Folgerster Loane 92 9222 LK Drachtstercompagnie

Uitgelichte kenmerken

  • 220 m² wonen
  • 5.425 m² perceel
  • 3 slaapkamers
Prijs op aanvraag Veiling
Wat worden mijn maandlasten?

Omschrijving

Openbare executoriale verkoop (ex artikel 3:268 en 3:254 Burgerlijk Wetboek).

Op 28 januari 2021 bij inzet en afslag vanaf 09:00 uur, via het internetplatform van Veilingnotaris B.V. ( overstaan van een van de (toegevoegd) notarissen verbonden aan CMS Derks Star Busmann N.V. de bedrijfswoning met bedrijfsgedeelte, schuren, loods, ondergrond, erf, weiland en verder toebehoren, plaatselijk bekend Folgerster Loane 92 te 9222 LK Drachtstercompagnie, kadastraal bekend gemeente Drachten, sectie B nummers 6115 (groot tweeduizend
eenhonderd vijfenveertig vierkante meter), 6069 (groot vijfhonderd vijfenveertig vierkante meter) en 8400 (groot tweeduizend zevenhonderd vijfendertig vierkante meter) (het "Registergoed"), daaronder begrepen de verpande roerende zaken als bedoeld in artikel 3:254 van het Burgerlijk Wetboek.

Voormeld kadastraal perceel gemeente Drachten, sectie B nummer 6115 is belast met:
- een zakelijk recht als bedoeld in artikel 5 lid 3 van de Wet Belemmeringenwet Privaatrecht, ten behoeve van Vitens N.V., een naamloze vennootschap met zetel te Zwolle, welk recht werd gevestigd door de inschrijving ten kantore van de Dienst voor het kadaster en de openbare registers (destijds te Leeuwarden) op zevenentwintig juni negentienhonderd zestig in register Hypotheken 4, deel 2702 nummer 86, van een afschrift van een overeenkomst tot vestiging van een zakelijk recht, welk recht eerder in rang is dan het recht van de executerende hypotheekhouder;
- een zakelijk recht als bedoeld in artikel 5 lid 3 van de Wet Belemmeringenwet Privaatrecht, ten behoeve van Vitens N.V., voornoemd, welk recht werd gevestigd door de inschrijving ten kantore van de Dienst voor het kadaster en de openbare registers (destijds te Leeuwarden) op zevenentwintig juni negentienhonderd zestig in register Hypotheken 4, deel 2702 nummer 88, van een afschrift van een overeenkomst tot vestiging van een zakelijk recht, welk recht eerder in rang is dan het recht van de executerende hypotheekhouder.

Voormeld kadastraal perceel gemeente Drachten, sectie B nummer 6069 is belast met een zakelijk recht als bedoeld in artikel 5 lid 3 van de Wet Belemmeringenwet Privaatrecht, ten behoeve van Vitens N.V., voornoemd, welk recht werd gevestigd door de inschrijving ten kantore van de Dienst voor het kadaster en de openbare registers (destijds te Leeuwarden) op zevenentwintig juni negentienhonderd zestig in register Hypotheken 4, deel 2702 nummer 83, van een afschrift van een overeenkomst tot vestiging van een zakelijk recht, welk recht eerder in rang is dan het recht van de executerende hypotheekhouder.

De gebruikssituatie van het Registergoed is – voor zover Verkoper bekend (mede op basis van de Basisregistratie Personen) – als volgt: In gebruik bij debiteur(en) en mogelijk verhuurd en/of in gebruik gegeven aan (een) derde(n).

Wellicht wordt er in strijd met het in de hypotheekakte opgenomen huurbeding verhuurd. Het verzoekschrift voor verlof tot het inroepen van het huurbeding is bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank ingediend.

Op verzoek van de executant wordt voorts het huurbeding ingeroepen tegen alle ingeschreven entiteiten alsmede tegen alle onbekende zakelijke (onder)huurders en/of gebruikers middels het uitbrengen van een exploot. In dit exploot wordt tevens de ontruiming aangezegd. Eventuele ontruiming is voor rekening en risico van de koper. De verkoper staat niet in voor kopers bevoegdheid tot ontruiming. Er vindt geen verrekening plaats van huren, servicekosten en/of waarborgsommen.
Voor zover verkoper bekend, is over de verkrijging van voormeld registergoed geen omzetbelasting, maar wel overdrachtsbelasting verschuldigd. Aan overdrachtsbelasting is verschuldigd het bedrag dat door de belastingdienst of de belastingrechter wordt vastgesteld met toepassing van de Wet op belastingen van rechtsverkeer.

Voor rekening van koper komt:
- het notarieel honorarium;
- de kadastrale kosten, alsmede de kosten van de kadastrale recherches;
- de eventuele ontruimingskosten.
De openbare executoriale verkoop geschiedt overeenkomstig de Algemene Voorwaarden voor Executieverkopen 2017 (AVVE), voor zover daarvan in de Bijzondere Veilingvoorwaarden niet is afgeweken.
De veilingvoorwaarden liggen reeds ter inzage ten kantore van bovengenoemde notarissen.

Tot en met 13 januari 2021 kan onderhands schriftelijk een bod worden uitgebracht ten kantoren van bovengenoemde notarissen.

Zoals bekend, dienen alle bieders en mijners te voldoen aan de vereisten voor het uitbrengen van biedingen via het internetplatform van Veilingnotaris B.V. () en voorts zich bij de openbare verkoop desgevraagd te legitimeren en een verklaring van hun bank over te leggen, waaruit hun financieel gegoedheid blijkt. Alvorens tot gunning wordt overgegaan, dient door de hoogste bieder (voor zover nog niet gedaan) binnen drie (3) werkdagen na de veiling een waarborgsom te worden gestort casu quo een bankgarantie te worden gesteld ter grootte van 10% van de koopprijs met een minimum van EUR 5.000,00.

Aan bovenstaande vereisten zal strikt de hand gehouden worden. Bieders dan wel mijners die aan bovengestelde voorwaarden niet (tijdig) voldoen, ook al zijn het bij de notaris bekende bieders dan wel mijners, lopen het risico te worden afgewezen.

De betaling van de koopprijs dient uiterlijk plaats te vinden op 25 februari 2021.
Info: notaris F. Stroucken, dossierbehandelaar B. de Groot

Aan deze presentatie kunnen geen rechten worden ontleend. Eventuele op Funda vermelde informatie over maten, indeling en onderhoud is niet geverifieerd.

Kenmerken

Veiling

Prijs
Prijs op aanvraag
Veilingdatum
Donderdag 28 januari 2021

Overdracht

Aangeboden sinds
2 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930
Specifiek
Dubbele bewoning aanwezig
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met bitumineuze dakbedekking en pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
220 m²
Overige inpandige ruimte
19 m²
Perceel
5.425 m²
Inhoud
750 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Ligbad en toilet
Aantal woonlagen
2 woonlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar
Isolatie
Dakisolatie en gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Gas gestookt combiketel

Kadastrale gegevens

DRACHTEN B 6115
Kadastrale kaart
Oppervlakte
2.145 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
DRACHTEN B 6069
Oppervlakte
545 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
DACHTEN B 8400
Oppervlakte
2.735 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Buiten bebouwde kom
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand kunststof

Garage

Soort garage
Aangebouwde stenen garage
Capaciteit
1 auto

Bedrijfsruimte

Bedrijfsruimte
(vrijstaand)

Buurt

Drachtstercompagnie, Drachtstercompagnie

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Woningmarkt Beta

Gem. vraagprijs

Drachtstercompagnie

Heel Drachtstercompagnie

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Gem. vraagprijs per m2

Drachtstercompagnie

Heel Drachtstercompagnie

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs / m2 te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Hulp nodig bij het kopen?

Met een makelaar krijg je meer inzichten in de woningmarkt.

arrow-right Vind een makelaar
Gebaseerd op verkochte woningen in deze buurt in het afgelopen jaar. Meer informatie

Folgerster Loane 92

Prijs op aanvraag Veiling