de Stouwe 4 A 7738 PJ Witharen

Hightlighted features

  • 159 m² living area
  • 10,500 m² plot size
  • 5 bedrooms
Map

Description

Algemeen
Het betreft hier een paardenbedrijf dat op een mooie en landelijke locatie tussen Zwolle en Ommen gelegen is. Door de degelijke bouw en ruime opzet is het bedrijf uitstekend geschikt voor de professionele paardenhouder, die hier alle mogelijkheden zal vinden het bedrijf naar eigen inzicht uit te bouwen. Achter de vrijstaande woning liggen de mooie stallen, met aansluitend een rijhal en kantine. Er liggen 40 zonnepanelen op het dak van de stallen. De ruimte van de stallen is volledig geïsoleerd. Het bedrijf werd gebruikt voor de fok en opfok van paarden en het africhten van sportpaarden. Het geheel wordt aangeboden met circa 1,05 hectare grond, maar er is meer weidegrond bij te kopen (totaal circa 4.55 hectare).

Ligging
Het bedrijf ligt op korte afstand van Ommen, Dalfsen en Nieuwleusen. De A28 bereikt u in circa 10 autominuten.

Woning
De woning is gebouwd in 1977. Muren en dak zijn geïsoleerd en het huis is gedeeltelijk voorzien van dubbel glas.

Indeling woning:
Begane grond: entree, ruime hal, woonkamer (24m2) voorzien van elektrisch open haard (open haard mogelijk), woonkeuken (16m2) voorzien van gaskookplaat, elektrische oven, afzuigkap en koelkast, toilet, badkamer met ligbad aparte douche en wastafel, twee slaapkamers (12 en 9m2) en ruime bijkeuken met aansluiting voor wasmachine en droger. Vanuit de bijkeuken is de garage (24 m2) bereikbaar.
Verdieping: Overloop, 3 slaapkamers (18, 13 en 13 m2), toilet en bergruimte met CV- ketel.

Bedrijf
Het bedrijf bestaat uit een stallengedeelte, een rijhal en een kantine. Het totale complex is ca. 27,5 meter breed en 70 meter lang. Vanuit de woonkeuken van de woning heeft men een prachtig uitzicht op de stallen die met een mooie rode baksteen zijn afgewerkt en voorzien zijn van luxe openslaande stalramen. Aan deze zijde bevindt zich ook de overkapping voor stalling van koetsen en/of auto’s. De top- en zijgevels van de manege zijn afgewerkt met groene damwandplaten.

Stallen:
In 2002 is de stalruimte gebouwd. Het gaat hier om een ruimte van 25 x 27,5 meter met vrijdragende gegalvaniseerde stalen spanten en een volledig geïsoleerd dak. De stallen zijn uitstekend geventileerd en geïsoleerd. Ze zijn o.a. toegankelijk via een elektrische roldeur van 4 meter hoog. De goothoogte is circa 3,5 meter, dus deze ruimte is geschikt voor meerdere doeleinden! Tevens liggen er 40 zonnepanelen op het dak van de stalruimte.

In 2006 zijn in dit stalgedeelte 24 ruime luxe boxen (3,30 x 3,5 meter en een hoogte van 2,5 meter) geplaatst, voorzien van verdiepte betonnen vloeren. Er is een zware kwaliteit boxen geïnstalleerd, gebruikte materialen zijn gegalvaniseerd staal en (tropisch) hardhout. De tussenwanden zijn volledig uit te schuiven zodat de boxen met een shovel via hoge buitendeuren kunnen worden uitgemest. Door het verdiepen van de boxen hoeft er slechts eenmaal per 1 a 2 maanden te worden uitgemest.
Alle stallen zijn voorzien van automatische drinkbakken. Er is een waterzuiveringsinstallatie(2006) aanwezig, met eigen bronwater. Naast de 24 boxen blijft er nog voldoende ruimte over voor opslag van hooi en stro en eventueel voor een aantal trailers. Er zouden ook extra stallen en/of een werkplaats gecreëerd kunnen worden. Er is een voersilo aanwezig.

Rijhal:
De rijhal met kantine is in 1996 gebouwd. De binnenbak meet 20 x 40 meter en is voorzien van een leembodem. Achter in de manege zijn ruime toegangsdeuren voor een tractor. Naast de binnenbak is er nog veel ruimte voor eventuele extra stallen, opslag of opzadelen. Verder is er een af te sluiten volledig betegelde poets/spuitplaats voor 4 paarden met verplaatsbaar solarium en een ruime, af te sluiten zadelkamer.

Kantine:
Vanuit de ruime kantine hebt u mooi uitzicht op de binnenbak. Naast de bar en keuken biedt de kantine plaats aan circa 40 personen. De kantine wordt verwarmd middels een eigen cv-combiketel. Naast de kantine is een toiletgroep geplaatst met een separate dames- en herentoilet, en een doucheruimte. De ruimte boven de kantine is te gebruiken als opslagruimte, en is ruim genoeg om bijvoorbeeld een appartement te realiseren voor een medewerker of stagiaire.

Grond
De grondsoort is een goede kwaliteit zandgrond, geschikt om de paarden jaarrond te laten weiden. Het bedrijf wordt aangeboden op 1,05 hectare grond, maar eventueel is meer (weide)grond (totaal circa 4.55 hectare) verkrijgbaar. Deze weiden zijn van verschillende afmetingen en paardvriendelijk en deugdelijk omheind.

Milieuvergunning:
Volgens de huidige vergunning mogen er maximaal 50 paarden en/of pony’s gehouden worden.
Bestemmingsplan: het bedrijf valt onder het bestemmingsplan buitengebied van de gemeente Ommen en heeft een bestemming voor agrarisch aanverwante doeleinden met subbestemming paardenbedrijf (fok/opfok/pensionstalling/lesgeven).
Binnen dit bestemmingsplan is het mogelijk een bouwvergunning aan te vragen voor het realiseren van een schuur van 20 x 75 meter. Hierin kan bijvoorbeeld een trainingsmolen, een paddock, een werkplaats, een opslagplaats en een loopstal voor groepshuisvesting van paarden en/of pony’s.

Features

Transfer of ownership

Asking price
Price on request
Listed since
2 weeks
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Bungalow, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1977
Type of roof
Gable roof

Surface areas and volume

Areas
Living area
159 m²
Other space inside the building
19 m²
External storage space
1,895 m²
Plot size
10,500 m²
Volume in cubic meters
699 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (5 bedrooms)
Number of stories
2 stories

Energy

Energy label
Not available
Insulation
Roof insulation, partly double glazed and insulated walls
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler

Cadastral data

AMBT-OMMEN U 104
Cadastral map
Area
10.500 m² (part of parcel)
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, outside the built-up area, rural, freestanding location and unobstructed surrounding view
Garden
Surrounded by garden

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Market insights Beta

Avg. asking price

Buurtschap Witharen

All of Witharen

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Buurtschap Witharen

All of Witharen

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

de Stouwe 4 A

Price on request