• Verkocht

Boerhaavestraat 7 6001 AV Weert Maaspoort

Uitgelichte kenmerken

  • 274 m² wonen
  • 1.130 m² perceel
  • 4 slaapkamers
€ 695.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
21 mei 2020
Verkoopdatum
29 december 2020
Looptijd
7 maanden

Omschrijving

- Een ''once in a lifetime chance'' om eigenaar te worden van een unieke vrijstaande villa op een echte toplocatie in het centrum van Weert met veel leefruimte en gigantisch veel mogelijkheden!
- Gelegen op een prachtig perceel van maar liefst 1130 m2!
- Het pand betreft een voormalige oogarts praktijk en beschikt over prachtige bewaard gebleven originele details!
- Het pand bestaat enerzijds uit een karakteristiek woonhuis met een riante woonkamer, 5 slaapkamers en een prachtige ruime stadstuin en anderzijds over een royale voormalige praktijkruimte met bijbehorende wachtruimtes en assistentenkamers.
- Het totaal betreft een uniek renovatieproject met tal van mogelijkheden, zowel zakelijk, hobbymatig als privé!
- Op loopafstand van het Weerter stadscentrum, het Sint Jans Gasthuis, op korte afstand van het NS-Intercitystation en in de directe nabijheid van scholen en een scala aan winkel-, zorg-, sport- en horecavoorzieningen!
- Vanuit de woning is er een uitstekende verbinding naar de autosnelweg A2 Maastricht - Eindhoven en de diverse belangrijke uitvalswegen!

Indeling:

Entree:
Middels een looppad door de voortuin is de karaktervolle verhoogd gelegen entree toegankelijk. De voorzijde van de woning bestaat uit gazonpartijen en borders met volwassen beplanting. De raampartijen zijn voorzien van handmatig bedienbare zonneschermen.

Ontvangsthal:
Middels de authentieke voordeur is het eerste deel van de ontvangsthal toegankelijk. De hal is fraai afgewerkt met glas-in-lood ramen en geglazuurde wandtegels. In het tweede deel van de hal bevindt zich de garderobe en de toiletruimte. Vanuit de hal zijn de woonkamer, de voormalige spreekkamer, voormalige wachtkamer, keuken en trapopgang naar de verdieping toegankelijk.

Woonkamer:
Riante woonkamer met diverse indeling- en uitbreidingsmogelijkheden. De kamer kenmerkt zich door het fraaie hoge plafond en is voorzien van een houten vloer met vloerbedekking. Vanuit de woonkamer is het achterliggende verhoogde terras en de tuin toegankelijk. De grote raampartijen en deur met glas zorgt voor een hoge mate van lichtinval en een aangenaam contact met de tuin en voorliggende omgeving. De raampartij aan de achterzijde beschikt over een rolluik en de raampartijen aan de voorzijde zijn voorzien van handmatig bedienbare zonneschermen.

Werkkamer:
De werkkamer beschikt eveneens over een prachtig tuincontact en biedt diverse mogelijkheden. De kamer kenmerkt zich door de karaktervolle erker (voorzien van rolluik). Vanuit de kamer zijn het verhoogd gelegen terras, de speelkamer en de hal toegankelijk.

Speelkamer:
De speelkamer beschikt over een kamerhoge maatwerk kastenwand met een verborgen deur naar de achterliggende gang en biedt middels openslaande deuren (voorzien van rolluik) toegang tot de tuin. Ook deze kamer biedt wederom veel mogelijkheden.

Keuken:
Vanuit de hal is middels een schuifdeur toegang tot de aan de voorzijde van de woning gesitueerde keuken. De keuken beschikt over een eenvoudige tweedelige keukenopstelling en is afgewerkt met karaktervolle geglazuurde wandtegels en mozaïek vloertegels met vloerbedekking. De raampartijen zorgen voor een veel lichtinval en een aangenaam contact met buiten. De raampartijen aan de zijkant zijn voorzien van rolluiken. Vanuit de keuken zijn de hal, de meterkast, de kelder en de gang naar de voormalige achterliggend praktijkruimtes toegankelijk.

Toiletruimte:
Vanuit de ontvangsthal is de toiletruimte toegankelijk. De toiletruimte is afgewerkt met geglazuurde wandtegels en beschikt over een staand toilet en een authentieke wastafel.

Gang naar voormalige praktijk:
Vanuit het woonhuis is er middels de gang toegang tot het achtergelegen voormalige praktijkgedeelte. De gang is afgewerkt met karaktervolle natuursteen tegels en biedt toegang tot de 2e inkomhal. Vanuit de 2e hal zijn het zonnige terras aan de zijkant, de achtertuin, de voormalige wachtruimte, een voormalige assistentenkamer en een toiletruimte toegankelijk.

Toiletruimte (niet afgebeeld):
Deels betegelde toiletruimte met een staand toilet en een fonteintje.

Voormalige wachtruimte:
Royale wachtruimte met een hoog plafond en een grote maatwerk bank met bergruimte. De ruimte is afgewerkt met marmoleum tegels. De grote raampartij zorgt voor een zeer hoge mate van lichtinval. Vanuit de wachtruimte zijn de 2e hal en de royale multifunctionele praktijkruimte toegankelijk.

Voormalige assistentenkamer:
De voormalige assistentenkamer is toegankelijk vanuit de 2e inkomhal en de praktijkruimte. De kamer is afgewerkt met vloerbedekking en voorzien van een speels raam dat in contact staat met de wachtruimte. De grote raampartij zorgt voor veel lichtinval een een aangenaam contact met de tuin.

Voormalige praktijkruimte:
Imposante voormalige praktijkruimte met een tal van mogelijkheden. De multifunctionele praktijkruimte staat in een fraai contact met de tuin en zou o.a. kunnen worden getransformeerd naar een prachtige woonkamer, leefkeuken, hobbyruimte en/of kantoor/praktijk aan huis. De hoogte van de ruimte zou volledig benut kunnen worden waardoor de ruimte nog imposanter kan worden. Middels openslaande deuren is er toegang tot de tuin. Vanuit de praktijkruimte is er tevens toegang tot het achterliggende portaal, een slaapkamer, badkamer en een wasruimte.

Gastenkamer begane grond:
Vanuit de badkamer en de tuin is er toegang tot een ruime levensloopbestendige slaapkamer (voormalige slaapkamer assistente), gelegen aan de achterzijde van de woning. De kamer beschikt over een kamerhoge kastenwand en een wastafel met een bijbehorend planchet.

Badkamer:
De badkamer beschikt over een douche en een toilet. Middels een deur met glas is er toegang tot de achterliggende wasruimte.

Berging/ archiefruimte:
De wasruimte is voorzien van een mozaïek vloer en beschikt over een kleine keukenopstelling met een terrazzo werkblad en bergruimte.

1e Verdieping:Overloop: Middels de bordestrap is de overloop op de 1e verdieping toegankelijk. De trapopgang is bekleed met vloerbedekking en beschikt over een prachtige authentieke leuning. De kleurrijke authentieke glas-in-lood raampartij zorgt voor een aangename daglichttoetreding. Vanuit de overloop is er toegang tot 4 ruime slaapkamers en een badkamer.

1e Slaapkamer:
Ruime (hoofd)slaapkamer, gelegen aan de voorzijde van de woning. De kamer beschikt over een tweetal muurkasten en biedt voldoende ruimte voor een groot tweepersoonsbed. Vanuit de kamer is er toegang tot de badkamer en suite.

Badkamer:
Ruime badkamer met een ligbad/douche, een bidet en een tweetal wastafels met bijbehorend planchetten en spiegels. Vanuit de badkamer is er toegang tot een separate toiletruimte en een multifunctionele extra kamer.

Toiletruimte:
Deels betegelde toiletruimte met een staand toilet.

Multifunctionele kamer:
Multifunctionele extra kamer (voormalige slaapkamer) met diverse mogelijkheden. Uitermate geschikt om bij de badkamer te betrekken.

2e Slaapkamer:
Wederom een ruime slaapkamer, ditmaal gelegen aan de achterzijde. De kamer beschikt over een muurkast en biedt voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed en een kledingkast. De kamer is tevens voorzien van wastafel met een bijbehorend planchet en een spiegel.

3e Slaapkamer:
De 3e slaapkamer is eveneens gelegen aan de achterzijde en beschikt over een muurkast en een wastafel met een bijbehorend planchet en een spiegel. De kamer biedt voldoende ruimte voor een bed. Middels een deur is er toegang tot het balkon.

4e Slaapkamer:
Ook de 4e slaapkamer is gelegen aan de achterzijde en beschikt over een muurkast en een wastafel met een bijbehorend planchet en een spiegel. De kamer biedt voldoende ruimte voor een bed. Middels een deur is er toegang tot het balkon.

Kelder:
Vanuit de keuken is de kelder toegankelijk. De kelder bestaat uit een stookkelder, een wijnkelder en een provisiekelder. De stookkelder beschikt over veel bergruimte en biedt plaats aan de opstelling van een tweetal CV-ketels; Nefit HR. De plafonds van alle ruimtes zijn voorzien van isolerende folie.

Wijnkelder:
Ruime wijnkelder met diverse vaste wijnrekken. Vanuit de wijnkelder is er toegang tot de kruipruimte.

Provisiekelder (niet afgebeeld):
Praktische provisiekelder met diverse bergschappen.

Terras en tuin:
Vanuit diverse plekken in de woning en middels een achterom is het verhoogd gelegen terras toegankelijk. Het terras biedt een prachtig zicht op de tuin en geniet optimale privacy. Het terras is afgewerkt met leisteen tegels en biedt middels een aantal treden toegang tot de tuin. De tuin is volledig omheind en bestaat uit een een groot gazon en diverse plantenborders met prachtige volwassen bomen, planten en struiken. De tuin beschikt verder over een buitenkraan en is op diverse plaatsen voorzien van elektra en verlichting. De tuin beschikt over diverse zon- en schaduw biedende plekken en biedt uitstekende mogelijkheden tot het realiseren van o.a. een zwembad met bijbehorende voorzieningen.

Tuinberging:
Vanuit de tuin is er tevens toegang tot een praktische tuinberging. De tuinberging beschikt over veel bergruimte en is voorzien van elektra en verlichting.

Binnenplaats:
Vanuit de gang, de 2e inkomhal en de achterom is de zonnige binnenplaats aan zijkant van de woning toegankelijk. Het terras is volledig omheind en biedt diverse mogelijkheden. Vanuit het 2e terras is toegang tot de garage. Middels een fraai bronzen poort (Wim Rijvers) is er toegang tot de voorzijde van de woning.

Garage:
Ruime vrijstaande garage met een kantelpoort en veel praktische bergruimte. De garage beschikt tevens over een aparte bergruimte met aansluitingen voor het witgoed. De garage biedt wederom veel bergruimte. De garage is uitermate geschikt voor het stallen van een auto en/of meerdere fietsen.

Achterom:
Vanuit de straatzijde is er via de zijkant van de woning middels een looppad met looppoortje toegang tot de tuin.

Ligging:
Gelegen op een uiterst centrale toplocatie, op loopafstand van het Weerter stadscentrum, op korte afstand van het NS-Intercitystation en in de directe nabijheid van scholen en een scala aan winkel-, zorg-, sport- en horecavoorzieningen. Vanuit de woning is er een uitstekende verbinding naar de autosnelweg A2 Maastricht - Eindhoven en de diverse belangrijke uitvalswegen.

Artist Impressions:
De getoonde artist impressions laten zien dat de woning over een tal van mogelijkheden beschikt.

Woonkamer:
In de impressie zijn de muren tussen de woonkamer, eetkamer (voormalige spreekkamer) en de voormalige wachtkamer doorgebroken en zijn er diverse glazen deuren en puien gerealiseerd waardoor er een prachtige open leefruimte met fraai tuincontact ontstaat.

Voormalige praktijkruimte:
De artist impression laat zien wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van de voormalige praktijkruimte, assistentenkamer en wachtruimte. Door de hoogte van het plafond volledig te benutten en diverse muren door te breken ontstaat ook hier een prachtige open leefruimte. Door het realiseren van grote kamerhoge puien met openslaande deuren ontstaat er een grote hoeveelheid lichtinval en een prachtig contact met de tuin. De voorliggende voormalige assistentenkamer en wachtruimte kunnen tevens worden ingericht als separate ruimtes zoals een extra eetkamer, speelkamer, hobbyruimte en/of bijkeuken. De voormalige wachtruimte kan tevens in contact worden gezet met het voorliggende 2e terras.

Achtertuin:
Onderstaande artist impression laat de mogelijkheden van de achtertuin zien. De grote puien met openslaande deuren zorgen dat er vanuit vrijwel alle vertrekken op de begane grond een prachtig contact met de tuin ontstaat. Door de grootte van het perceel alsmede het feit dat de villa en haar omgeving is omsloten door volwassen bomen geniet de tuin optimale privacy en zijn er uitstekende mogelijkheden tot het realiseren van o.a. een buitenzwembad. De voormalige slaapkamer op de begane grond alsmede de bijbehorende badkamer en wasruimte zijn i.c.m. met o.a. een zwembad uitermate geschikt ter realisatie van eventuele spa-ruimte.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 695.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 2.536
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1950
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
274 m²
Overige inpandige ruimte
40 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
3 m²
Externe bergruimte
21 m²
Perceel
1.130 m²
Inhoud
1.355 m³

Indeling

Aantal kamers
12 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Ligbad, 2 douches en 2 toiletten
Aantal woonlagen
2 woonlagen en een kelder
Voorzieningen
Buitenzonwering, rolluiken en rookkanaal

Energie

Energielabel
G Wat betekent dit?
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
1x Nefit HR 43 en 1x Nefit HRC 30 (gas gestookt combiketel uit 2007, eigendom)

Kadastrale gegevens

WEERT S 197
Kadastrale kaart
Oppervlakte
800 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
WEERT S 1704
Oppervlakte
330 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg en in centrum
Tuin
Achtertuin en voortuin
Achtertuin
575 m² (30 meter diep en 16 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het noorden bereikbaar via achterom

Bergruimte

Schuur/berging
Inpandig

Garage

Soort garage
Vrijstaande stenen garage
Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Elektra en stromend water

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren, op eigen terrein en parkeervergunningen
Betrokken makelaars

NVM verkoopmakelaar

Saelmans Makelaardij

Bel 0495-533893

NVM aankoopmakelaar

Sharon Bish Makelaardij

Bel 0495-851 555
Een funda gebruiker (zoeken en aankoop)
Boerhaavestraat 7
9,8
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Het contact en de omgang met de makelaar en haar collega's was heel prettig. Ze heeft ons enorm geholpen met goede adviezen.
Bereikbaarheid en communicatie
9
Deskundigheid
10
Onderhandeling en resultaat
10
Prijs / kwaliteit
10
Reactie van Sharon Bish Makelaardij
Fijn dat we in onze dienstverlening de toegevoegde waarde konden zijn bij de aankoop van jullie bijzondere woonhuis met zo een mooie historie. Nog een maandje voorpret en dan kan het ontstaan van een nieuw thuis zich ten volle ontplooien! Heel fijn...en bijzonder. We zien elkaar bij de oplevering! Hartelijke groet, Sharon Bish

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.