• Verkocht

Droogstraat 14 8861 SR Harlingen Binnenstad

Uitgelichte kenmerken

  • 211 m² wonen
  • 103 m² perceel
€ 245.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
2 februari 2021
Verkoopdatum
28 maart 2021
Looptijd
7 weken

Omschrijving

Een uniek pand met een unieke kans!
In het historische oude stadscentrum van Harlingen, staat dit markante in 1775 gebouwde pakhuis (Rijksmonument) met “woonbestemming” op 103m2 eigen grond. Een unieke kans om geheel naar eigen inzicht te verbouwen tot woning (door gebruik te maken van diverse subsidiemogelijkheden), of als pakhuis in stand te houden.

Het geheel is thans casco en toont bouwkundig zoals het nu is, heeft potentie en biedt veel mogelijkheden! Het totaal vloeroppervlak van ca. 211m2 verdeeld over vier verdiepingen waarvan u zelf kunt bepalen hoeveel vierkante meter hiervan u wenst te gebruiken als gebruiksoppervlak wonen.

Het gebouw is voorzien van enkel glas en er is een eigen elektra aansluiting aanwezig.

Het pand wordt verkocht ‘As is, where is’ hetgeen betekend wat men ziet is wat men krijgt. Hieromtrent zal het navolgende artikel in de koopovereenkomst/ akte van levering worden opgenomen;

Het is koper bekend dat de onroerende zaak meer dan 250 jaar oud is en dat de onroerende zaak (grondig) gerenoveerd moet worden. In verband hiermee wil verkoper geen enkele aansprakelijk aanvaarden met betrekking tot zichtbare en onzichtbare/ verborgen gebreken. Hieronder vallen onder meer zichtbare en onzichtbare/ verborgen gebreken die het gevolg zijn van het niet bouwen conform de bouwvoorschriften/ bouwvergunningen/ bestemmingsplanbepalingen e.d. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen om bovenstaande model-tekst van artikel 6.3 (koopovereenkomst) door te halen. Dit betekent dat als de onroerende zaak bij de eigendomsoverdracht niet de (feitelijke) eigenschappen bezit die nodig zijn voor een normaal gebruik als woonhuis/ pakhuis, dit voor rekening en risico van koper komt. Met andere woorden: koper koopt de onroerende zaak ‘as is, where is’. Bij het vaststellen van de koopsom is hier rekening mee gehouden. Koper is in de gelegenheid gesteld om de onroerende zaak bouwkundig (te laten) onderzoeken. Koper heeft hier wel/ geen gebruik van gemaakt. Verkoper staat ervoor in dat hij aan koper alle inlichtingen/ feiten heeft verschaft die verkoper in het kader van de mededelingsplicht aan koper behoort over te brengen, met dien verstande dat inlichtingen/ feiten die aan koper bekend of kenbaar zijn op het moment van het tot stand komen van de koopovereenkomst niet door verkoper behoeven te worden verstrekt.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 245.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 1.161
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 265.000 kosten koper
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, halfvrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1775
Specifiek
Kluswoning
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
211 m²
Perceel
103 m²
Inhoud
621 m³

Indeling

Aantal kamers
4 kamers
Aantal woonlagen
4 woonlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar
Isolatie
Geen isolatie
Verwarming
Pellet burner

Kadastrale gegevens

HARLINGEN A 5692
Kadastrale kaart
Oppervlakte
103 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Garage

Soort garage
Inpandig
Capaciteit
2 auto's
Voorzieningen
Elektra
Isolatie
Geen isolatie

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Openbaar parkeren
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.