De Heiningen 14 4849 AM Dorst Dorst

  • Verkocht
€ 275.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
4 april 2020
Verkoopdatum
17 juni 2020
Looptijd
2 maanden

Omschrijving

Graag bieden wij je deze uitstekend onderhouden, zeer fraai en modern ingerichte eengezinswoning aan in de Heiningen in Dorst. De woning is gelegen in een rustige straat in Dorst en wat direct opvalt, is het schitterende vrije uitzicht aan de voorzijde. De woning is gemoderniseerd en heeft vier slaapkamers, twee badkamers, een ruime woonkamer en een open luxe keuken.

Dorst is een dorp op enkele minuten van Breda en op loopafstand van de bossen. Op loopafstand ligt een groot speelveld met kindertoestellen. Alle voorzieningen zijn in Dorst te vinden, zoals supermarkten, scholen, medische voorzieningen en alle sportfaciliteiten.

De achtertuin ligt op het zonnige westen en heeft onder meer een royaal terras en een berging.

Nieuwsgierig geworden? Is deze heerlijke plek uw nieuwe thuis? Dan is dit de gouden kans om een bezichtiging te plannen en uzelf te overtuigen van de vele voordelen!

INDELING

Begane grond

Entree / hal
De entree is voorzien van vloerbedekking en stucwerk. Doordat de voorpui vrijwel geheel glas is – met een glas-in-lood motief – is de hal enorm licht. Hier bevinden zich de trapopgang naar de eerste verdieping, een trapkast, de meterkast en hier tref je de toiletruimte aan.

Toilet
De toiletruimte is deels betegeld met een lichte wandtegel met daarboven stucwerk en een lichte vloertegel. De ruimte is voorzien van een staand toilet en een radiator.

Woonkamer
De doorzon woonkamer heeft een oppervlakte van ca. 27 m2 (7.56 x 3.61m) en doordat er zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde een groot raam is, heeft de woonkamer een heerlijke lichtinval. De woonkamer is voorzien van een laminaatvloer en zowel de wanden als het plafond zijn voorzien van stucwerk. In een zeer fraaie schouw is een open haard geplaatst en die zorgt voor een zeer huiselijk gevoel en een zeer sfeervolle ruimte. De radiatoren zijn in ombouwen weggewerkt. Vanuit de woonkamer heb je toegang tot de open keuken.

Keuken
De open keuken heeft een oppervlakte van bijna 13 m2 is met recht luxe en modern te noemen. Deze is ingericht met een keukeninrichting in een hoekopstelling voorzien van een donker aanrechtblad en voldoende kastruimte en alle inbouwapparatuur, te weten: een vaatwasmachine, koelkast en vriezer, combioven, 4 pits gaskookplaat met een afzuigschouw en een spoelbak.

De vloer is deels voorzien van dezelfde laminaatvloer als in de woonkamer en deels een tegelvloer. De wanden zijn deels betegeld met stucwerk daarboven. Vanuit de keuken loop je zo de tuin in.

Tuin
De achtertuin is zeer gunstig gelegen op het westen en is een zalige plek om vanaf het vroege voorseizoen tot het late naseizoen te kunnen genieten van het buitenleven. Het terras is aangelegd met fraaie tegels en een looppad naar de berging met aan twee zijden daarvan kunstgras en er zijn borders. Aan het einde van de tuin staat de berging voorzien van elektra. Via een achterom bereik je de brandgang.

Eerste verdieping

Overloop
Via de open trapopgang naar de eerste verdieping kom je op de ruime overloop met een vaste trap naar de tweede verdieping. De overloop is voorzien van een laminaatvloer en stucwerk wand- en plafondafwerking.

Slaapkamer 1
Deze slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde en heeft een oppervlakte van bijna 10 m2. De wanden en het plafond zijn afgewerkt met stukwerk en de vloer heeft een laminaatvloer.

Slaapkamer 2
Deze slaapkamer bevindt zich eveneens aan de achterzijde en is de grootste slaapkamer met een oppervlakte van ruim 14 m2 (3.90 x 3.62m). De wanden en het plafond zijn afgewerkt met stukwerk en de vloer heeft een laminaatvloer. Deze kamer beschikt over vaste kasten.

Slaapkamer 3
Deze slaapkamer, die aan de voorzijde ligt heeft een oppervlakte van ca. 11 m2. Ook hier zijn de wanden en het plafond afgewerkt met stukwerk en de vloer heeft een laminaatvloer. Deze kamer biedt een schitterend uitzicht over de weilanden en heeft een kunststof kozijn met een draai-/kiepraam. Er zijn twee vaste kasten in de slaapkamer.

Badkamer
De badkamer is volledig betegeld met een lichte wandtegel en een lichte vloertegel. Deze is ingericht met een praktische douchecabine voorzien van een thermostaatkraan en een wastafel in een badkamermeubel. Daarnaast is de badkamer voorzien van een tweede toilet, wat zeer comfortabel is. Tenslotte is de badkamer ook nog voorzien van mechanische ventilatie.

Tweede verdieping
Via de vaste trap op de overloop bereik je de tweede verdieping. Deze verdieping is op dit moment in gebruik als ouderverdieping en deze is schitterend verbouwd en uiterst fraai ingericht.
Op de overloop vindt met een aparte wasruimte en een aparte stookruimte waarde cv-combiketel hangt.

Slaapkamer 4 ouderslaapkamer
Deze slaapkamer heeft een grote dakkapel en heeft vanaf 1.50m stahoogte een oppervlakte van 21m2.
De vloer is voorzien van laminaat, de wanden en het plafond van stucwerk en spotjes in het plafond zorgen voor perfecte verlichting. Dit is een heerlijke slaapkamer. En bovendien ligt naast de slaapkamer je eigen ouderbadkamer.

Badkamer
De badkamer is zeer fraai en luxe en door de grote dakkapel is de badkamer ook enorm ruim. Deze is volledig betegeld en is voorzien van een losstaand ligbad en een modern wastafelmeubel met een wastafel met twee kranen. Ook deze badkamer is voorzien van mechanische ventilatie.

BIJZONDERHEDEN

• Zeer goed onderhouden en luxe en modern ingericht;
• Gunstig gelegen ten opzichte van winkels, een basisschool, de bossen en sportfaciliteiten;
• Op enkele minuten van Breda gelegen;
• Deels houten en deels kunststof kozijnen zijn voorzien van draai-/kiepramen met isolatieglas;
• Zeer ruime dakkapel op de tweede verdieping;
• Groot speelveld met kindertoestellen in de straat.

TOELICHTING

KOOPAKTE
Indien u en verkoper tot overeenstemming komen over de aankoop van deze woning, zal een schriftelijke koopakte worden opgemaakt. Deze koopakte zal worden opgemaakt door Crielaers Makelaardij & Taxaties, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een VBO koopovereenkomst. Deze Model koopovereenkomst is vastgesteld in samenwerking met de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis.

BANKGARANTIE/WAARBORGSOM
Standaard zal er door Crielaers Makelaardij & Taxaties een waarborgsom of een bankgarantie ter grootte van 10% van de overeengekomen koopsom worden opgenomen in de koopovereenkomst. Deze geldt als zekerheid dat de koper zijn verplichtingen na zal komen.

VERZOEK
Een bezichtiging is voor u, maar ook voor de verkoper een spannende aangelegenheid. Daarom zouden zowel de verkoper als Crielaers Makelaardij & Taxaties het zeer waarderen als u binnen een paar dagen uw reactie op de bezichtiging van de woning aan ons kunt doorgeven. Hierover kunnen wij dan de eigenaar informeren.

ASBEST
Niet uitgesloten is dat in de onroerende zaak asbest is verwerkt, indien dat, in de tijd dat het onroerend goed vervaardigd werd, te doen gebruikelijk was. Bij eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen dienen op grond van milieuwetgeving speciale maatregelen te worden getroffen. Koper verklaart hiermee bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid van enige asbesthoudende stoffen in de onroerende zaak kan voortvloeien.

BOUWTECHNISCH ONDERZOEK
U wordt door de verkoper in de gelegenheid gesteld om voordat er een koopovereenkomst wordt gesloten de verkochte onroerende zaak aan een elk door koper gewenst deskundigenonderzoek te doen onderwerpen.
Koper verklaart hiervan op de hoogte te zijn en heeft zelf de keuze gemaakt om hier al dan niet gebruik van te maken. Koper is voldoende op de hoogte van de bouwkundige staat van het verkochte en accepteert dit als zodanig.

OUDERDOMSCLAUSULE
Koper verklaart ermee bekend te zijn dat de woning meer dan ca. 30 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. Tenzij de verkoper de kwaliteit ervan gegarandeerd heeft, staat hij niet in voor de kwaliteit van de vloeren, het dak, de leidingen voor elektriciteit, gas en water, de riolering, afwezigheid van ongedierte c.q. schimmels (houtworm, boktor, zwam etc.) en de afwezigheid van doorslaand vocht en/of optrekkend vocht, asbest en asbesthoudende materialen.

ENERGIELABEL
Vanaf 1 januari 2015 is verkoper verplicht het door de overheid toegekende voorlopige energielabel voor de eigendomsoverdracht definitief te laten maken. Het niet hebben van een gevalideerd label is voor rekening en risico van verkoper. De aan het definitief maken verbonden kosten komen voor rekening van verkoper.

VOORBEHOUD/AANSPRAKELIJKHEID
Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet ervan uitgegaan worden dat bovenstaand slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen e.d.) kunnen zijn verkregen door mondelinge overdracht. Aan de gegevens in deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. De koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang kunnen zijn.

VEEL GESTELDE VRAGEN

WANNEER BEN IK IN ONDERHANDELING?
U bent pas in onderhandeling als de verkopende partij reageert op uw bod door een tegenbod te doen. U bent echter nog niet in onderhandeling als de verkopende makelaar aangeeft dat hij uw bod met de verkoper zal bespreken.

MAG EEN MAKELAAR DOORGAAN MET BEZICHTIGINGEN ALS ER AL OVER EEN BOD ONDERHANDELD WORDT?
Ja, dat mag. Een onderhandeling hoeft namelijk nog niet tot een verkoop te leiden.
Bovendien kan het zijn dat de verkoper graag wil weten of er meer belangstelling is. Overigens mag ook met meer dan één gegadigde tegelijk worden onderhandeld. Een makelaar moet dit wel duidelijk melden. Vaak zal de verkopende makelaar aan
belangstellenden vertellen dat een pand, zoals dat heet, "onder bod" is. Als belangstellende mag u dan wel een bod uitbrengen, maar de makelaar mag dan pas met u in onderhandeling treden als de onderhandeling met de eerste geïnteresseerde beëindigd is. De makelaar doet geen mededelingen over de hoogte van biedingen. Dit zou namelijk overbieden kunnen uitlokken.

WANNEER IK DE VRAAGPRIJS BIED, MOET DE VERKOPER DE WONING DAN AAN MIJ VERKOPEN?
Nee. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs moet worden gezien als een
uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als u de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus nog beslissen of hij uw bod aanvaardt of niet, of dat hij zijn makelaar een tegenbod laat doen.

KAN DE VERKOPER DE VRAAGPRIJS VAN EEN WONING TIJDENS DE ONDERHANDELING VERHOGEN?
Ja, de verkoper kan besluiten de vraagprijs te verhogen of te verlagen. Daarnaast kunt u als potentiële koper echter ook besluiten om tijdens de onderhandelingen uw bod weer te verlagen. Zodra de verkopende partij een tegenbod doet, vervalt namelijk uw eerder gedane bod.

HOE KOMT DE KOOP TOT STAND?
Als verkoper en koper het eens zijn over de belangrijkste zaken (zoals de prijs, de
opleveringsdatum en de ontbindende voorwaarden), legt de verkopende makelaar de afspraken schriftelijk vast in een koopakte. Ontbindende voorwaarden zijn hierin een belangrijk onderwerp. U krijgt als koper niet automatisch een ontbindende voorwaarde. Wilt u bijvoorbeeld een ontbindende voorwaarde voor de financiering, dan moet u dit melden bij het uitbrengen van uw bod.

Het is dan ook belangrijk dat de partijen het eens zijn over aanvullende afspraken en ontbindende voorwaarden voordat de koopakte wordt opgemaakt. Zodra beide partijen de koopakte hebben ondertekend en de koper een afschrift van deze akte heeft ontvangen, treedt voor u als particuliere koper de wettelijke bedenktijd van drie dagen in werking. Binnen deze tijd kunt u als koper alsnog afzien van de aankoop. Doet u dit niet, zijn de financiën rond en vormen ook eventuele andere
ontbindende voorwaarden geen obstakel meer, dan zal op de afgesproken
opleveringsdatum de overdracht plaatsvinden bij de notaris.

MAG EEN MAKELAAR TIJDENS DE ONDERHANDELING HET SYSTEEM VAN VERKOOP WIJZIGEN?
Ja, dat mag. Soms zijn er zo veel belangstellenden die de vraagprijs bieden of benaderen, dat het moeilijk te bepalen is wie de beste koper is. In dat geval kan de verkopende makelaar - in overleg met de verkoper - besluiten de lopende onderhandelingen af te breken en de biedprocedure te wijzigen om vervolgens te kiezen voor bijvoorbeeld een inschrijvingsprocedure. Hierbij hebben alle bieders een gelijke kans om het hoogste bod uit te brengen. Alvorens het systeem te wijzigen, dient de makelaar uiteraard eerst de eventueel gedane toezeggingen na te komen.

WAT IS EEN OPTIE?
Een optie in juridische zin geeft een partij de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een andere partij te sluiten. Partijen zijn het dan wel eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie nog wel gebruikelijk. Bij het aankopen van een bestaande woning niet. Het begrip "optie" wordt daarbij vaak ten onrechte gebruikt. Dan heeft het de betekenis van bepaalde toezeggingen die een verkopende makelaar kan doen aan een belangstellende koper tijdens het onderhandelingsproces. Zo’n toezegging kan bijvoorbeeld inhouden dat een belangstellende koper een paar dagen de tijd krijgt om na te denken over een bod. De makelaar zal in de tussentijd proberen niet met een andere partij in onderhandeling te gaan. De belangstellende koper kan deze tijd gebruiken om een beter inzicht te krijgen in zijn financiering of in de
gebruiksmogelijkheden van de woning. Een optie kunt u niet eisen; de verkoper en de verkopende makelaar beslissen zelf of er in een onderhandelingsproces bepaalde toezeggingen worden gedaan.

MOET EEN MAKELAAR ALS EERSTE MET MIJ IN ONDERHANDELING GAAN ALS IK DE EERSTE BEN DIE BELT VOOR EEN BEZICHTIGING OF ALS IK ALS EERSTE EEN BOD UITBRENG?
Nee. De verkopende makelaar bepaalt samen met de verkoper de verkoopprocedure. Hij heeft wel de plicht u daarover te informeren. Hebt u serieus belangstelling, vraag de makelaar dan wat uw positie is. Dat kan teleurstelling voorkomen.

ZIT DE MAKELAARSCOURTAGE IN DE KOSTEN KOPER?
Nee. Onder "kosten koper" vallen de kosten die de overheid koppelt aan de overdracht van een woning. Dat zijn de overdrachtsbelasting (2%), de notariskosten voor het opmaken van de leveringsakte en de kosten voor het inschrijven daarvan in de registers. Daarnaast dient de koper rekening te houden met de (notaris)kosten voor de opmaak en inschrijving van de hypotheekakte. Heeft de verkopende partij een makelaar ingeschakeld om de woning te
verkopen, dan komen de kosten hiervan voor zijn rekening. De verkopende makelaar is immers belangenbehartiger van de verkoper en niet van u als koper. Om deze reden is het doorgaans ook

Kenmerken

Laatste vraagprijs
€ 275.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 2.007
Aangeboden sinds
4 april 2020
Soort woonhuis
Eengezinswoning, tussenwoning
Oppervlakte
137 m² wonen / 177 m² perceel
Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Inhoud
449 m³
Voorlopig energielabel
C Wat betekent dit?
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1969
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.