• Verkocht

Watertorenerf 1 7622 DE Borne 't Wensink Noord

€ 255.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
17 mei 2019
Verkoopdatum
19 oktober 2020
Looptijd
17 maanden

Omschrijving

Op een fantastische locatie met enerzijds het charmante Oud-Borne en anderzijds de wijk Zuid-Esch, wordt een vrije kavel van 553m2 aangeboden. De kavel ligt bij de voormalige huisartsenpraktijk de Watertoren met direct zicht op de Watertoren en op loopafstand van het centrum. Deze kavel is onderdeel van een fraai hofje bestaande uit de voormalige huisartsenpraktijk, een vrijstaand woonhuis / bouwgrond en deze kavel. Het geheel wordt volledig vernieuwd waardoor hier een sfeervol hofje zal ontstaan.

Borne, een ideale plek om te wonen!
Borne ligt in het oosten van Nederland in de provincie Overijssel. De plaats ligt centraal in de landstreek Twente en maakt deel uit van de stedenband Twente. Borne grenst aan Hengelo en wordt slechts door de A1 van die stad gescheiden.
De voorzieningen in Borne zijn goed, er zijn voldoende sportaccommodaties, variërend van sportparken, tennis- en squashbanen tot een overdekt zwembad, en diverse (basis)scholen. In het sfeervolle centrum van Borne is het prettig winkelen. De diversiteit in winkels, horecagelegenheden en de klantvriendelijkheid worden hoog gewaardeerd. Borne heeft haar eigen NS station en ligt gunstig ten opzichte van in- en uitvalswegen.

Beschermd Dorpsgezicht
Het historische centrum van Borne heeft sinds 1991 het landelijk predikaat "beschermd dorpsgezicht", dat onder meer bepaalt dat het stratenpatroon niet veranderd mag worden. Het gebied van Oud Borne wordt grofweg begrensd door de Ennekerdijk, Grotestraat, Marktstraat, Koppelsbrink en de rondweg. Er zijn een aantal oorlogsmonumenten te vinden in Borne, zoals de Oude Kerk, de Sint-Stephanuskerk, de Mariakapel aan de Koppelsbrink, de Klopjeswoningen (Kloppershuuskes) en het Bussemakerhuis.

Bijzonderheden:
* Een vrije kavel van 553m2 met de bestemming wonen;
* De kavel is kadastraal uitgemeten;
* Bodemonderzoek aanwezig;
* Bestemmingsplan aanwezig;
* Projectnotaris Kuhlmann Westerhof & de Kok te Borne, kosten zijn voor rekening van verkoper;
* 6 % overdrachtsbelasting zijn voor rekening van koper;
* Verkoper behoudt zich het recht van gunnen.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 255.000 kosten koper
Status
Verkocht

Bouw

Soort object
Bouwgrond

Indeling

Perceel
553 m²

Kadastrale gegevens

BORNE I 3154
Kadastrale kaart
Oppervlakte
553 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Beschutte ligging en in woonwijk
Betrokken makelaar

NVM verkoopmakelaar

Euverman & Nuyts Borne

Bel 074-2662300

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.