NVM selling agent

Van den Belt Makelaars

Call 0571-273377

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.