De Plassen Zuid 345 3621 PZ Breukelen

Hightlighted features

  • 19 m² living area
  • 2,830 m² plot size
  • 1 bedroom
Map
€ 360,000 k.k.

Description

Long Island, een vrijstaande recreatiewoning op een ruim perceel grond (legakker) en water op echt één van de meest mooie en vrij gelegen plekjes in de Zuidelijke Kievitsbuurt. De Zuidelijke Kievitsbuurt maakt onderdeel uit van de Loosdrechtse Plassen en kenmerkt zich door een oase van rust en natuur.

Er worden over het algemeen weinig soortgelijke eilanden met recreatiewoningen aangeboden in de Zuidelijke Kievitsbuurt. Dergelijke objecten blijven vaak decennia lang in familiebezit. Eens in de zoveel tijd doet zich weer een kans voor, dit is er een.

Het eiland is bereikbaar met de boot. Op het moment dat je aan boord stapt begint eigenlijk de beleving van het vakantiegevoel.

Om gemotoriseerd te varen in dit gebied dien je in het bezit te zijn van een ontheffing. Het aantal vaarbewegingen is dus beperkt in de directe omgeving van Long Island. Er staan slechts een handvol recreatiewoningen in de directe omgeving.

Deze legakker heeft een mooie en meer dan gemiddelde breedte dan wat gangbaar is voor die omgeving en is voorzien van een beschoeiing bestaand uit damwand. De kavel heeft, naast de zonovergoten ligging, diverse schaduwplekjes. Tevens is er een boothelling aanwezig.

De grootte van het perceel (grond en water bedraagt 2.830 m2). Het eiland zelf heeft een gemiddelde breedte van 5,80 meter en een lengte van 83 m.

De recreatiewoning kenmerkt zich door de afwezigheid van luxe, maar de aanwezigheid van eenvoud en doelgerichtheid, een duidelijke voorkeur van de huidige eigenaren. Het zomerhuis is in 1986 geheel opgetrokken uit blokhutprofieldelen met een flauw hellend zadeldak.

De bruto afmetingen van de woning bedragen circa 3,70 x 5,80m.

De indeling is simpel en zeer doeltreffend: Entree, L-vormige woon- en slaapkamer met open keuken voorzien van koelkast en kookplaat (beide werkend op propaan gasflessen). In deze ruimte leef je feitelijk alleen tijdens het koken en slapen. De resterende tijd vertoef je buiten op het eiland, in het water of op de boot.

Rondom de woning is een prachtig dek aanwezig. Via dit dek is de opbergkast en het toilet bereikbaar. De zonnepanelen zorgen voor de stroomvoorziening, die wordt opgeslagen in de 12-Volts accu.

De woning beschikt over stromend water en er is een rioolaansluiting aanwezig. Het laatste geldt overigens voor alle huizen in deze omgeving.

De Ontheffing om te komen en te gaan van de haven, waar u voor de boot een ligplaats heeft gehuurd, naar het eiland (en uiteraard de Loosdrechtse Plassen) behoort bij het bezit van een perceel in de Zuidelijke Kievitsbuurt.

Kortom, vakantie in eigen land pur sang.

Wij nemen u graag mee op de boot voor een bezichtiging van dit paradijsje.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 360,000 kosten koper
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation
Permanent occupancy
Permanent occupancy is not allowed

Construction

Kind of house
Bungalow, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1986
Type of roof
Gable roof covered with asphalt roofing

Surface areas and volume

Areas
Living area
19 m²
External storage space
2 m²
Plot size
2,830 m²
Volume in cubic meters
65 m³

Layout

Number of rooms
1 room (1 bedroom)
Number of stories
1 story
Facilities
Solar panels

Energy

Energy label
Not required

Cadastral data

BREUKELEN SINT PIETERS F 1317
Cadastral map
Area
2.830 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
On navigable waterway, alongside water and freestanding location
Garden
Surrounded by garden

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

De Plassen Zuid 345

€ 360,000 k.k.