• Verkocht

Koningsweg 44 1778 JN Westerland Westerland

Uitgelichte kenmerken

  • 120 m² wonen
  • 1.500 m² perceel
  • 4 slaapkamers
€ 419.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
11 november 2020
Verkoopdatum
28 november 2020
Looptijd
2 weken

Omschrijving

Met weids uitzicht richting de Wieringermeerpolder woont u hier enorm vrij in deze verrassend ruime vrijstaande woning op een kavel van maar liefst 1500 m²! De mogelijkheden zijn eindeloos. Totaal 4 slaapkamers en grote keuken. Grote vrijstaande verwarmde garage voor 2 auto's met dubbele stalen kanteldeur en grote vliering. De buitenruimte? Een perceel van 1500 m² biedt naast comfort en privacy, het ultieme buitenleven! Chalet wat dit object uitermate geschikt maakt als mantelzorgwoning, maar ook een eigen kantoor / praktijkruimte of een Bed & Breakfast behoren hier tot de mogelijkheden!

Indeling begane grond
U komt de woning binnen middels de zijentree met hal met toegang tot de bijkeuken met cv opstelling en deur naar tuin. In de hal is tevens de badkamer met wastafel, douche en lichtkoepel, separaat toilet met staand closet en de meterkast. Deur naar de open keuken in hoekopstelling en een bar met extra opbergruimte. De gehele begane grond heeft een plavuizenvloer met in de woonkamer vloerverwarming. Aan de voorzijde plek voor een grote eettafel en vrij uitzicht. Aan de achterzijde de zitkamer met openslaande tuindeuren naar het terras.

1e etage
Trap naar de 1e etage met riante overloop met veel lichtinval. In totaal 4 slaapkamers, waarvan de voorste 2 beide met inbouwkasten. Losse inloop kast. Aan de achterzijde de ruime ouderslaapkamer met zonnig balkon. Separaat toilet met staand closet en fontein.

Garage
Grote garage met betonvloer, geïsoleerd en verwarmd. Koud en warm water aanwezig. Twee stalen kanteldeuren en 2x loopdeur. Tevens een ruime bergvliering.

Tuin
Het perceel is maar liefst 1500 m² met riante oprit. De tuin bij het "grote" huis heeft een terras, gazon, heerlijke nieuwe veranda, gepotdekselde schutting en een achter terras. Naast de garage is het volledig bestraat. Halverwege het perceel staat het chalet in l-vorm. Aan de achterzijde de grote tuin met terras, klein schuurtje met elektra en groot gazon met wat bomen en vaste planten. Aan de achterzijde van het perceel is ruimte gemaakt voor extra parkeerplekken.

Chalet
Entree met toegang tot de woonkamer met open hoekkeuken met inductiekookplaat en inbouwkoelkast. Twee slaapkamers, separaat toilet en een bijkeuken met hierin de inloopdouche en plek voor de wasmachine en wasdroger. Voor het chalet een nieuw aangelegd terras.

Een plek die u moet zien en ervaren om te kijken naar alle verschillende mogelijkheden die deze woning u te bieden heeft.

PRIJS
Vraagprijs € 419.000,- k.k.

KADASTRALE GEGEVENS
Gemeente : WIERINGEN, Sectie en nummer: I 187 , Groot : 15 are, 0 centi-are.

BESTEMMING
De bestemming van dit object is woonbestemming.

INHOUD
De inhoud van de woning is 403 m³;
De inhoud van de schuur is 240 m³;
De inhoud van de chalet is 188 m³.

1. De gebruiksoppervlakte wonen is 120 m²;
2. De overige inpandige ruimtes is 0 m²;
3. De gebouwgebonden buitenruimte is 5 m² (loggia);
4. De externe bergruimte is 88 m² (48 m² chalet, 40 m² schuur);
Dus totaal is de gebruiksoppervlakte: 213 m².

JURIDISCH en ERFDIENSTBAARHEDEN
De woning staat op een kavel eigen grond en het betreft een geheel kadastraal perceel.
Er zijn geen bijzondere erfdienstbaarheden bekend.

BOUWJAAR
1920 : bouwjaar woning.
1982 : dak geïsoleerd
1994 : vloer geïsoleerd woonkamer met vloerverwarming

INSTALLATIES
Woonhuis: gasgestookte C.V.-installatie merk Vaillant, bouwjaar 2003 met radiatoren en deels vloerverwarming (woonkamer).
Meterkast met voldoende groepen.
Chalet: gasgestookte C.V.-installatie merk Remeha Combiketel, bouwjaar 2019 met radiatoren en deels vloerverwarming (badkamer / bijkeuken). Meterkast met voldoende groepen.
De woning en het chalet zijn aangesloten op het gemeenteriool.

BOUWAARD en ISOLATIE
Traditioneel gebouwde woning met fundering op staal (betonfundering) betonnen begane grond vloer, keukenvloer is van hout en houten verdiepingsvloer. Spouwmuren en hardhouten kozijnen met dubbel glas. 1e etage woning heeft enkel glas. Zadel dak met pannen gedekt. Loggia plat houten dak met bitumen.

ENERGIELABEL
Het voorlopige Energielabel voor dit object is: G.

ONDERHOUD
De woning is goed onderhouden.

PARKEERMOGELIJKHEDEN
Ruime voldoende parkeergelegenheid op eigen oprit en tevens aan de achterzijde op de kavel extra parkeergelegenheid.

BIJZONDERHEDEN
Tal van mogelijkheden op een heel grote kavel.

AANVAARDING
Aanvaarding is in overleg.

Bijzonderheden
Informatie van gemeente Hollands Kroon over mantelzorgwoning:

Mantelzorgwoning vergunningvrij?
Per 1 november 2014 is het Besluit omgevingsrecht in werking getreden. Deze wijziging biedt meer mogelijkheden om aan- en uitbouwen van bestaande gebouwen (woningen en bedrijfsgebouwen) en bijgebouwen in het achtererfgebied vergunningvrij te bouwen. Eveneens wordt het mogelijk om mantelzorgwoningen vergunningvrij te bouwen. In dit artikel zal nader worden omschreven wanneer een mantelzorgwoning vergunningvrij gerealiseerd kan worden, welke regels gelden voor mantelzorgwoningen in het buitengebied en wat er met de mantelzorgwoning moet gebeuren als de mantelzorg eindigt.

Wat is mantelzorg precies?
Bij huisvesting in verband met mantelzorg gaat het om de huisvesting in of bij een woning van maximaal één huishouden van maximaal twee personen, waarvan ten minste één persoon mantelzorg verleent aan of ontvangt van een bewoner van de woning. De eis van maximaal twee personen aan het huishouden dat een mantelzorgwoning mag betrekken, maakt duidelijk dat zich niet een compleet gezin met kinderen vergunningvrij kunnen vestigen. De mogelijkheid tot huisvesting van een mantelzorgbehoevende is overigens niet beperkt tot ouders. Ook andere zorgbehoevenden, zoals kinderen of andere familieleden, kunnen hier aanspraak op maken.
De regeling om vergunningvrij te kunnen bouwen is bedoeld voor mantelzorggevallen waarin een persoon intensieve zorg of ondersteuning nodig heeft, die niet in het kader van een hulpverlenend beroep wordt geboden aan een hulpbehoevende, ten behoeve van zelfredzaamheid of participatie, rechtstreeks voortvloeit uit een tussen personen bestaande sociale relatie, die de gebruikelijke hulp van huisgenoten voor elkaar overstijgt. De behoefte van mantelzorg kan worden aangetoond met een verklaring van een huisarts, wijkverpleegkundige of andere door de gemeente aangewezen sociaal-medisch adviseur. Kenmerkend voor het begrip is dat het gaat om niet beroepsmatige verleende zorg, maar de zorg die wordt geboden door bijvoorbeeld gezinsleden of directe familie. Er moet sprake zijn van een sociale band tussen de zorgverlener en de hulpbehoevende.

Voorwaarden vergunningvrij bouwen / verbouwen
Iemand die mantelzorg nodig heeft kan in het achtererfgebied van zijn mantelverzorger gaan wonen. Andersom is ook mogelijk. De mantelzorgwoning wordt aangemerkt als een bijbehorend bouwwerk. De regels voor het bouwen van een bijbehorende bouwwerken zijn van toepassing op deze woning. Dit houdt onder meer in dat de woning om vergunningvrij te kunnen worden gebouwd aan de volgende regels moet voldoen:
o alleen mag worden gebouwd op het achtererfgebied bij een bestaande woning;
o als het gebouw op niet meer dan 4 meter van het oorspronkelijk hoofdgebouw staat (de woning van de verzorgers dus), mag het niet hoger zijn dan het oorspronkelijke hoofdgebouw en niet hoger dan 5 meter;
o als het gebouw op meer dan 4 meter van het oorspronkelijk hoofdgebouw staat, mag het niet hoger zijn dan 3 meter, zijn voorzien van een schuin dak, de dakvoet niet hoger dan 3 meter, de daknok gevormd door twee of meer schuine dakvlakken, met een hellingshoek van niet meer dan 55°;
o de mantelzorg moet dichtbij geboden worden, vanuit het op hetzelfde perceel gelegen hoofdgebouw, dus waar de hulpverlener zelf woont en de hulpvrager ook gaat wonen.

Naast deze regels geldt een maximale oppervlakte voor bijbehorende bouwwerken (en dus ook voor mantelzorgwoningen), namelijk:
o bebouwingsgebied kleiner dan of gelijk aan 100 m2: 50% van het bebouwingsgebied;
o bebouwingsgebied 100 – 300 m2: 50 m2 + 20% van het deel van het bebouwingsgebied dat groter is dan 100 m2;
o bebouwingsgebied groter dan 300 m2: 90 m2 + 10% van het deel van het bebouwingsgebied dat groter is dan 300 m2, tot een maximum van in totaal 150 m2.

Voor mantelzorgwoningen in het buitengebied geldt een uitzondering op de maximale oppervlakte. Een mantelzorgwoning mag in het buitengebied worden gerealiseerd als het gaat om een bijbehorend bouwwerk dat geheel of in delen kan worden verplaatst (woonunit, woonwagen of andersoortig verplaatsbaar gebouw), de oppervlakte van het bouwwerk niet meer bedraagt dan 100 m² en het gaat om een perceel buiten de bebouwde kom. Eveneens is het mogelijk om ook een al bestaand bijbehorend bouwwerk (geheel of gedeeltelijk) te gebruiken en in te richten ten behoeve van huisvesting in verband met mantelzorg. Ook een bestaand (met omgevingsvergunning gebouwd) bijbehorend bouwwerk, dat in de maatvoering en plaatsing niet voldoet aan de randvoorwaarden van een vergunningvrij bijbehorend bouwwerk, kan worden gebruikt voor huisvesting in verband met mantelzorg. Indien voor het kunnen gebruiken en inrichten van het bouwwerk voor huisvesting in verband met mantelzorg bouwwerkzaamheden nodig zijn, dan kunnen deze vergunningvrij plaatsvinden mits aan de volgende voorwaarden wordt voldaan: geen verandering van de draagconstructie, geen verandering van de brandcompartimentering of beschermde subbrandcompartimentering, geen uitbreiding van de bebouwde oppervlakte en geen uitbreiding van het bouwvolume.

Wat als de mantelzorg eindigt – kapitaalvernietiging?
Een bijbehorend bouwwerk in een achtererfgebied moet in beginsel altijd ondergeschikt zijn aan het hoofdgebouw en daarnaast mag door het realiseren van een bijbehorend bouwwerk het aantal woningen niet toenemen. Bij een mantelzorgwoning wordt op dit beginsel een uitzondering gemaakt.
Mocht de mantelzorg echter worden beëindigd dan zullen de eisen met betrekking tot de functionele ondergeschiktheid en het niet mogen veranderen van het aantal woningen wederom van kracht zijn. Om het bijbehorend bouwwerk dan weer functioneel ondergeschikt te maken zullen alle eventuele aanwezige voorzieningen die het bijbehorende bouwwerk voor bewoning geschikt maken, moeten worden verwijderd. Denk er dus aan dit kapitaalvernietiging kan opleveren.

Conclusie
Het is dus mogelijk zonder vergunning een mantelzorgwoning in de achtertuin te bouwen of om een bestaand bijbehorend bouwwerk om te bouwen tot mantelzorg woning, waarbij het gaat om het zorg verlenen aan iemand in het hoofdgebouw, of het zorg verlenen door iemand vanuit het hoofdgebouw. Naast deze wijzigingen worden er andere wijzigingen doorgevoerd en definities aangepast. Kortom, voor vergunningvrij bouwen na 1 november 2014, raadpleeg eerst het gewijzigd Besluit omgevingsrecht. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Team Ruimte van de Gemeente Hollands Kroon via 088 321000 of een mail sturen naar

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 419.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 3.492
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1920
Soort dak
Zadeldak bedekt met bitumineuze dakbedekking en pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
120 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
5 m²
Externe bergruimte
88 m²
Perceel
1.500 m²
Inhoud
403 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 aparte toiletten
Aantal woonlagen
2 woonlagen

Energie

Energielabel
G Wat betekent dit?
Isolatie
Grotendeels dubbelglas
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Vaillant (gas gestookt combiketel uit 2003, eigendom)

Kadastrale gegevens

WIERINGEN I 187
Kadastrale kaart
Oppervlakte
1.500 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Garage

Soort garage
Vrijstaande houten garage
Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Vliering, elektra, verwarming en stromend water
Betrokken makelaars

NVM verkoopmakelaar

Verheul Makelaardij

Bel 0223747431

VastgoedPRO aankoopmakelaar

Piet Swart Vastgoed B.V.

Bel 0227-542074
Dhr. Uijthof (gerichte aankoop)
Koningsweg 44
9,3
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Contact liep heel goed. We hadden een budget en gaven hem daarmee de vrije hand. Onder.ons budget een prachtig huis en perceel aangekocht. Communicatie liep verliep heel goed. Alles was duidelijk en hij hielt ons goed op de hoogte. Zeker een aanrader
Bereikbaarheid en communicatie
9
Deskundigheid
9
Onderhandeling en resultaat
10
Prijs / kwaliteit
9

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.