• Onder bod

Blokmakerstraat 26 1013 DH Amsterdam Haarlemmerbuurt

Uitgelichte kenmerken

  • 72 m² wonen
  • 2 slaapkamers

Omschrijving

ENGLISH TEXT BELOW!

Een stoer en compleet loft appartement met een hoog plafond, 2 slaapkamers, een rvs horecakeuken, houten vloeren en een stoere badkamer. Gelegen op de begane grond met terras op de stoep en bij het water van het Westerdok waar je in de zomer kunt zwemmen. Gelegen op het karakteristieke Bickerseiland om de hoek van de Haarlemmerstraat.

Bij binnenkomst bevind zich aan de voorzijde een lekker hangplek met banken en aansluiting voor je tv. In de gehele ruimte ligt een stoere houten vloer.

Achterin de grote ruimte bevind zich de stoere horecakeuken met rvs meubels. Met de rvs bar hoef je geen eens de kroeg in want hier kun je uren hangen met je vrienden. In de Scandinavische houten kasten is ruimte om alle apparaten netjes weg te werken en al je stuff op te bergen. In de keuken staat een ruime eettafel waar al je vrienden kunnen aanschuiven voor het diner.

Op de begane grond vind je de ruime stoere badkamer met een bad, een houten wastafelmeubel met opzet bak en hoge rvs kraan en het toilet. Op de vloer ligt een echte grafiet tegel wat de badkamer een uniek natuurlijk gevoel geeft. Op de wand zit melkwit glasmozaïek.

Rechts achterin vind je een slaapkamer met een houten vloer, een tweepersoonsbed en ruimte voor een bureau of kast.

Op de entresol slaap je met uitzicht op de sterren. Een stoer rij ramen over de gehele breedte van het appartement biedt royaal uitzicht op het heelal. Er hangt een gordijnsysteem waarmee je de ruimte kunt verdonkeren. Ook hier ligt een mooie houten vloer.

Het appartement beschikt over een cv installatie en recent is er een nieuwe ketel geplaatst.

Op de stoep voor je deur drink is het genieten van een drankje en de zon. In de geveltuin heb je je eigen biologische ingrediënten met kruiden en sla. Om de hoek van THE BLOK ligt het Westerdok waar je kunt zwemmen. Hoe leuk is het om na een dag hard werken op een zomerse dag je zwembroek te pakken en lekker een duik te nemen.

Op 50 meter afstand bevind zich café Het Blauwe Hoofd, een beroemd eetcafé waar de hele buurt zich mengt op het zonovergoten terras. Om de hoek zit de sportschool Squash City met alle faciliteiten om een gezond leven te leiden. Het appartement ligt in hartje centrum maar het is in dit buurtje dorps-stil.

Je boodschappen doe je in de Haarlemmerstraat, leukste winkelstraat van Nederland, gevuld met vele winkels vol heerlijkheden variërend van de lekkerste chocola, kaasjes, brood en ijsjes. Je loopt naar De Movies voor de mooiste films en beland daarna bij de Orangerie voor een borrel waar ook weer de hele buurt zich verzameld.

Het Centraal Station is op loopafstand dus een auto heb je niet meer nodig. Bussen en trams rijden om de hoek alle kanten op. Ook het Westerpark ligt op loopafstand voor je rondje rennen of een lekkere lazy middag.

Op het Bickerseiland zijn een paar superleuke horeca zaken gevestigd aan het water. Achter het eiland bevind zich het IJ waar je bij meneer Nieges kunt borrelen of lekker dansen. Daarnaast ligt het Stenen Hoofd waar in de zomer de openlucht bioscoop is gevestigd.

Het appartement maakt onderdeel uit van een gebouw dat is ontworpen in een tijd dat het nog ging om function follows Form. De bekende architect Paul de Ley heeft met zijn signatuur het gebouw zijn bekende karakter gegeven. Vanaf zijn studietijd is hij betrokken bij buurtacties met het doel de stad van de bewoners te laten zijn. Hij bouwt volgens de menselijke schaal en kiest met zijn projecten voor een zorgvuldige inpassing binnen de stedenbouwkundige context van de stad.

Het appartement maakt onderdeel uit van een goed functionerende VVE. Er is een ruime reserve voor onderhoud. Het gehele complex is recent is gerenoveerd waarbij is gekozen voor onderhoudsarme materialen.

De Blokmakerstraat dankt zijn naam aan de blokken die hier vroeger werden gemaakt voor de scheepsbouw. Deze blokken, ook wel katrollen, zijn de onderdelen waar de touwen en lijnen doorheen lopen om de zeilen aan te kunnen trekken. Het Bickerseiland is een artificieel eiland dat werd gemaakt om bootwerven te bouwen voor de op zee georiënteerde economie van Amsterdam. Samen met het Prinseneiland en het Reaaleneiland is het opgespoten, zoals vele eilanden in Amsterdam, om de zeevarende natie de wind in de zeilen te verschaffen. Er werd hard gewerkt op de vele werven die de eilanden rijk waren en waar de sporen nog duidelijk zichtbaar van zijn. Als je een rondje over de eilanden doet zie je hier en daar nog een werf waar de boten in en uit het water worden gehesen voor onderhoud. Het is een historisch stukje Amsterdam met een rijke geschiedenis.

Bijzonderheden/kenmerken
Twee slaapkamers;
Betonnen vloeren;
Gestuukte wanden en plafonds;
Erfpacht afgekocht tot en met 15 december 2047;
Servicekosten 36,28 per maand;
Oppervlakte: 72m2
Bouwjaar circa 1982

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A cool and complete loft apartment with a high ceiling, 2 bedrooms, a stainless steel catering kitchen, wooden floors and a tough bathroom. Located on the ground floor with terrace on the pavement and by the water of westerdok where you can swim in the summer. Located on the characteristic Bickers island around the corner from haarlemmerstraat.

Upon entering, there is a nice hangout at the front with benches and connection for your TV. In the entire room there is a sturdy wooden floor.

At the back of the large space is the sturdy catering kitchen with stainless steel furniture. With the stainless steel bar you don't even have to go into the pub because here you can hang out with your friends for hours. In the Scandinavian wooden cabinets there is room to get rid of all the appliances and store all your stuff. In the kitchen there is a spacious dining table where all your friends can join us for dinner.

On the ground floor you will find the spacious sturdy bathroom with a bath, a wooden sink furniture with purpose bin and high stainless steel faucet and toilet. On the floor is a real graphite tile which gives the bathroom a unique natural feel. On the wall is milky white glass mosaic.

In the back right you will find a bedroom with a wooden floor, a double bed and space for a desk or closet.

On the entresol you sleep overlooking the stars. A cool row of windows across the entire width of the apartment offers generous views of the universe. There is a curtain system that allows you to darken the room. Here, too, there is a beautiful wooden floor.

The apartment has a heating system and recently a new boiler has been installed.

Drinking on the sidewalk in front of your door is enjoying a drink and the sun. In the façade garden you have your own organic ingredients with herbs and lettuce. Around the corner from THE BLOK is the Westerdok where you can swim. How nice it is to grab your swimming trunks after a hard day's work on a summer's day and take a dip.

At 50 meters away is café Het Blauwe Hoofd, a famous eatery where the whole neighbourhood mixes on the sun-drenched terrace. Around the corner is the Squash City gym with all the facilities to lead a healthy life. The apartment is in the heart of the city centre but it is village-quiet in this neighbourhood.

You can do your shopping in the Haarlemmerstraat, the nicest shopping street in the Netherlands, filled with many shops full of delights ranging from the tastiest chocolate, cheeses, bread and ice creams. You'll walk to The Movies for the most beautiful movies and then end up at the Orangerie for a drink where the whole neighborhood gathers.

The Centraal station is within walking distance so you don't need a car anymore. Buses and trams run around the corner in all directions. Westerpark is also within walking distance for your run or a nice lazy afternoon.

On the Bickers Island there are a few super nice catering establishments located on the water. Behind the island is the IJ where you can have a drink or dance at Mr Nieges. In addition, the Stone Head is home to the open-air cinema in the summer.

The apartment is part of a building that was designed at a time when it was still function follows Form. The well-known architect Paul de Ley has given the building its famous character with his signature. From his time of studies he has been involved in neighbourhood actions with the aim of making the city of the inhabitants. He builds according to the human scale and chooses with his projects for careful integration within the urban planning context of the city.

The apartment is part of a well-functioning VVE. There is ample reserve for maintenance. The entire complex has recently been renovated with the choice of low-maintenance materials.

The Blokmakerstraat takes its name from the blocks that used to be made here for shipbuilding. These blocks, also called pulleys, are the parts through which the ropes and lines run through to attract the sails. Bickers Island is an artificial island created to build boat yards for amsterdam's sea-oriented economy. Together with prinseneiland and the Reaalen eiland it has been sprayed, like many islands in Amsterdam, to give the seafaring nation the wind in its sails. Hard work was done on the many yards that the islands were rich and from which the traces are still clearly visible. If you do a tour of the islands you will see here and there another yard where the boats are hoisted in and out of the water for maintenance. It is a historic piece of Amsterdam with a rich history.

Details/characteristics
Two bedrooms;
Concrete floors;
Propped walls and ceilings;
Leased leases until 15 December 2047;
Service charge 36.28 per month;
Area: 72m2
Year built circa 1982

The property has been measured in accordance with NEN2580. This Measurement Instruction is intended to apply a more unambiguous method of measurement to give an indication of the usage surface. The Measurement Instruction does not completely exclude differences in measurement results, for example due to interpretation differences, rounding off or limitations when performing the measurement.

This information has been compiled with the necessary care. However, we do not accept any liability for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All specified sizes and surfaces are indicative. The buyer has his own obligation to investigate all matters that are important to him. With regard to this property, our office is the broker of the seller. We advise you to engage an NVM / MVA broker who will assist you with his expertise in the purchasing process. If you do not wish to engage professional guidance, you consider yourself expert enough by law to be able to oversee all matters that are important. The General Consumer Terms and Conditions of the NVM apply.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 450.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 6.250
Servicekosten
€ 36 per maand
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Onder bod
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort appartement
Benedenwoning (appartement)
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1981-1990

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
72 m²
Inhoud
288 m³

Indeling

Aantal kamers
3 kamers (2 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Ligbad, douche en toilet
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Gelegen op
Begane grond
Voorzieningen
TV kabel

Energie

Energielabel
C Wat betekent dit?
Isolatie
Dubbel glas en gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Combiketel (gas gestookt combiketel)

Kadastrale gegevens

AMSTERDAM M 6333
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
Gemeentelijk eigendom belast met erfpacht (einddatum erfpacht: 15-12-2047)
Lasten
Afgekocht tot 15-12-2047

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, in centrum en in woonwijk

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Parkeervergunningen

VvE checklist

Inschrijving KvK
Ja
Jaarlijkse vergadering
Ja
Periodieke bijdrage
Ja
Reservefonds aanwezig
Ja
Onderhoudsplan
Ja
Opstalverzekering
Ja

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Blokmakerstraat 26

€ 450.000 k.k.