• Verkocht

Oude Singel 10 2312 RA Leiden Molenbuurt

Uitgelichte kenmerken

  • 160 m² wonen
  • 75 m² perceel
  • 4 slaapkamers
€ 685.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
23 februari 2021
Verkoopdatum
4 maart 2021
Looptijd
9 dagen

Omschrijving

DONDERDAG 25 FEBRUARI a.s. VAN 12:00 tot 13:00 UUR - is er een DIGITAAL OPEN HUIS VIA INSTAGRAM LIVE. Meelopen met dit open huis? Volg ons kantoor via Instagram en loop LIVE mee tijdens de bezichtiging of kijk mee via de 'kijk' link op Funda. 'Meelopen' kan alleen met de Instagram app op uw smartphone of tablet.  

Wilt u de woning in het echt bekijken? Dat kan uiteraard ook! Bel gerust voor een bezichtigingsafspraak waar wij de Coronavoorschriften uiteraard uitgebreid in acht nemen.
-----------------------------------------------------

'MONUMENTAAL WONEN IN HARTJE STAD'

In het jaar 1611 ontstaan en recentelijk door Erfgoed Leiden omschreven als een zeer mooi voorbeeld van een zeventiende eeuws woonhuis met voor- en achterhuis. 'Vanuit Achitectuurhistorisch oogpunt is dit woonhuis van belang vanwege de evenwichtige architectuur van de voorgevel en de zorgvuldige detaillering'. In de periode 1978 tot 1983 intensief gerestaureerd en verbouwd tot een prachtig, royaal en modern woonhuis.
Een uitgebreide beschrijving van deze restauratie aangevuld met een groot fotoalbum ligt voor u klaar zodra u de woning komt bezichtigen.

De huidige bewoners (gezin met 2 kinderen) hebben hier de afgelopen 13 jaar met heel veel plezier gewoond. Het is een fantastisch en comfortabel herenhuis (voorhuis én achterhuis) met zonnige en privacybiedende binnentuin.
Door de goede staat van onderhoud en praktische indeling is dit woonhuis dan ook uitermate geschikt als 'kangoeroewoning' of kantoor aan huis. Ideaal nu blijkt dat thuiswerken steeds meer de standaard schijnt te worden. Kortom: een zeer representatief woon/ werkhuis dat voor vele doeleinden te gebruiken is.

Nieuwsgierig? Bekijk alvast voor een goede 1e indruk de uitgebreide fotoreeks, de 360 graden foto's, de overzichtelijke plattegronden (2- en 3- dimensionaal) met virtuele tour, de professionele film op Funda (of Youtube) & indien u nu gelijk al door het huis wilt lopen, kunt u via een indrukwekkende 3D tool van Matterport op Funda direct dit prachtige woonhuis bezichtigen. Veel kijkplezier!

Wij nemen u graag mee aan de hand door de huizen. Aangezien het een voor- en een achterhuis tonen wij u eerst de begane grond van het voorhuis, vervolgens lopen we door naar het achterhuis en laten wij u tot slot de 1e en 2e etage van het voorhuis zien. Loopt u mee?

Wellicht heeft u de voorgevel al goed bekeken vanaf de foto's. Zo niet dan raden wij u dat toch nog even snel aan te doen. U ziet boven de voordeur de datum van oprichting staan: 1611. De gevel is in zeer goede staat en dat is dan ook direct te zien aan het hout- en schilderwerk. De gevel is voorzien van een strak afgewerkte sierpleister en 'verrijkt' met een gepleisterde lijstgevel uit het begin van de 19e eeuw. Een statig geheel.
Nu staat u waarschijnlijk helemaal te trappelen om naar binnen te gaan. Want binnen is het net zo mooi. Direct bij binnenkomst krijgt u dat gevoel ook direct. De ruime hal met marmeren vloer, klassieke deuren , originele balkenplafond en traditionele 'kraaldelen' geven direct de juiste sfeer en zal de gehele rondleiding bij u blijven.
Achter de linkerdeur voor u zit de uitgebreide en vernieuwde meterkast verscholen. Achter de meest rechterdeur bevindt zich de inpandige berging alwaar u met gemak een aantal fietsen kunt stallen en er voldoende elektra punten aanwezig zijn voor het plaatsen van een wasmachine, een droger, een koelkast en eventueel een vriezer. Altijd fijn om zo'n berg-/ werkruimte op de begane grond te hebben.

De middelste deur brengt ons naar een 2e hal alwaar de trap ons naar de 1e etage van het voorhuis leidt. Daarover straks meer. Aan de rechterzijde bevindt zich een deur naar de 1e - zeer verzorgde & ruime - toiletruimte. Ook in deze hal ligt een fraaie marmeren vloer en zijn de originele vloerbalken van de 1e etage zichtbaar. Via de volgende deur is de grote leefkeuken uit 2009 te betreden. Wat hier ook weer direct opvalt is het vele licht dat door de hoge ramen en het hoge plafond naar binnen stroomt. Ook al begonnen wij onze intro met een klassiek en monumentaal verhaal, de keuken daarentegen is weer heel modern en daarom dan ook weer een heel verrassende aanvulling van dit huis. Ook al zijn er zeer veel charmante , monumentale elementen in dit huis bewaard gebleven, wil dat niet zeggen dat er geen vernieuwingen aan een monument aangebracht mogen worden. Dit woonhuis is een heel goed voorbeeld van die 'gezonde' mix.

Van de keuken en de ruimte gaat u nog heel veel uren genieten. Deze keuken daagt u uit om uw kookkunsten te etaleren. Alles is aanwezig van een Quooker voor direct kokend water tot aan een grote hetelucht oven en tweede combi oven/ magnetron. 5 gaspitten en heel veel werk- en kastruimte. U moet echt uw best doen om die gevuld te krijgen. Wanneer het lekker weer is buiten, schuift u het raam omhoog om vervolgens het diner buiten te serveren. De binnentuin/ patio is zomers dan ook een verlengstuk van uw keuken en een heerlijke plek om lang na te tafelen. De warmte blijft hier lekker lang hangen en doordat een gedeelte ook weer in de luwte valt van het voorhuis, is het er tijdens zeer hete zomers lekker koel. Daar is omstreeks 1611 echt wel goed over nagedacht ;-).

De gehele gang van het voorhuis naar het achterhuis is tijdens de grote renovatie ook geheel vernieuwd. Dat zou u waarschijnlijk niet zeggen wanneer u er bent, maar de vernieuwing is zeer vakkundig uitgevoerd met gevoel voor detail. De ramen, de deuren, de profielen, aan alles is gedacht. Zeer smaakvol. Staand in de binnentuin en kijkend naar het voor- én achterhuis zult u hetzelfde opmerken als dat wij deden. Het huis staat er ondanks haar leeftijd heel goed bij. De huidige bewoners hebben het woonhuis gedurende hun 'woontijd' altijd goed onderhouden.

De gang leidt dus via een zijdeur naar de binnentuin. Zoals gezegd schijnt hier zomers ook echt wel de zon. Leuk detail is dat door de gepleisterde witte muur van het achterhuis het ook altijd licht in de binnentuin en de keuken is. De zon weerkaatst op de muren en zorgt voor veel aangenaam licht. Aan het einde van de gang betreden we het achterhuis alwaar een brede gang toegang geeft tot een viertal grote bergkasten, een tweede deur naar de binnentuin/ patio, een deur naar de 1e badkamer en een trap die leidt naar de overloop van de 1e etage van het achterhuis.
We openen de deur naar de badkamer. Deze grote badkamer is tegelijkertijd met de keuken in 2009 vernieuwd. De badkamer is ruim van opzet en biedt plaats aan een groot hoekbad (jacuzzi) voorzien van massagestralen, een ruime wastafel met onderkast en een ruime hoekdouche voorzien van een halfronde glazen douchedeur. Op de vloer is dezelfde originele marmeren vloer gelegd als in de hal en de keuken en de wanden zijn voorzien van een keramische tegel (strak wit en grijs gemarmerd).

Een zeer fraai detail zijn de deuren in dit huis. Nagenoeg alle deuren zijn voorzien van een paneel of traditioneel opgebouwd uit een onder- en bovenvlak. De 4 deuren voor de bergkasten op de gang zijn dan ook nog eens extra versierd met een 'klavertje drie' en voorzien van authentieke houten deurknoppen. Zoals eerder geschreven: de mix tussen klassiek en modern is hier smaakvol toegepast. In de meest rechterkast bevindt zich een vernieuwde geiser dat het warme water verzorgd van de badkamer in het achterhuis.

Via een vaste trap is de overloop van de 1e etage van het achterhuis te bereiken. Deze overloop geeft toegang tot de 1e grote (ouder-) slaapkamer. Een werkelijk heerlijk rustig gelegen slaapkamer dat via een groot raam uitkijkt op de binnentuin en het voorhuis. Daarnaast heeft het nog de beschikking over een grote vaste inloop- garderobekast. Reken maar dat u hier blij van wordt.
Vervolgens is via een vaste trap vanuit de overloop de 2e etage te bereiken. Eenmaal boven betreedt u een zeer sfeervolle grote zolderkamer die eveneens uitkijkt via een groot raam op de binnentuin en het voorhuis. De gehele kap van het achterhuis is tijden de renovatie vernieuwd. Ook al zou u dat wellicht niet denken wanneer u naar de spanten, gordingen, de zogenoemde 'kinderbintjes' en houten delen kijkt. Wij kunnen u zeggen dat het zeer vakkundig en met absoluut gevoel voor detail is uitgevoerd. Van de raamuitzetters tot aan de ranke raamstijlen in de ramen. Elk detail is even mooi! U zult het nog lastig krijgen met het maken van een keuze welke kamer u het leukst vindt?

We zijn over de helft. We gaan weer terug naar beneden en bij het doorlopen van de gang naar het voorhuis staan we even stil bij het prachtige tegeltableau in de gang. Dit tegeltableau is door de vorige eigenaren gemaakt als herinnering naar de bodemvondsten die zijn gedaan ten tijden van de renovatie. Als u goed naar de tegels kijkt en uw ogen sluit, kunt u een mooi beeld vormen hoe het er in Leiden rond 1600 - na de bevrijding van de Spanjaarden in 1574 - uit heeft gezien. Mocht u meer moois willen zien over het verleden van Leiden, hoeft u maar een paar meter verder te lopen naar Museum de Lakenhal. U krijgt in ieder geval een kleine 'tegelmuseum' van de verkopers cadeau.

Eenmaal aangekomen in de gang van het voorhuis is via een vaste trap de 1e etage van het voorhuis te bereiken. Ook hier zult u versteld staan van het vele licht dat u tegemoet komt wanneer u de trap op komt lopen. Door de twee grote ramen aan de voorzijde, het hoge balkenplafond en het grote raam aan de achterzijde van het huis, komt er heel veel natuurlijk licht naar binnen. Wanneer u naar de balken kijkt, ziet u ook direct de fraai geprofileerde consoles onder de balken zitten. De warme houten vloer van brede delen, de in Empire stijl uitgevoerde raamdelen. Gewoon wow! U zult ongetwijfeld direct naar voren lopen naar het raam om van het uitzicht over de Oude Singel en aan de rechterzijde de Beestenmarkt te genieten. Er is altijd wel wat te zien. Zomers ziet u de boten voorbijvaren en doordat dit woonhuis aan de zonzijde gelegen is, zult u ervaren dat vrijwel iedereen deze zijde van de gracht verkiest om te lopen of aan de rand van de gracht te gaan zitten en te genieten van de stadse reuring. Op 1 van de oude foto's ziet u zelfs nog een 'koek en zopie' tent staan ten tijden dat de gracht dicht gevroren is. Ongeacht de jaargetijde is er altijd wel iets te zien.

Als u goed op de foto's kijkt ziet u waarschijnlijk ook direct dat de radiatoren zijn gemoderniseerd. Het overgrote deel van de leidingen zijn fraai in de wanden en het plafond weggewerkt. De wanden zijn voorzien van glad stucwerk en het schilderwerk is zeer verzorgd. Stiekem hoeft u eigenlijk alleen nog maar uw spullen erin te zetten.

Via een vaste trap in de woonkamer bereiken we de overloop van de 2e etage. Bij bovenkomst genoten wij al direct weer van de fraaie kapconstructie dat eveneens tijdens de grote renovatie nagenoeg geheel is vernieuwd.
De overloop geeft toegang tot een tweetal grote slaapkamers, een 2e badkamer en ruime bergkast met opstelling voor de c.v. ketel en eventueel de wasmachine en droger.

We laten u eerst de grote slaapkamer aan de voorzijde zien. Direct weer een 'wow' moment na het open van de deur. De prachtige nok met spanten, gordingen en trekankers geven direct de knusse sfeer aan. De 2 grote ramen kijken nog verder weg dan die van de 1e etage waardoor dit als werkplek helemaal lastig wordt om uw gedachte op het werk te houden ;-).

Bent u weer terug na even gedachteloos naar buiten te hebben gestaard, lopen wij verder over de overloop en openen de 1e deur aan onze rechterhand en stappen de 2e badkamer van dit huis binnen. Deze badkamer is eenvoudig qua opstelling en materiaal maar voldoet volledig aan de wens als 2e badkamer. Er is een goede douchehoek gecreëerd en er is beschikking over een groot wastafelmeubel. Er bestaat zelfs plek voor een toilet. Maar die is thans niet aanwezig.
De volgende deur aan onze rechterhand op de overloop leidt naar een grote berging met opstelling voor de krachtige ATAG c.v. ketel uit 2011. Alhoewel de wasmachine en droger nu op de begane grond staan, is er in deze berging ook plek om de wasapparatuur hier te plaatsen.

Tot slot eindigen we in de laatste (4e) grote slaapkamer dat dit woonhuis rijk is en deze kamer is aan de achterzijde van het voorhuis gelegen. Vanuit deze kamer kijkt u uit op de binnentuin en het achterhuis. Op de foto ziet u direct hoe licht deze kamer is en door de prachtige kapconstructie een feest om te mogen verblijven.

U merkt het waarschijnlijk al aan ons enthousiaste verhaal. Eens in de zoveel tijd komt er weer zo'n prachtig 'rijk' historisch woonhuis voorbij waar ons hart harder van gaat kloppen. Een pareltje in de Leidse binnenstad. Op loopafstand van alles wat deze stad zo leuk maakt. Parkeren voor de deur of anders heel dichtbij. Treinstation, LUMC of lekker op de fiets naar het strand. Welkom op een hele leuke plek in Leiden.

- Gelegen op eigen grond.
- Parkeren? Geen probleem! Dat kan op de speciaal voor vergunninghouders ingerichte parkeerplekken direct voor de deur. De kosten voor de parkeervergunning bedragen slechts €43,- per kwartaal.
- Mogelijkheden voor eigen boot voor de deur (vergunning)
- Leiden staat bekend om tal van bijzondere & historische bezienswaardigheden w.o. de oude haven met de Zijlpoort, de Burcht (oudste bouwwerk van Leiden), het Stadhuis, de Pieterskerk, de Hortus Botanicus (botanische tuin), de Universiteit en de Hooglandse kerk. Daarnaast zijn er vele restaurants, knusse cafés en musea op loopafstand van de woning gelegen.
- Leiden Centraal Station is op nog geen 5 minuten loopafstand gelegen van dit woonhuis. Bent u werkzaam in Amsterdam of Den Haag en reist u met de trein? Hier wordt u heel blij van!

Wat u zeker ook moet weten:
- Verkoper heeft recentelijk een Bouwtechnisch Keuringsrapport door Perfectkeur uit laten voeren om inzicht te geven in de (goede) onderhoudsstaat van deze woning. Dit rapport is aanwezig en inzichtelijk tijdens bezichtigingen.
- Echte VIDEO op Funda! Geen eerder al bekeken en aan elkaar geplakte/ slideshow foto's.
- Zie voor een nog duidelijker en ruimtelijker beeld de 2- & 3-Dimensionale plattegronden op Funda. (deze tekeningen geven u een beter beeld van hoe fraai deze prachtige woning ingedeeld is).
- Virtuele rondleiding door het huis met behulp van overzichtelijke 360 graden foto's. Door op de 360 graden icoontjes te klikken in de plattegrond komt u in het 360 graden fotoscherm. Van hieruit kunt met één simpele klik alle ruimtes gaan bekijken in dit huis. U bepaalt zelf uw looproute!
- Ouderdomsclausule (de woning is ouder dan 75 jaar) van toepassing.
- Materialenclausule (gebouwd en gemoderniseerd in een periode dat materialen gebruikt zijn die mogelijk asbesthoudend kunnen zijn) van toepassing.
- Geen EPA-certificaat in verband met de monumentale status. Verkopers van monumenten zijn vrijgesteld van het leveren van een EPA certificaat bij overdracht van de woning. De woning is geschaald op een label F.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 685.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 4.281
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, tussenwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1611
Specifiek
Beschermd stads- of dorpsgezicht, dubbele bewoning mogelijk, gedeeltelijk gestoffeerd, monument en monumentaal pand
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen
Keurmerken
Bouwkundige Keuring

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
160 m²
Overige inpandige ruimte
1 m²
Perceel
75 m²
Inhoud
475 m³

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Ligbad, 2 douches en toilet
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
Dakraam, mechanische ventilatie, rookkanaal en TV kabel

Energie

Energielabel
Niet verplicht
Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie
Verwarming
Cv-ketel en open haard
Warm water
Cv-ketel en elektrische boiler
Cv-ketel
ATAG & BOSCH (gas gestookt combiketel uit 2011, eigendom)

Kadastrale gegevens

LEIDEN B 1178
Kadastrale kaart
Oppervlakte
75 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, aan vaarwater, aan water, beschutte ligging, in centrum en vrij uitzicht
Tuin
Patio/atrium
Patio/atrium
15 m² (6,25 meter diep en 2,4 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het noordwesten

Bergruimte

Schuur/berging
Inpandig

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren en parkeervergunningen
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.