• Verkocht onder voorbehoud

Ruwe Putten 5708 Helmond

Omschrijving

Bouwkavel gelegen aan de Ruwe Putten te Helmond (Stiphout)

Zeer fraai bouwperceel aan de rand van Stiphout voor de bouw van een vrijstaand (land)huis.

Het betreft hier een zogenaamde Ruimte voor ruimtekavel. Dit houdt in dat u als koper een Ruimte voor ruimtetitel aankoopt. De gemeente Helmond gaat vervolgens een bestemmingsplanwijziging opstarten. Als de bestemming gewijzigd is, is de koop onherroepelijk. Dan betaalt u de grondprijs aan de verkoper.

De kosten voor de Ruimte voor ruimtetitel bedragen € 125.000,= exclusief btw als de titel aangekocht wordt bij de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij. Op de markt zijn meestal ook “vrije” titels te koop. De kosten hiervoor zijn soms beduidend lager. Koper verplicht zich in overleg met de makelaar de “goedkoopste” titel aan te kopen. De grondprijs voor de verkoper wordt bepaald door de totaalprijs (€ 399.500,=) te verminderen met de aankoopkosten van de titel, de kosten van bestemmingswijziging en eventuele onderzoeken die benodigd zijn voor de bestemmingswijziging.

De gemeente Helmond brengt € 12.500,= + btw in rekening voor de medewerking aan de bestemmingswijziging. Er is sprake van overdrachtsbelasting, dus geen btw (verschil 15%). De overdrachtsbelasting wordt berekend over de grondprijs (exclusief kosten van titel etc.).

Heeft u interesse in dit perceel dan kunt u zich voor koop richten tot ons kantoor te Helmond.

Buitenstate makelaars: specialisten in landelijk wonen. Met onze kennis en expertise van het buitengebied staan wij graag voor u klaar bij de koop of verkoop van uw landelijk gelegen woonboerderij, villa of vrijstaande woning!

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 399.500 kosten koper
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 365.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort object
Bouwgrond

Indeling

Perceel
1.480 m²

Kadastrale gegevens

STIPHOUT B 4335
Kadastrale kaart
Oppervlakte
1.480 m² (deelperceel)

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg en buiten bebouwde kom

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Ruwe Putten

€ 399.500 k.k.