• Verkocht

Duinwekken 10 AB 4325 GL Renesse

Uitgelichte kenmerken

  • 1.000 m² wonen
  • 170.980 m² perceel
  • 5 slaapkamers
Prijs op aanvraag

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
26 oktober 2019
Verkoopdatum
2 februari 2021
Looptijd
15 maanden

Omschrijving

LANDGOED “SCHOUWSE HOEVE” RENESSE GELEGEN DIRECT ACHTER DE ZEEUWSE DUINEN

Bij het Zeeuwse dorp Renesse, gelegen op de kop van Schouwen-Duiveland, direct gelegen achter de duinen, vlakbij het strand en aan het oog onttrokken door een dennenbos, het prachtige landgoed “Schouwse Hoeve”. Op het landgoed zelf ligt verscholen in het groen een tweetal villa’s. Naast de mogelijkheid om het 17 hectare grote landgoed in het geheel te verwerven is het ook mogelijk om een gedeelte van het landgoed aan te schaffen: Duinwekken 10 en Luieweg 4.

Landgoed “Schouwse Hoeve” Duinwekken 10 heeft bij splitsing een perceeloppervlak van circa 8,5 hectare met een grote villa. Landgoed “Schouwse Hoeve” Luieweg 4 meet eveneens circa 8,5 hectare waarop een grote (witte) bungalow staat. Het gehele landgoed blijft ook na splitsing gerangschikt onder de natuurschoonwet van 1928).

Kijk ook op de landingspagina landgoedschouwsehoeve punt nl

UNIEK
Nergens in Nederland is het mogelijk om in zo’n prachtige natuurlijke omgeving vrijwel aan het strand te wonen. De Randstad, Noord-Brabant en België liggen op slechts 30-60 autominuten Op dit landgoed kán het. Bovendien zijn hier de meeste zonuren per jaar van Nederland!

ALGEMEEN
Het bebost gedeelte van het landgoed bestaat nu overwegend uit dennenbos. Verdeeld over het terrein zijn een aantal oude veedrenkputten te vinden. Menselijke inbreng is in de afgelopen decennia minimaal gebleven en beperkt zich tot het nastreven van een evenwicht tussen de grote natuurwaarde en de woonfunctie. Inmiddels is het landgoed en het omliggend gebied een beschermd natuurmonument. Kortom: een werkelijk unieke en riante woonomgeving voor strand- en natuurliefhebbers en daardoor ook een droomlocatie voor paardenliefhebbers.

TWEE VILLA’S
In 1962 zijn op het landgoed een tweetal villa’s gebouwd, ontworpen door de Rotterdamse architect Herman Haan, te weten de villa aan de Duinwekken 10 en een bungalow aan de Luieweg 4, die in 1975 en 1996 in het bezit zijn gekomen van de huidige eigenaar. Naast behoud van deze woningen is het ook mogelijk om op deze locatie twee nieuwe riantere woningen te realiseren tot ongeveer tweemaal de huidige grootte.

LANDGOED “SCHOUWSE HOEVE” DUINWEKKEN 10
Deze villa dateert uit 1962 en ligt op een open plek en is omgeven door dennenbos, duinen en weide en heeft een eigen toegangsweg met toegangshek. Langs de toegangsweg liggen de paardenstallen en de buitenbak. Naast de villa bevindt zich in een duin een oude bunker in goede staat, die kan worden gebruikt als atelier, multifunctionele ruimte of kantoor. De tennisbaan is zichtbaar vanuit de living en het terras. De villa is in 1980 uitgebreid verbouwd tot een mooie comfortabele plek voor permanente bewoning. De staat van onderhoud van de villa is goed en het wooncomfort optimaal.

INDELING
De villa bestaat uit twee bouwlagen. Omdat de woning in een duinkom is gebouwd, is er niet echt sprake van een souterrain of een begane grond. In de onderste laag bevinden zich twee ruime garages, een wijnkelder, een werkplaats, een tweetal bergruimtes en een stookruimte. De tweede laag is grotendeels voorzien van een marmeren vloerafwerking met vloerverwarming. Indeling: entree, hal, keuken en bijkeuken, royale living in Z-vorm, serre, biljartkamer, toilet, inpandig zwembad met doucheruimte, masterbedroom met badkamer, 3 gastenkamers, 2e badkamer en een kantoorruimte.

Langs de hele zuidzijde ligt een groot buitenterras. Een glazen scherm en een pergola zorgen voor een knusse hoek bij felle zon of wind. Zowel buiten als binnen in de living bevinden zich openhaarden. Met behulp van koepels, grote ramen en schuifpuien is er optimaal gebruik gemaakt van het licht en de verbinding met de natuur. Afgezien van het ruisen van de wind in de duinen en het bos, en het geluid van de zee en de vogels, is het er heerlijk stil. Geen wonder dat de reeën en damherten uit de wijde omgeving het landgoed zijn gaan beschouwen als hun rustgebied.

DUINWEKKEN 10: (BEBOUWINGSMOGELIJKHEDEN)
Perceeloppervlak: ca. 85.000 m²
Bouwvlak: ca. 310 m² + ca 135 m² overdekte buitenruimte
Vloeroppervlak: ca. 525 m²
Inhoud: ca. 1.960 m3

LANDGOED “SCHOUWSE HOEVE” LUIEWEG 4
Deze bungalow doet momenteel dienst als gastenverblijf maar heeft een volwaardige woonbestemming. Bovendien heeft het een eigen toegangsweg met hek, waardoor de privacy van beide panden gewaarborgd is. Deze bungalow wordt “het Witte Huis” genoemd en doet Mediterraan aan met zijn markante witte zuilen die helder afsteken tegen het groen van de dennen en het gazon. Het is een heel licht huis, mede door de aanwezigheid van veel ramen aan de zuidzijde en lichtkoepels. En dankzij deze transparantie is er een vrij uitzicht op de onbeschrijflijk mooie natuur waarin je letterlijk de reeën en damherten voorbij ziet dartelen en grazen.

INDELING
Entree, hal, toilet, royaal inpandig zwembad met toilet- en doucheruimtes, serre, living met schouw, keuken met bijkeuken. De living loopt rond de keuken waardoor er een heel ruimtelijk effect ontstaat en men zich midden in het bos waant. Masterbedroom met badkamer, twee gastenkamers met ieder een eigen toilet- en douchegelegenheid. Op het zuiden is er een deels overkapt terras.

LUIEWEG 4: (BEBOUWINGSMOGELIJKHEDEN)
Perceeloppervlak: ca. 85.000 m²
Bouwvlak: ca. 260 m² + ca 120 m² overdekte buitenruimte
Vloeroppervlak: ca. 470 m²
Inhoud: ca. 1.800 m3

UNIEKE WONINGEN OF NIEUWBOUWLOCATIE OP KORTE OF LANGE TERMIJN
Het is mogelijk de bestaande opstallen aan de Duinwekken 10 en Luieweg 4 door nieuwbouw te vervangen of uit te breiden. Binnen het bestemmingsplan is het mogelijk om een beduidend groter bouwvolume (bijna twee keer zo groot) te realiseren, mits dit binnen het bouwperceel blijft en qua hoogte en dergelijke voldoet aan regels binnen het bestemmingsplan. Ook is het mogelijk een extra woonlaag te realiseren alsmede ondergrondse bouw.

Hiervoor is - in opdracht van de eigenaar - een massastudie/artist impression gemaakt die inzicht geeft in de bebouwingsmogelijkheden op deze locatie. Het is uiteraard ook mogelijk de bestaande opstal te verbouwen of – indien gewenst - uit te breiden, zolang het maar past binnen het huidige bestemmingsplan. De massastudie is in deze prospectus opgenomen. Voor dergelijke plannen zal te allen tijde een volledige omgevingsvergunning (bouwaanvraagprocedure) moeten worden aangevraagd.

Dit traject is, evenals een herrangschikkingsaanvraag voor de NSW, voor de toekomstige koper. Voor de exacte bestemming en de mogelijkheden op dit perceel verwijzen wij u naar de website van ruimtelijkeplannen.nl

KORTOM
Landgoed “Schouwse Hoeve” is een ultieme plek op Schouwen-Duiveland, achter de blonde duinen, vlak aan zee en midden in de natuur. Het is een geweldige plek om in elk seizoen van de natuur en de zee te genieten, avonturen te beleven, energie op te doen, en met gelijkgestemden ervaringen op te doen en herinneringen te delen. Een plek om tot elkaar te komen. Paard te rijden, tennissen, zwemmen en boswandelingen maken, waarbij het wild voor je uitschiet. Een plek die in de familie blijft. “Schouwse Hoeve” is een uniek potentieel familie-erfstuk, mede door de fiscale voordelen bij vererving, dankzij de NSW-status.

UNIQUE SELLINGPOINTS
* Het totale landgoed “Schouwse Hoeve” is ruim 17 hectare groot en gerangschikt onder de NSW;
* Het landgoed kan in zijn geheel of in twee vooraf vastgestelde delen worden verworven;
* Op het landgoed staan twee villa’s die door verbouw of nieuwbouw volledig aan de eigen wensen kunnen worden aangepast, en vergroot tot ongeveer tweemaal de huidige grootte.
*Het landgoed heeft evenals de directe omgeving een diversiteit aan natuur: bos, zee, weiden, water en duinlandschap, en is een heerlijke plek om voor paardenliefhebbers eindeloze strandritten te maken, of om al wandelend of fietsend van de veelzijdige natuur te genieten.
* Een dergelijk groot landgoed met volledige privacy, en zó dichtbij zowel bos, duinen en de zee, is uniek in Nederland en dus verder niet te koop;
* Een fantastische plek om te wonen, te genieten met familie en vrienden met alle voorzieningen op loop/fietsafstand van het gezellige dorp Renesse en Burgh-Haamstede.

LANDGOED “SCHOUWSE HOEVE” ALS NSW LANDGOED EN NATUURMONUMENT
Het landgoed is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928. Dit houdt onder meer in dat de eigenaar van het landgoed in aanmerking kan komen voor diverse fiscale tegemoetkomingen mits het landgoed in stand gehouden wordt en toereikend wordt beheerd. Onder de huidige NSW beschikking van het landgoed geldt dat er 2 woningen zijn toegestaan, dat zijn de beide huidige locaties van de panden. Bij splitsing van het landgoed zal een een herrangschikkingsaanvraag voor de NSW-status moeten worden gedaan. Pas als hiervoor schriftelijk toestemming wordt verkregen van het ministerie kan de splitsing definitief doorgang vinden.

KADASTRALE PERCELEN LANDGOED “SCHOUWSE HOEVE”
Perceel ha a ca
H77 1 55 70 00 Woonhuis Duinwekken 10
H555 1 29 80 Vijver deel.
H556 0 70 30 Woonhuis Luieweg 4
H557 2 99 30 Deel bij paardenstal
H558 10 54 70 Bos en wei
TOTAAL 17 9 80

VOORDELEN NATUURSCHOONWET
Hieronder treft u vrijblijvend enige informatie aan betreffende de voordelen van een landgoed welke is gerangschikt onder de natuurschoonwet 1928. Het landgoed is onder de NSW gerangschikt. De NSW biedt veel maatschappelijke voordelen, de allerbelangrijkste is de instandhouding van vele prachtige buitenplaatsen, landgoederen en natuurgebieden. Dit wordt mede gerealiseerd door de eigenaren van NSW landgoederen een aantal fiscale voordelen te bieden.

MEER INFORMATIE?
Wij informeren u graag!

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Prijs op aanvraag
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Landgoed, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1960-1970
Soort dak
Plat dak bedekt met bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
1.000 m²
Perceel
170.980 m²
Inhoud
3.500 m³

Indeling

Aantal kamers
10 kamers (5 slaapkamers)
Badkamervoorzieningen
Sauna
Aantal woonlagen
1 woonlaag
Voorzieningen
Airconditioning, rookkanaal, sauna, schuifpui en zwembad

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel en elektrische boiler
Cv-ketel
Gas gestookt combiketel, eigendom

Kadastrale gegevens

RENESSE H 77
Kadastrale kaart
Oppervlakte
15.570 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
RENESSE H 555
Oppervlakte
12.980 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
RENESSE H 556
Oppervlakte
7.030 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
RENESSE H 557
Oppervlakte
29.930 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
RENESSE H 558
Oppervlakte
105.470 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan bosrand, aan rustige weg, beschutte ligging, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht en zeezicht
Tuin
Achtertuin, tuin rondom, voortuin en zijtuin

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaande stenen berging
Voorzieningen
Elektra, verwarming en stromend water

Garage

Soort garage
Parkeerkelder

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Betrokken makelaar

Woningmarkt Beta

Gem. vraagprijs

Hoogenboomlaan

Heel Renesse

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Gem. vraagprijs per m2

Hoogenboomlaan

Heel Renesse

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs / m2 te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Hulp nodig bij het kopen?

Met een makelaar krijg je meer inzichten in de woningmarkt.

arrow-right Vind een makelaar
Gebaseerd op verkochte woningen in deze buurt in het afgelopen jaar. Meer informatie

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.