Q4 Aan de Stadsmuur

Venlo Sale started
From € 325,000 to € 499,000 v.o.n.

Hightlighted features

  • Number of houses 70 (21 available)
  • Living area 81 to 182 m²
  • Number of rooms 3 to 8
  • Plot size 10 to 100 m²

Project Q4 Aan de Stadsmuur

De ontwikkelaars en architecten van dit project wisten direct: dit is een bijzonder project. Op deze plek, met deze historie. Bij het ontwerpen van het plan hadden ze dan ook één belangrijk uitgangspunt: de historische waarde van dit levendige stadskwartier aan de Maas moeten we in ere herstellen.
En als je het hebt over historische waarde, dan zit dat niet alleen in stijl en historische elementen van de bebouwing, maar dan zit dat vooral óók in de sfeer en het karakter van de wijk. Waar het vroeger een kruip-door-sluip-door labyrint van straatjes en steegjes was voor bewoners en gasten, vind je er nu een eigentijdse vertaling: een geheel van intieme straatjes, ‘gatsen’, hofjes, doorkijkjes en pleintjes. Een nieuw stuk Venlo dat uitnodigt om te ontdekken en rond te dwalen. De plattegronden en bebouwing van de welvarende handelsstad aan de Maas vormden de inspiratie voor de architectuur.
Aan de Stadsmuur. ‘Een monument voor de toekomst’, zoals de projectontwikkelaar het trots omschrijft. En terecht. De bouw van dit project start gegarandeerd in 2021!

Spannend straatbeeld
Kwaliteit, kwaliteit en nog eens kwaliteit. Dat typeert het totale plan en de afzonderlijke woningen. In Aan de Stadsmuur is geen enkele woning hetzelfde. Daardoor ontstaat er een uniek en spannend straatbeeld met verschillende gevels, wisselende breedtes en hoogtes.

Tot het plan behoren 25 woningen en 45 appartementen.
12 woningen aan de Maaskade, pal aan het water, dragen de naam 'Kadewoningen'.
De 13 woningen aan het Maasschriksel, het gezellige hart van de vernieuwde wijk, krijgen een naam met een link naar het verleden: 'Koopmanshuizen'.
De appartementen zijn verdeeld over twee gebouwen:
- Jakobus Front, kijkend vanaf de Maas ligt het links, fier op de kop van het plan.
- Bij de Wijnkoper, als rustig anker in het midden van het geheel.
Alle woningen hebben een stadstuin die grenst aan een gemeenschappelijke binnentuin en hof. Overdag vrij toegankelijk voor eenieder die door de straatjes wil struinen, ‘s avonds alleen voor de bewoners.

Parkeren & Bergingen
Onder de binnentuin bevindt zich de parkeerkelder. Voor elke woning en appartement ligt hier een eigen berging en parkeerplek. Voor de Kadewoningen is er zelfs een directe toegang tot de woning. De Kadewoningen hebben een inpandige berging.

Energiezuinig & duurzaam
• Je nieuwe huis in Aan de Stadsmuur is zeer energiezuinig:
minimaal energielabel A. Alle huizen zijn 'all electric': gasloos.
• Dit label wordt als volgt behaald:
o warmtepomp
o zonnepanelen
o ventilatiesysteem
o all electric > gasloos
Dat betekent: een lagere energierekening én je draagt bij aan een beter klimaat en een beter milieu.

Duurzaamheid zit vooral óók in het ontwerp en de functionaliteit van het plan; het blijft van grote waarde op de lange termijn. Wij bouwen Aan de Stadsmuur voor de toekomst. Dus geen sloop over 50 jaar, waarbij grondstoffen en energie vernietigd worden, maar elke mogelijke herbestemming is mogelijk. Het ontwerp leent zich ook voor andere bestemmingen zoals winkels of kantoorruimtes. Wat de tijd dan vraagt, het kan gerealiseerd worden in de bestaande bebouwing. Ook de gebruikte materialen worden alleen maar mooier als de jaren verstrijken.

De maatvoering is conform NEN 2580.

Photos

360° photos and video

Video

Planning

Project phase: sale started
Start sale April 2021

Residential property types

Of the 70 houses in this project 21 are available

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Q4 Aan de Stadsmuur

From € 325,000 to € 499,000 v.o.n.