• Onder optie

De Regent II (Bouwnr. 13) 2518 BP Den Haag Zeeheldenkwartier

Uitgelichte kenmerken

  • 128 m² wonen
  • 3 slaapkamers
Onderdeel van project De Regent II, Den Haag

Omschrijving

Het centrum van Den Haag is uit historisch oogpunt dat deel van de stad dat binnen de oorspronkelijke grachtengordel van Den Haag ligt. Tussen twee van die grachten, de van Boecopkade en de Noordwest Buitensingel worden de Regent I en de Regent II gerealiseerd.

Op de plek van de voormalige kerk, waarin ook eens de Regentenkamer was gevestigd, en de verouderde portiekflats, wordt plaats gemaakt voor nieuwbouw. Hier verrijst niet alleen de Regent I maar nu ook de Regent II, het grotere zusje.
De Regent II bestaat uit 15 koop-eengezinswoningen en 98 huurappartementen. In deze kindvriendelijke en autoluwe wijk, wordt de uitstraling bepaald door bloembakken, pleintjes en bomen.

Woningaanbod
Er komen 4 veranda woningen en 11 terraswoningen, zowel 3- als 4-laags. Elk even bijzonder met diverse woningplattegronden Het gehele woonblok wordt opgetrokken uit baksteen. De verticale ramen, de aluminium kozijnen, de erkers, en de prachtige traditionele detaillering zullen het woonblok een typische Haagse uitstraling geven. ‘Onze gebouwen zijn niet modieus’ licht architect Jeroen Geurts die keuze toe, ‘maar worden gekenmerkt door een zekere vanzelfsprekendheid’. Alsof ze er altijd al stonden.

Terraswoningen 3-laags
Wonen aan de rustige binnenstraat en ruimte voor het hele gezin Vanuit de woonkamer zó het terras op lopen. Dat is de woondroom van vele stadsbewoners. De Terraswoningen in De Regent II maken het waar. In combinatie met de ruime woonoppervlakte binnen, is de Terraswoning ideaal voor gezinnen.

In totaal zijn er vijf van deze 3-laagse terraswoningen. De 3-laagse Terraswoningen liggen allemaal aan de zijde van de ‘binnenstraat’. Alle terraswoningen zijn grondgebonden, met een grote woonkeuken en berging op de begane grond, waarin alle gezinsleden hun fietsen kunnen stallen.
Het bijzondere van de 3-laagse terras woningen is de buitengewoon royale woonkamer, die doorloopt in het terras naar buiten. Doordat het terras op het oosten ligt, is koffiedrinken in de ochtend of middagzon hier een waar genot.

Op de verdieping(en) daarboven bevinden zich de 3 slaapvertrekken en een luxe badkamer. Met de indeling kan geschoven worden: misschien gebruik je de begane grond liever als werkkamer of wil je de keuken bij de woonkamer trekken. Ook het samenvoegen van slaapkamers, waardoor zeeën van ruimten ontstaan, is mogelijk. Het is ook mogelijk om in de optiesfeer een vierde woonlaag toe te voegen aan deze 3-laagse terraswoning.

Parkeren
Als bewoner van een Terraswoning heb je jouw eigen parkeerplek in de afgesloten parkeergarage waar alleen de bewoners van de woningen van de Regent II kunnen komen.

Wijk

Imposante gebouwen als de Energiecentrale
Het Energiekwartier; Een stoere stadswijk binnenin de stad met alle voorzieningen binnen handbereik. Van sportvelden en sportscholen tot goede kinderdagverblijven, basisscholen en voortgezet onderwijs. De wijk dankt haar naam aan de robuuste energiecentrale. Het is een wijk om je op te laden, om te ontspannen voor iedereen.

Door grootschalige renovaties, nieuwe woningen en een aantrekkelijke mix van bewoners heeft het Energiekwartier zich ontpopt tot een bruisende locatie. Het Energiekwartier is echt een wijk voor jong en ouder. In “het Zamen” bevinden zich seniorenwoningen en zorgvoorzieningen. In de woonwerkwoningen aan de Bautersemstraat hebben veel creatieve ondernemers een plekje gevonden. Met sfeervolle horeca en leuke creatieve winkels in de buurt. Te midden van alles wat wonen in de stad zo aantrekkelijk maakt. Van theater, dans en Jazz voor iedereen. Maar wel zonder verlies van z’n rauwe randjes. En juist dat maakt het Energiekwartier nu voor velen de gedroomde woonplek. Super centraal gelegen en toch alle ruimte voor jou en jouw gezin. En wil je uitwaaien op het strand? Binnen 15 minuten fietsen sta je al met je voeten in het Scheveningse zand.

Oorspronkelijke grachtengordel
Het centrum van Den Haag is uit historische oogpunt dat deel van de stad dat binnen de oorspronkelijke grachtengordel van Den Haag ligt. De loop van de grachtengordel is als volgt: via de Prinsessegracht – Houtweg – Hooikade - Mauritskade – Scheveningse Veer – Hogewal – naar de Prinsessewal via de Noordwal naar de Noordwest Buitensingel - Lijnbaan – Buitenom – Zuidwal – Dunne Bierkade – Bierkade – Uilebomen – Zwarteweg. Aan deze grachtengordel komt de Regent II te liggen. Kortom een prachtplek om ook wonen en werken te combineren. Een geschikte uitvalsbasis voor gezinnen waar thuiswerken steeds belangrijker wordt en slechts op enkele minuten van het centrum van Den Haag.

Autoluwe wijk
In deze autoluwe en kindvriendelijke wijk met duurzame herenhuizen en appartementen in een bovengemiddelde groene wijk. De uitstraling wordt bepaald door bloembakken en bomen. De parkeerplaatsen worden zoveel mogelijk in de woonblokken gesitueerd en er worden geen parkeervergunningen op straat uitgegeven. In plaats daarvan wordt deelmobiliteit ingezet. Lees meer hierover op pagina 46.

Slim wonen!

Wat maakt SlimWonen nu zo bijzonder?
Alle koopwoningen in De Regent II worden voorzien van een SlimWonen-systeem, voor maximaal wooncomfort. Via dit systeem kun je jouw woning op een heel simpele manier ‘besturen’. Ook via jouw smartphone, als je niet thuis bent.

Je kunt de verwarming vast aanzetten als je nog in de trein zit, zodat je straks in een behaaglijk huis aankomt. Zorgen dat de lampen op een bepaalde tijd aangaan, waardoor jouw huis bewoond lijkt terwijl je op vakantie bent. Jouw energieverbruik monitoren via jouw smartphone. Het zijn zomaar een paar voorbeelden van wat er kan met het SlimWonen-systeem. Het gaat om kleine oplossingen, die jouw leven comfortabeler maken. Maar het systeem kan ook bijdragen aan jouw veiligheid: zo kun je instellen dat alle lichtpunten in huis aangaan, zodra een rookmelder af gaat. Ook kun je alle lichtpunten koppelen, zodat je ze met een knop bij de voordeur allemaal tegelijk aan of uit kunt zetten. Optioneel kun je Sonos speakers integreren, om in elke ruimte jouw favoriete muziek te horen. Hetzelfde geldt voor een Hue verlichtingssysteem, waarmee je alle lampen in huis vanaf de bank kunt bedienen.

Het hele systeem is (op afstand) te bedienen via een app op jouw smartphone of vanaf een computer. Het is uiteraard aan jou welke functies je gebruikt en wanneer. Met het SlimWonen-systeem geniet je van een intelligent huis en ben je klaar voor de toekomst!

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 544.750 vrij op naam
Vraagprijs per m²
€ 4.256
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Onder optie
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, tussenwoning
Soort bouw
Nieuwbouw
Bouwjaar
2023

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
128 m²
Inhoud
333 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Toilet
Aantal woonlagen
3 woonlagen

Energie

Voorlopig energielabel
A Wat betekent dit?
Isolatie
Volledig geïsoleerd

Buitenruimte

Ligging
In centrum en in woonwijk
Balkon/dakterras
Dakterras aanwezig

Garage

Soort garage
Parkeerplaats

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.