Hoofdweg 20 7871 TB Klijndijk Klijndijk

  • Verkocht
€ 632.500 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
5 maart 2013
Verkoopdatum
9 december 2020
Looptijd
93 maanden

Omschrijving

Het oudste huis van Klijndijk. Dat zegt ook niet alles, want Klijndijk is net 169 geworden. Het 50 bunder bos achter de boerderij is jonger en aangeplant in 1932-1935. Het leeft. Er woont o.a. een reeëngroep, grijze en rode eekhoorns, groene en bonte spechten en nog veel meer levende natuur. Veel groener kan je niet wonen.

De karakteristieke oud Drentse boerderij is gebouwd in 1850 en heeft een gastenhuis en maar liefst 17498 m2 grond. Het geheel biedt vele mogelijkheden samen met het gastenhuis van ca. 400 m3, dat eveneens rietgedekt is, met eigen voorzieningen. Ideaal voor dubbele bewoning met bv. ouders en/of verhuur. Het ruime weiland grenst aan het bos en biedt voldoende ruimte voor het houden van diverse diersoorten. Voor paarden ideale uitrij mogelijkheden.

Het woongedeelte van de boerderij is gedateerd, heeft houten kozijnen, grotendeels met dubbel glas, een fraaie ruime woonkamer en woonkeuken met grote houtkachel en provisiekelder, 3 slaapkamers, badkamer met ligbad, wastafel en 2de toilet, toilet, ruim schuurdeel met betonvloer, werkplaats, bergingen en ruime zolder. In het schuurdeel, de voormalige koestal zijn nog 2 kamers ingebouwd als kantoor of werkruimte. De paardenstal is nog vrijwel in oorspronkelijke staat.

Het bijgebouw van ca. 93 m2 heeft o.a. een woonkamer, keuken met inbouwapparatuur en badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet, berging/garage en verd. met 3 slaapkamers, badkamer en vliering (niet toegevoegd aan de genoemde kenmerken); ruime losse schuur voor paarden en/of andere hobby's.

Overige info: vrije ligging in mooie natuurrijke omgeving, met veel privacy; bijbehorend weiland van ruim 1 hectare; enkele fraaie linden; gevels gereinigd en gevoegd; C.V. installatie in beide gebouwen; losse houten schuur van ca. 82 m2; de aangegeven maten zijn slechts een inschatting en betreffen uitsluitend de boerderij; de ruimten van het bijgebouw komen hier dus nog bij; kwa bestemming geldt de beheersverordening 'Klijndijk', met de bestemming 'dorpsgebied' en 'agrarisch gebied'; kortom een bijzondere boerderij op een bijzondere plek, gelegen op de fraaie bosrijke Drentse Hondsrug. Net buiten Emmen, binnen half uur van Assen en Groningen.

Kenmerken

Laatste vraagprijs
€ 632.500 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 3.721
Aangeboden sinds
5 maart 2013
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Oppervlakte
170 m² wonen / 17.498 m² perceel
Aantal kamers
8 kamers (4 slaapkamers)
Inhoud
2.150 m³
Voorlopig energielabel
G Wat betekent dit?
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1850
Betrokken makelaar

VastgoedPRO verkoopmakelaar

Boerma Makelaardij

Bel 0599-651493

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.