• Verkocht

Stoombootweg 6 8131 RL Wijhe Elshof

Uitgelichte kenmerken

  • 73 m² wonen
  • 29.000 m² perceel
  • 2 slaapkamers
€ 575.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
16 november 2020
Verkoopdatum
24 december 2020
Looptijd
5 weken

Omschrijving

In buitengebied van Wijhe en nabij Raalte gelegen te verbouwen vrijstaande woonboerderij met bijgebouwen met uitzicht over de landerijen op een perceel van maar liefst ca. 2.90 ha. De woonboerderij behoeft renovatie maar de sfeer en authentieke elementen maakt dit meer dan waard: het object heeft heel veel ruimte en mogelijkheden. Dit is een prachtige plek om te wonen: rust en ruimte, uitzicht over de landerijen met alle voorzieningen en verbindingswegen op fietsafstand. Meerdere gebruiksmogelijkheden denkbaar: ideaal voor het houden van paarden, vee en/of andere hobbymatige doeleinden.

KENMERKEN:
- Prachtige ligging en riant uitzicht over landerijen;
- Te renoveren woonboerderij;
- Op korte afstand van Raalte;
- Ideaal voor paardenliefhebber.

Nieuwsgierig geworden, we ontvangen u graag voor een bezichtiging!

Woonboerderij
Deze rond 1900 gebouwde woonboerderij is opgetrokken uit steensmetselwerk en is gedekt met pannen. De voorgevel is voorzien van een binnenspouwblad en de zijgevels zijn voorzien van voorzetwanden. De begane grond vloer is van hout en beton en de verdiepingsvloer is van hout. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, aardgas en riolering, doch niet op glasvezel. Het voorhuis is voorzien van gaskachels en warm water middels een huurboiler. De keuken en woonkamer zijn voorzien van dubbele beglazing. Het achterhuis is voorzien van een betonvloer en heeft nog de oude houten gebinten. De afmetingen van de boerderij met voor- en achterhuis bedraagt ca. 11 x 13 m en de inhoud bedraagt ca. 660 m³. De indeling is als volgt:

Begane grond: keuken, woonkamer, twee slaapkamers, gang, toilet en douche en het achterhuis.

Bovenverdieping: zolderruimte (hooizolder).

Voormalige varkensstal
Deze stal heeft een afmeting van ca. 4,5 m x 15 m. en is gebouwd in 1965. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk en betonelementen gevels met een houten spantconstructie en is gedekt met abc-golfplaten. De stal is geïsoleerd met tempex platen.

Veestal
Deze grupstal heeft een afmeting van ca. 4 m x 8,5 m. en is gebouwd in 1965. Het geheel is opgetrokken uit houten gevels met een houten spantconstructie en is gedekt met abc-golfplaten.

Garage / Werktuigenberging
Deze garage / werktuigenberging is in 1970 gebouwd en heeft een afmeting van ca. 10 m x 10 m. De garage / werktuigenberging is opgetrokken uit halfsteensmetselwerk met een houten spantconstructie en is gedekt met abc-golfplaten. De vloer is verhard met klinkers. De garage is toegankelijk middels een kanteldeur.

Grupstal
Deze grupstal heeft een afmeting van ca. 7 m x 22 m en is gebouwd in 1978. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een stalen spantconstructie en is gedekt met abc-golfplaten. De stal is ingericht als grupstal voor 15 koeien. De stal is geïsoleerd.

Voorts aanwezig
- een afdak van ca. 5 x 9,5 m, opgetrokken uit houten gevels en houten spantconstructie, gedekt met abc-golfplaten;
- erfverharding.

Bestemming
Volgens het bestemmingsplan Buitengebied is de Enkelbestemming van het object Agrarisch met agrarisch bouwvlak met dubbelbestemming Waarde-Archeologie 1. Voor nadere informatie omtrent bestemming en verbouwmogelijkheden, adviseren we u contact op te nemen met de gemeente Olst-Wijhe.

Clausules
De woning wordt met de as-is where-is clausule verkocht. Dat wil zeggen dat de woning in de huidige staat en voor volledig risico van koper wordt verkocht. Verder maken de oudheidsclausule, niet-zelf-bewoners-clausule en de asbestclausule onderdeel uit van de koopovereenkomst. De koopsomsplitsing wordt door verkoper voorbehouden. Vraag voor meer informatie omtrent deze clausules naar de verkopend makelaar.

Richtprijs: € 575.000,-- k.k.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 575.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 7.877
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
73 m²
Perceel
29.000 m²
Inhoud
660 m³

Indeling

Aantal kamers
4 kamers (2 slaapkamers)
Aantal woonlagen
1 woonlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar
Verwarming
Gaskachels

Kadastrale gegevens

WIJHE B 1714
Kadastrale kaart
Oppervlakte
15.240 m²
WIJHE B 2313
Oppervlakte
1.655 m²
WIJHE B 2424
Oppervlakte
9.640 m²
WIJHE B 2470
Oppervlakte
2.465 m²

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, beschutte ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving en vrij uitzicht
Betrokken makelaar

VastgoedPRO verkoopmakelaar

Agriteam Makelaars Olst-Wijhe BV

Bel 0570-590900

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.