• Verkocht

Cornelis Zillesenlaan 96 1086 ZK Amsterdam IJburg West

Uitgelichte kenmerken

  • 201 m² wonen
  • 120 m² perceel
  • 7 slaapkamers
€ 895.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
3 april 2021
Verkoopdatum
12 mei 2021
Looptijd
5 weken

Omschrijving

BEN te koop!

Cornelis Zillesenlaan 96

***English version below***

Te koop op Steigereiland: een praktisch en uniek herenhuis. Dankzij de vele grote en kleine kamers kan iedereen zich afzonderen wanneer dat nodig is, maar dankzij de lichte en hoge woonkamer op de begane grond is er een fijne plek om samen te komen. De bewoners, die het huis in 2009 hebben ontworpen, hebben gezorgd voor brede gangen en praktisch in te delen kamers. Er is slim gebruik gemaakt van de ruimte, door de vele, handgemaakte inbouwkasten, soms op verrassende plaatsen. De trap, die op iedere etage op een andere plek zit, zorgt dat elke woonlaag zich duidelijk onderscheidt van de andere, terwijl er vanuit de gangen altijd zicht is op de straat of op de beschutte tuin aan de achterzijde.

Indeling:

Begane grond:
Je komt het huis binnen in een klassieke, hoge hal met Portugese cementtegels. Hier vind je handige inbouwkasten, waarin ook de technische units mooi en toegankelijk zijn weggewerkt. De hal geeft toegang tot de woonkamer, tot de ruime wc en tot de trap naar de eerste etage. De L-vormige woonkamer en open keuken bestrijken bijna de hele begane grond en hebben zodoende ramen aan de voor- en achterzijde. De keuken bevindt zich aan de achterkant en kijkt uit op de zonnige tuin met een speelgazon voor kinderen, een trampoline en een grappige hut waar het verboden is voor volwassenen. In de borders van de tuin zijn bloeiende struiken en is allerlei eetbaar fruit zoals pruimen, druiven en bramen. Omdat de open eetkeuken direct bij de openslaande deuren is, kan een maaltijd even makkelijk buiten als binnen worden opgediend.

De keuken is praktisch ingedeeld rondom een groot fornuis. De bewoners houden van koken op flessengas, maar alles ligt klaar om hier ook een inductieplaat of andere moderne elektrische apparatuur aan te leggen. In het woongedeelte van deze kamer ligt een volhouten vloer van ecologisch kastanje, speciaal geschikt voor vloerverwarming. Centraal in de woonkamer is een kleine houtkachel die de grote kamer verrassend snel verwarmen kan als het guur is.

Eerste verdieping:
Centraal op de eerste verdieping ligt de badkamer met ligbad, inloopdouche en dubbele wastafel. Het bad is onder de trap geplaatst, wat voor een geborgen gevoel zorgt tijdens het baden. In de overloop is niet op ruimte beknibbeld, waardoor ook de kleine kamers groter voelen als je er verblijft. Op de eerste etage zijn maar liefst vier slaapkamers, die door hun slimme plaatsing van het raam en handige vorm verrassend veel mogelijkheid bieden voor variatie. In het hele huis hebben de ramen het kiepklap-systeem en luchtroosters. De wanden van alle slaapkamers op de eerste etage zijn uitgevoerd in leem, wat zorgt voor een prettig binnenklimaat. De deuren zijn drempelloos; de marmoleumvloer verbindt de overloop met alle slaapkamers, die elk hun eigen kleuraccent hebben. Tenslotte is er op deze etage een separate wc.

Tweede verdieping:
De tweede verdieping is eenvoudig van opzet; er is een zeer ruime overloop en twee grote kamers. Dankzij twee deuren met glas heb je altijd daglicht op de overloop vanuit de voor- en achterkamer. De grote ‘blauwe’ ruimte aan de voorzijde heeft openslaande deuren en een Frans balkon. In deze kamer kan muziek gemaakt worden, dankzij een akoestisch plafond van dikke schapenwol, dat weggewerkt is achter een originele plafondbrede decoratie. Het ‘rode’ atelier aan de achterzijde kijkt via het Franse balkon en een grappig klein raampje uit op de tuin en op de fantasierijke architectuur van de zelfbouwers in de Edward Masseystraat. Ook op deze verdieping is een separaat toilet.

Derde verdieping:
Verstopt achter een deur is de trap naar de zolder, waar zich nog een complete woonunit bevindt, voorzien van keuken en douche. Deze opvallend lichte studiowoning heeft een riant eigen dakterras dat, net als de achtertuin van het huis, gericht is op het zuidoosten. Vanaf het terras heb je, tussen de huizen door, zicht op het water en op het Diemerpark. De bewoners hebben het plan om de bovenste etage uit te breiden tot een drie-kamerappartement door een architect laten uitwerken; de vergunning voor deze uitbouw is al afgegeven door de gemeente Amsterdam. In dit plan is een dak met zonnepanelen over de lengte van het huis en een warmtepomp opgenomen, waardoor het huis een BENG (‘bijna energie neutraal gebouw’) wordt.

Wie de foto’s nog niet bekeken had: de opvallende gevel in koele kleuren is geïnspireerd door de Oostenrijker Friedensreich Hundertwasser. Deze kunstenaar was een tegenstander van rechte lijnen en hij wilde de natuur in zijn bouwwerken integreren. Op de Cornelis Zillesenlaan 96 is dat gedaan door het hek van het Franse balkon over te laten lopen in een hekwerk waarin de jonge vuurdoorn mag klimmen en zijn oranje bessen met de koele kleuren kan laten contrasteren. Er is geen huis als dit in Amsterdam.

De ligging:
De Cornelis Zillesenlaan ligt op Steigereiland Zuid. Dit eiland wordt, mede door de gemêleerde architectuur, tot het mooiste stukje van IJburg gerekend. Steigereiland ligt vlakbij afslag S114 van de A10. Met de tram ben je in twaalf minuten op Amsterdam CS. Zoals de naam al zegt heeft het eiland veel steigers en dus gelegenheid voor zwemmen, varen en schaatsen. Het uitgestrekte Diemerpark ligt op loopafstand en heeft een kindvriendelijk strand. In het park is ook de hockey- en voetbalclub. Steigereiland Zuid heeft z’n eigen basisschool en een overzichtelijk winkelaanbod. Ook Vrijburcht is op dit eiland te vinden, met z’n café aan het water en het theater van IJburg, voor concerten, toneelvoorstellingen en films.

Vanuit de stad gezien is Steigereiland het eerste eiland van de prijswinnende archipelwijk IJburg. Er zijn pleinen en parken, een groot winkelcentrum, scholen voor basis- en voortgezet onderwijs, gezondheidscentra en kinderopvang. Er is ook een kerk. IJburg is zeer waterrijk en is direct gelegen aan het IJmeer. Er is bovendien een goede ov-verbinding met de Arena en je kunt er gemakkelijk komen vanaf de A10 en de A1.

Kenmerken:
- Uniek herenhuis met 7 slaapkamers;
- Op architectuureiland Steigereiland;
- Zwem- en vaarwater op loopafstand;
- 200 m2 woonoppervlak, eventueel uit te breiden tot 240 m2 ;
- Praktische indeling met veel mogelijkheden;
- Ideaal voor grote (samengestelde) gezinnen;
- Vrijwel separate woonunit op vierde etage;
- Beschutte tuin op het zuidoosten;
- Riant dakterras met ruim uitzicht;
- Woonkamer met hoog plafond (3 meter) en houtkachel;
- Energielabel A, plannen voor BENG;
- Jaarlijkse erfpachtcanon van 4.127,51 euro; aanvraag omzetting erfpacht op basis van gunstige condities is gedaan.

Vraagprijs: € 895.000,-- kosten koper.
Oplevering: in overleg.

Kom kijken en laat u verrassen door wat deze woning u allemaal te bieden heeft!
Bel uw eigen NVM makelaar of ons kantoor voor het maken van een bezichtigingsafspraak.
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (MVA-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

*****************************************************************************************************

AM for sale

Cornelis Zillesenlaan 96

For sale on Steigereiland: a practical and unique family home. The property has lots of large and smaller rooms, allowing everyone to have their own space, and the bright and high-ceilinged living room on the ground floor is a great place to get together. The current owners designed the house in 2009, adding broad hallways and practical rooms. The space has been used well, by adding many tailor-made fitted cupboards, sometimes in surprising places. The stairs are situated on a different location on each floor, which means that each floor is clearly different, while the hall always provides a view of the street or the secluded garden at the rear.

Layout:

Ground floor:
You enter the property in a classic hall with a high ceiling and Portuguese cement tiles. Along the hall are handy fitted cupboards, some of which house the technical units, making them easily accessible. The hall provides access to the living room, large toilet and the stairs up to the first floor. The L-shaped living room and open-plan kitchen take up practically the whole ground floor; both areas have lots of natural light coming in through the large windows at the front and back. The kitchen is located at the rear and looks out across the sunny garden with a play lawn for the children, a trampoline and a children's play house (forbidden for adults!). Along the borders of the garden are flowering shrubs and all sorts of fruit-bearing trees and shrubs, including plumbs, grapes and brambles. The open-plan kitchen-diner is located next to the French doors, which means it is easy to serve dinner outside.

The kitchen has a practical layout around a large cooker. The residents like cooking on bottled gas, but you can easily install an induction cooker or other modern electric equipment if you wish. The living room has chestnut wood flooring of organic origin, which is particularly suitable for floor heating. In the middle of the living room is a small wood-burning stove that can heat up the large room surprisingly quickly when it is cold outside.

First floor:
The bathroom is located in the middle of the first floor and includes a bathtub, walk-in shower and double washbasin. The bath has been placed beneath the stairs, creating a cosy bathing area. The landing is particularly spacious, so that even the smaller rooms feel larger. The first floor has no less than four bedrooms which offer a lot of room for variation due to the placement of the window and the surprising shape. The property has tilt/turn windows and air filters throughout. All the bedrooms on the first floor have clay walls, creating a pleasant indoor climate. The doors have no thresholds; the linoleum flooring connects the landing with all the bedrooms, each of which have their own colour accent. Finally, this floor also has a separate toilet.

Second floor:
The second floor has a simple layout: an extremely large landing and two spacious rooms. The two glass doors allow natural light to enter the landing from the front and back room. The large 'blue’ room at the front has French doors and a French balcony. This room can be used for playing music thanks to the acoustic ceiling made of thick sheep wool, which is neatly hidden behind an original ceiling wide decoration. The 'red’ atelier at the rear has a French balcony and a quirky small window overlooking the garden and unique architecture of the individually designed and built houses along Edward Masseystraat. This floor also has a separate toilet.

Third floor:
The stairs up to the attic is hidden behind a door; the attic houses a bright and airy studio apartment, which includes a kitchen and shower and has its own roof terrace, which is south-east facing, just like the back garden. The terrace offers a view of the houses, the water and Diemerpark. The current owners plan to increase the floor area of the top floor and convert it into an architecturally designed 3-room apartment; the permit for this extension has already been granted by the Municipality of Amsterdam. This plan includes the installation of solar panels along the full length of the house and a heat pump, which would make the house almost energy-neutral (bijna energie neutraal gebouw; “BENG”).

If you have not seen the photos yet: the design of the cool coloured striking facade was inspired by the Austrian Friedensreich Hundertwasser. Hundertwasser was opposed to the use of straight lines and wanted to incorporate nature in his works of art. This has been achieved on Cornelis Zillesenlaan 96 by having the railing of the French balcony flow over into a trellis where a young pyracantha can grow; its orange berries contrasting with the cool colours of the building. This house is truly one of a kind in Amsterdam.

The location:
Cornelis Zillesenlaan is situated on Steigereiland Zuid. This island is considered the prettiest part of IJburg due to the eclectic mix of architectural design. Steigereiland is not far from the A10 motorway (exit S114). Tram 26 takes you to Amsterdam Central Station within twelve minutes. Steiger is the Dutch word for jetty; a fitting name as there are lots swimming, boating and skating jetties. The large Diemerpark is within walking distance and has a child-friendly beach. The park is also home to a hockey and soccer club. Steigereiland Zuid has its own primary school, a variety of shops and Vrijburcht, a theatre and bar along the water's edge, where you can enjoy concerts, plays and movies.

Steigereiland forms part of the award-wining ‘archipelago area’ IJburg and is the island nearest to the city centre. It has squares, parks, a large shopping centre, primary and secondary schools, healthcare centres, childcare facilities and a church. IJburg has a distinct maritime feel and is located along IJmeer. The area also has good public transport connections to Amsterdam Arena and is easily accessible by car via the A10 and A1 motorways.

Specifics:
- Unique family home with 7 bedrooms;
- Located on architectural island Steigereiland;
- Swimming and boating within walking distance;
- A living area of 200 m2, possibility to extend to 240 m2.
- Practical layout, offering lots of possibilities;
- Ideal for (combined) families;
- Practically separate studio apartment on the fourth floor;
- Secluded south-east facing garden;
- Large roof terrace with a panoramic view;
- Living room with a high ceiling (3 meters) and wood-burning stove;
- Energy label A, plans for to make the property practically energy-neutral;
- The annual ground rent amounts to € 4,127.51; the owners have applied for a switch to perpetual ground lease under favourable conditions.

Asking price: € 895,000 costs payable by the purchaser.
Delivery: in consultation.

Come and view this unique family home and be amazed by what this u property has to offer!
Call your NVM real estate agent or our office to plan a viewing of this house.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 895.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 4.453
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Herenhuis, geschakelde woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
2001-2010
Soort dak
Plat dak

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
201 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
32 m²
Externe bergruimte
3 m²
Perceel
120 m²
Inhoud
694 m³

Indeling

Aantal kamers
8 kamers (7 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers en 3 aparte toiletten
Badkamervoorzieningen
Ligbad en douche
Aantal woonlagen
4 woonlagen
Voorzieningen
Glasvezelkabel, mechanische ventilatie, natuurlijke ventilatie, rookkanaal en TV kabel

Energie

Energielabel
A Wat betekent dit?
Isolatie
Volledig geïsoleerd
Verwarming
Stadsverwarming
Warm water
Stadsverwarming

Kadastrale gegevens

AMSTERDAM AU 2297
Kadastrale kaart
Oppervlakte
120 m²
Eigendomssituatie
Gemeentelijke erfpacht (einddatum erfpacht: 30-04-2057)
Lasten
€ 4.127 per jaar

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg en in woonwijk
Tuin
Achtertuin
Achtertuin
54 m² (9 meter diep en 6 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het zuidoosten
Balkon/dakterras
Dakterras aanwezig

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaande houten berging

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren, openbaar parkeren en parkeervergunningen

Betrokken makelaars

NVM verkoopmakelaar

Makelaarskantoor BEN

Bel 020-4202400
Een funda gebruiker
Cornelis Zillesenlaan 96
8,0
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Ester is erg sympathiek en denkt goed vooruit. Ze heeft ons echt het gevoel gegeven dat ze aan onze kant staat met haar enthousiasme en vasthoudendheid. Er is een goede balans tussen doortastendheid en aandachtige servicegerichtheid.
Deskundigheid
8
Lokale marktkennis
9
Prijs / kwaliteit
7
Service en begeleiding
8

Aankoopmakelaar

Lens Real Estate

Bel 0031202101871

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.