• Verkocht

Bouwnummer (Bouwnr. 73A) 2312 SN Leiden Havenwijk-Zuid

Uitgelichte kenmerken

  • 149 m² wonen
  • 3 slaapkamers
€ 995.000 v.o.n.
Onderdeel van project De Meelfabriek, Leiden

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
12 november 2019
Verkoopdatum
6 april 2021
Looptijd
16½ maand

Omschrijving

Daar waar oud en nieuw samenkomen in de architectuur, waar jong en oud zich vermaken, waar rust en reuring elkaar vinden, waar groen en water elkaar raken, waar body en mind gevoed worden. Daar waar de combinatie op alle vlakken ultiem is en het resultaat uniek. Daar wil ik wonen en ga ik nooit meer weg.

PROJECT MEELPAKHUIS, DE MEELFABRIEK
De verkoop van 14 lofts en 8 penthouses in het Meelpakhuis is gestart. Dit rijksmonument is onderdeel van de 2e (en laatste) fase van het unieke herbestemmingsproject De Meelfabriek. De appartementen in het Meelpakhuis starten vanaf circa € 895.000 euro (v.o.n.). INCLUSIEF 10 JAAR ENERGIE

MODERN WONEN IN INDUSTRIEEL ERFGOED
Langs de Singel op het terrein van De Meelfabriek zijn in het voormalige Meelpakhuis veertien lofts en acht penthouses te koop. De herbestemming van dit rijksmonument uit 1937 is uniek. Het ontwerp is een onomwonden antwoord op de vraag wat een monument een monument maakt. Een kritische blik en het lef om niet voor de makkelijkste weg te gaan zijn daarbij essentieel. Het resultaat is een ontwerp van Studio Akkerhuis waarin de monumentale delen en het industriële loftgevoel optimaal tot hun recht komen in combinatie met hedendaagse luxe en duurzaam wooncomfort.

Het Meelpakhuis wordt vooral gekenmerkt door de ritmische structuur van de krachtige betonnen paddenstoelkolommen. Om juist deze structuur tot haar recht te laten komen, wordt de gevel van het pand als het ware afgepeld en wordt een glazen gevel iets verdiept teruggeplaatst. Hierdoor komt de kolommenstructuur van buitenaf in beeld en krijgen toekomstige bewoners rondom balkonruimte, volop licht binnen én een fenomenaal uitzicht over Leiden.

Voor het typische loftgevoel worden de kolommen in het interieur zo vrij mogelijk gehouden en worden tegelijkertijd alle voorzieningen voor optimaal wooncomfort toegevoegd.

NIEUWBOUW OP RIJKSMONUMENT
De glazen gevel wordt boven op het pand doorgetrokken, waarmee nog eens 3 bouwlagen met in totaal 8 unieke penthouses worden gecreëerd. Door de materiaalkeuze en vormgeving vormt de moderne nieuwe opbouw een fascinerende eenheid met de oudbouw. Op de bovenste bouwlaag beschikken de penthouses over een dakterras.

- Plattegronden ter illustratie, indeling in overleg met kopers nader te bepalen
- Hoge mate van begeleiding t.b.v. uw keuze
- Ruime stelpost voor keuken, sanitair en tegels
- Pand is volledig gasloos en voorzien van duurzame installaties voor verwarmen, koelen en ventileren, d.m.v. warmtepomptechniek, bodemcollectoren en zonnepanelen
- Lofts worden compleet gerestaureerd opgeleverd
- Behoud van monumentale elementen, zoals paddenstoelkolommen en dubbele spiraalvormige sul (de zogenaamde wokkel)
- Na oplevering subsidie mogelijk voor onderhoudskosten monumentale delen
- Parkeerplaats(en) beschikbaar in de Meelfabriek Garage
- Start bouw begin 2020, oplevering eind 2023

VOORUITSTREVEND IN DUURZAAMHEID
De Meelfabriek staat te boek als schoolvoorbeeld van innovatieve gebiedsontwikkeling met respect voor monumentaal erfgoed en grote aandacht voor duurzaamheid. Met de aankoop van een appartement in Meelpakhuis en Silotoren kiest u voor een project waarbij enkel gebruik wordt gemaakt van duurzame energiebronnen. Er wordt gewerkt met bodembronnen, warmte-koude-opslag, warmtepomptechniek en zonnecollectoren die voorzien in de energie behoeften. De panden zijn volledig gasloos. Maar duurzaamheid gaat verder dan dit. Hergebruik van panden is in de basis al duurzamer dan nieuwbouw. Daar waar mogelijk behouden we de panden, daar waar gesloopt wordt voeren we dit af voor hergebruik elders. Bij de inrichting kiezen we voor kwaliteitsmaterialen zoals tripleglas voor energiebesparing, lage temperatuurverwarming, passieve vloerkoeling voor in de zomer, ledverlichting, warmte terugwinning uit ventilatielucht, etc. Daarnaast wordt elektrisch rijden gestimuleerd door het aanbod van laadpalen voor alle bewoners en bezoekers. En worden alternatieve vervoersoplossingen gezocht en gestimuleerd. In alle lagen van het project zoeken we continue naar de juiste invulling en daarbij blijven we openstaan voor nieuwe ontwikkelingen.

Er gaan grote investeringen gemoeid bij het kiezen voor duurzame alternatieven. De Meelfabriek is overtuigt dat de investeringen het waard zijn voor zowel de gebruikers als het milieu. Om deze overtuiging kracht bij te zetten, initiëren we een spraakmakende actie: alle kopers van appartementen in het Meelpakhuis en de Silotoren krijgen 10 jaar energie bij hun koopovereenkomst.

ONDERDEEL VAN UNIEK HERBESTEMMINGSPROJECT DE MEELFABRIEK
Onderdeel van uniek herbestemmingsproject De Meelfabriek
De Meelfabriek is een uniek herbestemmingsproject in Leiden. De oude gebouwen, allen rijksmonumenten, worden nieuw leven ingeblazen en nieuwe gebouwen worden toegevoegd. Met een mix van wonen, werken en recreëren ontstaat een levendige ontmoetingsplaats in de stad.

Het complex zal diverse faciliteiten huisvesten die het leven kwaliteit geven, onder meer:
- Wellness centre, inclusief een 17,5 meter lang zwembad, beauty, sauna, etc.
- Kunst & cultuur is door het hele complex verweven, met het hoogtepunt in het Ketelhuis dat speciaal wordt ingericht voor ontvangsten, tentoonstellingen, presentaties, etc.
- Hotel, skybar, restaurant van topklasse, cultureel café en veganistische lunchroom.
- Winkel, atelier-, workshopruimtes, open workspaces en kantoorruimtes.
- Meelfabriek Tuin naar ontwerp van vermaarde tuinarchitect Piet Oudolf.
De begane grond en de eerste etage van het Meelpakhuis zullen ruimte bieden aan bijzondere winkels, ateliers, een café en cultuur.

ARCHITECTUUR VAN WERELDFORMAAT
De eerste plannen werden geschetst door de befaamde architect Peter Zumthor waarmee de overheden overtuigd werden van de kwaliteit van deze herbestemming.

De Nederlandse architect Bart Akkerhuis werkt met zijn team van de in Parijs gevestigde Studio Akkerhuis inmiddels al vijf jaar aan het ontwerp en de uitvoering van het Meelfabriek-project, waarbij op een subtiele manier aandacht wordt gegeven aan de architectonische en historische waarden van de gebouwen. Deze waarden worden gereflecteerd in de waarborging van de bestaande architectonische iconen.

Het plan van Akkerhuis voor De Meelfabriek oogst wereldwijd erkenning met de benoeming tot finalist van World Architecture Festival 2019

OMGEVING DE MEELFABRIEK: LEIDEN EN OMSTREKEN
De Meelfabriek ligt binnen de Singels van Leiden en in de groene ring van het Singelpark. Per boot de stad in, wandelend of fietsend is ideaal. De 3-laags ondergrondse parkeergarage biedt ruimte aan bezoekers en bewoners. Een deelauto biedt alternatieven daar waar nodig en met een hoge dekkingsgraad van laadpalen stimuleert De Meelfabriek elektrisch rijden.

Leiden is bekend om haar rijke geschiedenis. Leiden heeft de oudste universiteit van Nederland, een grote historische binnenstad met grachten en vele monumentale hofjes, molens, kerken en stadspoorten en veertien musea. Het is bovendien een levendige stad met een rijk cultureel aanbod aan feesten en festivals. Ook op het gebied van muziek, dans en theater en winkels heeft u volop keus.

In een kleine 15 minuten bent u zowel op de A4 als de A44 en daarmee op steenworp afstand van Den Haag, Rotterdam, Schiphol en Amsterdam. Tevens vindt u op een tiental kilometers van Leiden de kust van Noordwijk of Katwijk, de bloembollenvelden en Keukenhof.

VERKOOP IS GESTART
Bezoek voor meer informatie en het inschrijfformulier de site van demeelfabriek.nl Mocht u nog een persoonlijke toelichting willen, dan ontvangen we u graag in de inspiratieloft in het Meelpakhuis. Neem contact op om een afspraak in te plannen.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 995.000 vrij op naam
Vraagprijs per m²
€ 6.678
Status
Verkocht

Bouw

Soort appartement
Portiekflat
Soort bouw
Nieuwbouw
Bouwjaar
2022
Soort dak
Plat dak bedekt met bitumineuze dakbedekking
Keurmerken
Brandveiligheid, Energie Prestatie Advies en Politiekeurmerk

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
149 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
40 m²
Externe bergruimte
6 m²
Inhoud
520 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Ligbad en toilet
Aantal woonlagen
9 woonlagen
Voorzieningen
Airconditioning, balansventilatie, lift, schuifpui en zonnepanelen

Energie

Voorlopig energielabel
A Wat betekent dit?
Isolatie
Volledig geïsoleerd
Verwarming
Gehele vloerverwarming en warmtepomp
Warm water
Aardwarmte

Buitenruimte

Ligging
Aan park, aan vaarwater, in centrum en vrij uitzicht
Balkon/dakterras
Balkon aanwezig

Bergruimte

Schuur/berging
Box
Voorzieningen
Elektra

Garage

Soort garage
Parkeerkelder

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Parkeergarage
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.