• Verkocht

Oude Singel 46 2312 RB Leiden Molenbuurt

Uitgelichte kenmerken

  • 137 m² wonen
  • 85 m² perceel
  • 4 slaapkamers
€ 698.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
25 november 2020
Verkoopdatum
24 december 2020
Looptijd
4 weken

Omschrijving

'VOLOP CHARME, KARAKTER & HISTORIE'

Met de Leidse Lakenhal als 'buurman' en de Leidse Schouwburg als 'overbuurman' wordt u omgeven door cultuur en historie. Op een zeer fraaie en rustige locatie, midden in het sfeervolle stadshart van Leiden aan een zeer geliefde gracht, bevindt zich deze statige dame. Een zeer goed onderhouden & charmant rijksmonumentaal grachtenpand met binnentuin en grote berging. Dit woonhuis is met veel liefde onderhoudenen en biedt volop woonplezier.

Direct bij het betreden van het huis voelt u al direct de gezellige sfeer. De woonkamer is voorzien van fraaie grote binten met 'kinderbintjes', de houtkachel en de openslaande deuren naar de grote binnenplaats doen de rest. Volop sfeer en rust, midden in de stad.

Kijk, geniet en kom vooral langs. Bekijk alvast voor een goede 1e indruk de uitgebreide fotoreeks, de 360 graden foto's, de overzichtelijke plattegronden (2- en 3- dimensionaal) met virtuele tour, de professionele film op Funda (of Youtube). Indien u nu gelijk al door het huis wilt lopen, kunt u via een indrukwekkende 3D tool van Matterport op Funda direct dit prachtige woonhuis bezichtigen. Veel kijkplezier!

Beschrijving van het woonhuis.
Begane grond:
Voordat u de woning betreedt, kijk dan vooral naar de fraaie gevel. Volgens de beschrijving van Erfgoed Leiden dateert de woning van rond de 18e eeuw. Wij zijn van mening dat dat ouder moet zijn. Met name de fraaie halsgevel kent zijn oorsprong van omstreeks de 1e kwart van de 17e eeuw. Veel later rond de 18e eeuw werden de gevels minder hoog - men moest tenslotte over de hoogte van de gevel belasting betalen - mede om deze reden werden de gevels minder hoog. Deze voorgevel is in ieder geval imposant en maakt elke voorbijganger - maar u hopelijk ook u - zeer nieuwsgierig naar hoe het er binnen uit zal zien?

De ruime brede hal met fraaie marmeren vloer en oude wandtegels met siermotief verwelkomen u. Door de hoogte van het plafond en het klassieke bovenlicht boven de voordeur zorgen voor veel lichtinval in de hal. Wanneer u rechtdoor kijkt ziet u een lange gang dat uitkomt in de keuken van het achterhuis. Voordat we de linkerdeur nemen, kijk dan nog even om het hoekje naar de prachtige, authentieke wenteltrap die ons straks naar de etages brengt. Onder deze trap bevindt zich nog een originele gemetselde gewelfkerder(tje).

We nemen de linkerdeur en komen uit in de voorkamer. Ook hier straalt het vele licht u tegemoet. Leuk detail is dat deze zijde van de Oude Singel alsook de parallel aan deze gracht lopende Apothekersdijk in de Leidse volksmond weleens de Leidse Rivièra wordt genoemd. De voorzijde ligt de gehele dag heerlijk in de zon en wordt deze zijde zomers vaak gekozen om heerlijk langs de gracht te wandelen of te vertoeven. Vandaar de naam.

Door deze prachtige ligging stroomt de zon dan ook de gehele dag heerlijk het woonhuis in. Om die reden is er dan ook ten tijde van de bouw gekozen voor hoge plafonds en ramen. Lekker veel en warm zonlicht in huis.

Op de vloer ligt een hoogwaardige, hardhouten Jatoba parketvloer dat in traditioneel blokmotief is gelegd. De huidige eigenaren hebben in 2015 - met officiële gemeentelijke vergunning een geheel nieuw rookkanaal aangebracht in de woning waardoor er een sfeervolle houtkachel geplaatst kon worden in dit woonhuis. Door de knusse indeling zijn er meerdere zitjes mogelijk. Lekker in de zon aan de voorzijde van het huis op de bank, of aan de lange eettafel in het midden van de kamer, of aan de achterzijde bij de openslaande deuren naar de tuin en de houtkachel. Deze woonkamer heeft veel te beiden.

In de zomer kunt u lekker de openslaande deuren naar de tuin open zetten. De tuin is dan echt een verlengstuk van de woonkamer. Volgens de verkopers is deze privacy biedende en tevens zonnige tuin absoluut de meerwaarde van dit woonhuis in de stad Leiden. Ondanks dat de tuin op het Noorden gelegen is, biedt het zomers veel zon achter in de tuin, maar vooral ook veel verkoeling door de schaduw van het huis aan de woningzijde. Het is een heerlijke stadstuin waar u echt tot rust zult (en kunt) komen. Mocht u het zelfs nog leuk vinden om een beetje te knutselen/ sleutelen o.i.d. dan is de grote aangebouwde berging/ bijkeuken/ wasruimte een grote aanwinst. Direct bij binnenkomst van de berging bevindt zich de opstelplaats voor de wasmachine & -droger. Vervolgens is de gehele linkerzijde uw klus, sleuteldomein en kunt u lekker 'rommelen'. Ook dat is uniek in de binnenstad!

We gaan nu niet via de tuindeuren naar binnen maar via de keukendeur. Het grote keukenraam met bovenlichten en de keukendeur (alles voorzien van dubbel glas) brengen heel veel natuurlijk licht de ruime keuken binnen. Deze fraaie - geheel in 2009 vernieuwde - keuken biedt heel veel kookcomfort aan de echte kookliefhebber. Door heel goed gebruik te maken van de ruimte, heeft u de beschikking over veel werkruimte op het hardstenen aanrechtblad. De keuken beschikt over een groot 4 pits gasfornuis met oven, een grote koelkast met separate vriezer, een vaatwasser en een Quooker!
Door de vele onder- en bovenkasten maar ook in de extra kastruimte onder het raam, kunt u veel van uw spullen gemakkelijk opbergen. Ideaal.

We lopen door naar de gang en passeren aan de rechterhand de 1e toiletruimte dat is voorzien van een een luxe vrijhangend toilet en fontein. Direct daarna is de 2e deur naar de woonkamer te openen, maar we lopen door naar de wenteltrap. Nog 1x een blik werpen in de 'schattige' kelder om vervolgens via de wenteltrap uit te komen op de overloop van de 1e etage.

1e etage:
Via de ruime overloop zijn een tweetal slaapkamers en de badkamer te bereiken.
We nemen direct de eerste deur aan ons linkerhand en komen uit in een prachtige grote slaap-/ werkkamer dat momenteel in gebruik is als atelier/ werkkamer. Een tweetal grote ramen aan de voorzijde van het huis kijken zeer mooi uit op de gracht en de diverse monumentale woonhuizen aan de overzijde van de gracht. Een waanzinnig mooie plek. Deze kamer is voorzien van een vaste wastafel en de grote balken met tussenliggende kleinere balken (kinderbintjes genoemd) en de oude vloerdelen maken het geheel (en de sfeer) compleet.

Via de overloop nemen we weer de linkerdeur en openen daarmee de badkamer. Deze zeer verzorgde badkamer is voorzien van een grote wastafel met onderkasten en een luxe spiegelkast voorzien van verlichting. Vervolgens een tweede vrijhangend, luxe toilet en een ruime hoekdouche voorzien van een halfronde glazen douchedeur.

Via de laatste deur op deze etage is de grote 2e slaapkamer te bereiken dat aan de achterzijde van het huis gelegen is. Een zeer aangename, lichte en vooral ook rustig gelegen slaapkamer. Door de slaapkamer is ook de nieuwe (geïsoleerde) RVS haardkanaal aangebracht. U hoeft niet bang te zijn dat het daardoor te heet wordt hoor! Het is eerder zelfs heel aangenaam. Vanuit uw bed kijkt u naar de fraaie balkenplafond met wederom authentieke vloerdelen. Vanuit het raam kijkt u fijn uit op de binnentuin.

Via de vaste trap is vervolgens de ruime 2e etage te betreden. Op de overloop is de c.v. installatie vakkundig geplaatst en keurig weggewerkt. Tevens is er op de overloop een grote wastafel aanwezig.
We lopen naar de voorzijde van het huis en komen uit in een royale 3e slaapkamer. Heel mooi detail is de prachtige hoge nok. Maar ook zeker het grote raam dat uitkijkt op de gracht. Aan de achterzijde van het huis is een vergelijkbare grote kamer gelegen dat weer uitkijkt via een groot raam op de binnentuin.

Tot slot is via een luik op de overloop een ruime bergzolder te bereiken. Hier kunt u met gemak lekker veel spullen kwijt.

Hoe vaak komt er nu zon'n leuk rijksmonumentaal woonhuis te koop in de binnenstad van Leiden, horen wij u denken. Niet vaak kunnen wij u zeggen. Dit huis biedt heel veel wooncomfort en mede door de prachtige ligging, woont u niet midden in alle stadse drukte/ gezelligheid, maar kunt u - indien u dat wilt - dat wel binnen enkele minuten opzoeken. De ligging is echt ideaal. De markt is op nog geen 2 minuten te bereiken. De Leidse Schouwburg bevindt zich aan de overzijde van de gracht. Alle winkels, restaurants, cafe's, Centraal Station, etc. alles is op loopafstand van it prachtige woonhuis te bereiken.
Welkom in Leiden!

Krachtpunten:
- Zeer fraai, statig en zeer goed onderhouden rijksmonument. De huidige eigenaren hebben het met zeer veel plezier onderhouden en bewoond. Wanneer u eigenaar bent van een Rijksmonument kunt u aanspraak maken op een jaarlijkse subsidie. Elk jaar voert u de kosten op die gemaakt hebt om uw rijksmonument te behouden. Vervolgens wordt er beoordeeld of u een gedeelte krijgt vergoed.
- Verrichte (onderhouds) werkzaamheden sinds :

2007
Restauratie deel van de voorgevel (zie tekening en vergunningsaanvraag). Met name de 2de etage.
- vervangen deel kozijn
- vlijlaag nieuw
- lood over kozijnen links en rechts van het kozijn opgenomen in de lintvoeg
- alle ankers ontroest en behandeld
- metselwerk vernieuwd (punt gedeelte)
- rollaag, links en rechts, Kalk, zand lagen vernieuwd.
- Zekering muurankers slaapkamers

Compleet schilderwerk buiten en binnen (voor en achter). Oude verflagen compleet verwijderd.

Bijkeuken
- Nieuwe betonvloer + tegels. Nieuwe afvoer voor eventuele lekkages wasmachine
- Stucadoorswerkzaamheden.
- Nieuwe bijkeuken-deur.
- Nieuwe houten lambrizering buitenmuur

Nieuw dakkapel.

Nieuwe zinken dakgoten en afvoer boven keuken en zinken afvoer achtergevel

Nieuwe eiken vloer deel 2de etage incl. isolatie.
Nieuwe dwarsbalk in straat- kamer 2de etage

2009
Keuken
- Compleet nieuwe keuken incl. nieuwe apparatuur (boretti gas/elektrisch fornuis, magnetron, koel/ vriesinstallatie, quooker kokendwater installatie, afzuiginstallatie, vaatwasser.
- Nieuwe tegelvloer, nieuw stucwerk, nieuwe - state of the art - elektrische installatie.

2014
Reparatie nokvorsten en vervangen vergane dakpannen
Aanbrengen van de mortel met vezels onder de vorsten
Regulier onderhoud schilderwerk voorgevel

2015
Aanleg Rookkanaal en en plaatsing houtkachel vlgs gemeentelijke vergunning.

2018
Aanbrengen nieuwe windveren op keukendak en bekleden hiervan met zink en ook de windvanen van het dakkapel.

2019
Reparatie en schilderwerk met nieuw stopverf bij ramen 1e en 2de etage)
- begane grond, voordeur en gevelkozijnen
- gevelkozijn schuifraam + binnenraam (verdeeld in 15)
- gevelkozijn schuiframen + binnenraam (verdeeld in 12)
- schilderwerk kozijnen deel van de windvanen, keuken en bijkeuken
- Regulier onderhoud stukadoorswerkzaamheden in kamer en gang,

2020
Aanpassingen naar aanleiding van bouwtechnisch onderzoek
- lekkage quooker kraan hersteld
- lekkage cv ketel hersteld.
- curatieve houtwormbehandeling zolderverdieping met 10 jaar garantie.

- Gelegen op eigen grond.
- Gedeeltelijk dubbel glas en grotendeels voorzien van binnenzetramen (begane grond voor en achter, 1ste en 2de etage voor);
- Sfeervolle en voor de binnenstad ruime binnentuin (26m²);
- Parkeren? Geen probleem! Dat kan op de speciaal voor vergunninghouders ingerichte parkeerplekken voor de deur. De kosten voor de parkeervergunning bedragen slechts €43,- per kwartaal;
- Mogelijkheden voor eigen boot voor de deur (vergunning)
- Leiden staat bekend om tal van bijzondere & historische bezienswaardigheden w.o. de oude haven met de Zijlpoort, de Burcht (oudste bouwwerk van Leiden), het Stadhuis, de Pieterskerk, de Hortus Botanicus (botanische tuin), de Universiteit en de Hooglandse kerk. Daarnaast zijn er vele restaurants, knusse cafés en musea op loopafstand van de woning gelegen.
- Leiden Centraal Station is op nog geen 3 minuten loopafstand gelegen van dit woonhuis. Bent u werkzaam in Amsterdam of Den Haag en reist u met de trein? Hier wordt u heel blij van!

Wat u zeker ook moet weten:
- Verkoper heeft recentelijk een Bouwtechnisch Keuringsrapport door Perfectkeur uit laten voeren om inzicht te geven in de (goede) onderhoudsstaat van deze woning. Dit rapport is aanwezig en inzichtelijk tijdens bezichtigingen.
- Echte VIDEO op Funda! Geen eerder al bekeken en aan elkaar geplakte/ slideshow foto's.
- Zie voor een nog duidelijker en ruimtelijker beeld de 2- & 3-Dimensionale plattegronden op Funda. (deze tekeningen geven u een beter beeld van hoe fraai deze prachtige woning ingedeeld is).
- Virtuele rondleiding door het huis met behulp van overzichtelijke 360 gradenfoto's. Door op de 360 graden icoontjes te klikken in de plattegrond komt u in het 360 graden fotoscherm. Van hieruit kunt met één simpele klik alle ruimtes gaan bekijken in dit huis. U bepaalt zelf uw looproute!
- Ouderdomsclausule (de woning is ouder dan 75 jaar) van toepassing.
- Materialenclausule (gebouwd en gemoderniseerd in een periode dat materialen gebruikt zijn die mogelijk asbesthoudend kunnen zijn) van toepassing.
- Geen EPA-certificaat in verband met de monumentale status. Verkopers van monumenten zijn vrijgesteld van het leveren van een EPA certificaat bij overdracht van de woning. De woning is geschaald op een label F.

U kunt bij ons kantoor de volgende stukken opvragen:

- Bouwtechnisch keuringsrapport;
- De door verkoper ingevulde NVM vragenlijst;
- De Lijst van Roerende Zaken;
- Algemene voorwaarden van de NVM;

---------------------------------------

Coronaprotocol:
- In verband met het uitgebroken Coronavirus nemen wij alle benodigde voorzorgsmaatregelen. Wij verzoeken u daarom dan ook vriendelijk om uw eigen verantwoordelijkheid hierin te nemen. Kom met niet meer dan 2 personen en wilt u uw kinderen meenemen graag even van tevoren aangeven. Heeft u griepachtige verschijnselen (zoals keelpijn, niezen en/of hoesten), of bent u bij iemand of ergens op bezoek geweest waar sprake is van een besmetting? Laat het ons weten zodat we een aangepaste afspraak met u kunnen inplannen. Wij stellen het op prijs als u een mondkapje draagt. Indien u geen mondkapje bij u heeft, zal de makelaar daarin voorzien. De makelaar draagt zelf ook een mondkapje en reikt u een tweetal plastic handschoenen aan bij binnenkomst.

Wij vragen om uw begrip en medewerking.

Overige vragen? Bel gerust! Wij zijn u graag van dienst.

---------------------------------------

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Onzerzijds wordt geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM- voorwaarden, alsmede de gebruikelijke Algemene Voorwaarden.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 698.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 5.095
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Grachtenpand, tussenwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1612
Specifiek
Beschermd stads- of dorpsgezicht, erfgoed, gedeeltelijk gestoffeerd en monument
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen
Keurmerken
Bouwkundige Keuring

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
137 m²
Overige inpandige ruimte
3 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
26 m²
Externe bergruimte
6 m²
Perceel
85 m²
Inhoud
433 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Douche en toilet
Aantal woonlagen
3 woonlagen en een zolder
Voorzieningen
Dakraam, mechanische ventilatie, natuurlijke ventilatie, rookkanaal en TV kabel

Energie

Energielabel
Niet verplicht
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas, vloerisolatie en voorzetramen
Verwarming
Cv-ketel, houtkachel en mogelijkheid voor open haard
Warm water
Cv-ketel en elektrische boiler
Cv-ketel
REMEHA Quinta (gas gestookt combiketel uit 2009, eigendom)

Kadastrale gegevens

LEIDEN B 2761
Kadastrale kaart
Oppervlakte
85 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, aan vaarwater, aan water, beschutte ligging, in centrum en vrij uitzicht
Tuin
Achtertuin
Achtertuin
25 m² (8,67 meter diep en 2,94 meter breed)

Bergruimte

Schuur/berging
Aangebouwde stenen berging
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren, openbaar parkeren en parkeervergunningen
Betrokken makelaar
Een funda gebruiker
Oude Singel 46
9,8
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Efficiënte, professionele makelaar die zijn afspraken nakomt. Verstand heeft van de woningmarkt. Vriendelijk en geduldig voorkomen. Geen poespas. Kortom: waar voor je geld.
Deskundigheid
10
Lokale marktkennis
10
Prijs / kwaliteit
9
Service en begeleiding
10

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.