• Verkocht

Serenade 31 1507 VK Zaandam Westerwatering

Uitgelichte kenmerken

  • 151 m² wonen
  • 152 m² perceel
  • 4 slaapkamers
€ 600.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
26 oktober 2021
Verkoopdatum
10 november 2021
Looptijd
2 weken

Omschrijving

Ruim en heerlijk lichte eengezinswoning (bouwjaar 2000) met vide, eigen aanlegsteiger en beschutte tuinligging op het zuidoosten in de kindvriendelijke wijk Westerwatering te Zaandam! Deze royale tussenwoning van ca. 151m² is nu voorzien van 4 slaapkamers. De grote en indeling van de woning bieden tal van mogelijkheden. Hier geniet u van rust, ruimte en natuur; want aan het einde van uw straat wandelt of sport u dichtbij huis op het Westerwindpad met uitzicht op de weilanden en het natuurgebied Westzijderveld. Parkeren doet u op eigenterrein of in de straat. Het woonhuis ligt op ca. 10 min. loopafstand van het centrum van Zaandam en dichtbij alle nodige voorzieningen en uitvalswegen o.a. naar Amsterdam.

OMGEVING:
- Met deze zonnig gelegen, voormalige drive-in woning met steiger aan open vaarwater koopt u ook meteen uw eigen parkeerplaats op het voorerf. In de straat kunt u ook vrij parkeren.
De straat wordt alleen gebruikt voor bestemmingsverkeer en is daarom zeer rustig. De buurt heet Westerwatering en valt binnen wijk 23 Nieuw West te Zaandam.
- De woning ligt op loopafstand van de nieuwe Albert Heijn supermarkt, trein- en busstation Zaandam, de Pathé bioscoop en de gezellige winkels aan de Gedempte gracht, de restaurants en kroegen op de Dam en vlakbij het bekende Zaantheater.
- Sporten doet u hier lekker buiten op het water of Westerwindpad. Nu het weer kan heeft u ook de keuze uit verschillende sportclubs, 2 zwembaden en sportscholen in Zaandam en omgeving. Zoals Personal Fitness op loopafstand van Serenade 31.
- Het Westerwindpad grenst aan de weilanden waarover u vanaf uw tuin en balkon en het einde van de straat uitkijkt. U kunt hier zo naartoe wandelen en u heeft direct een heerlijk uitwaai gevoel. Huur er in de zomer een kano of ga lekker hardlopen of schaatsen in een strenge winter, terwijl u geniet van het uitzicht op Westzaan aan de horizon.

BEREIKBAARHEID:
De bereikbaarheid is prima; zowel met openbaar vervoer als per auto of fiets. Binnen ca. 9 minuten lopen bent u op het station van Zaandam en binnen ca. 12 treinminuten staat u in hartje Amsterdam. Schiphol is met de trein binnen 20 minuten bereikbaar. Uw auto parkeert u gratis op uw eigen erf of in de straat. Met de auto bent u zonder vertraging in ca. 18 minuten in Purmerend, in ca. 17 minuten bij Verkeersplein Noord, Velsen-Noord en via de A10 zonder vertraging in ca. 19 minuten bij Station Amsterdam Centraal.

Snelfietsroute Zaandam – Amsterdam:
Het traject van de snelfietsroute Zaandam – Amsterdam loopt via Amsterdam Noord en de pier van de NDSM-pont, waar u de pont naar Amsterdam Centraal Station kunt nemen. De pont doet er ca. 15 min. over.
- U kunt ook via de gewone fietsroute vanuit Zaandam de pont vanaf de Hemkade naar de Hemweg in Amsterdam nemen. Als u bijvoorbeeld in Amsterdam West moet zijn. Afhankelijk van uw bestemming kan deze route dus sneller zijn.

INDELING:
- Begane grond:
+ Voortuin/ parkeerplaats; hoofd entree met daarnaast de voormalige garage. Deze heeft geen eigen entrée en geen eigen verwarming. Deze slaapkamer en/of werkkamer op de begane grond is destijds gerealiseerd in de voormalige garage; waarbij de garagedeur is vervangen door een wand met dubbelglasramen. De ruimte is nu in gebruik als studeerkamer. U zou hier natuurlijk van alles van kunnen maken. Heeft u al ideeën?
+ De ruime hoofd entree; hal met meterkast; separaat wandtoilet (vlotter inclusief betegeling is in oktober 2021 mede voor u vernieuwd) met fontein; trapopgang; de eerdergenoemde studeerkamer; de tuin gerichte woonkeuken/tuinkamer schenkt u een zee van licht door de vide naar de 1e verdieping en is voorzien van de oorspronkelijk keuken uit ca. 2000 met inbouwapparatuur en is grotendeels nog wel bruikbaar, maar aan vervanging toe; kast met de wasmachineaansluiting.
+ via de schuifpui betreedt u de heerlijk beschutte achtertuin op het zuidoosten met vrij uitzicht op vaarwater, grasland, linksvoor De Belt (een groene heuvel waar u kunt wandelen) en rechts de weilanden. De achtergevel is voorzien van een zonnescherm in werkende staat. Achterin de tuin bereikt u via een paar treden uw steiger. De steiger is deels in en boven de sloot van de eigenaar van de sloot: Hoog Heemraadschap Hollands Noorder Kwartier. Leg hier uw eigen boot aan u heeft geen vergunning nodig. Uw boot mag echter niet langer zijn dan uw eigen tuin breed is en de verkoopmakelaar adviseert u om erop te letten om een boot met een maximale kieldiepte van ca. 30 cm neer te leggen wegens de diepte van het water. U kunt natuurlijk het beste dit zelf nameten voor de zekerheid.

1e verdieping:
De riante woonkamer geeft u een prachtig vrij uitzicht over de weilanden. Via de vide voelt u zich verbonden met de woonkeuken op de begane grond. De woonkamer heeft een witgeschilderde lamelparketvloer en is nu verdeeld in twee zitgedeeltes. In vergelijkbare woningen in de straat heeft men aan de voorzijde de ruimte ingericht als eetkamer met barkeuken of tweede keuken. U zou ook net als andere straatbewoners hier een extra slaapkamer of kantoor kunnen maken; op de overloop is een bergkast met de gehuurde ATAG cv-opstelling (zie Bijzonderheden) uit 2015 te vinden.

2e verdieping: hier ligt wit vinyl (niet verlijmd). Daaronder ligt net bruin laminaat wat u weer tevoorschijn kunt halen als u dat mooier vindt.
Overloop; bergkast met WTW-installatie (warmte terugwin installatie) Deze wordt binnenkort vervangen met een nieuwe unit; de overloop biedt tevens toegang tot de 3 slaapkamers; waarvan 2 goed bemeten slaapkamers aan de achterkant (tuinzijde) elk met toegang tot het balkon op het zuidoosten en prachtig uitzicht op het water, grasland, links de groene Belt, voor en rechts de weilanden; aan de voorzijde bevinden zich nog een grote slaapkamer en de keurige badkamer met ligbad, wandtoilet en wastafelmeubel.

BIJZONDERHEDEN:
• Bouwjaar ca. 2000
• Woonoppervlakte ca. 151m² (exclusief de garage 16,6 m²)
• Inhoud ca. 519m³ BBMI conform ingemeten**
• Perceeloppervlakte ca. 152m² eigen grond; volgens het kadaster
• Prachtig vrij uitzicht op water en groen
• De achtertuin is op het zuidoosten
• Eigen aanlegsteiger aan open vaarwater voor uw boot
• Ca. 10 min. lopen naar Zaandam centrum
• Cv-ketel, ATAG E325EC - gehuurd sinds 2015 van warmte verhuur B.V.
met onderhoudscontract; dit kan worden overgenomen voor € 32,63 p/m of u kunt het
eigendom afkopen voor ca. € 974,50. Het huurcontract loopt tot 31 december 2027.
• Badkamer met o.a. een ligbad
• Energielabel: vermoedelijk B – Let op! Het label wordt nog gemaakt en aan u overhandigd
• Oplevering in overleg; bij voorkeur op korte termijn
• Notaris keuze koper, wel in Zaandam of Koog aan de Zaan*

* Graag willen wij u erop attenderen dat u, indien u de koper wordt, binnen 2 werkdagen na het bereiken van de mondelinge overeenstemming in zake de koopsom en de voorwaarden, een notaris dient aan te wijzen in de omgeving van het verkochte in Zaandam opdat uiterlijk 1 week na de mondelinge overeenstemming de koopovereenkomst ondertekend kan worden. Indien koper binnen deze periode geen notaris heeft aangewezen, heeft verkoper het recht deze aan te wijzen. Een mondelinge overeenstemming tussen de particulier verkoper en een particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koopovereenkomst als de particulier verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend.
In de koopovereenkomst zal o.a. een ouderdomsclausule worden opgenomen. Dit omdat de bouwgaranties zijn vervallen en zaken na ca. 21 jaar gebruik slijtage kunnen vertonen.

Deze informatie is door Douwes Makelaardij met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten van de woning zijn BBMI (Branche Brede Meet Instructie) conform ingemeten door derden. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (VastgoedPro-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankoopmakelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

**** ENGLISH BELOW ***

Spacious and wonderfully bright family home (built in 2000) with loft, private jetty and sheltered garden location on the southeast in the child-friendly Westerwatering district in Zaandam! This spacious terraced house of approx. 151m² is now equipped with 4 bedrooms. The size and layout of the house offer many possibilities. Here you can enjoy peace, space and nature; because at the end of your street you can walk or exercise close to home on the Westerwindpad with a view of the meadows and the Westzijderveld nature reserve. You can park on your own property or in the street. The house is about 10 minutes walking distance from the center of Zaandam and close to all necessary amenities and roads to Amsterdam, among others.

SURROUNDINGS:
- With this sunny, former drive-in house with jetty on open water, you immediately buy your own parking space in the front yard. You can also park for free in the street.
The street is only used for local traffic and is therefore very quiet. The neighborhood is called Westerwatering and falls within district 23 Nieuw West in Zaandam.
- The house is within walking distance of the new Albert Heijn supermarket, Zaandam train and bus station, the Pathé cinema and the cozy shops on the Gedempte canal, the restaurants and bars on Dam Square and close to the famous Zaantheater.
- You can enjoy sports here outside on the water or Westerwindpad. Now that the weather is possible, you can also choose from various sports clubs, 2 swimming pools and gyms in Zaandam and the surrounding area. Such as Personal Fitness within walking distance of Serenade 31.
- The Westerwindpad borders the meadows over which you look out from your garden and balcony and at the end of the street. You can easily walk here and you immediately have a wonderful breath of fresh air. Rent a canoe in the summer or go for a run or ice skate in a harsh winter, while you enjoy the view of Westzaan on the horizon.

ACCESSIBILITY:
The accessibility is fine; both by public transport and by car or bicycle. Within approx. 9 minutes walking you are at Zaandam station and within approx. 12 minutes by train you are in the heart of Amsterdam. Schiphol can be reached by train within 20 minutes. You can park your car for free in your own yard or in the street. By car you can reach Purmerend in about 18 minutes without delay, in about 17 minutes at Traffic Square Noord, Velsen-Noord and via the A10 without delay at Amsterdam Central Station in about 19 minutes.

Express bicycle route Zaandam – Amsterdam:
The route of the fast bicycle route Zaandam – Amsterdam runs via Amsterdam Noord and the pier of the NDSM ferry, where you can take the ferry to Amsterdam Central Station. The ferry takes about 15 minutes.
- You can also take the ferry from the Hemkade to the Hemweg in Amsterdam via the regular bicycle route from Zaandam. For example, if you need to be in Amsterdam West. Depending on your destination, this route may therefore be faster.

LAY-OUT:
- Ground floor:
+ Front garden / parking space; main entrance with next to it the former garage. It does not have its own entrance and no heating. This bedroom and/or office on the ground floor was then realized in the former garage; where the garage door has been replaced by a wall with double-glazed windows. The space is now used as a study. You could of course make anything out of this. Do you already have ideas?
+ The spacious main entrance; hall with meter cupboard; separate wall toilet (float including tiling was partly renewed for you in October 2021) with fountain; staircase; the aforementioned study; the garden-oriented kitchen/garden room gives you a sea of ??light through the loft to the 1st floor and is equipped with the original kitchen from ca. 2000 with built-in appliances and is largely still usable, but needs to be replaced; cupboard with the washing machine connection.
+ through the sliding doors you enter the wonderfully sheltered backyard on the southeast with an unobstructed view of waterway, grassland, De Belt on the left (a green hill where you can walk) and the meadows on the right. The rear facade is equipped with a sunshade in working condition. At the back of the garden you reach your jetty via a few steps. The jetty is partly in and above the ditch of the owner of the ditch: Hoog Heemraadschap Hollands Noorder Kwartier. Moor your own boat here, you do not need a permit. However, your boat may not be longer than the width of your own garden and the sales agent advises you to pay attention to moor a boat with a maximum keel depth of approx. 30 cm due to the depth of the water. It is of course best to measure this yourself just to be sure.

1st floor:
The spacious living room gives you a beautiful unobstructed view over the meadows. Through the loft you feel connected to the kitchen diner on the ground floor. The living room has a white-painted parquet floor and is now divided into two seating areas. In comparable houses in the street, the space at the front has been arranged as a dining room with bar kitchen or second kitchen. You could also make an extra bedroom or office here, just like other street dwellers; on the landing is a storage cupboard with the rented ATAG central heating system (see Details) from 2015.

2nd floor: here is white vinyl (not glued). Underneath is just brown laminate which you can bring out again if you like it better.
overflow; storage cupboard with WTW installation (heat recovery installation) This will soon be replaced with a new unit; the landing also provides access to the 3 bedrooms; of which 2 well-sized bedrooms at the back (garden side) each with access to the south-east-facing balcony and beautiful views of the water, grassland, the green Belt on the left, the meadows in front and on the right; at the front there is another large bedroom and the neat bathroom with bath, toilet and washbasin.

Read more at the website of douwesrealestate

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 600.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 3.974
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, tussenwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2000
Specifiek
Gedeeltelijk gestoffeerd
Soort dak
Lessenaardak

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
151 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
6 m²
Perceel
152 m²
Inhoud
519 m³

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Ligbad en toilet
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
Buitenzonwering, mechanische ventilatie, natuurlijke ventilatie, schuifpui en TV kabel

Energie

Energielabel
A+ Wat betekent dit?
Isolatie
Dubbel glas
Verwarming
Cv-ketel en warmte terugwininstallatie
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
ATAG E325EC - warmte verhuur B.V. (gas gestookt combiketel uit 2015, huur)

Kadastrale gegevens

ZAANDAM K 11766
Kadastrale kaart
Oppervlakte
152 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, aan vaarwater, aan water, in woonwijk en vrij uitzicht
Tuin
Achtertuin en voortuin
Achtertuin
64 m² (11,2 meter diep en 5,75 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het zuidoosten
Balkon/dakterras
Balkon aanwezig

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand kunststof

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein en openbaar parkeren

Betrokken makelaars

VastgoedPRO verkoopmakelaar

Douwes Makelaardij

Bel 06-54391040
Melanie Kokkeel
Serenade 31
10,0
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
De makelaar Hilde neemt uitgebreid de tijd om je wensen te doorspreken. Ze houdt rekening met wat jij wil en hoe je het wilt. Ze adviseert waar nodig. Bij Hilde ben je geen nummer maar echt een mens achter het verhaal. Hilde ontneemt je alle 'zorgen' en heeft veel kennis van haar vakgebied. Ze doet er alles aan om voor jou als klant er het beste uit te halen. Ze was erg duidelijk in haar communicatie en eigenlijk altijd bereikbaar. Geen 'mooie gladde' praatjes maar gewoon een vrouw die ontzettend veel vakkennis heeft en de klant echt op nummer 1 zet.
Deskundigheid
10
Lokale marktkennis
10
Prijs / kwaliteit
10
Service en begeleiding
10
Reactie van Douwes Makelaardij
Hartelijk dank voor deze lovende beoordeling! Ik hoop nog heel veel verkopers en kopers zodanig te kunnen begeleiden bij hun woonwensen. Het verkopen van een woning is wat mij betreft teamwerk, want als verkoper maak je de woning foto en video; verkoop klaar. Dit is vaak veel werk; vooral als je al mijn verkoopstylingtips daarin meeneemt. Met jouw kwaliteiten als styliste leidde dat tot een mooie presentatie op o.a. Funda en www.douwesmakelaardij.nl. Ik wens je heel veel geluk en succes met alles! Met vriendelijke groet, Hilde Douwes Douwes Makelaardij douwesmakelaardij.nl info@douwesmakelaardij.nl

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.