De Havenmeester

Deventer Sale started
€ 745,000 v.o.n.

Hightlighted features

 • Number of houses 4 (1 available)
 • Living area 170 m²
 • Number of rooms 4

Project De Havenmeester

Deventer:
Één van de mooiste steden van Oost-Nederland en prachtig gelegen aan de IJssel. Hier treft u een rijke geschiedenis aan met prachtige panden die herinneren aan de bloeiende Hanzestad die ooit zelfs groter was dan Amsterdam. Kooplieden die via de IJssel naar de Zuiderzee voeren en van daaruit handel dreven met landen in alle windstreken. Ook tegenwoordig is Deventer nog steeds erg centraal gelegen en heeft het uitstekende verbindingen naar alle windstreken. De snelweg is binnen 2 autominuten bereikbaar. Via het openbaar vervoer vertrekken er 4 treinen per uur naar alle grote steden.
In Deventer treft u het oudste stenen huis, het oudste wandelpark en met de Athenaeumbibliotheek ook de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland aan. Deventer geniet landelijke bekend door een aantal zeer succesvolle evenementen, zoals de grootste boekenmarkt van Europa, het jaarlijks terugkerende Charles Dickens Festijn en het straattheaterfestival 'Deventer op Stelten'.
De gehele stad binnen de oude grachten is aangemerkt als beschermd aangezicht, waar u diverse prachtige architectuurstromingen.

De locatie:
Op een bruisende locatie in 'Het Havenkwartier', aan de binnenhaven in Deventer, op slechts enkele wandelminuten van het centrum met alle voorzieningen, ligt dit unieke en nieuw te realiseren kleinschalige appartementencomplex met vier luxe appartementen. Het Havenkwartier is een karaktervol gebied waarin industrieel erfgoed, creatieve ondernemers, kunst en cultuur, horeca en wonen gecombineerd worden met een nog werkzame binnenhaven. Het Havenkwartier trekt een divers gezelschap van gebruikers en bezoekers en dat maakt het gebied levendig en gevarieerd. Wat eens als ambitieus plan begon met het graven van enkele havenarmen in een buitendijks weidegebied, is nu een creatieve hotspot op loopafstand van de binnenstad. Landelijk gezien is het een voorbeeld van succesvolle uitnodigingsplanologie. Het gebied toont een interessante geschiedenis over de opkomst en teloorgang van havengebonden industrie, van graan en postzegels, van werkplaats en broedplaats, van pioniers en bouwers, van drastische ontwikkelplannen en economische crises tot de kans die dit alles heeft geboden voor het prachtige initiatief wat zich hier heeft uitgebroed. De enige constante factor in die 100 jaar is de haven als ankerpunt.

Het ontwerp:
Het industriële-design van I'M Architecten zorgt dat het pand 'De Havenmeester' een echte eye-catcher wordt in het Havenkwartier. Het gebouw heeft een robuust doch elegant ontwerp, met massief metselwerk en lange zwarte kozijnen die veelal tot vloerhoogte doorlopen. Een fraaie gelaagdheid door de terrassen zorgt er voor dat het gebouw mooi aansluit bij de rondom gelegen bebouwing. Daarnaast is het materiaalgebruik duurzaam, onderhoudsarm en geeft het 'De Havenmeester' karakter en uitstraling. Martin Kleine Schaars van I’M Architecten tekende tevens het ontwerp voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning voor de grijze silo. Hij kent als geen ander het DNA van de stad Deventer en maakte samen met Daniël Kleine Schaars (Finalist Archiprix 2018!) een totaalconcept voor 'De Havenmeester' waarbij het industriële karakter van het gebouw en de omgeving naar binnen wordt getrokken door de grote raampartijen.

Vier appartementen:
Eigenlijk zijn het gewoon vier luxe penthouses! Het driekamerappartement en de drie vier-kamerappartementen hebben allen een eigen etage, wat zorgt voor veel lichtinval. Kiest u voor wonen aan een groene oase midden in de stad met een eigen tuin, of een magnifiek uitzicht over de haven en op de (s'avonds) fraai verlichte grijze silo? Elk appartement heeft een fantastische buitenruimte (één zelfs drie!), die allen zowel privacy als een fraai uitzicht bieden en heerlijk zonnig zijn. Elke 'penthouse' heeft een eigen garage in het gebouw, welke bij 3 appartementen inpandig te bereiken zijn. De garages zijn geheel geïsoleerd en beschikken over een voeding voor een oplaadpunt van een elektrische auto. De lift komt rechtstreeks in de appartementen binnen, wat het industriële gevoel versterkt. Deze is uiteraard enkel met uw sleutel/code bereikbaar.

De entree van het gebouw 'De Havenmeester' is gelegen op de hoek van het Havenplein en de Stokvisstraat. Middels een video-intercom installatie is het pand beveiligd en kunt u zien wie u toegang geeft tot het ruime en lichte trappenhuis.

Duurzaamheid en Concept:
Deze appartementen zijn voor een nieuwe generatie liefhebbers en klaar voor de toekomst. Elk appartement is voorzien van een lucht-warmtepomp. Dit systeem zorgt voor warm tapwater en voor het verwarmen van de vloer. Ieder appartement heeft tevens zonnepanelen op het platte dak van het gebouw. De kozijnen zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof, dus geen schilderwerk als onderhoudspost. Verder wordt het gebouw optimaal geïsoleerd.

U koop niet alleen een nieuwbouw appartement, maar een totaal concept. Er zal een VvE opgericht worden met alle eigenaren. Hier wordt u mee geholpen. De VvE wordt voor u opgericht en de eerste vergadering wordt voorgezeten door een notaris van Smalbraak Notarissen. De notaris heeft tevens de splitsingsakte en de leveringsakte opgemaakt en weet alle ins en outs van het complex op juridisch gebied.
Daarnaast worden de appartementen zeer compleet aangeboden met luxe afwerking, inclusief ingebouwde zonwering, afgewerkte badkamers en complete keukens. Vanzelfsprekend kunt u deze naar wens en smaak aanpassen. Alle partijen die betrokken zijn bij de bouw zijn lokale gevestigde en gerenommeerde bedrijven. Aannemer Haafkes Veldwachter, Keukenland Wijhe en ABC Badkamers Deventer.
Vanzelfsprekend worden de appartementen gebouwd onder BOUWGARANT!

Het afwerkingsniveau:
-Wanden worden voorzien van glad stukwerk; A-kwaliteit sausklaar (m.u.v. sanitaire ruimtes)
-De zonzijden worden voorzien van geïntegreerde en elektrisch bedienbare zonwering
-Al het sanitair is inbegrepen, afwijken van de gekozen basis is vanzelfsprekend mogelijk (hier vindt dan een verrekening plaats voor meer-/minderwerk)
-Sanitaire ruimtes worden voorzien van tegelwerk op vloer en wand. Bij badkamers tot plafondhoogte en bij toiletruimtes tot 1,20 hoogte met daar boven glad stukwerk.
-De keuken is conform voorstel per appartement inbegrepen, uiteraard kunt u naar eigen wens van het aanbod afwijken of dit aanpassen (hier vindt dan een verrekening plaats voor meer-/minderwerk)
-De vloer wordt opgeleverd met een cementdekvloer
-Het gehele appartement is voorzien van vloerverwarming
-Alle terrassen zijn voorzien van een wandcontactdoos
-Elke garage heeft een aparte voeding voor een laadstation voor een elektrische auto
-De appartementen zijn ruim, meer dan standaard, voorzien van wandcontactdozen en hotel-geschakelde verlichting
-De eerst VVE vergadering zal voorgezeten worden door Smalbraak Notarissen

Procedure:
Na het tekenen van de koop- en aanneemovereenkomst gaat u in gesprek met de aannemer om uw persoonlijk wensen te bespreken.
Startbouw: de bouw wordt gestart bij 100% verkoop
Afgifte omgevingsvergunning wordt verwacht in oktober 2019

360° photos and video

Planning

Project phase: sale started
Start sale May 2019

Residential property types

Of the 4 houses in this project 1 is available

 • Appartementen

  Apartment with shared street entrance and penthouse € 745,000 v.o.n.
  • living area 170 m² Living area
  • number of rooms 4 rooms
  House Living area Rooms Price
  Scheepvaartstraat 8 a* 170 m² living area 4 rooms € 745,000 v.o.n.
  Scheepvaartstraat 8 * Sold 117 m² living area 4 rooms € 545,000 v.o.n.
  Scheepvaartstraat 8 b* Sold 133 m² living area 4 rooms € 695,000 v.o.n.
  Scheepvaartstraat 8 c* Sold 118 m² living area 3 rooms € 625,000 v.o.n.

Selling agent

Vrielink Makelaars

Available tomorrow from 9:00
Call 0570-591007
Respond to this project

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

De Havenmeester

€ 745,000 v.o.n.