• Verkocht

Hoge Rijndijk 216 2314 AJ Leiden Meerburg

Uitgelichte kenmerken

  • 151 m² wonen
  • 190 m² perceel
  • 4 slaapkamers
€ 595.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
5 juli 2021
Verkoopdatum
22 juli 2021
Looptijd
2 weken

Omschrijving

'ROYAAL GEZINSHUIS MÉT GARAGE'

Al jaren aan het dromen van een heerlijk ruim gezinshuis met de mogelijkheid om lekker in de naastgelegen garage te kunnen sleutelen aan een klusproject (oldtimer/ motor)? Die droom kan nu werkelijkheid worden!

Aan dit royale woonhuis met 4 grote slaapkamers, een luxe badkamer, een uitgebouwde woonkamer met grote leefkeuken, en een heerlijke diepe achtertuin met achterom hoeft niet veel meer te gebeuren. In de grote garage kan u nu aan uw volgende project beginnen. Hoe fijn is het om gewoon net even meer opberg- / werk- / klusruimte te hebben + een overdekte achterpoort waar alle fietsen kunnen staan. Wordt u hier al blij van? Wacht maar tot u deze woning in het echt gezien hebt.

Er valt altijd wat aan een ouder huis te doen. Smaak is één ding maar constructieve veranderingen zijn kostbaarder. Het mooie aan dit huis is dat de huidige eigenaren al heel veel aan het huis hebben gedaan. Wat dacht u van een in 2016 geheel vernieuwde en geïsoleerde kap + dak. Of de aan de voorzijde geheel vernieuwde raamdelen voorzien van volledig geïsoleerd dubbel glas. En dan mogen wij ook zeker niet de geheel nieuwe achterpui van de keuken uit 2008 vergeten . Overigens is ook nog eens de badkamer in 2004 vernieuwd. Het enige wat nog resteert is 'uw sausje' erover en u hebt een heerlijk ruim en vooral ook charmant herenhuis tot uw beschikking.

Aan charme echt geen gebrek. er zijn nog tal van originele details in dit huis aanwezig. Wanneer u voor het huis staat en uw ogen even goed de kost geeft, ziet u dat er destijds - ten tijden van de bouw - niet bespaard werd op de details. De erker met rijke overstek, of de met schelp- / leliemotief gedecoreerde lateien boven de ramen. In de tussentijd zijn er ook weer een aantal elementen vernieuwd. Zie de traditioneel uitgevoerde houten kozijnen met hoogwaardig Saint-Gobain geïsoleerd glas in de erker op de begane grond en de 3 ramen op de 1e etage. Aandacht voor detail. Dat zie je meerdere malen in dit huis terugkomen.

Voor het huis kan lekker geparkeerd worden. In tegenstelling tot de binnenstad geldt hier geen parkeer restrictie en is het vrij parkeren. Heeft u meer dan 1 auto? Dat kan hier dus gewoon nog. Via de ruime voortuin is de voordeur te bereiken. Waarschijnlijk was de prachtige Magnolia in de voortuin van de buren en de vele rozen in deze voortuin u al opgevallen.
Na het openen van de voordeur komt u in een lange gang met direct aan uw linkerzijde de meterkast en voor u ziet u de klassieke trap met rijk vormgegeven leuningen doorlopen naar de 1e etage. Onder deze trap bevindt zich een praktische trapkast en wanneer u iets verder loopt, is een ruime toiletruimte te betreden. Voorheen liep deze gang door naar de keuken. Maar doordat er een doorbraak (en uitbouw) is gerealiseerd aan de achterzijde van de woonkamer, kon de toiletruimte worden vergroot. Heel slim!

Wanneer u de woonkamer betreedt, zal u 1 ding zeker opvallen. Het vele natuurlijke licht dat via de grote/ hoge ramen in de erker aan de voorzijde, maar ook vanuit de grote glazen dakvensters en hoge deuren vanuit de keuken naar binnen komt, is prachtig. De massieve (Frans) eiken vloer dat heel smaakvol in visgraat motief is gelegd en de sfeervolle open haard waren u waarschijnlijk ook al opgevallen?

Doorlopend naar de achterzijde van het huis bevindt zich aan uw linkerzijde de eenvoudige doch zeer praktisch opgestelde hoekkeuken met 3 verrijdbare onderkasten. Het grote 4 pits gasfornuis met separate grillplaat en de (defecte) rvs afzuigkap blijven achter. De losse koel- vriescombinatie en de afwasmachine nemen de verkopers mee.
Wat wel achterblijft is het fraaie zicht op de groene achtertuin via de tweetal openslaande ramen boven het aanrechtblad of via de openslaande deuren vanuit de woonkamer. U zult het zelf moeten ervaren maar u waant zich hier niet nabij het centrum van Leiden als u naar buiten kijkt. Het vele groen en licht doet anders denken.

Alhoewel de tuin noordoostelijk is gelegen wil dat niet zeggen dat de zon zich hier niet laat zien. Integendeel zelfs! De ochtendzon verwelkomt u vanuit de achtertuin met uw koffie in de hand. Gedurende de dag draait de zon langs de tuin en biedt een schaduwzijde én een zonzijde over de gehele lengte van de tuin. Vervolgens aan het einde van de dag bevindt de zon zich aan de achterzijde van de tuin doordat de tuin een diepte heeft van maar liefst 12 meter. Een lekkerdere tuinligging kunt u zich bijna niet wensen. Een verkoelend gedeelte tijdens hoogzomer dagen en een heerlijk beschut doch zonnig gedeelte in het voor- en najaar. Reken maar dat u vaak buiten te vinden bent!
Het tweede mooie aan deze tuin is dat het beschikt over een overdekt achterom en een vrijstaande garage (halfgeschakeld met de buren). Door de lengte van deze 'achterom' en doordat het overdekt is, doet het voortreffelijk dienst als fietsenstalling, Hierdoor blijft de garage vrij voor uw oldtimer waar u al heel lang aan wilde sleutelen ;-). Nu kan het. Nu mag het uiteraard ook een andere hobby zijn. Maar u zult het ongetwijfeld met ons eens zijn dat het ideaal is om zo'n grote ruimte direct aan uw huis/ tuin grenst. Vul zelf maar in wat u met deze ruimte zou willen doen.

Via de hal is met de eerder beschreven vaste klassieke trap de 1e etage te bereiken alwaar via de overloop een wasruimte en een tweetal slaapkamers te bereiken zijn. We nemen bij bovenkomst de eerste door aan onze rechterhand en betreden de grootste slaapkamer van het huis dat aan de voorzijde gelegen is. De drietal grote ramen vullen deze kamer met heel fijn licht en het hoge prachtig gestucte plafond en smaakvolle eikenhouten vloer zorgen voor de fijne sfeer. Wat een prachtige kamer! Zoals reeds eerder beschreven zijn de 3 ramen aan de voorzijde volledig vernieuwd en voorzien van hoogwaardig geïsoleerd glas. Zeer degelijk uitgevoerd met o.a. afgewogen gasveren.
Daarnaast is er veel bergruimte in de vaste kast en volop plek voor nog een losse kledingkast.

De in 2004 vernieuwde badkamer zal u ook zeker aanspreken. Bij binnenkomst vanuit de voorkamer bevindt zich aan de rechterzijde een grote wastafel met een tweetal in de wand geïntegreerde kranen, elektra boven de wastafel aan weerszijde van de grote spiegel. Aan de overzijde bevindt zich de grote inloopdouche met douchedrain en subtiel weggewerkt de bidet en toilet.

Via de 2e deur in de badkamer is de ruime slaapkamer dat aan de achterzijde van het huis gelegen is, te bereiken. De kamer beschikt ook over een drietal vernieuwde, in dubbel glas uitgevoerde ramen die uitkijken op het dakterras en de tuin. Een heerlijk werk-/ studeer-/ slaapkamer. Vanuit deze kamer is de overloop weer te bereiken. Wanneer wij op de overloop naar rechts gaan passeren we aan onze linkerhand de opstelling voor de wasmachine en de droger. Er is tevens zeer veel ruimte aanwezig voor een praktische bergkast. Aansluitend is via de balkondeur het grote dakterras te betreden.
Het dakterras is voorzien van een recentelijk vernieuwd hekwerk en ter bescherming van het dakleer is een smaakvolle houten vlonder geplaatst. Vanaf dit dakterras ziet u direct hoe lekker de achtertuin gelegen is en veel privacy biedt.

Maar we zijn er nog niet! Via de vaste trap op de overloop is de overloop van de 2e etage te bereiken. Direct boven bevindt zich aan onze linkerzijde de opstelplaats voor de in 2009 vernieuwde en tevens krachtige Daalderop c.v. ketel.
De deuropening voor ons, leidt ons naar een geweldige, grote, stoere (jongens) kamer. Door slim en speels gebruik te maken van grote Velux dakvensters in de fraaie mansarde kap en doordat de vliering bij deze kamer getrokken is, is er een hele gave ruimte ontstaan. Deze Velux dakramen zijn ook nog eens voorzien van ingebouwde zonwering/ blindering dat achterblijft. Heel eerlijk. Wie wil er nu nou niet zo'n gave kamer. Ook hier is de vloer voorzien van een klassiek eiken planken vloer en zijn de spanten van de kapconstructie heel smaakvol in het zicht gelaten.
Via een vaste en gemakkelijk beloopbare trap is de slaapvide te betreden. Hier kunt u met gemak ook een groter bed plaatsen dan dat er nu als 1-persoonsbed staat. Kijk en geniet van deze ruimte!

Tot slot bevindt zich aan de voorzijde van dit huis (dus op de 2e etage) nog een hele gave grote kamer.
Wanneer er gekozen moet worden wie welke kamer mag hebben, zal het best nog wel eens lastig kunnen worden. Ook deze kamer is heel gaaf. En ook hier is de hoge nok in het zicht gebleven en stroomt er veel natuurlijk licht deze kamer in via de nieuwe Velux dakramen alsook via het sfeervolle klassieke dakkapelletje dat zich aan de voorzijde van dit huis bevindt. Wij gaan nog even nadenken welke kamer wij het mooist vinden?

1 ding is zeker. Dit huis heeft heel veel te bieden. Vooral ruimte & licht. En laten wij de tuin en garage zeker niet vergeten.

Wat u nog meer moet weten...
- Dit woonhuis is in aanmerking gekomen voor een gevelisolatieproject dat door de Omgevingsdienst West Holland is geïnitieerd en gesubsidieerd. De huidige bewoners hebben succesvol aan dit project deelgenomen.
- Op nog geen 3 minuten fietsafstand bevinden zich maar liefst 4 basisscholen (OBS De Arcade, de St. Josephschool, de Lorentzschool, de Roomburg Basisschool Joppenszn.) en 2 middelbare scholen (Stedelijk Gymnasium en het Bonaventura College).
- Dit woonhuis ligt op korte fietsafstand (5 minuutjes) van diverse sportcomplexen waaronder: hockey, tennis, korfbal etc. Maar ook een treinstation (Lammenschans) en kinderopvang liggen in de buurt. Met de auto bent u via uitvalswegen A4 en A44 snel op weg naar de grote steden en binnendoor bent u in 20 min aan de kust.
- Op slechts 10 minuten loopafstand van de binnenstad van Leiden met diverse restaurants, cafés, bioscopen, musea en winkels voor de dagelijkse boodschappen;
- Parkeren? Geen probleem! Dat kan gewoon voor de deur op de openbare weg.

Overig:
- Verkoper heeft recentelijk een Bouwtechnisch Keuringsrapport door Perfectkeur uit laten voeren om inzicht te geven in de (goede) onderhoudsstaat van deze woning. Dit rapport is aanwezig en inzichtelijk tijdens bezichtigingen;
- Uitgebreide brochure met meer informatie en andere foto's te downloaden via Funda;
- Echte video (dus geen aan elkaar geplakte foto's) via Funda!;
Virtuele rondleiding door het huis met behulp van:
- 2 & 3 dimensionale tekeningen op Funda (Deze tekeningen geven u een beter beeld van hoe fraai deze prachtige woning gelegen en gesitueerd is),
- Overzichtelijke 360 graden foto's voor een uitgebreid 'top tot teen' beeld van deze woning;
- Ouderdomsclausule & materialenclausule van toepassing;
- Diverse winkels, ook voor de dagelijkse boodschappen zijn op loop- en fietsafstand te bereiken.

Mocht u naar aanleiding van deze presentatie vragen hebben? Bel gerust! Wij zijn u graag van dienst.

---------------------------------------

Coronaprotocol:
- In verband met het nog heersende Coronavirus nemen wij alle benodigde voorzorgsmaatregelen. Wij verzoeken u daarom dan ook vriendelijk om uw eigen verantwoordelijkheid hierin te nemen. Kom met niet meer dan 4 personen (exclusief aankoopmakelaar) en wilt u uw kinderen meenemen graag even van tevoren aangeven. Heeft u griepachtige verschijnselen (zoals keelpijn, niezen en/of hoesten), of bent u bij iemand of ergens op bezoek geweest waar sprake is van een besmetting? Laat het ons weten zodat we een aangepaste afspraak met u kunnen inplannen.

Wij vragen om uw begrip en medewerking.

---------------------------------------

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Onzerzijds wordt geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM- voorwaarden, alsmede de gebruikelijke Algemene Voorwaarden.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 595.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 3.940
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Herenhuis, tussenwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1910
Specifiek
Gedeeltelijk gestoffeerd
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met pannen
Keurmerken
Bouwkundige Keuring en Energie Prestatie Advies

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
151 m²
Overige inpandige ruimte
1 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
11 m²
Externe bergruimte
21 m²
Perceel
190 m²
Inhoud
503 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Toilet
Aantal woonlagen
3 woonlagen en een vliering
Voorzieningen
Dakraam, natuurlijke ventilatie, rookkanaal en TV kabel

Energie

Energielabel
D Wat betekent dit?
Isolatie
Dakisolatie, grotendeels dubbelglas en vloerisolatie
Verwarming
Cv-ketel, elektrische verwarming, open haard en gedeeltelijke vloerverwarming
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Daalderop Combipact (gas gestookt combiketel uit 2009, eigendom)

Kadastrale gegevens

LEIDEN O 4455
Kadastrale kaart
Oppervlakte
190 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
In woonwijk
Tuin
Achtertuin en voortuin
Achtertuin
66 m² (12 meter diep en 5,5 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het noordoosten bereikbaar via achterom
Balkon/dakterras
Dakterras aanwezig

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaande stenen berging
Voorzieningen
Elektra

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Openbaar parkeren
Betrokken makelaars

NVM aankoopmakelaar

De Bruyn en Tak

Bel 070-3871616
Een funda gebruiker (zoeken en aankoop)
Hoge Rijndijk 216
10,0
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Wij zijn in het proces van met name het beoordelen en bezichtigen van woningen op zeer kundige manier bijgestaan door dhr Tom Tak. Tom heeft in het bijzonder kennis van bouwkundige zaken, wat ons in veel gevallen al bij voorbaat een goed beeld gaf van wat ons bij diverse klushuizen te wachten zou staan. Een aanrader, vooral wanneer je op zoek bent naar een (oude) woning waar wel het een en ander mag gebeuren.
Bereikbaarheid en communicatie
10
Deskundigheid
10
Onderhandeling en resultaat
10
Prijs / kwaliteit
10

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.