• Verkocht

J.J. Allanstraat 293 1551 RG Westzaan

Uitgelichte kenmerken

  • 265 m² wonen
  • 2.347 m² perceel
  • 6 slaapkamers
€ 850.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
24 juli 2020
Verkoopdatum
8 augustus 2020
Looptijd
2 weken

Omschrijving

ENGLISH BELOW
In het landelijk gelegen Westzaan op één van de mooiste plekjes van het dorp staat “Het Chirurgijnshuys”. Een stolpwoning in Zaanse houtbouw uit 1700. Het jaartal 1762 op het bord aan de gevel geeft aan wanneer het huis bewoond werd door de eerste chirurgijn Jacobus van Waert. Achter kijkt men vrij uit over het natuurgebied de Reef en voor heeft men vrij uitzicht over het weiland met meanderend slootje richting De Gouw. Een huis met een geschiedenis en veel mogelijkheden. In de aanbouw is een B&B gerealiseerd maar is ook prima te gebruiken als kantoor of zelfs als kangoeroe woning. Aan de voorzijde is een sfeervolle tuin en aan de zijkant is parkeermogelijkheid voor 4 tot 6 auto’s. De zonnige achtertuin is een paradijsje om in te vertoeven. Zitjes met uitzicht op de weilanden en een prieel om al vroeg in het voorjaar uit de wind en in de zon ’s ochtends koffie te drinken. Kortom een huis en plek om van te houden.

Indeling hoofdverblijf:

Via de voordeur kom je in één van de twee woonkamers. Deze kamer was tot 30 jaar geleden nog winkel. Er is een doorgang naar de grote kamer die zich over de hele lengte van het huis uitstrekt met openslaande deuren aan de tuinzijde. Beide kamers hebben een doorgang naar de grote woonkeuken met handgemaakte keukenkasten, granieten aanrechtbladen, een Boretti fornuis, grote inbouw koelkast (2019) en vaatwasser. Verder bevindt zich op de beneden verdieping nog een ruime werkkamer, een badkamer en separaat toilet en een aparte ruimte voor de cv installatie en wasmachine. Er is een kelder op stahoogte.

De bovenverdieping heeft een grote slaapkamer over de hele lengte van het huis met en suite een moderne badkamer en prachtig uitzicht over de velden zowel aan de voor als aan de achterkant. Verder nog drie speelse slaapkamers waarvan één eveneens met prachtig uitzicht over het veld aan de voorkant en een andere over de achterkant. Op de ruime overloop is een vlizotrap naar de ruime bergzolder met stahoogte.

Indeling aanbouw:

De aanbouw heeft een eigen ingang vanuit de tuin maar er is ook een doorgang via het hoofdhuis. Hier is een grote kamer die nu als eetkamer dienst doet. Via een halletje met extra toilet bereik je de benedenkamer van de huidige B&B.
Een ruime kamer met badkamer en kitchenette. In het halletje is de trap naar de bovenste kamer waar ook een gesloten berging is met cv installatie voor dit gedeelte van de aanbouw.

Aangrenzend aan de aanbouw is een ruime berging te bereiken vanuit de tuinkant en ook binnendoor. Er zijn 12 zonnepanelen.

Aangrenzend aan de grote tuin is nog een stuk weiland, te bereiken via een bruggetje wat optimale privacy biedt voor het hele pand en mogelijkheden om kleinvee te houden of de tuin uit te breiden. Eigen aanmeerplaats voor een bootje. In het voorjaar is het een geweldig festijn in de sloot met kikkers en paaiende karpers. De sloot zit het hele jaar door vol vis.

Amsterdam, Haarlem, Alkmaar en het kustgebied zijn prima te bereiken dankzij de goede bereikbaarheid middels snelwegen. Ook voor de fiets zijn er tal van mogelijkheden.
Het is een huis met veel karakter en historische geschiedenis en beeldbepalend voor het dorp. Het is, mede doordat het gasten uit de hele wereld ontvangen heeft, waarschijnlijk het meest gefotografeerde huis in Westzaan. Het ligt centraal aan diverse wandel- en fietsroutes. De Zaanse Schans is op 4 kilometer afstand.

Kenmerken:
- Vrijstaande houten stolpwoning
- Bouwjaar rond 1700
- 2347 m2 eigen grond
- Aan natuurgebied en open vaarwater
- Mogelijkheid voor Bed and Breakfast (bestaand), Kangoeroe (interne dubbele bewoning) of woon/werk combinatie.
- Parkeren op eigen terrein
- Twee CV ketels, hoofdverblijf (2019) eb bijgebouw (2009)
- Aantal badkamers 3
- Kelder aanwezig
- Grote aangebouwde schuur
- In de tuin staat een sfeervol prieel

ENGLISH:
In the rural Westzaan at one of the most beautiful spots of the village is “Het Chirurgijnshuys”. A house in Zaanse timber construction from 1700. The year 1762 on the sign on the facade indicates when the house was occupied by the first surgeon Jacobus van Waert. At the back one has a free view over the nature reserve Reef and at the front one has an unobstructed view over the meadow with meandering ditch towards De Gouw. A house with a history and many possibilities. A B&B has been realized in the extension, but it can also be used as an office or even as a kangaroo home. At the front is an attractive garden and on the side there is parking space for 4 to 6 cars. The sunny backyard is a paradise to be in. Seats with a view of the meadows and a gazebo to drink coffee from the wind and in the sun in the morning early in the spring. A house and a place to love.

Layout of main residence:

Through the front door you enter one of the two living rooms. This room was a shop until 30 years ago. There is a passage to the great room that extends the entire length of the house with patio doors on the garden side. Both rooms have a passage to the large kitchen with handmade kitchen cabinets, granite counter tops, a Boretti stove, large refrigerator (2019) and dishwasher. There is also a spacious study on the ground floor, a bathroom and separate toilet and a separate room for the central heating system and washing machine. There is also a cellar.

The upper floor has a large bedroom over the entire length of the house with an en-suite modern bathroom and beautiful views over the fields at the front and at the back. Furthermore, three bedrooms, one also with a beautiful view over the field at the front and another over the back. On the spacious landing is a loft ladder to the spacious storage attic.

Layout extension:

The extension has its own entrance from the garden, but there is also a passage through the main house. Here is a large room that now serves as a dining room. Through a hall with an extra toilet you reach the downstairs room of the current B&B.
A spacious room with bathroom and kitchenette. In the hall is the staircase to the upper room where there is also a closed storage room with central heating installation for this part of the extension.

Adjacent to the extension, a large storage room can be reached from the garden side and also from the inside. There are 12 solar panels.

Adjacent to the large garden is a piece of pasture, accessible via a bridge which offers optimal privacy for the entire property and possibilities to keep small livestock or expand the garden. Private docking place for a boat. In the spring it is a great festival in the ditch with frogs and spawning carp. The ditch is full of fish all year round.

Amsterdam, Haarlem, Alkmaar and the coastal area are easily accessible thanks to the good accessibility by highways. There are also many options for bicycles.
It is a house with a lot of character and history and defining the village. Partly because it has received guests from all over the world, it is probably the most photographed house in Westzaan. It is centrally located on various walking and cycling routes. The Zaanse Schans is 4 kilometers away.

Characteristics:
- Detached wooden house
- Built around 1700
- 2347 m2 of private land
- At nature reserve and open waterway
- Possibility for Bed and Breakfast (existing), Kangaroo (internal double occupancy) or living / working combination.
- Parking on site
- Two central heating boilers, main residence (2019) and outbuilding (2009)
- Number of bathrooms 3
- Cellar available
- Large attached barn
- There is an attractive gazebo in the garden

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 850.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
info
€ 3.208
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1700
Soort dak
Schilddak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
265 m²
Overige inpandige ruimte
43 m²
Perceel
2.347 m²
Inhoud
1.030 m³

Indeling

Aantal kamers
10 kamers (6 slaapkamers)
Aantal badkamers
3 badkamers en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
2 douches en 3 toiletten
Aantal woonlagen
3 woonlagen, een zolder en een kelder
Voorzieningen
TV kabel en zonnepanelen

Energie

Voorlopig energielabel
G Wat betekent dit?
Isolatie
Dakisolatie en gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv-ketel en gashaard
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Nefit (gas gestookt combiketel uit 2019, eigendom)

Kadastrale gegevens

WESTZAAN B 3422
Kadastrale kaart
Oppervlakte
1.207 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
WESTZAAN B 1417
Oppervlakte
1.140 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan water, landelijk gelegen, open ligging en vrij uitzicht
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Aangebouwde houten berging
Voorzieningen
Elektra

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Betrokken makelaars

NVM verkoopmakelaar

FRIS Woningmakelaars Zaandam

Bel 075-6555090
Dhr. J. Weertman
J.J. Allanstraat 293
10,0
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Het contact met Frank, makelaar van FRIS voelde vanaf het begin heel goed. Hij was enthousiast, respectvol naar ons en het huis. Wij hebben hem ervaren als een integer persoon met veel mensenkennis en kennis van zaken. Wij hadden het niet beter kunnen treffen. Het huis was heel snel verkocht voor en prima prijs.
Deskundigheid
10
Lokale marktkennis
10
Prijs / kwaliteit
10
Service en begeleiding
10

NVM aankoopmakelaar

VLIEG Makelaars Zaandam OG

Bel 075-6533838

Woningmarkt Beta

Gem. vraagprijs

J.J. Allanbuurt

Heel Westzaan

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Gem. vraagprijs per m2

J.J. Allanbuurt

Heel Westzaan

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs / m2 te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Hulp nodig bij het kopen?

Met een makelaar krijg je meer inzichten in de woningmarkt.

arrow-right Vind een makelaar
Gebaseerd op verkochte woningen in deze buurt in het afgelopen jaar. Meer informatie

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.