• Verkocht

Amstelveenseweg 131 II 1075 VX Amsterdam Willemspark

Uitgelichte kenmerken

  • 51 m² wonen
  • 1 slaapkamer
€ 350.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
19 oktober 2020
Verkoopdatum
13 november 2020
Looptijd
3 weken

Omschrijving

Amstelveenseweg 131-II

Dit lichte appartement is gelegen in een karakteristiek pand op een heerlijke centrale locatie in Amsterdam Zuid. Het appartement beschikt over één slaapkamer, een balkon en een afzonderlijke berging, gelegen op de zolderverdieping. Het Vondelpark en alle hotspots van Amsterdam Zuid liggen op loopafstand. Het appartement dient door jou naar eigen smaak ingericht en afgewerkt te worden. Kortom, hier kun je volledig jouw droomhuis van maken!

Let op: Eigen bewoningsclausule van toepassing: Koper is verplicht het verkochte daadwerkelijk als hoofdbewoner te bewonen voor ten minste een periode van 3 jaar!

Vanwege het corona virus bezichtigen wij met maximaal 2 personen. Ook bieden wij de mogelijkheid aan voor een virtuele bezichtiging.

INDELING
Via de gemeenschappelijke entree heb je toegang tot het appartement, gelegen op de tweede verdieping. Vanuit de hal zijn alle vertrekken te bereiken. De badkamer is voorzien van een douche en toilet. Aan de achterzijde is de dichte keuken (casco, er is geen keukenblok aanwezig) voorzien van de cv-ketel en een wasmachineaansluiting gesitueerd. Aansluitend de slaapkamer aan de achterzijde. Aan de voorzijde bevindt zich de ruime woonkamer, deze heeft een prachtige lichtinval dankzij de grote raampartij en deur die toegang geeft tot het balkon. Het appartement straalt (ondanks de huidige staat) klassieke allure uit met hoge plafonds voorzien van ornamenten.
Op de zolderverdieping heeft het appartement de beschikking over een eigen ruime berging van ca. 13 m².

OMGEVING
Het appartement ligt nabij het Vondelpark, in het hart van het gewilde Amsterdam- Zuid. De monumentale huizen, de drukbezochte straatjes, de gezellige restaurants, barretjes en trendy winkels dragen bij aan die heel eigen scene. Op loopafstand bevinden zich een uitgebreid aanbod van winkels voor de dagelijkse boodschappen zoals AH, patisserie Linnick en broodbakker Simon Meijssen. Daarnaast zijn er op de Amstelveenseweg, De Valeriusstraat en de Koninginneweg talloze restaurantjes en gezellige cafeetjes, waaronder Ron Gastrobar, Restaurant Blauw, Sotto Pizza, De Vondeltuin, Cafe Bedier, Affourtit, Anne & Max en Slowth Brunch.
De woning ligt zeer gunstig ten opzichte van uitvalswegen naar de A 10 (afslag S107 &S108) en ook met het openbaar vervoer is de bereikbaarheid optimaal (diverse busverbindingen en tramlijn 2 & 16). Met de fiets ben je zo in het centrum, het Vondelpark of het Amsterdamse Bos.

De volgende clausules zullen in de koop- en leveringsakte worden opgenomen:

1. Eigenschappen verkochte:
Koper is op de hoogte van het feit dat verkoper het verkochte niet zelf feitelijk heeft gebruikt en/of bewoond en dat verkoper derhalve koper niet kan informeren over eigenschappen respectievelijk gebreken aan het verkochte waarvan verkoper op de hoogte zou kunnen zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt of bewoond. In verband hiermee zijn partijen overeengekomen dat dergelijke eigenschappen respectievelijk gebreken volledig voor rekening en risico van koper komen en dat bij de vaststelling van de koopsom hiermee uitdrukkelijk rekening is gehouden.

2. Ouderdomsclausule:
Koper verklaart ermee bekend te zijn dat de woning inmiddels circa 90 jaar oud is en bekend te zijn met de dienovereenkomstige staat van het gebouw en de gebruikseenheid. Koper aanvaardt alle in verband daarmee voorzienbare en/of te verwachten tekortkomingen van het gebouw en de gebruikseenheid, in het bijzonder wat betreft fundering, gevels, leidingen, lozingen, daken en eventueel installaties, ook voor zover die een tijdelijke belemmering kunnen zijn voor het normale gebruik van het verkochte. Koper is zich er van bewust dat hem de mogelijkheid wordt geboden op eigen kosten een bouwkundige keuring uit te (laten) voeren. Met andere woorden: koper koopt de onroerende zaak ‘as is, where is’. Koper bevestigt uitdrukkelijk dat het verkochte - met in acht name van het vorenstaande - in de zin van artikel 7.17 Burgerlijk Wetboek aan de gesloten overeenkomst beantwoordt.

3. Anti-speculatiebeding:
Koper is jegens Verkoper verplicht het Verkochte zelf te bewonen casu quo te laten bewonen door zijn meerderjarige kind(eren) en/of zijn ouders én het Verkochte niet te vervreemden gedurende een termijn van drie jaar na de Leveringsdatum van het Verkochte, zulks om ongewenste speculatie te voorkomen.
Koper kan van deze verplichting ontheffing krijgen van Verkoper indien zich binnen deze termijn van drie jaar omstandigheden voordoen, welke ten tijde van de juridische levering redelijkerwijze niet te voorzien waren en ten gevolge van welke omstandigheden redelijkerwijze niet van hem verlangd kan worden dat hij het Verkochte blijft gebruiken of doen gebruiken zoals vermeld. Bij overtreding of niet nakoming van deze verplichting is Koper in verzuim en is Koper een door het enkele feit der niet-nakoming onmiddellijk opeisbare boete groot vijftigduizend euro (€ 50.000,00) verschuldigd ten behoeve van Verkoper, zonder dat enige ingebrekestelling zal zijn vereist. Het onderhavige anti-speculatiebeding heeft geen werking in geval van executoriale verkoop ex artikel 268 boek 3 van het Burgerlijk Wetboek.

BIJZONDERHEDEN
- Voormalige huurwoning;
- Energielabel D;
- Het appartement maakt deel uit van de Vereniging van Eigenaars Amstelveenseweg 131 en 133 en Koninginneweg 226. De servicekosten bedragen circa € 135,- per maand. Het beheer wordt gedaan door Yver;
- Zelfbewoningsclausule van toepassing; conform de geldende regelgeving zal de woning uitsluitend worden verkocht voor eigen bewoning, dan wel aan ouders voor hun kinderen;
- Er is een anti-speculatiebeding van toepassing gedurende drie jaar na levering;
- Ouderdomsclausule van toepassing;
- Intergas combiketel aanwezig, het bouwjaar is onbekend;
- Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper;
- Erfpacht is afgekocht voor het huidige tijdvak tot 31-03-2065;
- Een voorbehoud financiering kan worden opgenomen voor maximaal 4 weken, bankgarantie/waarborgsom zal binnen 5 weken gesteld moeten worden en levering zal uiterlijk binnen 6 weken plaatsvinden na tekenen koopakte;
- Vaste projectnotaris: Lubbers en Dijk notarissen.

"Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden."

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 350.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 6.863
Servicekosten
€ 135 per maand
Status
Verkocht

Bouw

Soort appartement
Bovenwoning (appartement)
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1915

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
51 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
2 m²
Externe bergruimte
13 m²
Inhoud
190 m³

Indeling

Aantal kamers
3 kamers (1 slaapkamer)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche en toilet
Aantal woonlagen
1 woonlaag
Gelegen op
2e woonlaag

Energie

Energielabel
D 1,89 Wat betekent dit?
Isolatie
Dubbel glas
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Intergas (gas gestookt combiketel, eigendom)

Kadastrale gegevens

AMSTERDAM U 11192
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
Gemeentelijk eigendom belast met erfpacht
Lasten
Afgekocht tot 31-03-2065
Eigendomssituatie
Gemeentelijk eigendom belast met erfpacht
Lasten
Afgekocht tot 31-03-2065

Buitenruimte

Ligging
Aan drukke weg en in woonwijk

Bergruimte

Schuur/berging
Inpandig

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren, openbaar parkeren en parkeervergunningen

VvE checklist

Inschrijving KvK
Ja
Jaarlijkse vergadering
Ja
Periodieke bijdrage
Ja
Reservefonds aanwezig
Ja
Onderhoudsplan
Ja
Opstalverzekering
Ja

Betrokken makelaar

NVM verkoopmakelaar

Eefje Voogd Makelaardij

Bel 020-3050560

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.