• Verkocht

Pretoriusstraat 54 E 1092 GJ Amsterdam Transvaalbuurt

Uitgelichte kenmerken

  • 62 m² wonen
  • 2 slaapkamers
€ 520.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
24 november 2022
Verkoopdatum
14 december 2022
Looptijd
2 weken

Omschrijving

English text below

Gelegen in de hippe Transvaalbuurt, tegen het gerenoveerde Steve Bikkoplein aan mogen we aanbieden een het bovenste appartement van dit gebouw op de Pretoriusstraat 54. Momenteel met 2 slaapkamers, woonkamer, open keuken en groot dakterras (21m2) maar zeker ook een appartement met potentie voor de toekomst! Gelegen op eigen grond.

Indeling
Via een ruime gemeenschappelijke entree op de begane grond, met de trap naar de derde verdieping, alhier een eigen opgang met een garderobe ruimte, trap naar de vierde verdieping, gang, woonkeuken met een 5-pits gasfornuis, oven, afzuigkap en vaatwasser, woonkamer met openslaande deuren naar een ruim dakterras waar je de hele dag zon hebt en tevens een geweldig uitzicht.
Separaat toilet, bergkast met C.V. – installatie, slaapkamer met kastenwand en grote slaapkamer met badkamer met bad/douche, was tafel en ruimte voor de wasmachine.
Door de woning ligt een nette laminaat vloer, verder is het een goed geïsoleerde woning.

Potentie
Waar nu het dakterras (21m2) is gelegen kan eventueel worden bebouwd om extra meters toe te voegen uiteraard dient koper dit proces zelf op te starten.

De Vereniging van Eigenaren
Het betreft de Vereniging van Eigenaren ‘Pretoriusstraat 54’. Deze kleinschalige VvE wordt beheerd door Van Luijk Vastgoed Advies de maandelijkse bijdrage is € 138,--. Er is een meerjarenonderhoudsplan opgesteld.

Locatie
Het huis ligt midden in de gezellige Pretoriusstraat, in Amsterdam Oost. In de levendige buurt zijn diverse hotspots zoals Massimo's Gelato en de Marqt en gezellige eet- en drinkgelegenheden, zoals The Cottage, Rum Baba, Pazzi, Spaghetteria en Gold Fish Sushi. Winkelgebied Oostpoort biedt een breed scala aan winkelmogelijkheden en de beroemde Dappermarkt ligt op loopafstand.
Het pas gerenoveerde Steve Bikoplein ligt voor de deur en biedt een plek om te ontspannen en activiteiten voor de kleintjes.
De omgeving biedt veel groen en u bent slechts een paar minuten lopen verwijderd van de pittoreske Ringdijk en iets verderop Park Frankendael, met onder meer een natuurspeeltuin, een botanische tuin en de bekende restaurants De Kas en Merkelbach. In het park wordt maandelijks een culinaire markt gehouden (Pure Markt).
Ook het mooie Oosterpark ligt op loopafstand van het huis!
Er is ook een breed scala aan sportfaciliteiten in de directe omgeving: fitness, Jaap Eden schaatsbaan, voetbal, hockey, tennis, cricket en atletiek.

De bereikbaarheid
De bereikbaarheid met zowel de auto als het openbaar vervoer is uitstekend. In de directe omgeving zijn goede bus- en tramverbindingen en de NS-stations Amstel en Muiderpoort liggen op korte afstand van de woning. Met de fiets of het openbaar vervoer ben je dus zo in het centrum en met de auto ben je binnen enkele minuten op de ring A10.

Parkeren
Betaald parkeren voor de deur. Voor meer informatie inzake vergunningensysteem raadpleeg de website van de Gemeente Amsterdam.

Bijzonderheden
NEN-2580 62m2, bruto 72m2;
Dakterras 21m2;
Bouwjaar 1914;
C.V.-installatie 2004 (Intergas);
Maandelijkse bijdrage VvE bedraagt € 138,--;
Energielabel D;
Eigen grond;
Gunstig gelegen t.o.v. faciliteiten;
Opleveren in overleg;
Verkoper behoudt zich het recht van gunning voor;

-------------------------------------------------------------

Located in the hip Transvaalbuurt, next to the renovated Steve Bikkoplein, we may offer a the top flat of this building on Pretoriusstraat 54. Currently with 2 bedrooms, living room, open kitchen and large roof terrace and certainly a flat with potential for the future! Located on own ground.

Layout
Through a spacious communal entrance on the ground floor, with stairs to the third floor, here is the entrance with a hall, stairs to the fourth floor, corridor, living kitchen with a 5-burner gas cooker, oven, extractor and dishwasher, living room with French doors to a spacious roof terrace where you have sun all day and also a great view. Separate toilet, storage cupboard with C.V. installation, bedroom with wardrobe and large bedroom with bathroom with bath/shower, laundry table and space for the washing machine.Through the house is a neat laminate floor, furthermore it is a well insulated house.

Potential
Where the roof terrace (21m2) is located now, it is possible to build on it to add extra metres, but the buyer has to start the process himself.

The Owners' Association
It concerns the Owners' Association 'Pretoriusstraat 54'. This small-scale association is managed by Van Luijk Vastgoed Advies and the monthly contribution is €138. There is a multi-year maintenance plan.

Location
The house is situated in the middle of the lovely Pretoriusstraat, in Amsterdam East. In the lively neighborhood are a range of hotspots such as Massimo’s Gelato and the Marqt and cozy eating and drinking places, such as The Cottage, Rum Baba, Pazzi, Spaghetteria and Gold Fish Sushi. Oostpoort shopping area offers a wide range of shopping options and the famous Dappermarkt is within walking distance.
The newly renovated Steve Bikoplein is on your doorstep which provides a place to relax and activities for young ones.
The area offers much greenery, and you are only a few minutes' walk away from the picturesque Ringdijk and a little further Park Frankendael, which includes a nature playground, a botanical garden and the well-known restaurants De Kas and Merkelbach. The park hosts a monthly culinary market (Pure Markt).
The lovely Oosterpark is also at walking distance from the house!
There is also a wide range of sports facilities in the immediate vicinity: fitness, Jaap Eden skating rink, football, hockey, tennis, cricket and athletics.

Accessibility
The accessibility by both car and public transport is excellent. There are good bus and tram connections in the immediate vicinity and the NS-stations Amstel and Muiderpoort are a short distance from the house. By bike or public transport, you can easily reach the centre and by car, you will be on the A10 ring road within a few minutes.

Parking
Paid parking in front of the door. For more information on permit system consult the website of the Municipality of Amsterdam.

Details
NEN-2580 62m2, gross 72m2;
Roof terrace of 21m2;
Built in 1914;
Central Heating installation 2004;
Monthly contribution VvE is € 138,--;
Own ground;
Conveniently located to facilities;
Delivery in consultation;
Seller reserves the right of award;

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Vraag altijd naar de lijst van zaken. De in deze brochure omschreven zaken horen niet altijd bij de woning en gaan soms mee en zijn soms ter overname.

Clausule niet - bewoning?
Koper is op de hoogte van het feit dat Verkoper het Verkochte nooit zelf feitelijk heeft gebruikt en dat hij derhalve Koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen van casu quo gebreken aan het verkochte waarvan hij op de hoogte zou kunnen zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen dat dergelijke eigenschappen casu quo gebreken voor rekening en risico van Koper komen. Koper vrijwaart Verkoper voor alle eventuele aanspraken deswege.

Algemene ouderdomsclausule?
Koper verklaart ermee bekend te zijn dat het Verkochte deel uitmaakt van een oud gebouw betreft, hetgeen inhoudt dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe(re) woningen. Tenzij Verkoper de kwaliteit ervan heeft gegarandeerd, staat hij niet in voor de kwaliteit van onder andere vloeren, dak, de fundering, de rookkanalen, de leidingen voor elektriciteit, water en gas, de riolering, eventuele aanwezigheid van enig ongedierte casu quo schimmels (zwam en dergelijke) en/of houtworm en boktor en de afwezigheid van doorslaand of optrekkend vocht. Bouwkundige kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in artikel 6 lid c omschreven door Koper voorgenomen gebruik van het Verkochte. Koper aanvaardt alle in verband met vorenbedoelde lagere bouwkwaliteit voorzienbare of te verwachten tekortkomingen van het Verkochte, ook voor zover die een tijdelijke belemmering voor het normaal gebruik van het Verkochte kunnen zijn.

Deze woning is gemeten volgens de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning met veel zorg hebben opgemeten kan het zijn dat er verschillen zijn in de afmetingen. Noch verkoper noch de makelaar accepteert enige aansprakelijkheid voor deze verschillen. De maatvoeringen worden door ons gezien als zuiver indicatief. Indien de exacte maatvoering voor u van belang is, raden wij u aan de maten zelf te (laten) meten. In dit kader merken wij op dat het Ministerie van VROM bij de basisregistraties een afwijking van 15% toelaatbaar acht. Wij gaan uit van eenzelfde toelaatbaar verschil. Hierbij zijn geen interpretatieverschillen in meegenomen. Deze kunnen leiden tot een extra verschil.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 520.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 8.387
Status
Verkocht
Bijdrage VvE
€ 138,00 per maand

Bouw

Soort appartement
Bovenwoning (appartement)
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1914
Soort dak
Plat dak bedekt met bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
62 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
21 m²
Inhoud
216 m³

Indeling

Aantal kamers
3 kamers (2 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche
Aantal woonlagen
5 woonlagen
Gelegen op
5e woonlaag
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, schuifpui en TV kabel

Energie

Energielabel
D Wat betekent dit?
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie en vloerisolatie
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Intergas (gas gestookt combiketel uit 2004, eigendom)

Kadastrale gegevens

AMSTERDAM W 8237
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg en in woonwijk
Tuin
Zonneterras
Balkon/dakterras
Dakterras aanwezig

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren en parkeervergunningen

VvE checklist

Inschrijving KvK
Ja
Jaarlijkse vergadering
Ja
Periodieke bijdrage
Ja (€ 138,00 per maand)
Reservefonds aanwezig
Ja
Onderhoudsplan
Ja
Opstalverzekering
Ja

Betrokken makelaar

Een funda gebruiker
Pretoriusstraat 54 E
9,8
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Dimitri Lankhorst heeft ons fantastisch begeleid bij de verkoop van ons appartement. Zeer vriendelijk en professioneel!
Deskundigheid
9
Lokale marktkennis
10
Prijs / kwaliteit
10
Service en begeleiding
10
Reactie van Lankhorst Makelaars
Veel dank ook voor jullie inzet het was weer een feest om deze mooie woning te verkopen, veel woongeluk met jullie volgende stap!

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.