Van Spaenstraat 30 1181 DW Amstelveen Randwijck West

  • Verkocht
€ 775.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
5 november 2020
Verkoopdatum
4 november 2020

Omschrijving

*** VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD ***
In het zuidelijke deel van de geliefde wijk Randwijck (Amstelveen-Noord), op steenworp afstand van het Amsterdamse Bos, bieden wij u dit zeer charmant, hoogwaardig gerenoveerd en uitgebouwde familiehuis aan, welke is voorzien van een zonnige voortuin en een heerlijke achtertuin met achterom. Deze woning is gelegen op eigen grond, heeft een woonoppervlakte van maar liefst 126m2 verdeeld over een ruime en lichte woonkamer met sfeervolle erker, stalen deuren, een royale woonkeuken met kookeiland, 4 slaapkamers en twee badkamers. Bent u op zoek naar luxe, comfort en op fietsafstand van Amsterdam? Dan is dit het huis dat u zoekt!

Omgeving
De woning is gelegen in een karakteristieke en rustige straat met alle denkbare voorzieningen nabij. Wat dacht u bijvoorbeeld van een wandeling of sporten in het Amsterdamse Bos, diverse winkels voor de dagelijkse boodschappen gelegen aan de Bourgondischelaan (met een grote Albert Heijn) en Rembrandtweg (Jumbo), restaurants aan de Amsterdamseweg, lagere- en middelbare scholen, op zaterdag de gezellige Randwijckmarkt en niet te vergeten op fietsafstand het Stadshart met luxe winkels en de schouwburg. Tevens bevinden zich op loopafstand diverse openbaar vervoer verbindingen (lijnbus, interliners en tramlijn 5 en 51) en ligt de woning centraal ten opzichte van uitvalswegen (A10, A9 en A4). Per fiets bereikt u binnen 25 minuten de binnenstad van Amsterdam en met 15 autominuten bent u op Schiphol.

Parkeren kan hier nog voor de deur van de woning. Bewoners komen per direct in aanmerking voor een vergunning. Kosten hiervoor bedragen voor een 1e bewonersvergunning ca. € 40,- p/jr en voor de 2e bewonersvergunning ca. € 80,- p/jr.

Indeling
begane grond:
Direct achter de voordeur valt u 1 ding op. Deze woning is zeer hoogwaardige gerenoveerd en ademt sfeer en kwaliteit. Vanuit de gang heeft u toegang tot de trapkast en het toilet. Het toilet is zeer luxe en modern middels een zwevend wandcloset en een fonteintje.. Vanuit de gang betreden we middels de schitterende stalen deuren (maatwerk) de royale en lichte woonkamer met aan de voorkant een sfeervolle erker en aan de achterzijde de werkelijk schitterende woonkeuken. Deze royale woonkeuken is ontstaan door de uitbouw van 4 meter in combinatie met de volle breedte van de woning. Hierdoor is er een lange wand ontstaan met diverse inbouwapparatuur, een werkblad met spoelgedeelte en een prachtig kookeiland. Maar in een echte woonkeuken mag natuurlijk die heerlijke grote eettafel waar u met het gezin en vrienden aan kunt eten of borrelen niet ontbreken. De lange zijde is voorzien van een combi-oven, separate oven, koelkast, separate vriezer, spoelbak met mengkraan, vaatwasser en een wijnklimaatkast. Het royale kookeiland is naast de diverse opbergmogelijkheden uitgevoerd met een Bora kookcomfort. De werkbladen zijn uitgevoerd in composiet marmerlook, welke schitterend past bij de zwarte keuken. Met andere woorden: Een droomkeuken! De vernieuwde achtergevel geeft door de grote raampartijen veel lichtinval in de keuken en geeft toegang tot de heerlijke achtertuin. Vanuit de woonkeuken betreedt u middels openslaande deuren de nieuw aangelegde achtertuin. De finishing touch: De vloer is afgewerkt met een prachtige houten visgraat vloer en vloerverwarming.

Eerste verdieping: Via de ruime overloop heeft u toegang tot 2 ruime en lichte slaapkamers, de separate wasruimte en de luxe badkamer. De slaapkamers zijn gelegen aan de voor- en achterzijde van de woning, waarbij de slaapkamer aan de achterzijde beschikt over 2 openslaande deuren. Beiden zijn zeer licht, hebben een zeer goed formaat en zijn voorzien van een houten visgraat vloer. De badkamer is net uw eigen spa. Wat dacht u van een heerlijke inloopdouche, een prachtig vrijstaand ligbad , 2e toilet, een dubbele wastafel en een spiegel met verlichting. De separate wasruimte is gelegen aan de voorzijde van de woning. Deze beschikt over voldoende ruimte voor de wasmachine en droger.

Tweede verdieping:
Via de vaste trap bereikt u de 2e verdieping. Vanuit de overloop heeft u toegang tot 2 slaapkamers en de tweede badkamer. Door de plaatsing van een dakkapel aan de voor- en achterzijde is dit een volwaardige verdieping geworden met zelfs een tweede badkamer met inloopdouche, 3e toilet en wastafel. Ook deze verdieping is uitgevoerd met een mooie houten vloer.

Tuinen: De ruime voortuin vormt een fraaie entree tot de woning. De zonnige achtertuin met achterom is recentelijk opgehoogd en voorzien van fraai tegelwerk en een groene erfafscheiding.. Na uw werk biedt de tuin u een heerlijke ontspannen plek voor een hapje, een drankje of gezellige bbq met vrienden.

Een leuk weetje: Van Spaenstraat: Willem Anne van Spaen le Lecq (1750-1817), een adellijk bestuurder, politicus en genealoog en de eerste president van de Hoge Raad van Adel. Op 24 juni 1814 werd W.A. van Spaen le Lecq tot president benoemd. (Uit "Welkom in het Tuindorp Randwijck).

Bijzonderheden:
- Vraagprijs: € 775.000,- kosten koper;
- Bouwjaar 1957, gerenoveerd in 2020;
- De woning is gelegen op een perceel eigen grond van 150m2;
- Woonoppervlakte 125,8m2 (conform NEN2580 gemeten en meetrapport aanwezig);
- Verwarming en warm water middels een CV-combiketel (Remeha Avanta Economy, bouwjaar 2020, gasgestookt en eigendom);
- Begane grond voorzien van vloerverwarming;
- Volledig voorzien van dubbele beglazing;
- Vernieuwde groepenkast met 12 groepen v.v. aardlekschakeling;
- Uitbouw aan de achterzijde van de woning met 4 meter en over de volle breedte;
- Parkeren door middel van een bewonersvergunning;
- Zonnige achtertuin (Noord) met groene erfafscheiding, nieuwe bestrating en achterom;
- Voordeel overdrachtsbelasting voor verkoper;
- Projectnotaris: Blank Prevoo van Bolhuis notarissen te Haarlem;
- Verkoop onder voorbehoud gunning eigenaar.

Bent u op zoek naar een gerenoveerde en ruime eengezinswoning?? Dan is dit uw kans. Maak een vrijblijvende afspraak voor bezichtiging met IB makelaars. Wij geven u graag een rondleiding.

Rechtsgeldige koopovereenkomst en notaris
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koopovereenkomst als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. 
Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’. Koper dient binnen twee werkdagen na het bereiken van de mondelinge overeenstemming in zake de koopsom en de voorwaarden, een notaris aan te wijzen binnen een straal van 15 km van het ten verkoop aangeboden object, opdat uiterlijk 1 week na deze mondelinge overeenstemming de koopakte ondertekend kan worden. Indien koper binnen deze periode geen notaris heeft aangewezen, heeft verkoper het recht deze aan te wijzen.
 
Toelichtingsclausule NEN2580  
De meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. 

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning zijn wij adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

** English text below**

In the southern part of the popular Randwijck area (Amstelveen-North), within a stone's throw of Amsterdam Forest is this extremely charming, high-quality, renovated and extended family home with sunny front garden, a great back garden and a rear entrance. This property is freehold, has a living area of no less than 126m2, which includes a spacious and bright living room with beautiful bay window, steel doors, a large kitchen-diner with kitchen island, 4 bedrooms and 2 bathrooms. Are you looking for a luxurious and comfortable property within biking distance of Amsterdam? Then this is the house you are looking for!

Surrounding area
The house is located in a quiet and characteristic area, close to any modern convenience. The nearby Amsterdam Forest is the perfect place to walk or engage in sports and you can do your daily shopping at the shops along the Bourgondischelaan (including a large Albert Heijn), Rembrandtweg (Jumbo). The area also has restaurants along the Amsterdamseweg, primary and secondary schools, the Saturday Randwijck market and the luxurious shops and the theatre of Stadshart are just a short bike ride away. The area has excellent public transport links (bus, interline bus, trams 5 and 51) and is close to the motorway (A10, A9 and A4). Amsterdam city centre is just a 25-minute bike ride away and Schiphol Airport is just 15 minutes by car.

You can park your car in front of the house and you are immediately eligible for a parking permit. The cost for one resident parking permit is approx. € 40 per year, the second resident parking permit costs approx. € 80 per year.

Layout Ground floor:
Upon entering the renovated property, you are immediately struck by its charm, quality and its high-end finish. Along the hall is the toilet and a cupboard underneath the stairs. The extremely luxurious and modern toilet has a wall-mounted toilet and small washbasin. The magnificent fitted steel doors in the hall lead into the generously proportioned and bright living room with a charming bay window at the front and a truly magnificent kitchen-diner at the rear. This large kitchen-diner was created in the 4-meter rear extension, which runs along the full width of the property. This has resulted in a long wall with various kitchen appliances, a worktop with sink and a beautiful kitchen island. A great kitchen-diner wouldn't be complete without a wonderfully large dining table to sit and enjoy diner or drinks with your family and friends. Along the long wall are the combi-oven, separate oven, fridge, separate freezer, sink and mixer faucet, dishwasher and wine climate cabinet. The large kitchen island has lots of storage space and a Bora cooking system. The worktops are made of composite marble look, which suit the black kitchen perfectly. In other words: This is the kitchen of your dreams! The renewed back façade has large windows, letting lots of natural light into the kitchen and providing access to the pleasant back garden. The French doors in the kitchen-diner lead out to the newly landscaped back garden. The finishing touch: The floor has a gorgeous wooden herringbone floor and floor heating.

First floor: The spacious landing provides access to 2 good-sized and bright bedrooms, the separate utility room and the luxurious family bathroom. The bedrooms are at the front and rear of the property; the bedroom at the rear has two French doors. Both rooms are of a good size, very bright and have wooden herringbone flooring. The bathroom is like your own personal spa and includes a great walk-in shower, a gorgeous free-standing bathtub, second toilet, a double washbasin and a lighted mirror. The separate utility room is situated at the front of the house and is large enough to fit the washing machine and drier.

Second floor:
The fitted stairs lead up to the second floor. The landing provides access to 2 bedrooms and the second bathroom. The addition of the dormer windows at the front and back has really turned this floor into a great usable living area; this floor even includes a second bathroom with walk-in shower, third toilet and a washbasin. This floor also has beautiful wooden flooring.

Gardens: The large front garden makes for a beautiful entrance to the house. The sunny back garden with rear entrance was recently raised, is beautifully tiled and has a green border. The garden is the perfect place to relax and enjoy dinner, a drink or a family BBQ after a hard day's work.

Did you know? Van Spaenstraat: Willem Anne van Spaen le Lecq (1750-1817), was a nobleman and a governor, politician and genealogist and the first president of the High Noble Court. On 24 June 1814, W.A. van Spaen le Lecq was appointed president. (Source: Welkom to Tuindorp Randwijck)

Specifics:
- Asking price: € 775,000 costs payable by the purchaser;
- Year of construction 1957, renovated in 2020;
- the house is situated on a plot of freehold land of 150 m2;
- Living area 125,8m2 (measured pursuant to NEN2580, measurement report available);
- Central heating and hot water are generated by a central heating boiler (Remeha Avanta Economy, 2020, gas, owned);
- The ground floor has floor heating throughout;
- The property has double glazing throughout;
- Renewed fuse box with 12 fuses and ground-fault circuit interrupter;
- 4-meter extension at the rear of the property which runs along the full width of the property;
- Resident parking permit available;
- Sunny back garden (north-facing) with green border, new paving and rear entrance;
- Benefit real estate transfer tax for seller;
- Project civil-law notary: Blank Prevoo van Bolhuis notarissen in Haarlem;
- Sale subject to award by the owner.

Are you looking for a renovated and spacious family home?? Don't miss this opportunity and contact IB makelaars to arrange a viewing. We look forward to showing you the property.

Kenmerken

Laatste vraagprijs
€ 775.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 6.151
Aangeboden sinds
5 november 2020
Soort woonhuis
Eengezinswoning, tussenwoning
Oppervlakte
126 m² wonen / 150 m² perceel
Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Inhoud
410 m³
Energielabel
C Wat betekent dit?
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1957
Betrokken makelaars

VastgoedPRO verkoopmakelaar

IB Makelaars

Bel 020-2142035

NVM aankoopmakelaar

DDB Makelaardij

Bel (+31) 20 774 87 74
Een funda gebruiker (gerichte aankoop)
Van Spaenstraat 30
9,0
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Digna has been quite helpful with honest and critical view on the houses, and always professional attitude. She clearly puts the client expectation and satisfaction ahead of anything else. Despite all the challenges, we got where we wanted together.
Bereikbaarheid en communicatie
9
Deskundigheid
9
Onderhandeling en resultaat
9
Prijs / kwaliteit
9

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.