• Verkocht

Uilenburg 3 5211 EV Den Bosch Binnenstad-Centrum

Uitgelichte kenmerken

  • 147 m² wonen
  • 106 m² perceel
  • 2 slaapkamers
€ 495.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
6 maart 2021
Verkoopdatum
12 april 2021
Looptijd
5 weken

Omschrijving

Hartje binnenstad, midden in de zo karakteristieke en gezellige Uilenburg gelegen, voormalig te renoveren pakhuis. Met recht een unieke locatie op loopafstand van het Centraal Station en de Markt. Een uitzonderlijke buitenkans voor de liefhebber van het Bourgondische stadsleven, die van aanpakken houdt.

INDELING:

Begane grond
Royale hal met trapopgang en doorgang naar de aan de voorzijde gelegen sfeervolle kamer.
Vanuit deze kamer heeft u toegang tot de woon- eetkeuken met in een hoek de opstelling van de keukeninrichting met apparatuur. Deze ruimte is thans op deze manier ingericht, maar biedt qua grootte ook mogelijkheden bijvoorbeeld met een royaal keukeneiland. De ruimte oogt en is mede vanwege de vide op de eerste verdieping royaal. Achter de keuken treffen we een kamer thans ingericht als study. Ook is nog een moderne badkamer met wastafel, douche en toilet.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping is, zoals reeds vermeld een riante vide, een zeer royale overloop en twee heerlijk ruime slaapkamers aan de voor- en achterzijde gelegen.

Dak
Mogelijkheid voor dakterras; het uitzicht vanaf hier is adembenemend over dit deel van de Uilenburg.

** Bovenstaande indeling is geen vaststaand gegeven, eventueel zijn er mogelijkheden alles aan te passen naar eigen woonwensen.

Bijzonderheden object.
*De woning Uilenburg 3 is oorspronkelijk gebouwd als pakhuis in de 14e eeuw. De muren zijn gemetseld in grote bakstenen, kloostermoppen genaamd. Verder is in de loop der eeuwen een en ander veranderd. Het is nog steeds een markant stoer gebouw in het hart van de Uilenburg.

*De op de foto’s getoonde afbeeldingen tonen een goede sfeerimpressie van dit object. Echter technisch gezien is de staat van onderhoud als matig tot redelijk te omschrijven.

* De "as is, where is", niet bewoningsclausule, asbestclausule en ouderdomsclausule worden opgenomen in de koopovereenkomst.

* Koper dient rekening te houden met een intensieve en uitdagende renovatie/verbouwing om een ander aan te passen aan de eisen/normen van heden ten dage. Er is sprake van een zogenaamde "kluswoning".

*In de bouwvergunning afgegeven in 2014 is akkoord gegeven om de voorgevel te herstellen naar de periode 1786-1956. Hierdoor ontstaat een poort met hierboven een bovenraam/laadluik. De huidige gevel mag rondom 80 cm opgemetseld worden met een identieke baksteen. Deze plannen/vergunning behoeven uiteraard een aanvullende c.q. nieuwe vergunning. Koper dient zelf te onderzoeken bij de gemeente.

* Koper dient zelf in overleg met de gemeente te treden inzake het verkrijgen van de noodzakelijke aanvullende vergunningen aangaande eventuele verbouwingen/renovaties.

* Project notaris is van Eeten Notarissen te 's-Hertogenbosch.

* Koper dient voor zijn rekening en risico de navolgende leidingen en aansluitingen te realiseren:
aansluitingen gas, water, licht en riool met daaraan gerelateerde meters. Er zijn thans dus geen enkele voorzieningen.

* Door middel van een kettingbeding zal worden vastgelegd dat de nieuwe eigenaar alle bouwkundige ingrepen en het
verbouwingsplan altijd eerst dient te bespreken met de eigenaar van Uilenburg nummer 1. Dit in verband met de opbouw/constructie en splitsing van het gebouw Uilenburg 1 en 3. Tot de constructie behoren uiteraard alle vloeren - wanden en daken.

* De dakopbouw aan de achterzijde van de nummers 1 en 3 zal na het notarieel transport in overleg met de eigenaar van Uilenburg 1 worden gesloopt, waarbij de sloop-kosten van de totale sloop van de gehele dakopbouw tussen de eigenaren van 1 en 3 gedeeld worden. Voor de goede orde dit behelst niet de lichtstraat.

* Uilenburg 3 te 's-Hertogenbosch, kadastraal bekend als nummer G 8494 heeft een perceels-oppervlakte door het kadaster bepaald van 106 m². Eventuele over- en ondermaat zullen niet verrekend worden.

Geschiedenis en ligging.
De geschiedenis van Uilenburg 1 en 3 gaat terug tot de veertiende eeuw. Door de jaren heen heeft het pand vele functies gehad, maar voornamelijk is het een pakhuis geweest. In het begin van de twintigste eeuw was het in gebruik als wijnpakhuis van de bekende familie van Rijckevorsel; van 1956- 1975 was hier een lijstenfabriek gevestigd. Omstreeks 1990 heeft La Folie Antiek hier haar intrek genomen. Het pakhuis is inmiddels feitelijk gesplitst in de huisnummers 1 en 3. Zoals reeds aangegeven heeft u vanaf het eventuele dakterras een prachtig uitzicht op dit deel van de Uilenburg.

In het verre verleden is het altijd druk geweest in de wijk De Uilenburg. Van oudsher was zij door middel van de Sint-Jansstraat en de daarachter gelegen stadspoort verbonden met het gehele gebied ten westen van Den Bosch. Bezoekers moesten immers door deze stadspoort en via de Sint-Jansstraat en de Korenbrugstraat om bij het stadscentrum te komen. Daarnaast was De Uilenburg nauw verbonden met de haven. Het is dan ook geen wonder dat er in de wijk diverse stalhouderijen gevestigd waren. Minstens twee smederijen voorzagen de paarden regelmatig van nieuwe hoefijzers.
De Uilenburg was een drukke wijk, tot de ontwikkelingen aan het eind van de vorige eeuw hier een rem op zetten. In 1874 kwam er een Vestingwet, waardoor Den Bosch zich buiten de stadswallen kon uitbreiden en de stadspoorten geen militaire of economische functie meer bezaten. Men dacht destijds nog niet aan een cultuurhistorische functie, dus brak de stad haar poorten af. De nieuwe wijk 't Zand werd gerealiseerd, maar het stadsbestuur koos voor de aanleg van een nieuwe doorgang via de Visstraat en het verkeer meed voortaan de Korenbrugstraat.

Zo'n ruim 40 jaar geleden kreeg de Uilenburg nieuwe levenskansen. Er werd begonnen met de restauratie van de Binnendieze en ook de nog bestaande huizen werden - veelal in het kader van het Monumentenjaar 1975 - gerestaureerd. Vervolgens kwamen de toeristen naar dit idyllisch stukje binnenstad; wandelend richting de Binnendieze, waar de mogelijkheid geboden wordt om door middel van bootjes kennis te maken met het 'ondergrondse' leven in de Brabantse hoofdstad. Tevens ontdekte de horeca de stadswijk. Een groot aantal cafés en restaurants met Frans aandoende terrasjes heeft er zich de laatste decennia gevestigd.
Uilenburg 3 ligt net buiten de "loop" naar de opstapplaats voor de bootjes over de Binnendieze en de diverse café's met terrassen. Kortom, een uitzonderlijke kans voor diegene, die op zoek is naar een royaal object.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 495.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 3.367
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, hoekwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1890

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
147 m²
Perceel
106 m²
Inhoud
589 m³

Indeling

Aantal kamers
4 kamers (2 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Douche en toilet
Aantal woonlagen
2 woonlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Kadastrale gegevens

'S-HERTOGENBOSCH G 8494
Kadastrale kaart
Oppervlakte
106 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
In centrum

Betrokken makelaar

NVM verkoopmakelaar

De Koster Makelaars

Bel 073-6141050

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.