artikel

NVM Open Huizen Dag: veel kansen voor kopers en verkopers

- leestijd
info In verband met het coronavirus heeft de NVM besloten de Open Huizen Dag op 28 maart niet door te laten gaan. De eerstvolgende NVM Open Huizen Dag is op zaterdag 3 oktober 2020.

Waarom de NVM Open Huizen Dag misschien iets voor jou is

Ben je om je heen aan het kijken naar een nieuwe woning? Heb je er misschien al een op het oog? Of staat jouw huis in de verkoop? Dan hebben we goed nieuws: de NVM Open Huizen Dag komt er weer aan. In al deze drie gevallen kun jij daar veel aan hebben.

Elk huis heeft zijn eigen sfeer. De foto’s en video’s op funda laten je veel zien, maar sfeer proef je pas echt als je de woning binnenstapt. Die drempel kan soms best hoog zijn. Want moet je niet al heel serieus geïnteresseerd zijn voor je een bezichtiging inplant? En wat als je na drie minuten denkt: dit is het niet? Daar is een oplossing voor: de NVM Open Huizen Dag.

NVM Open Huizen Dag: hoe werkt het?

Op de NVM Open Huizen Dag zetten eigenaren van te koop staande huizen hun deuren open voor jou, als potentiële koper. Tussen 11.00 en 15.00 uur kun je aanbellen om binnen te kijken en de eigenaren van de woning te spreken. Je hoeft dus geen afspraak te maken.

NVM Open Huizen Dag voor… verkopers

Makelaar Dick Stofberg, eigenaar van elf makelaarskantoren in de regio Rotterdam-Utrecht, heeft al 22 jaar ervaring met de NVM Open Huzien Dag. Met succes, want van de traditionele makelaars in Nederland heeft zijn kantoor de meeste deelnemers aan de NVM Open Huizen Dag. Stofberg is dan ook heel enthousiast over deze dag. ‘Wij sporen onze klanten, die hun huis bij ons te koop hebben staan, altijd actief aan om mee te doen. We bellen ze, we mailen ze, we maken ze enthousiast, want wij weten dat de NVM Open Huizen Dag altijd een succes is.’

Makelaar Dick Stofberg Makelaar Dick Stofberg

Laat zien waarom je huis zo leuk is zonder bezoekers te overladen met informatie

Dat blijkt ook uit de cijfers. Tijdens de vorige editie, in oktober 2019, kon je op bezoek bij 11.700 verkopers. Daar kwamen 68.000 potentiële kopers op af. Of die dan ook daadwerkelijk een huis kopen? Volgens Stofberg wel: ‘We zien altijd een piek rond deze dag. Omdat mensen geweest zijn, maar ook in de aanloop ernaartoe: want wat als hun droomhuis straks op de openhuizendag wordt verkocht?’

Het is misschien best spannend om je huis zo open te stellen, maar volgens Stofberg komt het helemaal goed zolang je maar enthousiast bent. ‘Laat zien waarom je huis zo leuk is, maar probeer tegelijkertijd niet om alles te vertellen en bezoekers te overladen met informatie. Want informatie overbrengen, of die nou positief of negatief is, daar is de makelaar in gespecialiseerd. Echt geïnteresseerden kunnen altijd later terugkomen met hun makelaar.’

'Blijkbaar is de NVM Open Huizen Dag niet alleen leuk, maar ook nog eens heel efficiënt', vertelt Maureen. Zij verkocht haar woning nadat ze meedeed aan de open huizen dag. 5 Redenen om mee te doen aan de NVM Open Huizen Dag.

NVM Open Huizen Dag voor… kopers

Ook voor bezoekers is de openhuizendag altijd een succes, zegt Stofberg. ‘Het is heel vrijblijvend en dus een beetje anoniem. Want je bent niet de enige die komt. Veel mensen vinden dat prettig: een open sfeer, gewoon even kijken wat er te koop is, wat je kunt betalen, en wat als je je budget iets verruimt? Daar kun je achter komen op zo’n dag.’

De NVM Open Huizen Dag is hét moment om efficiënt en vrijblijvend langs te gaan bij woningen die jij op het oog hebt, of waarvan je twijfelt of je ze een serieuze kans moet geven. Lees hier hoe Al en Liselot hun droomhuis vonden.

Ga dus vooral zo veel mogelijk kijken, tipt de makelaar. ‘En zit er een huis tussen waar je echt enthousiast over bent? Neem dan contact op met een makelaar. Die kan je voorzien van alle informatie. Neem die rustig tot je en plan een een-op-eenbezichtiging in. Dan weet je alles en ga je niet ‘blind bieden’.’

Enthousiast geworden? Meld bij je NVM-makelaar dat je graag mee wilt doen aan de NVM Open Huizen Dag als je huis te koop staat.

Ga op pad als je een woning zoekt

Op één dag meerdere huizen bezoeken - dat klinkt niet alleen lekker effectief, dat is het ook. Stel je route samen en ga op pad. Tussen 11.00 en 15.00 uur heb jij namelijk de vrije hand waar je aanbelt. Je droomhuis kan er zomaar tussen zitten.

Verdiep je verder in dit onderwerp. Dan ben je weer helemaal bij.