vraag & antwoord

Hoe haal ik het maximale uit mijn zoektocht op funda?


Met deze functies lukt zoeken op funda nóg beter

Je bent op zoek naar jouw droomhuis en vanzelfsprekend moet dat voldoen aan een aantal eisen. Op funda kun je uitgebreid zoeken door handige zoekfilters in te stellen. Deze slimme functionaliteiten maken jouw zoektocht nóg makkelijker.

Als je een huis zoekt, is het fijn om in één oogopslag te zien wat het aanbod binnen jouw zoekcriteria is. Dat kun je zien in de resultatenlijst, die je kunt sorteren op bijvoorbeeld prijs of het nieuwste aanbod. Wil je graag direct de exacte locatie van een woning zien? Dan kun je zoeken op de kaart. Daarop zie je ook of je een woning al eerder hebt bekeken: de oranje huis-icoontjes worden in dat geval blauw.

Zoeken op verschillende locaties binnen een zoekopdracht

Weet je nog niet precies waar je wil gaan wonen? Dan kun je zoeken op meerdere locaties in je zoekopdracht. Dit doe je door een + tussen de plaatsnamen te zetten. Bijvoorbeeld: Utrecht+Hilversum+Amersfoort.

Zoek in omschrijving

Onderaan de lijst van zoekfilters is het vrije tekstveld. Met die functie kun je zoeken op specifieke kenmerken die je belangrijk vindt. Je zoekt dan op woorden in de huisomschrijving, bijvoorbeeld ‘carport’, ‘klushuis’ of ‘inloopdouche’.

Zoeken op reistijd

Handig is ook de mogelijkheid om te zoeken op reistijd. Door het instellen van een maximale reistijd per auto, fiets of openbaar vervoer, kun je zien welk gebied voor jou interessant is om in te zoeken. Deze functionaliteit werkt logischerwijs alleen als je zoekt met behulp van de kaart. Zo zie je in één oogopslag het gebied waarin woningen vallen die aan jouw eisen voldoen. Let op: zoeken op reistijd werkt alleen op de website, niet in de app.

Blijf op de hoogte van je bewaarde zoekopdrachten

Vind je niet meteen wat je zoekt? Dat is heel normaal. Gelukkig kun je bij ons je zoekopdracht bewaren. Zo houd je gemakkelijk overzicht van de woningen die binnen jouw zoekcriteria vallen. Om op de hoogte gehouden te worden van het nieuwste woningaanbod binnen jouw bewaarde zoekopdracht, stel je in dat je per e-mail bericht ontvangt van het nieuwe aanbod dat binnen jouw zoekopdracht valt. Dat kan dagelijks, wekelijks of maandelijks, of zelfs in realtime, met pushberichten op je smartphone. Zo hoef je nooit bang te zijn dat je je droomhuis misloopt. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een gratis funda-account.

funda functionaliteit  Bewaar je zoekopdracht en ontvang als eerste het nieuwste aanbod
Maak een gratis funda account aan om uitgebreid te zoeken

Sla je favorieten huizen op

Tijdens je zoektocht kun je meerdere huizen tegenkomen die bij jou in de smaak vallen. Je favoriete woningen bewaar je gemakkelijk door op het hartje rechtsboven op de pagina van het huis te klikken. In je funda-account vind je een lijst van de door jou bewaarde objecten. In dat overzicht, of direct op de huizenpagina zelf, kun je ook aan elke bewaarde woning notities of een beoordeling toevoegen (die niemand anders dan jij kan zien). Zo kun je alvast alle plussen en minnen voor jezelf op een rijtje zetten en zie je in één oogopslag wat jouw meest favoriete huis is. Handig om mee te nemen naar de bezichtiging straks.

Snel je nieuwe huis vinden

Als je beter zoekt, vind je meer. Kijk daarom niet alleen naar de locatie van je nieuwe huis, maar bijvoorbeeld ook naar de reistijd. Of vul een zoekterm in, die uniek is voor jouw favoriete huis.