Malbergerweg 2 * 7433 RR Schalkhaar

Omschrijving

Een ruime woonboerderij bouwen op een riante bouwkavel?

Nabij Deventer in buitengebied van Schalkhaar op een prachtige plek gelegen bouwkavel met vrij uitzicht over de landerijen op een riant perceel van ca. 1.661 m². Eventueel is aankoop meer aanliggende grond bespreekbaar. Wonen in een landelijke omgeving met een coulissenlandschap maar de voorzieningen en verbindingswegen wel binnen bereik.

Prachtig gelegen bouwkavel te koop!

In het buitengebied van Schalkhaar wordt het erf aan de Malbergerweg 2a herontwikkeld. De (agrarische) opstallen zijn inmiddels gesloopt en op deze locatie mogen 3 landhuizen worden gebouwd. Het bestemmingsplan staat de herbouw van een karakteristieke woonboerderij en 2 schuurwoningen toe. De kavels voor de schuurwoningen zijn inmiddels verkocht. De sfeer van een authentiek Sallands boerenerf zal zoveel mogelijk worden nagebootst. Naast een bebouwingsplan maakt ook een groenplan deel uit van het ruimtelijk plan.

Het betreft een bouwkavel van ca. 1.661 m² met een woonbestemming waar overeenkomstig het ontwikkelingsplan de bouw van een vrijstaande woonboerderij met inpandig bijgebouw is toegestaan. Er dient een grotere boerderij (of hoofdgebouw) gebouwd worden in de lijn van de afmetingen van de gesloopte boerderij van ca. 13 m x 20 m. met een inpandige garage/bijgebouw. Het bestemmingsplan vermeld hierover: "De te restaureren of herbouwen boerderij, ter plaatse van de 'specifieke bouwaanduiding - hoofdgebouw', dient hetzelfde volume te hebben als de bestaande boerderij."

De nutsvoorzieningen water, elektra, riolering en glasvezel zijn aan de weg gelegen. De koper dient zelf een aanvraag omgevingsvergunning (bouwvergunning) te regelen. De kavels worden aangeboden zonder aannemers of architect verplichting.

Gezien het volume ideaal voor inwoning, kantoor aan huis e.d.

Vrij uitzicht en de vrijheid van buiten wonen maar toch op fietsafstand van diverse voorzieningen. Toegankelijk via een gedeelde oprit. Project notaris Notariaat Salland te Raalte.

Vraagprijs kavel woonboerderij, groot ca. 1.661 m2 : € 225.000,-- VON (vrij op naam).

Vrij op naam houdt in dat de omzetbelasting ad 21%, de notaris- en kadasterkosten voor rekening van de verkoper zijn.

De kavel is ruimtelijk in het landschap ingebed waarbij het bouwvlak zo gesitueerd is dat deze uitzicht biedt, zonder dat daarbij de privacy in het gedrang komt. De mogelijkheid bestaat nog grond bij te kopen.

Kenmerken:
- Veel vrijheid en riant uitzicht over landerijen
- Voorzieningen binnen handbereik
- Evt. extra aanliggende grond te koop.

Nieuwsgierig geworden, we ontvangen u graag voor een bezichtiging!

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 225.000 vrij op naam
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort object
Bouwgrond

Indeling

Perceel
1.661 m²

Kadastrale gegevens

DIEPENVEEN C 2964
Kadastrale kaart
Oppervlakte
1.661 m² (deelperceel)

Buitenruimte

Ligging
Aan bosrand, aan rustige weg, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen, open ligging en vrij uitzicht

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Malbergerweg 2 *

€ 225.000 v.o.n.