• Verkocht

Burgemeester Voetenstr 18 4641 JC Ossendrecht Ossendrecht

Uitgelichte kenmerken

  • 235 m² wonen
  • 937 m² perceel
  • 5 slaapkamers
€ 475.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
4 januari 2021
Verkoopdatum
20 april 2021
Looptijd
3½ maand

Omschrijving

Het bijzonder sfeervolle, riante en karakteristieke herenhuis met garage en 937 m² grond heeft een centrale en markante ligging aan een prachtig dorpslint in Ossendrecht. De diepe achtertuin op het zuiden heeft veel privacy. 

De diverse kleinschalige voorzieningen van Ossendrecht, waaronder sportaccommodaties, huisartsenpraktijk, bibliotheek, basisschool, kinderopvang, supermarkten en enkele kleine winkeltjes, zijn in de directe nabijheid. De uitgebreide voorzieningen van Hoogerheide en Bergen op Zoom zijn binnen respectievelijk 5 en 15 autominuten te bereiken. Ossendrecht heeft een goede bereikbaarheid door de ligging nabij de N289 en de A4/ A58. De steden in de omgeving zoals Antwerpen, Goes, Roosendaal, Breda en Rotterdam zijn prima bereikbaar. 

Het bouwjaar van het herenhuis is omstreeks 1914. Het herenhuis heeft een gedegen traditionele bouwconstructie, gedeeltelijk betonnen (begane grond), gedeeltelijk houten (begane grond en eerste verdieping) vloeren, stenen buitengevels, mansarde kap gedekt met pannen en leien en plat dak gedekt met bitumineuze dakbedekking. Het herenhuis is gedeeltelijk voorzien van muur- en dakisolatie (keuken en bijkeuken), dubbele beglazing (merendeel enkele beglazing) en rolluiken.
 
Het herenhuis heeft een inhoud van circa 985 m³ en een woonoppervlakte van circa 235 m².

Het herenhuis wordt gekenmerkt door zijn riante opzet, de authentieke details waaronder de tegelvloeren, de ornamenten, de imposante hoogtes en de drie fraaie dakkapellen aan de voorzijde van het herenhuis, de lichte en sfeervolle woonkamer, de fraaie woonkamer-en-suite welke geschikt is voor meerdere doeleinden, de royale woonkeuken, de bijkeuken, de aanwezigheid van maar liefst vijf ruime slaapkamers, de aanpandige garage, de twee opritten, de royale en sfeervolle achtertuin op het zuiden en de recente gedeeltelijke modernisatie.

Indeling
Begane grond: De bijzondere en fraaie hal/ entree biedt toegang tot de moderne meterkast (16 groepen, krachtstroom, 4 aardlekschakelaars) en beide woonkamers aan weerszijden van de hal/ entree. De hal/ entree heeft een authentieke tegelvloer, lambrisering/ stucwerk wanden en stucwerk plafond met sierlijsten en bijzonder ornament.

De lichte en sfeervolle woonkamer (circa 37 m²) aan de linkerzijde van het herenhuis heeft een parketvloer, stucwerk wanden, stucwerk plafond met sierlijsten, twee marmeren schouwen (niet in gebruik) en trapkast. De woonkamer heeft een speelse indeling middels de gesloten trapopgang in het midden van deze kamer. Vanuit deze woonkamer zijn de woonkeuken, het tussenportaal en trapopgang naar de eerste verdieping bereikbaar. Daarnaast biedt de woonkamer een mooi uitzicht op de sfeervolle achtertuin.
 
De woonkeuken (circa 17,5 m², bouwjaar 2010) heeft een tegelvloer, stucwerk wanden, stucwerk plafond met sierlijsten en spotlights en schouw met sierkachel. De keukeninrichting (SieMatic) in rechte opstelling heeft een natuurstenen aanrechtblad, spoelbak, close-in boiler, breed 4-pits keramische kookplaat, RVS afzuigkap, combi-oven, koelkast en vaatwasser. De woonkeuken biedt toegang tot de bijkeuken en de voor- en zijtuin. Vanuit de woonkeuken is er eveneens een fraai uitzicht op de achtertuin.

De bijkeuken (circa 20 m²) heeft een plavuizen vloer, gedeeltelijk betegelde, gedeeltelijk stucwerk wanden en gipsplaten plafond (recent vernieuwd) en is voorzien van een keukeninrichting met RVS aanrechtblad en dubbele spoelbak. In de bijkeuken zijn de aansluitingen voor de wasmachine aanwezig. Vanuit de bijkeuken zijn de kelder, het achterportaal en de eerste toiletruimte bereikbaar.

De grote kelder (circa 22 m²) heeft een tegelvloer, gedeeltelijk betegelde, gedeeltelijk stucwerk wanden en gewelfd plafond en heeft een stahoogte van circa 1,70 meter.
 
Het achterportaal heeft een plavuizen vloer, gedeeltelijk betegelde, gedeeltelijk schoonmetselwerk wanden en gipsplaten plafond en biedt toegang tot de achtertuin.

De eerste toiletruimte heeft een authentieke tegelvloer, betegelde wanden en houten plafond en is ingericht met een staand toilet en fonteintje (recent vernieuwd).

De bijzondere woonkamer-en-suite (circa 39,5 m²) heeft authentieke schuifdeuren met aan beide zijden inbouwkasten. De woonkamer-en-suite heeft een parketvloer, stucwerk wanden, stucwerk plafond met sierlijsten en in beide vertrekken een marmeren schouw (niet in gebruik). Deze kamer is zeer geschikt voor meerdere doeleinden, waaronder praktijkruime, kantoorruimte, hobbyruimte, speelruimte of slaapkamer. De woonkamer-en-suite biedt toegang tot de badkamer en het tussenportaal en biedt eveneens een schitterend uitzicht op de achtertuin.

De ruime badkamer (circa 9 m²) aan de achterzijde van het herenhuis heeft een tegelvloer, betegelde wanden en mdf panelen plafond met spotlights. De badkamer is ingericht met een badkamermeubel met wastafel, ruime inloopdouche en staand toilet (recent vernieuwd).

Het tussenportaal heeft een authentieke tegelvloer, lambrisering/ stucwerk wanden, stucwerk plafond met sierlijsten en bijzonder ornament en ruime inbouwkast. Het tussenportaal biedt toegang tot de tweede toiletruimte.

De tweede toiletruimte heeft een tegelvloer, betegelde wanden, mdf panelen plafond en is ingericht met een staand toilet en fonteintje (recent vernieuwd). 

Eerste verdieping: de overloop, welke is voorzien van een houten ondervloer, houten wanden en houten plafond, biedt toegang tot vier slaapkamers en de voormalige badkamer. 

De eerste slaapkamer (circa 12 m²) aan de voorzijde van het herenhuis heeft een houten ondervloer, gedeeltelijk stucwerk, gedeeltelijk behang wandafwerking, gipsplaten plafond (recent vernieuwd) en dakkapel. De eerste slaapkamer is bereikbaar vanuit de tweede slaapkamer.

De tweede slaapkamer (circa 17 m²) aan de achterzijde van het herenhuis heeft een houten ondervloer, gedeeltelijk stucwerk, gedeeltelijk behang wandafwerking en gipsplaten plafond (recent vernieuwd). De tweede slaapkamer is bereikbaar vanuit de overloop.

De derde slaapkamer (circa 14 m²) aan de voorzijde van het herenhuis heeft een houten ondervloer, lambrisering/ behang wandafwerking, houten plafond, wastafel en dakkapel.

De vierde slaapkamer (circa 12 m²) aan de voorzijde van het herenhuis heeft een houten ondervloer, behang/ lambrisering wandafwerking, houten plafond en dakkapel.

De vijfde slaapkamer (circa 13 m²) aan de achterzijde van het herenhuis heeft een houten ondervloer, behang wandafwerking, houten plafond, dakraam en wastafel.

De voormalige badkamer (circa 8,5 m²) heeft een houten ondervloer, lambrisering/ behang wandafwerking, houten plafond en twee wastafels en biedt toegang tot de voormalige toiletruimte, voormalige doucheruimte en middels een losse trap/ luik de bergzolder. Boven de toiletruimte en doucheruimte bevinden zich inbouwkasten.
 
De voormalige toiletruimte heeft een vinyl vloer, stucwerk wanden en houten plafond en is ingericht met een staand toilet.
 
De voormalige doucheruimte heeft een tegelvloer, betegelde wanden en houten plafond.  

Tweede verdieping: vanuit de voormalige badkamer is middels een luik de ruime bergzolder (gedeeltelijk bevloerd) bereikbaar. Op de bergzolder is de CV-installatie (Vaillant, bouwjaar 2009) opgesteld.  

Aanpandige garage
De aanpandige garage (circa 13 m², binnenmaten circa 4,41 x 2,89 meter) heeft een betonnen vloer, stenen gevels en plat dak met bitumineuze dakbedekking en is voorzien van elektriciteit. In de garage is de boiler (Daalderop, 80 liter, ten behoeve van de badkamer beneden) opgesteld. De garage is bereikbaar middels dubbele openslaande deuren. Voor de garage is een oprit aanwezig.

Tuin en verdere inrichting
De aantrekkelijke voortuin heeft een authentiek sierhekwerk en toegangspad met fraaie bestrating en meerjarige beplanting.
De diepe en privacy biedende achtertuin op het zuiden is voorzien van een terras, sierbestrating, gazon, plantenborders, onder andere twee imposante bomen (magnolia en kastanje) en achterom. Aan de zijkant van de achtertuin is een dubbele poort met loopdeur aanwezig met toegang tot de tweede oprit.

Gedeeltelijk renovatie/ modernisatie
Het herenhuis is omstreeks 2009/ 2010 en 2019/ 2020 gedeeltelijk gerenoveerd/ gemoderniseerd.
 
Omstreeks 2009/ 2010 zijn onder andere de volgende werkzaamheden uitgevoerd:
- woonkeuken gemoderniseerd, waarbij nieuwe keukeninrichting (SieMatic) geplaatst, tegelvloer vernieuwd, muren gestukt en plafond vernieuwd;
- elektriciteit vernieuwd over de gehele benedenverdieping, waarbij tevens de groepenkast is vernieuwd;
- in de woonkamer-en-suite een nieuwe parketvloer gelegd;
- in de woonkamer-en-suite en woonkamer zijn de muren gestukt en de plafonds vernieuwd en gestukt;
- nieuwe CV-installatie geïnstalleerd;
- centrale verwarming aangelegd over de gehele benedenverdieping;
- muren en houtwerk geschilderd op de benedenverdieping;
- tuinonderhoud, waarbij tevens een terras is aangelegd. 

Omstreeks 2019/ 2020 zijn onder andere de volgende werkzaamheden uitgevoerd:
- het voegwerk van het gehele herenhuis is geïnspecteerd en daar waar nodig gerepareerd;
- de dakpannen aan de voorzijde van het herenhuis zijn geïnspecteerd;
- het rechter dakkapel is geheel vervangen;
- de slaper van het linker dakkapel is vervangen en van het middelste dakkapel geïnspecteerd: beide dakkapellen zijn aan de binnenzijde opnieuw afgewerkt;
- de loodstrips langs de dakkapellen zijn vervangen;
- een gedeelte van de dakgoot aan de voorzijde van het herenhuis is vervangen en er is een nieuwe aansluiting met de afwatering gemaakt;
- op de eerste verdieping is de zijgevel aan de rechterzijde van het herenhuis geïsoleerd en voorzien van gipsplaten;
- de plafonds van de eerste en tweede slaapkamer zijn vernieuwd met gipsplaten, deze twee slaapkamers zijn tevens opnieuw behangen en geschilderd;
- de verdiepingsvloer is voorzien van een nieuwe houten ondervloer (niet geëgaliseerd);
- de raampartijen van de 5 slaapkamers en overloop zijn aan de binnenzijde geschilderd;
- de buitenzijde van het herenhuis is volledig geschilderd (houtwerk), inclusief boeidelen en goten;
- het dak van de garage geïnspecteerd;
- het dak van de woonkeuken en bijkeuken zijn geïnspecteerd, vervangen en geïsoleerd;
- de plafonds in de bijkeuken, eerste toiletruimte en het achterportaal zijn vernieuwd met gipsplaten;
- de muren en het plafond in de bijkeuken zijn geschilderd;
- in de woonkeuken en bijkeuken zijn twee raampartijen vervangen en geschilderd;
- in de badkamer is een douchewand en badkamermeubel met wastafel geplaatst en is het toilet vernieuwd;
- in beide toiletruimtes zijn het toilet en fonteintje vernieuwd;
- in het achterportaal is een nieuwe deur geplaatst;
- de riolering van de begane grond naar de gemeente aansluiting is vernieuwd;
- de bestrating bij de dubbele poort aan de zijkant van de achtertuin is aangelegd.

Bestemmingsplan
Volgens het vigerende bestemmingsplan “Bebouwde kom Ossendrecht – Calfven, 1e herziening” heeft het herenhuis cultuurhistorische waarden. Er zijn ruime bouwmogelijkheden op het perceel.
De totale gezamenlijke bebouwde oppervlakte mag 250 m² bedragen, waarvan maximaal 225 m² hoofdgebouw (woning), maximaal 180 m² aangebouwde bijgebouwen en maximaal 100 m² vrijstaande bijgebouwen. Dit houdt in dat er volop mogelijkheden zijn om nieuwe bijgebouwen op te richten, waaronder bijvoorbeeld een (extra) garage/ berging in de achtertuin, te bereiken middels de tweede oprit. Tevens staat het bestemmingsplan het toe om een beroep/ bedrijf aan huis uit te oefenen.

Bijzonderheden
- Verrassend ruim herenhuis met een originele voorgevel met drie fraaie dakkapellen;
- Het herenhuis is zeer royaal van opzet met twee woonvertrekken, woonkeuken, bijkeuken en vijf ruime slaapkamers;
- De woonkamer-en-suite is zeer geschikt voor meerdere doeleinden, waaronder praktijkruime, kantoorruimte, hobbyruimte, speelruimte en/ of slaapkamer;
- Het herenhuis is gedeeltelijk gerenoveerd/ gemoderniseerd;
- Het buitenschilderwerk is in 2020 uitgevoerd door een erkend schildersbedrijf;
- De bovenverdieping dient nog gemoderniseerd te worden, zo is er momenteel geen centrale verwarming aanwezig en dient de elektriciteit vervangen te worden;
- Fraaie voortuin met een schitterend pad naar de voordeur;
- Het herenhuis heeft een riante en privacy biedende achtertuin op het zuiden;
- Het herenhuis beschikt over een garage en twee opritten (één voor de garage en één aan de zijkant van de achtertuin); 
- Vanwege de ruime perceeloppervlakte zijn er volop mogelijkheden om nieuwe bijgebouwen op te richten.
- Ideale locatie om een beroep/ bedrijf aan huis uit te oefenen;
- Het herenhuis beschikt over diverse stijlvolle en authentieke details die het huis onbeschrijflijk mooi en bijzonder maken. Om een goede indruk te krijgen is een bezichtiging aan te bevelen!

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 475.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 2.021
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1914
Soort dak
Mansarde dak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
235 m²
Overige inpandige ruimte
13 m²
Perceel
937 m²
Inhoud
985 m³

Indeling

Aantal kamers
7 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Toilet
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
Glasvezelkabel

Energie

Energielabel
G Wat betekent dit?
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Elektrische boiler
Cv-ketel
Vaillant (gas gestookt uit 2009, eigendom)

Kadastrale gegevens

OSSENDRECHT F 1054
Kadastrale kaart
Oppervlakte
937 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan drukke weg en open ligging
Tuin
Achtertuin en voortuin
Achtertuin
560 m² (40 meter diep en 14 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het zuiden bereikbaar via achterom

Garage

Soort garage
Aangebouwde stenen garage
Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Elektra

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Betrokken makelaar

NVM verkoopmakelaar

Ilse Vastgoed

Bel +31164652823
Een funda gebruiker
Burgemeester Voetenstr 18
10,0
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Ilse en haar medewerkers zijn zeer deskundig op alle aspecten: marktwerking , bouwkundig, taxatie en betrouwbaarheid. Is heel goed op de hoogte van alle ins en outs van de streek. Goede informatie en voorbereiding gericht op geïnteresseerden. Goede foto's en omschrijving en presentatie van het aangeboden vastgoed. Goede en adequate terugkoppeling en afhandeling van administratieve, financiële en notariële zaken. Kortom: top makelaar en zeer aan te bevelen!
Deskundigheid
10
Lokale marktkennis
10
Prijs / kwaliteit
10
Service en begeleiding
10
Reactie van Ilse Vastgoed
Heel erg bedankt voor deze schitterende beoordeling!! Geweldig dat onze inspanningen op deze wijze gewaardeerd worden. Eveneens bedankt voor de fijne samenwerking en het vertrouwen in Ilse Vastgoed!

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.